Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Formula 1 team - Ferrari
Nevjerovatno,koliko pehova
Da bar Alonso nije išao otvarat DRS moglo je se unatoč tome na postolju završiti.Ali lako je sada biti general.Valjda su ispucani svi pehovi za ovu sezonu.
I toliko o dominatnom bolidu...
Da bar Alonso nije išao otvarat DRS moglo je se unatoč tome na postolju završiti.Ali lako je sada biti general.Valjda su ispucani svi pehovi za ovu sezonu.
...put u raj nije posut ružama...
- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
jel se zna možda ako su mu javili da proba,il je sam odlučio
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Da je bilo pameti (bilo alonsa ili ljudi iz boxa) i s pokvarenim DRS-om mogli su lagano završiti na postolju da si nisu nepotrebno natovarili još 1 ulazak u box. I sami smo vidli da je Ferrari na pravcu držao gotovo bez problema bolide s DRS-om.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Čemu sad ovo Chuck? Ferrari ima ove godina odličan bolid i sigurno je u rangu RB za sada...kako će biti dalje to će se vidjeti u budućnosti...Chuck Norris je napisao/la:Nevjerovatno,koliko pehova
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
kad alonso nepotrebnim ulaskom u boks više završi na repu webbera onda vidiš koliko je red bull ustvari loš bolid,jel tako? jer ni ferrari nije ništa specijalno čim je massa bio šesti i peti u kini i maleziji...Alonso-champ je napisao/la:Dok se Massa sa ispravnim bolidom bori sa Williamsom vidc prica bajke o dominantnom bolidu..
-
- Veteran
Bolid nije dominantan.U rangu je sa RB i Lotusom
...put u raj nije posut ružama...
-
- Veteran
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Ma kakav dominantan, to su gluposti.Chuck Norris je napisao/la:Bolid nije dominantan.U rangu je sa RB i Lotusom
Što se tiče kvalifikacija F138 je 3-4 bolid na gridu a što se tiče utrke, tu zavisi od staze i vrste guma ali generano bolid ima brzine da se bori za podijum.

- Cuky
- Moderator
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- Barry
- Test vozač
jel samo jedan krug vozio sa otvorenim drsom? kod obilaska rosberga se zaglavio, koliko je proslo do odlaska u pit?
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Cuky
- Moderator
mislim da je završio taj krug u kojem je prošao Rosberga i onda na kraju slijedećeg otišao u boks. Znam da mi se učinilo da u 1. zoni (onaj kraći pravac) ima otvoren DRS kad nebi trebao, ali sam mislio da je to samo zbog slabe kvalitete streama. Ali onda kad je drugi put tuda prošao je bilo očito da mi se nije učinilo
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Alonso je na početku 4 kruga prestigao Rosberga kada mu je DRS ostao otvoren a otišao je u box na kraju 6 kruga to znači da je Alonso 3 puna kruga vozio sa otvorenim DRS.
Inače da ne bude zabune DRS je Alonsu radio normalno u trećem krugu otvarao se i zatvarao se na obje DRS zone, 3-4 puta kada se nalazio iza Rosberga sve je bilo OK da bi kada je drugi put zaobišao Rosberga DRS ostao otvoren, inače prvi put je Rosberg vratio poziciju na startno-ciljnoj ravnini, u sljedećem krugu na startno ciljnoj ravnini Alonso ponovo napada i zaobilazi Rosberga i tada mu DRS ostaje otvoren.
Edit;
još dvije slike otvorenog DRS
Slika1,Slika2
Inače da ne bude zabune DRS je Alonsu radio normalno u trećem krugu otvarao se i zatvarao se na obje DRS zone, 3-4 puta kada se nalazio iza Rosberga sve je bilo OK da bi kada je drugi put zaobišao Rosberga DRS ostao otvoren, inače prvi put je Rosberg vratio poziciju na startno-ciljnoj ravnini, u sljedećem krugu na startno ciljnoj ravnini Alonso ponovo napada i zaobilazi Rosberga i tada mu DRS ostaje otvoren.
Edit;
još dvije slike otvorenog DRS
Slika1,Slika2
- vidc
- Veteran
pat fry veli da se problem pojavio u 6. krugu i da je na kraju tog kruga alonso pozvan u boks,ali nije toliko ni bitno.
osim toga, iz ferrarija potvrđuju da imaju odličan bolid i da je sve bilo ok da bi se vjerojatno borili za pobjedu.
nekako mislim da ih je stigla kazna, hajmo to tako reć. prošle godine su se stalno žalili da je bolid sporiji od konkurencije što je i bila istina, međutim prošlogodišnji ferrari je bio tenk i nisu im se događale ovakve gluposti na bolidu a i fernando je bio malo uvjerljiviji nego ove godine. ove godine imaju jako brz bolid ali u ostalim segmentima štekaju.
vidjet ćemo na kraju sezone šta je bolje...
osim toga, iz ferrarija potvrđuju da imaju odličan bolid i da je sve bilo ok da bi se vjerojatno borili za pobjedu.
nekako mislim da ih je stigla kazna, hajmo to tako reć. prošle godine su se stalno žalili da je bolid sporiji od konkurencije što je i bila istina, međutim prošlogodišnji ferrari je bio tenk i nisu im se događale ovakve gluposti na bolidu a i fernando je bio malo uvjerljiviji nego ove godine. ove godine imaju jako brz bolid ali u ostalim segmentima štekaju.
vidjet ćemo na kraju sezone šta je bolje...
- Cuky
- Moderator
očito je nemoguće napraviti bolid da je brz i da je tenk. Sjećam se da je RB 2006. ili 2008. preživio kratki let u Hockenheimu nakon dodira i normalno nastavio utrku, a 2009. kad je bio brz Webber je u Melbourneu nakon izljetanja došao na stazu sa polomljenim ovjesom bez da je išta udario. Očito da je tako i kod Ferrarija

- vidc
- Veteran
pa naravno... to se možda moglo nekada davno kad si imao pravo testirat kolko god hoćeš,sad se već sve više moraš pouzdat u proračune koji ne mogu simulirat realnu situaciju...
možda je alonsov drs "otkazao" zbog vjetra. kretanje uz vjetar osim samog pritiska zbog kretanja bolida kroz zrak dodatno uzrokuje pritisak i kretanjem zraka prema bolidu i komponenta nije mogla izdržat toliki teret...teško je povuć tu liniju između dovoljne čvrstoće i nepotrebne mase
možda je alonsov drs "otkazao" zbog vjetra. kretanje uz vjetar osim samog pritiska zbog kretanja bolida kroz zrak dodatno uzrokuje pritisak i kretanjem zraka prema bolidu i komponenta nije mogla izdržat toliki teret...teško je povuć tu liniju između dovoljne čvrstoće i nepotrebne mase
- Cuky
- Moderator
prije bih rekao da je tu došlo do greške u proizvodnji/sastavljanju nego do prevelikog opterećenja. On i Massa imaju isto krilo, Massin je izdržao cijelu utrku, a njegov 4 kruga

- Dero
- Profesionalni vozač
Ne vidim kako ova dva Alonsova incidenta povezujete s reabilnošcu bolida. Nemaju baš nikakve veze. U maleziji je je došlo do dodira na prednjem krilu a ovdje pak do bizarnog kvara.
Nije da im crkava gearbox, motor, suspenzije ili ovjesi.
Jednostavno bad luck.
Jednostavno bad luck.
- vidc
- Veteran
kvar bio bizaran ili ne,oduzeo je puno bodova Alonsu. isto tako, koliko god glupa i mala bila greška Alonsa u maleziji, oduzela mu je hrpu bodova. poenta je da prošle godine takvih grešaka i kvarova je bilo izrazito malo,sjećam se samo nekog problemčića na alonsovom bolidu na kval. u monzi...
- F1NAC
- Moderator
prvi nema nikakve veze s reablinoscu al ovaj danas ima itekako veze, mehanicki kvar i tocka . Pokvario mi se cini mi se onaj podizacDero je napisao/la:Ne vidim kako ova dva Alonsova incidenta povezujete s reabilnošcu bolida. Nemaju baš nikakve veze. U maleziji je je došlo do dodira na prednjem krilu a ovdje pak do bizarnog kvara.
Jednostavno bad luck.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
Ovo je mjesto gdje se slomilo kod Alonsa i zašto je DRS ostajao otvoren

I usporedba....
Slomljeni:

Ispravan:
SLIKA
EDIT: Autosportovo pojašnjenje kvara
http://www.autosport.com/news/report.php/id/106982" onclick="window.open(this.href);return false;

I usporedba....
Slomljeni:

Ispravan:
SLIKA
EDIT: Autosportovo pojašnjenje kvara
http://www.autosport.com/news/report.php/id/106982" onclick="window.open(this.href);return false;

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari modifikovao sidepods
Link
Link
- Dr. DJ
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari-Massa
Pojest če mi živce ova loša sreča...no raduje me da imamo brz bolid koji ako ga zaobiđe loša sreča u nastavku sezone imamo se pravo nadati i boriti se za obje titule 

1982 UCV 1919
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Imamo brz bolid, to je relativan pojam.Dr. DJ je napisao/la:Pojest če mi živce ova loša sreča...no raduje me da imamo brz bolid koji ako ga zaobiđe loša sreča u nastavku sezone imamo se pravo nadati i boriti se za obje titule
Vidjet ćemo kako će se taj bolid ponašati a i njegovu brzinu kada sada dođemo na Europske utrke.
Takođe u proteklih nekoliko godina posle ljetne stanke Ferrari je gubio tempo i update nisu radili kako se očekivalo, dok je kod Red Bulla bilo suprotno. Takođe treba reći da nas sljedeće godine očekuju velike promjene tako da se ove godine ranije mora preći sa većim brojem osoblja na rad na bolidu za sljedeću godinu.
Red Bull ako i ima problema sa gumama, a na osnovu utrke u Bahreinu očigledno da ih nema, će to veoma brzo riješiti a postoji mogućnost i da im FIA i Pirelli upotpunosti ispune njihove zahtjeve u pogledu guma.

Ja sam pesimista što se tiče Ferrari-ja ove sezone.
- Dr. DJ
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari-Massa
F2004_the_best_ever je napisao/la:Imamo brz bolid, to je relativan pojam.Dr. DJ je napisao/la:Pojest če mi živce ova loša sreča...no raduje me da imamo brz bolid koji ako ga zaobiđe loša sreča u nastavku sezone imamo se pravo nadati i boriti se za obje titule
Vidjet ćemo kako će se taj bolid ponašati a i njegovu brzinu kada sada dođemo na Europske utrke.
Takođe u proteklih nekoliko godina posle ljetne stanke Ferrari je gubio tempo i update nisu radili kako se očekivalo, dok je kod Red Bulla bilo suprotno. Takođe treba reći da nas sljedeće godine očekuju velike promjene tako da se ove godine ranije mora preći sa većim brojem osoblja na rad na bolidu za sljedeću godinu.
Red Bull ako i ima problema sa gumama, a na osnovu utrke u Bahreinu očigledno da ih nema, će to veoma brzo riješiti a postoji mogućnost i da im FIA i Pirelli upotpunosti ispune njihove zahtjeve u pogledu guma.![]()
Ja sam pesimista što se tiče Ferrari-ja ove sezone.
Gle brz bolid bio relativan ili ne pojam...definitivno je da imamo bolid sa koji se možemo ravnopravno nadati pobjedama....isto tako kako mora ferrari ranije preči moraju i ostali....Da nije bilo ova dva peha Alonsa ja vjerujem da bi Alonso bio ravnopravan sa Vettelom na vrhu kao i Ferrari u konstruktorskom prvenstvu...
1982 UCV 1919