Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Chuck Norris »

Nevjerovatno,koliko pehova
Da bar Alonso nije išao otvarat DRS moglo je se unatoč tome na postolju završiti.Ali lako je sada biti general.Valjda su ispucani svi pehovi za ovu sezonu.
I toliko o dominatnom bolidu...
...put u raj nije posut ružama...
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

jel se zna možda ako su mu javili da proba,il je sam odlučio
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Da je bilo pameti (bilo alonsa ili ljudi iz boxa) i s pokvarenim DRS-om mogli su lagano završiti na postolju da si nisu nepotrebno natovarili još 1 ulazak u box. I sami smo vidli da je Ferrari na pravcu držao gotovo bez problema bolide s DRS-om.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Chuck Norris je napisao/la:Nevjerovatno,koliko pehova
Da bar Alonso nije išao otvarat DRS moglo je se unatoč tome na postolju završiti.Ali lako je sada biti general.Valjda su ispucani svi pehovi za ovu sezonu.
I toliko o dominatnom bolidu...
Čemu sad ovo Chuck? Ferrari ima ove godina odličan bolid i sigurno je u rangu RB za sada...kako će biti dalje to će se vidjeti u budućnosti...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Alonso-champ je napisao/la:Dok se Massa sa ispravnim bolidom bori sa Williamsom vidc prica bajke o dominantnom bolidu..
kad alonso nepotrebnim ulaskom u boks više završi na repu webbera onda vidiš koliko je red bull ustvari loš bolid,jel tako? jer ni ferrari nije ništa specijalno čim je massa bio šesti i peti u kini i maleziji...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Bolid nije dominantan.U rangu je sa RB i Lotusom
...put u raj nije posut ružama...
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Vidc...ono se zove majstorstvo Alonsa ;-)
Alonsista hasta la muerte..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Chuck Norris je napisao/la:Bolid nije dominantan.U rangu je sa RB i Lotusom
Ma kakav dominantan, to su gluposti.
Što se tiče kvalifikacija F138 je 3-4 bolid na gridu a što se tiče utrke, tu zavisi od staze i vrste guma ali generano bolid ima brzine da se bori za podijum. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Jedva čekam Team Radio utrke i onboard krug Alonsa s ovakvim DRS-om
slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

jel samo jedan krug vozio sa otvorenim drsom? kod obilaska rosberga se zaglavio, koliko je proslo do odlaska u pit?
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mislim da je završio taj krug u kojem je prošao Rosberga i onda na kraju slijedećeg otišao u boks. Znam da mi se učinilo da u 1. zoni (onaj kraći pravac) ima otvoren DRS kad nebi trebao, ali sam mislio da je to samo zbog slabe kvalitete streama. Ali onda kad je drugi put tuda prošao je bilo očito da mi se nije učinilo

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Alonso je na početku 4 kruga prestigao Rosberga kada mu je DRS ostao otvoren a otišao je u box na kraju 6 kruga to znači da je Alonso 3 puna kruga vozio sa otvorenim DRS.
Inače da ne bude zabune DRS je Alonsu radio normalno u trećem krugu otvarao se i zatvarao se na obje DRS zone, 3-4 puta kada se nalazio iza Rosberga sve je bilo OK da bi kada je drugi put zaobišao Rosberga DRS ostao otvoren, inače prvi put je Rosberg vratio poziciju na startno-ciljnoj ravnini, u sljedećem krugu na startno ciljnoj ravnini Alonso ponovo napada i zaobilazi Rosberga i tada mu DRS ostaje otvoren.
Edit;
još dvije slike otvorenog DRS
Slika1,Slika2
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pat fry veli da se problem pojavio u 6. krugu i da je na kraju tog kruga alonso pozvan u boks,ali nije toliko ni bitno.
osim toga, iz ferrarija potvrđuju da imaju odličan bolid i da je sve bilo ok da bi se vjerojatno borili za pobjedu.
nekako mislim da ih je stigla kazna, hajmo to tako reć. prošle godine su se stalno žalili da je bolid sporiji od konkurencije što je i bila istina, međutim prošlogodišnji ferrari je bio tenk i nisu im se događale ovakve gluposti na bolidu a i fernando je bio malo uvjerljiviji nego ove godine. ove godine imaju jako brz bolid ali u ostalim segmentima štekaju.
vidjet ćemo na kraju sezone šta je bolje...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

očito je nemoguće napraviti bolid da je brz i da je tenk. Sjećam se da je RB 2006. ili 2008. preživio kratki let u Hockenheimu nakon dodira i normalno nastavio utrku, a 2009. kad je bio brz Webber je u Melbourneu nakon izljetanja došao na stazu sa polomljenim ovjesom bez da je išta udario. Očito da je tako i kod Ferrarija

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pa naravno... to se možda moglo nekada davno kad si imao pravo testirat kolko god hoćeš,sad se već sve više moraš pouzdat u proračune koji ne mogu simulirat realnu situaciju...
možda je alonsov drs "otkazao" zbog vjetra. kretanje uz vjetar osim samog pritiska zbog kretanja bolida kroz zrak dodatno uzrokuje pritisak i kretanjem zraka prema bolidu i komponenta nije mogla izdržat toliki teret...teško je povuć tu liniju između dovoljne čvrstoće i nepotrebne mase
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

prije bih rekao da je tu došlo do greške u proizvodnji/sastavljanju nego do prevelikog opterećenja. On i Massa imaju isto krilo, Massin je izdržao cijelu utrku, a njegov 4 kruga

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ne vidim kako ova dva Alonsova incidenta povezujete s reabilnošcu bolida. Nemaju baš nikakve veze. U maleziji je je došlo do dodira na prednjem krilu a ovdje pak do bizarnog kvara.

Nije da im crkava gearbox, motor, suspenzije ili ovjesi.
Jednostavno bad luck.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

kvar bio bizaran ili ne,oduzeo je puno bodova Alonsu. isto tako, koliko god glupa i mala bila greška Alonsa u maleziji, oduzela mu je hrpu bodova. poenta je da prošle godine takvih grešaka i kvarova je bilo izrazito malo,sjećam se samo nekog problemčića na alonsovom bolidu na kval. u monzi...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dero je napisao/la:Ne vidim kako ova dva Alonsova incidenta povezujete s reabilnošcu bolida. Nemaju baš nikakve veze. U maleziji je je došlo do dodira na prednjem krilu a ovdje pak do bizarnog kvara.

Nije da im crkava gearbox, motor, suspenzije ili ovjesi.
Jednostavno bad luck.
prvi nema nikakve veze s reablinoscu al ovaj danas ima itekako veze, mehanicki kvar i tocka . Pokvario mi se cini mi se onaj podizac
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ovo je mjesto gdje se slomilo kod Alonsa i zašto je DRS ostajao otvoren
slika

I usporedba....

Slomljeni:
slika

Ispravan:
SLIKA

EDIT: Autosportovo pojašnjenje kvara
http://www.autosport.com/news/report.php/id/106982" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ferrari modifikovao sidepods
Link
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Pojest če mi živce ova loša sreča...no raduje me da imamo brz bolid koji ako ga zaobiđe loša sreča u nastavku sezone imamo se pravo nadati i boriti se za obje titule =D>
1982 UCV 1919
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dr. DJ je napisao/la:Pojest če mi živce ova loša sreča...no raduje me da imamo brz bolid koji ako ga zaobiđe loša sreča u nastavku sezone imamo se pravo nadati i boriti se za obje titule =D>
Imamo brz bolid, to je relativan pojam.
Vidjet ćemo kako će se taj bolid ponašati a i njegovu brzinu kada sada dođemo na Europske utrke.
Takođe u proteklih nekoliko godina posle ljetne stanke Ferrari je gubio tempo i update nisu radili kako se očekivalo, dok je kod Red Bulla bilo suprotno. Takođe treba reći da nas sljedeće godine očekuju velike promjene tako da se ove godine ranije mora preći sa većim brojem osoblja na rad na bolidu za sljedeću godinu.
Red Bull ako i ima problema sa gumama, a na osnovu utrke u Bahreinu očigledno da ih nema, će to veoma brzo riješiti a postoji mogućnost i da im FIA i Pirelli upotpunosti ispune njihove zahtjeve u pogledu guma. ;)
Ja sam pesimista što se tiče Ferrari-ja ove sezone.
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Dr. DJ je napisao/la:Pojest če mi živce ova loša sreča...no raduje me da imamo brz bolid koji ako ga zaobiđe loša sreča u nastavku sezone imamo se pravo nadati i boriti se za obje titule =D>
Imamo brz bolid, to je relativan pojam.
Vidjet ćemo kako će se taj bolid ponašati a i njegovu brzinu kada sada dođemo na Europske utrke.
Takođe u proteklih nekoliko godina posle ljetne stanke Ferrari je gubio tempo i update nisu radili kako se očekivalo, dok je kod Red Bulla bilo suprotno. Takođe treba reći da nas sljedeće godine očekuju velike promjene tako da se ove godine ranije mora preći sa većim brojem osoblja na rad na bolidu za sljedeću godinu.
Red Bull ako i ima problema sa gumama, a na osnovu utrke u Bahreinu očigledno da ih nema, će to veoma brzo riješiti a postoji mogućnost i da im FIA i Pirelli upotpunosti ispune njihove zahtjeve u pogledu guma. ;)
Ja sam pesimista što se tiče Ferrari-ja ove sezone.

Gle brz bolid bio relativan ili ne pojam...definitivno je da imamo bolid sa koji se možemo ravnopravno nadati pobjedama....isto tako kako mora ferrari ranije preči moraju i ostali....Da nije bilo ova dva peha Alonsa ja vjerujem da bi Alonso bio ravnopravan sa Vettelom na vrhu kao i Ferrari u konstruktorskom prvenstvu...
1982 UCV 1919
Odgovori