Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Walter
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- Armanini
- Svjetski prvak
Re: Formula 1 team - Ferrari
prilicno su oni sigurni u taktiku kad su obojici odredili isti put..
soft nije sigurno brzi sekundi sa punim bolidima, nitko ne vozi sekundu razlicite krugove na pocetku utrke..
mislim da ce ih prilicno zeznut ako softice budu dobre kakvih 15ak krugova..
soft nije sigurno brzi sekundi sa punim bolidima, nitko ne vozi sekundu razlicite krugove na pocetku utrke..
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Po simulacijama ne mogu ici 15 krugova softice,barem ne konkurentno.Soft bi vec nakon 3 kruga trebao doci u nivo s medijum vremenski a u ta 3 kruga nema DRS-a.Ptezivimo li prvi zavoj idemo na Ferrari1-2
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ja sam siguran da će biti brži i više od sekunde po krugu. Jer one jesu mekše, ali će upravo to bolje držanje omogućiti lakše prolaske kroz one prve zavoje. Još dodaj loše zagrijavanje guma na ferrariju i lotusu i to bi moglo biti oko 2 sekunde.Armanini je napisao/la:prilicno su oni sigurni u taktiku kad su obojici odredili isti put..
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Samo kaj Lotus nije na tvrdimaDani je napisao/la: Još dodaj loše zagrijavanje guma na ferrariju i lotusu i to bi moglo biti oko 2 sekunde.

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Armanini
- Svjetski prvak
neznam bas..
2 sekunde? ma jok..
ajd ako se nekome da kopat i ako zna nac neka vidi pocetne krugove u kini (tamo je bila ista kombinacija guma zadnje ako se ne varam?
rbra i ferrarija.. ako je iznad sekunde imas cugu
ako u prvih 10 krugova budu unutar 10 sekundi od vodecih to je ok.. za podij ofc.. sve iznad 3. mjesta je nerealno za ocekivat..
aha zaboravio rec - al smo pametni u pm
2 sekunde? ma jok..
ajd ako se nekome da kopat i ako zna nac neka vidi pocetne krugove u kini (tamo je bila ista kombinacija guma zadnje ako se ne varam?

ako u prvih 10 krugova budu unutar 10 sekundi od vodecih to je ok.. za podij ofc.. sve iznad 3. mjesta je nerealno za ocekivat..

- Dani
- Legenda
Mene već zvali iz Maranella da predam CV.Armanini je napisao/la:neznam bas..
2 sekunde? ma jok..

http://www.f1fanatic.co.uk/2013/04/14/2 ... test-laps/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.f1fanatic.co.uk/2013/04/14/2 ... pit-stops/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrnute uloge arma, i razlika je 4 sekunde u prvome krugu. E sad to je rb na meduim, a ferrari na soft. Ne možemo zbog karakteristika bolida to sporediti.

- Armanini
- Svjetski prvak
ma sto ces ti u maranelu.. goni se tamo u woking pa im probaj spasit sto se spasit da 
znam da su obrnute uloge, al je to jedina utrka gdje je bila takva taktika (btw, to je ona utrka gdje je vettel imao onaj zadnji sprint stint u kojem je skinuo nekih 10 sec skoro?.. nakon toga vise ni nije bilo soft guma lol..
al ne prvi krug lol
pa kroz prvih par zavoja ce netko tko je na 5om mjestu izgubit par sekundi od vodeceg - tko god vodeci bio..
jel webber bio na soft? to bi bio pokazatelj..
naravno da mozemo usporedit.. bili su jednako blizu bolidi tada i danas sutra..
ma ustvari pokusavam nes skuzit iz tih prvih krugova, al se nemoze nis
osim da je webber opalio 3 identicna kruga za redom 
evo vidim sad - identicni drugi krug, zatim pol sekunde razlike.. kazem.. to je utrka, ne vrte krugove po praznoj stazi da moze doc do maximalne razlike.. bolidi su tankeri i teskom bolidu bolje pasu tvrdje gume..
ma ustvari nemam pojma.. drek je sto se starta na koristenim softicama i zato je to drek.. ne bi li bilo logicno da kako se prazne bolidi tako se ide na stinteve sa softicama i to bi onda bilo razvaljivanje vremena u odnosu na one koji prema kraju voze na tvrdim i ujedno ih cuvaju.. al badave kad nemaju softica za 2 stinta.. jedino da ne voze kvale sto je daleko najveca debilana..
ugl.. dobro nas je ova utrka animirala :=
skoro kao da cekamo neku pravu utrku

znam da su obrnute uloge, al je to jedina utrka gdje je bila takva taktika (btw, to je ona utrka gdje je vettel imao onaj zadnji sprint stint u kojem je skinuo nekih 10 sec skoro?.. nakon toga vise ni nije bilo soft guma lol..
al ne prvi krug lol

jel webber bio na soft? to bi bio pokazatelj..
naravno da mozemo usporedit.. bili su jednako blizu bolidi tada i danas sutra..
ma ustvari pokusavam nes skuzit iz tih prvih krugova, al se nemoze nis

evo vidim sad - identicni drugi krug, zatim pol sekunde razlike.. kazem.. to je utrka, ne vrte krugove po praznoj stazi da moze doc do maximalne razlike.. bolidi su tankeri i teskom bolidu bolje pasu tvrdje gume..
ma ustvari nemam pojma.. drek je sto se starta na koristenim softicama i zato je to drek.. ne bi li bilo logicno da kako se prazne bolidi tako se ide na stinteve sa softicama i to bi onda bilo razvaljivanje vremena u odnosu na one koji prema kraju voze na tvrdim i ujedno ih cuvaju.. al badave kad nemaju softica za 2 stinta.. jedino da ne voze kvale sto je daleko najveca debilana..
ugl.. dobro nas je ova utrka animirala :=
skoro kao da cekamo neku pravu utrku

Zadnja izmjena: Armanini, dana/u 07 srp 2013, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.
- Dani
- Legenda
Webber je brzo promjenio soft gume na medium ako se ne varam.

- Armanini
- Svjetski prvak
aha odmah u 2 krugu sad kuzim.. ja mislio mozda je bio kakav kaos negdje pa je tamo izgubio toliko vremena i kad se oslobodio nanizao ta 3 kruga..
ma tko ce sjecat.. svaka cast onima koji pamte.. da budem iskren ja neznam ni kako je izgledao podij
ustvari lazem, danas su rekli da je alonso pobjedio (ja nisam ni znao da je pobjedio uopce ove godine
, pretpostavljam lewis drugi, ako je njega vettel ganjao, onda je vettel bio 3 ..
ma tko ce sjecat.. svaka cast onima koji pamte.. da budem iskren ja neznam ni kako je izgledao podij

ustvari lazem, danas su rekli da je alonso pobjedio (ja nisam ni znao da je pobjedio uopce ove godine

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Kimi je bio 2. ako i dalje govorimo o Kini.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Armanini
- Svjetski prvak
ah da.. zaboravio da su to one pocetne utrke sezone gdje je reno uvijek 2. := pa bio to kubica, heidfeld, grosjean il kimi..
znaci lewis 3. a vettel napadao podij.. dobra je to utrka bila a
znaci lewis 3. a vettel napadao podij.. dobra je to utrka bila a

- nikolaf1
- Početnik
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ono sto sam pisao u temi "Fernando Alonso" se potvrdilo. Razlog ovakve Ferrari-jeve strategije je upravo velika degradacija sof guma. Ostali ce biti prinudjeni otici ranije u boks i tada vjerojatno zapeti u saobracaju, dok ce Ferrari-ji imati u tim momentima cistu stazu na zagrijanim medium gumama i tu pokusati steci kriticnu prednost.Pat Fry, Technical director: “The comparison carried out yesterday between the Soft and Medium compounds opened the door to various possibilities, both for qualifying and the race and today’s result is fully in line with what we had expected. The decision to tackle qualifying thinking only about our race strategy was actually dictated by the difference we saw in terms of degradation for the two types of tyre. Overall, our car performance was good, even if it was affected by many factors, including the higher temperatures we saw today. Even though Felipe and Fernando were front runners in Q1 and Q2, we stuck to the choice we made at the start. We didn’t feel it was a realistic target to fight for the front rows and we preferred to stick with our pace, trying a different strategy. Clearly, as always, tomorrow everything will depend on how competitive are the two F138s and how good is their pace. From one point of view, we feel that the high degradation of the Soft compound will force our rivals who are ahead of us, to make an early first stop and that traffic might then limit their pace, while we will be going for a longer first stint which should allow us to make up ground”.

FORZA FERRARI !!!
-
- Legenda
Hvala. Skroz me zaanimalo proteklih 24 sata zašto ovakva strategija. Mislim, mora biti jako dobar razlog za ovakvu strategiju - na utrci gdje su prvi put nakon dugooo, dugo vremena konkurentni u kvalifikacijama.
Samo neka se trkaju.
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Evo gubi Alondo vise od sekunde. Kockali su i izgleda da ce izgubiti.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Kako god završi utrka strategija se pokazala pogrešnom
...put u raj nije posut ružama...
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
Hungaroring je mislim zadnja sansa Ferrari-ju i Alonsu da nesto naprave, tj. ubrzaju bolid, ako i tu vettel bude zavrsio ispred, mogu se pozdraviti s naslovom.

- Dero
- Profesionalni vozač
Bez obzira na taktiku 4. mjesto je danas bio maksimum. I Red Bull i Lotus su bili brži u utrci. Jednostavno smo i u race paceu bili sporiji.
A sada Silverstone i 4 dana testiranja, zadnja slamka spasa ove sezone.
A sada Silverstone i 4 dana testiranja, zadnja slamka spasa ove sezone.
- nikolaf1
- Početnik
Strategija kao strategija je mogla upaliti, da su se stvari poklopile, da nije bilo sc-a u onom tajmingu i sto je najvaznije, da je F138 bar malo brzi. Jednostavno, bolid nije konkurentan. Moraju dosta posla odraditi kako bi nesto ucinili po pitanju performansi. Jer ovaj momenat je kritican. Ako od sljedece utrke ne ubrzaju bolid, gotovo je sigurno da ce prvenstvo biti gotovo za Ferrari..
U proslim utrkama su donosili milion novih aero dijelova, a nista od toga nisu koristili u utrkama jer ocito ti dijelovi ne funkcioniraju. Jedino je low-downforce prednje krilo i dodaci na sidepode ( samo na VN Kanade koristeni, a vjerojatno ce ih koristiti u Italiji ) su funkcionirali kako treba u posjlednja 2 mjeseca.
Takodje, mislim da je krajnje vrijeme da se stvari unutar momcadi stave na svoje mjesto. Previse kredita je dobijao Domenicalli sve ove godine. On nije covjek koji i sljedecu sezonu moze voditi momcad. Po meni je, Massimo Rivola sjajan, mlad covjek, upravo za poziciju team manager-a..
U proslim utrkama su donosili milion novih aero dijelova, a nista od toga nisu koristili u utrkama jer ocito ti dijelovi ne funkcioniraju. Jedino je low-downforce prednje krilo i dodaci na sidepode ( samo na VN Kanade koristeni, a vjerojatno ce ih koristiti u Italiji ) su funkcionirali kako treba u posjlednja 2 mjeseca.
Takodje, mislim da je krajnje vrijeme da se stvari unutar momcadi stave na svoje mjesto. Previse kredita je dobijao Domenicalli sve ove godine. On nije covjek koji i sljedecu sezonu moze voditi momcad. Po meni je, Massimo Rivola sjajan, mlad covjek, upravo za poziciju team manager-a..
FORZA FERRARI !!!
- F1NAC
- Moderator
hungaroring bas ne lezi Ferrariju, tako da mislim da ce tamo bit upravo limitiranje štete al ako od Belgije ne krene gotovo je

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Ne znam kako Nikola misli sa je SC odmogao Ferrariju.Sasvim je suprotno.SC je bio veliki poklon Ferrariju ali nije bilo brzine za nesto vise napraviti.Mucno je bilo gledati kako Alonso na 2 sekunde brzem bolidu ne moze preteci Hamiltona zbog nedostatka trakcije.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Alonso nije mogao preteći Hamiltona prije svega jer je imao za 5.5 km manji top speed.Alonso Fernando je napisao/la:Ne znam kako Nikola misli sa je SC odmogao Ferrariju.Sasvim je suprotno.SC je bio veliki poklon Ferrariju ali nije bilo brzine za nesto vise napraviti.Mucno je bilo gledati kako Alonso na 2 sekunde brzem bolidu ne moze preteci Hamiltona zbog nedostatka trakcije.

Za mene je posle Ferrari-jevog nastupa u Kanadi, i njihovog race pace u Kanadi, prvenstvo završeno.
Ova era F1 2009-2014 očigledno nije odgovarala Ferrari-ju, odnosno Ferrari nije imao dovoljno sposobne ljude a i resurse da u ovoj eri F1 osvoji titulu. Nadam se da će Ferrari izvući pouke iz ovog razdoblja F1 a jedna od stvari koja bi bila dokaz da je Ferrari izvukao pouke je i da otpusti nesposobnog klovna Stefana Domenicalija.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Slazem se da ga nije mogao uzeti na ravnom zbog manjeg top speeda ali na kocenju kad je rame uz rame Hamimtonu,nije bilo trakcije da izadje prvi iz zavoja.Da se gleda sirovi topp speed ne bi Red Bul mogao nikog preteci.
- nikolaf1
- Početnik
Jednostavno tako sto im je taj sc kompromitirao strategiju. Izvorno su oni trebali ici na zaustavljanje manje od ovih naprijed, medjutim kada je sc izasao bilo bi glupo da ne udju u boks, jer se tada svima na soft-u pruzila prilika da predju na medium, a da ne izgube nista. Da nije bilo sc-a, Ferrari bi isao na zaustavljanje manje, sa kombinacijom medium-medium-soft. U prva dva stinta bi imali tempo koji bi cuvao gume, a onda bi na soft otisli 12-13 krugova prije kraja i tada radili kvalifikacijski tempo.Alonso Fernando je napisao/la:Ne znam kako Nikola misli sa je SC odmogao Ferrariju.Sasvim je suprotno.SC je bio veliki poklon Ferrariju ali nije bilo brzine za nesto vise napraviti.Mucno je bilo gledati kako Alonso na 2 sekunde brzem bolidu ne moze preteci Hamiltona zbog nedostatka trakcije.
Medjutim, kada je izasao sc, oni su tu imali svezane ruke, morali su mijenjati gume i onda su se prebacili na standardnu strategiju ( mislim na broj zaustavljanja ), jer vise nije bilo logike da forsiraju prvobitnu strategiju, jer vise nisu imali taj potez viska u odnosu na ostale.
FORZA FERRARI !!!
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Pa ne znam baš da su mogli obaviti 1 ulazak manje.Bez obzira što su korištene u kvalama gume u prvom stintu su morale duže potrajati(negdje oko 12. kruga su ušli ako se ne varam) za tu taktiku.
Bez obzira što Alonso i ostali brane tu taktiku,ta taktika je bila pogrešna.Gledajući možda poredak nije se ništa izgubilo,ali samo zbog spleta okolnosti(Webber,loš start Lewisa).
Ne znam,sada razmišljam bi li bilo pametno da su izašli na mekše gume kad je SC bio na stazi pa da sa ranijim ulaskom pokušaju probiti se naprijed i u zadnjem stintu na tvrdim gumama zadrže prednost
Bez obzira što Alonso i ostali brane tu taktiku,ta taktika je bila pogrešna.Gledajući možda poredak nije se ništa izgubilo,ali samo zbog spleta okolnosti(Webber,loš start Lewisa).
Ne znam,sada razmišljam bi li bilo pametno da su izašli na mekše gume kad je SC bio na stazi pa da sa ranijim ulaskom pokušaju probiti se naprijed i u zadnjem stintu na tvrdim gumama zadrže prednost
...put u raj nije posut ružama...