Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Bibi »

mislav 1984 je napisao/la:Vratit će se majstor na svoje (prvo) mjesto u poretku.
Zivi,bili pa vidjeli ;)
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
gradski
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la gradski »

mislav 1984 je napisao/la:Dakle, imao sam sreću nabavit iz 1993 Donnington, Spa i Monte Carlo.

Doba Prosta i Senne, s kojima se ravnopravno i bez imalo kompleksa nateže Schumacher, tada još mlad i neiskusan.
Doba ogromne dominacije Williams-Renaulta sa Prostom i Hillom (bez nadolijevanja goriva, kao i danas), s Williamsom koji koristi aktivni ovjes, Bennetton ima lošiji traction control od ostalih, a Sennin Mclaren-Ford ima manje konja od Schumijevog Bennettona ali i najnapredniju elektroniku te godine.
Senna, Prost i Schumacher su PODJEDNAKI, a prednost jednog od njih ovisi isključivo u situaciji na pojedinoj stazi (Senna u Donningtonu zbog genijalne vožnje, ali još genijalnije taktičke odluke, u Monacu Schumacher nedodirljiv dok mu nije motor eksplodirao, a Prost dobio stop and go, pa je Senna pobjedio...)

Uglavnom, Schumacher onda nije bio ništa lošiji od Senne ili Prosta, ponekad čak i bolji, tako da ne vjerujem da ovogodišnji rezultati mogu biti odraz vozačkih sposobnosti (vjerojatno je zahrđao, ali da je samo to motao bi se oko 4. mjesta dok mu se ne vrati osjećaj), niti vjerujem da su Alonso, Hamilton, Vettel, a najmanje Rosberg bolji od Senne, Prosta, Hilla.

Vratit će se majstor na svoje (prvo) mjesto u poretku.
eh eh eh!
ja sam sve te utrke gledao i pratio
1. Williams iz 1993 iliti FW-15C je mislim jedan od najboljih Newey auta koji je ikada gazio po F1 stazama. Renaultov V10 je bio na vrhuncu svog razvoja i nije bilo nikakvog motora koji bi mu bio do koljena. Aktivni ovjes na tom auto je bio skoro pa jedan od boljih. nisam baš 100% siguran kad je zabranjeno specijalno gorivo, al mislim da je te godine još bilo dozvoljeno, a elf je imao neku mućku koje je moglo i do cca 70KS izvući iz postojećeg motora
2. Benetton Ford je imao ekskluzivni ugovor sa Cosworthom i tako jedini imao ekskluzivno pravo na najnovije motore(a razvoj tih godina je bio ubitačan)
3. Honda je izašla i McLarena, a nisu imali niti potpisan ugovor sa Sennom, tako da su uspjeli dogovoriti Cosworthove motore tek treće generacije. Znači ne jednu generaciju lošije od Benettona(te motore je imao Minardi i nisu htjeli dozvoliti da McLaren dobije taj spec motora), nego dvije. Odnosno laički rečeno, McL je vozio na motorima koji je mogao kupiti, manje više bilo ko. Ono što je McLarenu te godine donosilo prednost naspram drugih momčadi je čudotvoran aktivni ovjes koji je bi skoro pa duplo bolji od slijedećeg najboljeg. Oni koji su gledali tu sezonu, možda će se sjetiti da je Footwork(stari arrows), sredinom sezone skupio neke japanske novce i kupio od McLarena2 generacije stari(znači od početka sezone) aktivni ovjes. Samo sa tim dodatkom su se maknuli sa začelja i konstantno bili među prvih 10...

To je bio mali uvod što se tiče auta te godine(nek me neko ispravi ako sam šta krivo napiso, jer sam senilan nešto zadnjih godina)

Prost, Senna i MSC nikako nisu bili podjednaki te godine. Iako danas puno više cijenim Prosta, nemoguće ne reći da je frajer vozio jedva toliko koliko je bilo dovoljno za naslov. Taj bolid je mogao bar 2 sec po krugu ići brže sa MSC ili Sennom, a ja čisto sumnjam da je Prost to mogao. on je bio u svojoj zadnjoj sezoni i znao je da samo treba uzeti prvenstvo, ali definitvno je taj bolid mogao puno brže. MSC je već tada bio jako brz, ali neiskustvo sa njegove strane i slab bolid nisu mu dozvoljavali više. Senna je bio lud što nije uspio te godine ući u Williams(za koje je htio voziti i besplatno), te je razmišljo pauzirati du godinu. Na testu McLarena u predsezoni, nije mogao vjerovati koliko je auto bio spor. Pristao je tek voziti prvu utrku za 3 mil $ i to samo tu prvu, te odluku o slijedećim trkama donositi nakon te odvožene utrke. Mislim da je prvih nekoliko utrka odvozio za plaću 3mil po trci, a onda kad je vidio da auto ipak nije tolka kanta potpiso je do kraja sezone. iako sam ja tada mislio da je Marlboro odriješio kesu, negdje sam poslije pročitao, da je Ron Dennis pristao na Sennine uvjete bez da je imao love i da je sve išlo na đemdo i na rate itd, tako da je nažalost veliki dio love plaćen kad je Senna bio u vječnim lovištima.
Da li je MSC bio te godine bolji od Senne ili obrnuto? To su vječite rasprave nas(poklonici Senne) i njih(poklonici MSC) koje nažalost nikad neće zamrijeti. Ja ću ipak reći da rezultati ne lažu, a da dok Senna nije poginuo, ime KIŠNI ČOVJEK nije bilo vlasništvo MSC.

I na kraju samo da dodam nešto u vezi Hilla. Frajer je vozio motocikle do onak 23će godine. Uopće nikad nije vozio karting. U F1 je ušao kao test vozač 92 godine kad je imao već 32. U prvoj svojoj sezoni je imao 3 pobjede, što bez obzira na vrhunski bolid nije lako. I onda smrću Senne postao vozač broj 1 (DC je započeo karijeru), te držao kompletan Williams na svojim leđima a da je prije toga odvozio manje od 20 utrka. MSC je bio i ostao puno brži vozač od Hilla, al ipak treba priznati da je čovjek ipak odradio dobar posao, mada nikad nije bio vhunska klasa vozača

kakve sad to ima veze sa povratkom MSC? E pa jednostavno sam morao reagirati na one netočne i nedovoljne natpise koje sam citirao jer oni baš ništa ne pokazuju da li će MSC projuriti ili ne
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Schumy.d je napisao/la:
bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Hakkinen i Moss se nemogu ama bas po nicemu usporedivati,to sto je Moss nema naslova prvaka,a Hakinnen ima to nista ne znaci,jedan je legenda,a drugi prosjecan vozac.
Nekima je i Michael prosječan vozač... ;)
sada je :)
gradski
Početnik
Početnik

Post Postao/la gradski »

DC je prosječan vozač, Hill isto tako
Mika definitvno nije prosječan vozač, nije MSC klasa(rijetki jesu), al definitivno nije prosječan
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Alonso i Hamilton su sigurno klasa MSC-a a možda i viša?
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Ako mogu ispraviti ovo za "kisnog covjeka", mislim da je jedini pravi kisni covjek Rudolf Caracciola ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
gradski
Početnik
Početnik

Post Postao/la gradski »

Ferrari-BiH je napisao/la:Ako mogu ispraviti ovo za "kisnog covjeka", mislim da je jedini pravi kisni covjek Rudolf Caracciola ;)
teško je uspoređivati ljude iz različitih era, jer najbolji iz neke ere ne znači odma da je najbolji od svih
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-new ... ona-gains/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gazda spušta malo loptu na zemlju uoči španjolske...
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Dodi_napalm je napisao/la:http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-new ... ona-gains/
Gazda spušta malo loptu na zemlju uoči španjolske...
Puno niže ju više niti ne može spustiti. :biggrin: NHF
gradski
Početnik
Početnik

Post Postao/la gradski »

ne očekujemo pobjede al očekujemo da grize
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

gradski je napisao/la:ne očekujemo pobjede al očekujemo da grize
E to da , a nije baš da grize , nešto mu fali ... na žalost :(
... Forza Massa ...
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Evo jedna dobra sa Planet-F1 foruma:
Maybe Mercedes want longer car to hide Nick Heidfeld in car. Micheal will be sitting, while hidden Nick will drive. What do you think?
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

Piquet stari je napisao/la:Evo jedna dobra sa Planet-F1 foruma:
Maybe Mercedes want longer car to hide Nick Heidfeld in car. Micheal will be sitting, while hidden Nick will drive. What do you think?
Dobra :D , Da bar se nes tako dogodi :lol:
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Ferrari4ever je napisao/la:
gradski je napisao/la:ne očekujemo pobjede al očekujemo da grize
E to da , a nije baš da grize , nešto mu fali ... na žalost :(

U tome i jest stvar...Fali mu glad za pobjedama...Nju ako vrati...Može sve...
1982 UCV 1919
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Eto sta je lik izjavio: http://www.net.hr/sport/page/2010/05/03/0505006.html" onclick="window.open(this.href);return false;
JAKO HRABRO!
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

deda je napisao/la:Eto sta je lik izjavio: http://www.net.hr/sport/page/2010/05/03/0505006.html" onclick="window.open(this.href);return false;
JAKO HRABRO!
Koji glup tekst, da mi je samo vidjeti originalni tekst.
"zakljucio je u svom stilu" #-o
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Ferrari-BiH je napisao/la:
deda je napisao/la:Eto sta je lik izjavio: http://www.net.hr/sport/page/2010/05/03/0505006.html" onclick="window.open(this.href);return false;
JAKO HRABRO!
Nisi valjda povjerovao u to!? Jedini koji su to objavili su Planetf1 (žuti žurnalizam) i ovi sa net-a se čak nisu ni potrudili dobro prevesti ... link ... ali znaju kako se to radi: bombastičan naslov, ubaci zrno istine i pusti mašti na volju ...
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

zvjerko je napisao/la:
Ferrari-BiH je napisao/la:
JAKO HRABRO!
Nisi valjda povjerovao u to!? Jedini koji su to objavili su Planetf1 (žuti žurnalizam) i ovi sa net-a se čak nisu ni potrudili dobro prevesti ... link ... ali znaju kako se to radi: bombastičan naslov, ubaci zrno istine i pusti mašti na volju ...
Naravno da nisam, zato sam bas i reagovao.

Ma glupost, pokusavaju od F1 napraviti nesto slicno "Estradi" :biggrin: :?
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

i Briatore se javio da kaže pokoju o Schumacheru...
http://www.motorsport.com/news/article. ... 6642&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

KLIK

---Ukratko----

Gazda je u utorak sjeo u bolid, i odvozio 100 km na stazi Rockingham.
Mnogi se pitaju, da li je to dozvoljeno?

Heh, Mercedes je izjavio da su radili reklamu/spot, a to po pravilima (kako tamo pise) nije zabranjeno.
slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Scuderia je napisao/la: Heh, Mercedes je izjavio da su radili reklamu/spot, a to po pravilima (kako tamo pise) nije zabranjeno.
Nije zabranjeno, ali postoje velika ograničenja. Mislim da se koriste specijalne super tvrde gume i da brzina bolida ne smije
prelaziti 100 km/h. Sličnu je stvar radio Alonso u siječnju (ako se dobro sjećam) prije početka testiranja...
slika
BigBoss
Navijam za: Hakiranje f1-hr foruma

Post Postao/la BigBoss »

Scuderia je napisao/la:KLIK

---Ukratko----

Heh, Mercedes je izjavio da su radili reklamu/spot, a to po pravilima (kako tamo pise) nije zabranjeno.
100 km nije malo :?
mislim da je tu bilo i malo testiranja
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

BigBoss je napisao/la:
Scuderia je napisao/la:KLIK

---Ukratko----

100 km nije malo :?
mislim da je tu bilo i malo testiranja
Of course, rules are always meant to be bent...no ionako to sa zabranama testiranja je glupost pod paravanom samnjenja troskova! F1 je licemjeran i kontradiktoran sport - LOL! To kao da atleticarima zabrane treninge da bi smanjili ostecenje misicnog tkiva/troskove regeneracije...pa svatko neka ide do koliko sam moze.
A Schumi...vidjet cemo sad u Barci ima li napretka...iako objektivno Merc nije na razini najboljih i stvarno bi trebalo puno toga da se probiju u to drustvo - doduse Schumiju bi prvi prioritet i skalp trebao biti Nico....we'll see.
slika
BigBoss
Navijam za: Hakiranje f1-hr foruma

Post Postao/la BigBoss »

http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;

Kubica priznao da su on i kolege očekivali više od schuamchera
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Hoce li mu ovo pomoc da se docepa postolja i pobjede pitanje je sad ? :D
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Odgovori