Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

harrahotto
Ja sam: Vozač

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la harrahotto »

evo probavam ovaj dtm2013.. sve je lijepo ali ff mi je opet u banani, moram sve nešto pumpati u postavkama volana u winzima
Haris KTM
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la Haris KTM »

ja malo djiram sa nekim F1 2014 modom, ima samo McLaren i Ferrari, evo kako zvuci

slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Harise ove staze iz SimRaceway su ok, ali što se Silverstonea tiče ovo je daleko najbolja verzija aktualnog layouta
http://www.whata-designs.com/wp/silvers ... -released/" onclick="window.open(this.href);return false;

Staza je rađena od nule, baš za rF1, prilično je detaljna i jako dobro optimizirana. Uz to ima i mogućnost korištenja 2 kraća layouta: jedan se na T4 umjesto na pravac gdje je DRS zona spaja na hangar pravac, a a drugi koristi stare bokseve i usred S kombinacije skreće na pravac na kojem je DRS zona
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
harrahotto

malo sam jučer provozao ovaj dtm2013 i stvarno je dobar filing.. ne znam, teško mi je procijeniti koliko je to super ili bezveze, to bi kimi, mansel, fiore i ekipa mogli procijeniti, ali grafički je igra predobra (šporkica na šoferšajbi), zvuk je bomba, filing cockpita je odličan.. baš mi se dopala.. to ide ko ludo, to je f1 sa karoserijom..
probavao sam birmingham, danas ću malo hokenheim probati..
ja igru dižem, a vi si skinite kome je volja da proba.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

nije loša ideja da dižeš vidim da ima i drugih koji igraju taj mod pa nam se neko i priključi moguće :)

meni je isto mod dobar, da se dosta s setupom igrat i isprobavat
slika
harrahotto

DTM 2013 1.01. ostvareno..
ajde arma montiraj nam to...
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Gledajte sto mi se jucer dogodilo :)
slika
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Nije to to, nisu isti sektori :P
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Mansell je napisao/la:Gledajte sto mi se jucer dogodilo :)
[ https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 0590_o.jpg ]
joj ljudi moji ja sam jednom u trci: pogodio identično svoje vrijeme, dok je K1M1 proletio kroz cilj ispred mene s zaostatkom +0.001 sec, a armanini odvezao rekord staze s probušenom gumom koja je pukla od Vuksinih prejakih xenonki, a da hotto nije odusto 500m nakon starta 100% bi pobjedio jer smo vozili maratonsku trku od 300 krugova na ringu bez ulaska u bokseve. Da bi krug prije kraja bio Armanini diskvalificiran jer je mjenjo gumu a Antimonu crkla grafička od Vuksinih prejakih xenonki. :D

;)
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

slika
Haris KTM

koliko vozim, jednom sam dijelio isto vrijeme sa drugim vozacem, a nikad nisam pogodio svoje isto, bilo je to u par hiljadinki ali nikad identicno, Mans ova slika je extra, a @Cale prica ti je epic :-D
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Haris KTM je napisao/la:koliko vozim, jednom sam dijelio isto vrijeme sa drugim vozacem, a nikad nisam pogodio svoje isto, bilo je to u par hiljadinki ali nikad identicno, Mans ova slika je extra, a @Cale prica ti je epic :-D
Harise,posebno me veseli što su vremena napravljena jedno za drugim(izlazio sam na dva brza kruga),a staza je jedna od težih koje sam vozio-Macau.Monaco nije vrijedan spomena,ako razgovaramo o težini staze... :driver:
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Sretan vam 8. Mart :*
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

I tebi sinko :D
Haris KTM

Mansell je napisao/la:
Haris KTM je napisao/la:koliko vozim, jednom sam dijelio isto vrijeme sa drugim vozacem, a nikad nisam pogodio svoje isto, bilo je to u par hiljadinki ali nikad identicno, Mans ova slika je extra, a @Cale prica ti je epic :-D
Harise,posebno me veseli što su vremena napravljena jedno za drugim(izlazio sam na dva brza kruga),a staza je jedna od težih koje sam vozio-Macau.Monaco nije vrijedan spomena,ako razgovaramo o težini staze... :driver:

to je josh jedan podatak koji dize taj event na visi nivo, to samo dokazuje koliko perfektno i precizno vozis, naravno da se postepeno ubrzavas ali nijedan brzi krug ne uradis tak da ne znas gdje si pokupio prednost pa je tesko ponovit, well done bro
slika
harrahotto

jel se vozi nešto u ovoj zemlji?
Antimon

Post Postao/la Antimon »

slabo... čekamo da nam istekne server :(
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Mansell je napisao/la:
Macau je jako dobra staza meni također bolja od monaca, s touring autima pravi užitak jurcat a utrkivat se nešto posebno jer treba bit strpljiv i održat cijelo vrijeme priključak do drugog (najdužeg) pravca s tim da je prije onaj brzi zavoj kojeg se ne ide max brzinom jer se pojavi odjenom zid :)

Ali ništa mi nije kao Ring, kad voziš na limit krug za krugom i jedva skineš 0.100 na sektoru a u nekim modovima gume već nakon pola kruga više nisu iste...onda se upitaš šta sam ja lud ili koji vrag lovim i pokušavam. :biggrin:

Pa 8min treba samo da se dođe do crte mjerenja time attacka, pa napraviš manju grešku nakon 5 tog zavoja i jednosavno popizdiš pa se misliš dali da idem esc pa sve ponovo ili da vozim pažljivo i čuvam gume još 8min da ponovo pokušam napast.
Pa tako znam izgubit cijeli dan dok podesim setup i odvezem pravi krug za jedan auto pošto je i setup teško pogodit jer je staza brza bez sporih zavoja a ima bome i dobar pravac pa je jako teško nać kompromis mjenjača i downforcea.

EDIT: Pazinjan, sretan rođendan! :festa:
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

hvala puno labinjan :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
harrahotto

oće se neko trkat?
ima ko da mijenja mod?
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

oće
nema
harrahotto

k*r*c
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
joj ljudi moji ja sam jednom u trci: pogodio identično svoje vrijeme, dok je K1M1 proletio kroz cilj ispred mene s zaostatkom +0.001 sec, a armanini odvezao rekord staze s probušenom gumom koja je pukla od Vuksinih prejakih xenonki, a da hotto nije odusto 500m nakon starta 100% bi pobjedio jer smo vozili maratonsku trku od 300 krugova na ringu bez ulaska u bokseve. Da bi krug prije kraja bio Armanini diskvalificiran jer je mjenjo gumu a Antimonu crkla grafička od Vuksinih prejakih xenonki. :D

;)
:manijak:

hahah joj kad se sjetim te utrke, jos poslije vuksa morao bjezat od policije jer su mu xenonke bile nelegalne.. what a race :D

hehe a jesi lud..

nego vidim da opet imate problema sa mjenjanjem modova..
za hgtc, drm, nsx (neznam zasto se bilo prestalo tako brzo vozit taj auto kad je mod toliko dobar) i shift mod i dtm shift su napravljeni configovi, za promjenit na neki od tih modova sam pisao i uploadao confige koje samo treba ubacit umjesto trenutnog..

a za novi mod..
pokrenes dedicated server iz svog rfactora, stavis jednu stazu da nemoras poslije brisat iz configa staze..
kad se server pokrene, zaustavis ga.. najlakse nac novo stvorene fajlove ako poredas po datumu..
trebaju 3 fajla, mozda cak i 2.. nisam zapravo siguran dal je .cch mali fajl uopce potreban..

uglavom; dobijes DedicatedIMEMODA.ini - to je config staza za mod.. tu kopiras staze iz vec postojeceg configa iz trenutnog moda..
drugi fajl je dedicatedserver.ini ili mozda ako otvoris pod svojim usernameom server . tvojusername.ini..
iz tog fajla kopiras samo sve iz djela DRIVER, i taj dio izmjenis na trenutnom configu..
najlakse i da ostane za kasnije - napravis si folder, i postavis te fajlove.. kopiras config od trenutnog moda ili uzmes jedan od ovih sto sam bio uploadao, izmjenis i saveas.. isto napravis i za staze..
i onda ugasis server, i samo uploadas te fajlove u username/dedicated folder i overwriteas trenutni config..

pocela mi falit voznja, morat cu se potrudit doc.. al reko.. dok ne vidim finca na serveru necu dolazit :=
moozda bi veceras mogao doc..
rFactor F1 HR server Info
slika
Antimon

Post Postao/la Antimon »

Ajmo dečki nešto odvozit večeras-bio bi red... :driver:
harrahotto

dobro, arma, gdje se ti fajlovi pojave.. ja pokrenem rFactor Dedicated.exe, zaustavim (izađem), ali neam nikakv file da mi se pojavi..

edit 1:
ok, imamo napredak, ali ne pronalazim onaj dio DRIVER u configu.. imam SETTINGS i TRACKS...
Zadnja izmjena: harrahotto, dana/u 11 ožu 2014, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori