+49sec!Ćale od Lewisa je napisao/la:jedina novost da je kimi ispred alonsa ovaj put, mercedesi i dalje deru guzove. Sutra će ja mislim bit najveći vremenski zaostatak od mercedesa do sljedećeg bolida ako ne bude nikakvih zastoja, prognoziram 40sec na kraju.
Mercedes je u opasnoj formi i na stazama kao Monza, Nurburgring i još nekima ovaj bi zaostatak mogao biti i drastičniji, što znači da će samo par bolida bit u istom krugu.
Dao sam ocjenu 8, iz razloga što je ova staza inače jako dosadna a danas je bilo akcije na startu i prvim krugovima pa u završnici.
Staza je tehnički jako zahtjevna i Nikinih 3 desetinke nije dovoljno za proć Hamiltona bez njegove greške. Teško se prate jednaki bolidi čak i s različitim komponentama guma, potrebno je bit sekundu brži da bi prošao.
Kimi se probudio malo al Alonso je morao proć, ipak je doma

Ferrari je jako loš, najbolje da sve prebace za sljedeću sezonu i ove samo pokušaju zadržat 3. mj u konstruktoru.
RB ima auto pun gripa, neznam kako se misle borit ako ne 'otvore' malo setup da s DRS-om više potegnu na bržim stazama.
Vettel je skužio da na pravcu ne ide pa je 80% današnjih preticanja obavio na kočenju u najsporiji zavoj, što mu je dobar grip iz prethodnog brzog zavoja dozvolio da se zadrži tako blizu za DRS.