Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la vidc »

Walter je napisao/la:Šta se dešava sa Schumacherom da je ovoliko lošiji od Rosberga!?
ma schumacher se zajebava s našim živcima.smijem se kladit da će izjava za novinare biti tipa:
"Ma hajd,bar nisam 15.,moglo je i gore.Bilo mi je zabavno,malo sam pogriješio hahha. Sutra će mi također biti zabavno hahaha,jedva čekam haha..."
dok se on smješka pred novinarima rosberg briše pod sa njim
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Nije bas toliko al je koje 2, 3 desetinke. Steta sto je pogrijesio u q2 ali ne vjerujem da je zbog toga izgubio 6 desetinki. Jbg tak je to kad se cekaju zadnje minute. Vidi se napredak u Mercedesu al neznam jesu li donijeli neki dovi dio ili su tolko dobili na setupu? Nadajmo se da ce Rosberg ugrabit postolje sutra :)
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ma vraća se on U Ferrari umjesto Masse sljedeće sezone. Da uvede reda malo. A ova ekipa očito nema veze sa Mercedesom. Pofarbana Honda. Bolje da su ostali sami sa McLarenom.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Mansell je napisao/la:Nije bas toliko al je koje 2, 3 desetinke. Steta sto je pogrijesio u q2 ali ne vjerujem da je zbog toga izgubio 6 desetinki. Jbg tak je to kad se cekaju zadnje minute. Vidi se napredak u Mercedesu al neznam jesu li donijeli neki dovi dio ili su tolko dobili na setupu? Nadajmo se da ce Rosberg ugrabit postolje sutra :)
Samo na set up-u i rješili su probleme sa DRS. I Kers je bio ispravan (barem na jednom bolidu tjekom treninga). Sve u svemu odličan rezultat za Mercedes i temperature su ih dobro poslužile. Ali ako se pogleda najiše brzine po sektorima vidi se da imajo jako malo downforca.
slikaslikaslika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Zašto su pobogu išli na tvrdim gumama u Q2??!! Ross WTF???
Nije mi jasno nikako. Pa i mi na tv-u mogli smo zaključit da nema šanse da se na tvrdim gumama kvalificiraju u Q3 i da će se morati ić na mekše..
I onda se dogodi to kaj se dogodilo.2 minute do kraja, petrov stane i eto sranja.
Da se to dogodilio 20 sekundi kasnije nebi ni rosberg uspio u Q3.
Brown koji je poznat kao veliki taktički stručnjak već u nekoliko navrata ima u najmanju ruku diskutabilne odluke. Pa i prošlu utrku kalkuliralo se sa Schumacherovim zaustavljanjima u boksu, prizivala se neka kiša i kaj sve ne....
Michael is faster than you!!
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

u onom zavoju je zgubili 0,8 - 1 sec, mislim da je to svima jasno, al ajde bar bu vettel opet ih sve namazal
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

pinkdpanter je napisao/la:u onom zavoju je zgubili 0,8 - 1 sec, mislim da je to svima jasno, al ajde bar bu vettel opet ih sve namazal
Ma dobro, to svi znamo (barem realni promatrači), netom prije toga Jergović je spominjao da imaju on i Rosberg dobre prolaze. Tam je uprskal stvar, pogriješil je i kaj sad. Njemu je najviše krivo zbog toga.
Ohrabruje to da Mercedes može ići solidno. Sad će 3 tjedna stanke gdje mogu srediti bolid i donjeti neki veću update (mislim da od početka sezone nisu donosili nikakve nove dijelove).
Al smatram da su prolaz mogli osigurat u 1. izlasku, da su odmah otišli na mekane gume. Možda su malo presamouvjereni bili kad su vidjeli da auto ide dobro na svim treninzima i u Q1 pa probali uštedit set guma... To mi je jedino logičnije objašnjenje.
fiuman
Navijam za: schumacher vettel

Post Postao/la fiuman »

prošlu i ovu sezonu me Ross stvarno začuđuje...čovjek koji je toliko pobjeda taktički osvojio, sada radi dosta grešaka, nije mi jasan
Mika430
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Mika430 »

Ross definitivno radi greske i neznam kako mu daju ovoliko kredita u mercedesu?
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Ross napolje
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

fiuman je napisao/la:prošlu i ovu sezonu me Ross stvarno začuđuje...čovjek koji je toliko pobjeda taktički osvojio, sada radi dosta grešaka, nije mi jasan
pod više od njih bi se mogao i Baldisseri potpisat samo za info ;)
slikaslikaslika
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Mercedes doslovno preskocio Ferrari i Reno...
Ko bi rekao.
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

sa nadogradnjama koje stižu u europi te rješavanjem schumijevih problema u kvalama, očekujem redovitu borbu za postolja :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Optimisticni su...
KLIK
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Scuderia je napisao/la:Optimisticni su...
KLIK
...u naslovu lijepo stoji 'optimistic again' - mislim da to jako lijepo opisuje njihovo trenutno stanje...ali jedna lasta ne ćini proljeće i mislim da će vrlo uskoro doći nova "razočaranja" - neke momčadi su ipak čini mi se jače od njih...psihijatri bi rekli "manično-depresivna psihoza"...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Mislin da će ih prije stić Sauber,nego da će se borit za postolja.Pogotovo ako Kobayashi bude u formi,i ako ga bolid bude služio.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Spretni Pajkan je napisao/la:Mislin da će ih prije stić Sauber,nego da će se borit za postolja.Pogotovo ako Kobayashi bude u formi,i ako ga bolid bude služio.
Ne nego mark weber ce iduce godine voziti za HRT
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Schumacher i Rosberg o zavoju broj 8 (Turska)

For seven-time world champion Michael Schumacher, the corner is "not particularly difficult to drive but one of the season's longest and pretty fast." Performance in the corner is car-dependent: "It's very heavy on the tyres, and the way you drive the corner largely depends on the car and how you have set it up. That compromise might make it tricky, so we need to wait and see how it goes." In contrast, team-mate Nico Rosberg finds it "one of the most challenging corners of the year" owing to the high speed and prolonged G-loadings. "If I had to create a fantasy F1 circuit, this corner would definitely be included!"
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Ima kakvih novosti da cemo vidjet koji novi dio na bolidu?
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

ivan599 je napisao/la:Ima kakvih novosti da cemo vidjet koji novi dio na bolidu?
Iz Mercedesa kažu da su u simulatoru pronašli 1sec a sad da li će to tako i na stazi funkcionirat treba tek vidjeti. Novih djelova će biti dovoljno samo da neće svi biti iz vana vidljivi...
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

To bi bilo super ali to je i dalje simulator :(
Imaš link možda ?
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Ma mediji su krivo preveli bild.de oni samo komentiraju da je mercedes do sada KASNIL otprilike jednu sekundu ( u kvalama), a ne da su za tursku nadoknadili zaostatak i da je tak naravno radi se o simulatoru, ali treba reći da će konačno rezultati u kvalama biti pravi, jer im stražnje krilo treba profunkcijonirati :biggrin: , naime rađene su neke preinake i sad bi se konačno trebalo zatvarati kak spada! link na LINK ZA BILD
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Brawn: Fundamentally a good car

Ross Brawn is adamant that Mercedes GP have a "fundamentally good car", they just need to "achieve its full potential."

Despite being billed as potential race winners ahead of the season-opening Australian GP, Mercedes GP failed to live up to expectations.

The team failed to reach the chequered flag in Melbourne while at the following race in Malaysia only Michael Schumacher succeeded in finishing in the points.

However, it was a different story last time out in China with Nico Rosberg finishing in fifth place after leading the grand prix for a number of laps.

And had it not been for a fuel consumption issue, the German may have even challenged for a podium finish.

As such, Brawn is confident that his team has a good car in their W02, they just need to get the best out of it.

"The team and drivers have worked extremely hard in the short break before the European season begins to ensure that we continue to move forward," said the team boss.

"We have a fundamentally good car and we need to achieve its full potential in the races to come. The Chinese Grand Prix reminded everyone at the team what it is like to fight for a race.

"We didn't succeed on that occasion but it's a feeling that we would like to experience more often. When the car is working properly, we can be more competitive and the solutions we are bringing to Turkey will help us achieve this level more consistently.

"However, we also know that we need to push for more performance if we want to fight regularly at the front. The first three races have been a challenge but we have pulled together and will continue working hard to make progress."
slikaslikaslika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Nico Rosberg tested last week at the brand new Simulator all new parts - and it sounds happy.
"In the simulator I was fast. In Istanbul, these new parts are now the first time in the car. Mercedes claims to have found in the simulator for a second. Rosberg: "It is important that we push further in order to catch up with Red Bull, perhaps to shrink a little."
Especially in the qualification Mercedes was far too slow - was missing for about a second ...

EDIT:
The opening practice sessions for the Turkish Grand Prix took place in contrasting conditions at Istanbul Park today. Morning rain saw the teams using Pirelli wet tyres throughout P1 before the track dried out sufficiently for slicks in P2.

• P1 gave Michael and Nico a valuable opportunity to evaluate the car on the wet tyres for the first time since winter testing

• With a dry track in P2, the team completed initial dry tyre evaluations with the hard and soft compounds

• Nico completed 43 laps and finished the day in second place, with Michael completing 39 laps in fourth position

ROSS BRAWN
“We had a reasonably good day and it was nice to get a lot of work done. We had a good opportunity this morning to see what the car was like in the wet conditions. It was also the first time that Michael had really driven the car in the wet, so that’s useful as the conditions this weekend could still be mixed. Then we had a nice dry session this afternoon and completed a lot of work on low and high fuel. The balance of the car isn’t there yet and there is a lot of work ahead, but the team and drivers have worked very well today.”

NORBERT HAUG
“The morning session in the wet saw Nico and Michael complete 32 laps and the lap times on wet tyres looked quite good. In dry conditions this afternoon, we ran 50 laps and worked through our planned programme. I would not read too much into today's positions in both sessions; there is more work to do for tomorrow.”
Odgovori