Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Lucky je napisao/la:Ma sve vaše priče i pričice padaju u vodu ;)
Dobro pogledajte još jednom snimku i u kojem su položaju ruke na volanu Hamiltona i kako stoje kotači. :roll:

http://www.natelki.net/video/6674/hamilton-crash-only

A i na slici se dobro vidi taj položaj kotača i njegovih ruku,gdje on očito pokušava skrenuti i izbjeći sudar.

Prvo treba skočiti pa reći hop ;)

P.S.P@rti to je bio prvi krug.
HOP! :)

Malo te ne razumijem, jer naravno da je Lewis držao volan okrenut nadesno, kad je desni zavoj. Dakle nije da on pokušava skrenuti - on skreće. I da je alonso ostao sasvim ne lijevoj strani potez tj Lewis bi prošao - ali Alonso odabire obrambenu putanju pod punim gasom. A kad si već stavio link na taj film, onda pogledaj nakon udarca zavoj kasnije i koliko otklon ustvari ima taj volan i koliko je još mogao zakrenuti u smjeru kazaljke na satu. Ali ne samo da je mogao skrenuti već je mogao i lagano usporiti i napasti Alonsa na zavoju koji je slijedio. Ili slijedećem...

Nestrpljenje i preračunavanje, htio je sve na brzinu a to protiv Fernanda očito ne ide tako lako... ;)

EDIT: naravno, unatoč tom polomljenom mostu. J***** pa vidi se točno kako je brži od njega i da će se zapucati u njega al nema reakcije... Krivi proračun.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
starks
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la starks »

Lucky je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la:Alonso je izjavio da ga je u krugu prije (ja mislim) Lewis pogodio u difuzor. Može biti da je tu došlo do oštećenja krila? Ovdje se navodi da je loša funkcija prednjeg krila dovela do ubrzanja većeg no što bi trebalo, a McLaren je ionako brži bolid od Renaulta, posebno bih rekao na prelascima preko pasica i izlazaka iz zavoja.

Sve to stoji i može biti točno, ali opet ostaje pitanje zašto Lewis, kada je po snimci bilo očigledno da je toliko brži, nije reagirao laganim otpuštanjem gasa i/ili trzajem volana u desno? U retrovizore mislim gledao nije, nije bio u opasnosti da ga netko pretekne - Webber je bio isuviše daleko.
Ma sve vaše priče i pričice padaju u vodu ;)
Dobro pogledajte još jednom snimku i u kojem su položaju ruke na volanu Hamiltona i kako stoje kotači. :roll:

http://www.natelki.net/video/6674/hamilton-crash-only

A i na slici se dobro vidi taj položaj kotača i njegovih ruku,gdje on očito pokušava skrenuti i izbjeći sudar.

slika

Prvo treba skočiti pa reći hop ;)

P.S.P@rti to je bio prvi krug.

da...da...

imao je prostora da ga zaobiđe,a mogao je malo i kočnice iskoristiti..zar ne...

a što se tiče Alonsova udjela u nesreći stvar je smiješna...

tko god je pratio sve tri utke zna da Renault jako zaostaje
u brzini izlaska iz zavoja...

pa zar se nitko ne sjeća podataka o APEX SPEED-u...

no sada svi pričaju o ovom incidenstu no opet se zaboravlja
na Push the button problem kod starta...

stvarno ne znam što oni rade u tom McLarenu vezano uz te dugmiće
:lol:

ovo već postaje malo komično....
ali stvar je u tome da Hemić,a to se sada već polako sa sigurnošću može ustvrditi nema kontrolu nad svojim postupcimakada je pod pritiskom...

zelen je...definitivno
starks
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la starks »

vulshok je napisao/la:http://www.planetf1.com/story/0,18954,3 ... 20,00.html

Evo mali update za poznavaoce engleskoga ;)

ovu informaciju toliko isprdavaju na forumu istog portala...
pročitaj raspravu o tome na istom portalu

mašta radi svašta a i PR služba mora minimizirati štetu
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

starks je napisao/la: no sada svi pričaju o ovom incidenstu no opet se zaboravlja
na Push the button problem kod starta...

stvarno ne znam što oni rade u tom McLarenu vezano uz te dugmiće
Starks, pročitaj šta se dogodilo na startu pa onda komentiraj.
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

gringo73 je napisao/la: a sad...da, on je motao desno, i valjda je mislio da će ga izvuć, ali očito nije. Koliko bi trzaj volanom još udesno tu bio izvediv - ne znam
Da to je prilično upitno. Sa polomljenim mostom u prljavom zraku bolida ispred sebe u full trottle izlasku iz zavoja.... Vjerujem da bi ga možda i zakrenulo da je trznuo volan jače na desno. Mislim da bi - ali možda i ne bi. Ali opet, ja kad vidim da idem se zabit u nešto - ako ne kočim onda makar dignem nogu s gasa...
- Oviedon Ihmisohjus -
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

A ti si neodgojeni i razmaženi balavac kojemu hitno treba psihološka pomoć...[/quote]

Bez brige nisam balavac i ne treba mi nikakva pomoć, ali hvala na brizi. :bye: :blabla:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

p@rtibrejker je napisao/la:
gringo73 je napisao/la: a sad...da, on je motao desno, i valjda je mislio da će ga izvuć, ali očito nije. Koliko bi trzaj volanom još udesno tu bio izvediv - ne znam
Da to je prilično upitno. Sa polomljenim mostom u prljavom zraku bolida ispred sebe u full trottle izlasku iz zavoja.... Vjerujem da bi ga možda i zakrenulo da je trznuo volan jače na desno. Mislim da bi - ali možda i ne bi. Ali opet, ja kad vidim da idem se zabit u nešto - ako ne kočim onda makar dignem nogu s gasa...
Ma da, ali to je bilo ono; prolazim s desne strane i obilazim ga! Kriva procjena, tj. greška.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Dani je napisao/la: Bez brige nisam balavac i ne treba mi nikakva pomoć, ali hvala na brizi. :bye: :blabla:
Aloooo, smirite strasti. Dani JESI SIGURAN da ne želiš pomoć??? :D

slika
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

gringo73 je napisao/la:
Dani je napisao/la: Bez brige nisam balavac i ne treba mi nikakva pomoć, ali hvala na brizi. :bye: :blabla:
Aloooo, smirite strasti. Dani JESI SIGURAN da ne želiš pomoć??? :D

slika
Bez brige, dobro sam. Samo što neki pojedinci imaju veliko ego.

slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Lucky je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la: HOP! :)
Mislim da slika koju je stavio gringo73 pokazuje da postoji oštećenje na bolidu.
Sigurno da se radi o nižoj brzini mogao bi iskontrolirati bolid,no pri velikim brzinama bolid se ponaša sasvim drugačije(to bi bar trebao znati pošto te zanima tehnologija) i ako dođe do kakvog oštećenja aerodinamičkih dijelova pogotovo na prednjem krilu počinju problemi.
Pošto je do oštećenja došlo nakon starta prvi zavoj (desni)je relativno spor,brži lijevi i nakon toga još brži desni.U ta dva sporija zavoja ne vjerujem da je mogao otkriti da ima problem.
Da je trebao prikočiti je,to ne osporavam,ali sigurno nije mogao znati da ima problem u dva sporija zavoja.
Ne osporavam problem (nisam ga niti prije samo nisam bio siguran da postoji - ali sam naveo da je jako lako moguće što se i pokazalo točnim, kad se pogleda vidi se i na snimci ali nisam on+braćao pažnju dok gingo nije to lijepo predočio), uostalom i slika govori za sebe, ali osporavam reakciju jer se po meni čisto vidi da je McLaren mnogo brži od Renaulta na izlasku iz tog zavoja i da ne prolazi a reakcija vozača je izostala.
- Oviedon Ihmisohjus -
Blesava_ KoKoš^

Post Postao/la Blesava_ KoKoš^ »

Možda je Hamilton jednostavno pukel ko kokica?? :lol:
Možda mu treba par ovakvih zaj...ba da se sabere i krene ispočetka??
Možda mali Kovalainen radi prevelik pritisak na njega??
Možda su u šumi! :lol:
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Blesava_ KoKoš^ je napisao/la:Možda je Hamilton jednostavno pukel ko kokica?? :lol:
Možda mu treba par ovakvih zaj...ba da se sabere i krene ispočetka??
Možda mali Kovalainen radi prevelik pritisak na njega??
Možda su u šumi! :lol:
A možda krava jajce znese. 8)

slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Adriana Lima fan je napisao/la:Ne kazem da je alonso kriv za sudar kao da se njega treba okrivit vec da je izgubio grip i zato mu puni gas nije nista sluzio jel je prklizavao.
Lucky je napisao/la:Hamilton je definitivno glavni krivac,ali naravno da tu svoje prste ima i Alonso.Ali na to gledam kao dio ovog sporta.
Situacija nemoze biti jasnija, a vi opet pronalazite svakojake isprike za Hamiltona. Cinjenica je da se Hamilton zabio u Alonsa i tocka.
Cemu razrada svih ovih detalja? Zar je tesko reci: "Da, Hamilton je kriv za ovaj incident."??? Nije ni prvi ni zadnji incident koji se dogodio u F1, niti netko misli da je on vanzemaljac koji ce svaku utrku zavrsiti na 1.mjestu i nikad nece pogrijesiti. S druge strane nitko ga ne osuduje zbog toga jer takvi incidenti se dogadaju na gotovo svakom GP-u, ali ocito kada je za to krivo "njegovo visocanstvo", onda se odmah nadu 100 razloga zbog kojih se to nebi trebalo smatrati njegovom pogreskom.
A mogu misliti kako biste bili "objektivni" da su uloge bile zamijenjene. :roll: :roll: :roll:

btw: i ono kod prelazenja Fisichelle i Sata mu zaista nije trebalo...ponasanje na razini malog djeteta u vrticu kada mu drugo dijete ne zeli dati igracku...
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Situacija nemoze biti jasnija, a vi opet pronalazite svakojake isprike za Hamiltona. Cinjenica je da se Hamilton zabio u Alonsa i tocka.
Cemu razrada svih ovih detalja? Zar je tesko reci: "Da, Hamilton je kriv za ovaj incident."??? Nije ni prvi ni zadnji incident koji se dogodio u F1, niti netko misli da je on vanzemaljac koji ce svaku utrku zavrsiti na 1.mjestu i nikad nece pogrijesiti. S druge strane nitko ga ne osuduje zbog toga jer takvi incidenti se dogadaju na gotovo svakom GP-u, ali ocito kada je za to krivo "njegovo visocanstvo", onda se odmah nadu 100 razloga zbog kojih se to nebi trebalo smatrati njegovom pogreskom.
A mogu misliti kako biste bili "objektivni" da su uloge bile zamijenjene. :roll: :roll: :roll:

btw: i ono kod prelazenja Fisichelle i Sata mu zaista nije trebalo...ponasanje na razini malog djeteta u vrticu kada mu drugo dijete ne zeli dati igracku...[/quote]

Zaboravio si komentirati da je i Alonso isto tako mahao, a nije ni prvi, ni zadnji put da netko izgubi živce sa vozačima koji se vuku.

slika
hamiltongirl
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: McLaren Mercedes

Post Postao/la hamiltongirl »

apsolutno se slazem,ljepo receno... :D
osim toga i sam Hamilton je rekao da je pogrijesio...
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la sepulctor »

Dani je napisao/la: Zaboravio si komentirati da je i Alonso isto tako mahao, a nije ni prvi, ni zadnji put da netko izgubi živce sa vozačima koji se vuku.
:surrend:

Zar je tesko reci: "Da, Hamilton je kriv za ovaj incident."???
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Dani je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la: btw: i ono kod prelazenja Fisichelle i Sata mu zaista nije trebalo...ponasanje na razini malog djeteta u vrticu kada mu drugo dijete ne zeli dati igracku...

Zaboravio si komentirati da je i Alonso isto tako mahao, a nije ni prvi, ni zadnji put da netko izgubi živce sa vozačima koji se vuku.
Da...istina, zaboravio sam...pa me sad ti lijepo podsjeti kad i gdje je to Alonso mahao u slicnim okolnostima?

p.s. i naravno, uopce nisi shvatio bit mojeg posta...
Zadnja izmjena: Piquet20, dana/u 07 tra 2008, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

sepulctor je napisao/la:
Dani je napisao/la: Zaboravio si komentirati da je i Alonso isto tako mahao, a nije ni prvi, ni zadnji put da netko izgubi živce sa vozačima koji se vuku.
:surrend:

:thumbup:

slika
Pero Perilica
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Pero Perilica »

Teško da Hamilton i McM mogu ugroziti Ferrarijvu dominaciju! Šanse da Hamsi uhvati naslov prvaka su minimum minimuma! Nadam se da ovakav traljavi vikend nije samo slučajnost!
....čini mi se da su vozači McM-a već drugu utrku pogriješili s pravim odabirom guma!!
Anything you can do, I can do better!
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

monza je napisao/la:
47 je napisao/la:ma tko se ne spušta? Muamert, apsolutno si u pravu!
da je Massa odvozio onakvu utrku, razapeli bi ga. Pljuje se po njemu za najmanju grešku, gospodin savršeni kad napravi nekoliko velikih grešaka, da ne spominjem zalijetanje u Alonsa, svi mudro šute!

I ono mahanje! WTF! ja bi mu lijepo dignuo srednjaka, pa makar i ogromnu kaznu dobio!
Lijepo se razvija taj Hamilton... :roll:
I ja tako mislim, Hamilton da je pravi bio bi svjetski prvak a ne bi pravio onake gluposti lani na zadnjim utrkama. A danas...
Mislim da bi gospodi iz MCM - a bilo najpametnije Alonsa na koljenima moliti da se vrati...
Lewis, Lewis, kad će taj odrasti?
Zadnja izmjena: pospani gad, dana/u 07 tra 2008, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Dani je napisao/la:Zaboravio si komentirati da je i Alonso isto tako mahao, a nije ni prvi, ni zadnji put da netko izgubi živce sa vozačima koji se vuku.
najbrži krugovi
...
17 8 Kazuki Nakajima Williams-Toyota 30 15:22:33 204.155 1:35.433
18 20 Adrian Sutil Force India-Ferrari 55 16:05:16 204.136 1:35.442
19 22 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 25 15:14:42 203.969 1:35.520
20 18 Takuma Sato Super Aguri-Honda 56 16:05:56 203.180 1:35.891
...

U ovom slučaju je i Hamilton taj koji se "vukao" po stazi zajedno sa tim drugim vozačima koje je pretjecao. Vjerovatno je imao oštećen bolid i nakon zamjene krila, ali je vozio brzinom Fisica recimo. I makar je sustizao te vozače sa dna poretka, treba ih preteći. Osobno nisam primjetio da su ti vozači radili nešto neregularno pa mi je i dalje čudno to podizanje ruke više puta...

Inače, Alonso za svoje podizanje ruke ima slijedeći razlog (ja sam mislio da je možda Glock negdje nepropisno zatvorio i slično):
Q. What happened in the incident with Timo Glock?

FA: I was just frustrated with my own car, not with him. I missed an opportunity to overtake him and I had wheelspin at the exit, and that was it. I lost unfortunately.
Dakle Alonso je bio frustriran bolidom, propustio je priliku za pretjecanje itd...
- Oviedon Ihmisohjus -
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Je Hamiltonova kriva procjena al kako moze bit glupi Renault onako spor....
legolas
Početnik
Početnik

Post Postao/la legolas »

Adriana Lima fan je napisao/la:Je Hamiltonova kriva procjena al kako moze bit glupi Renault onako spor....
Pa jel ti gledaš utrke, Renault je užasno spor i nekužim kaj je tu čudno. :roll:
slikaslika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Inače, Alonso za svoje podizanje ruke ima slijedeći razlog (ja sam mislio da je možda Glock negdje nepropisno zatvorio i slično):
Q. What happened in the incident with Timo Glock?

FA: I was just frustrated with my own car, not with him. I missed an opportunity to overtake him and I had wheelspin at the exit, and that was it. I lost unfortunately.
Dakle Alonso je bio frustriran bolidom, propustio je priliku za pretjecanje itd...[/quote]

Fernando je zakon i legenda.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Adriana Lima fan je napisao/la:Je Hamiltonova kriva procjena al kako moze bit glupi Renault onako spor....
Ako nisi primjetio R28 je jako spor bolid. Kasni za McM na ovoj stazi za skoro pa 1.5 sekundi. Grubo podijeljeno na 3 sektora to je 0.5s po sektoru. Još grublje podijeljeno R28 gubi 1 desetinku po zavoju. Ali ono što je bilo bitnije u ovom slučaju je po meni:

1. Bolje zagrijavanje guma kod McLarena
2. Bolji izlasci iz zavoja
3. Odbrambena putanja Alonsa
4. Hamilton je Alonsu ušao u zavjetrinu i bio je dovoljno blizu da ga Alonso "povuče"
- Oviedon Ihmisohjus -
Odgovori