Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zborzic@htnet-dsl
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zborzic@htnet-dsl »

Joj kako je nakima teško priznat hamiltonovu krivnu.
P.S.sad minjam potpis
bukreka i jogurta
starks
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la starks »

gringo73 je napisao/la:
starks je napisao/la: no sada svi pričaju o ovom incidenstu no opet se zaboravlja
na Push the button problem kod starta...

stvarno ne znam što oni rade u tom McLarenu vezano uz te dugmiće
:lol:
Starks, pročitaj šta se dogodilo na startu pa onda komentiraj.

evo ti dio razgovora sa Martinom Whitmarshom

Lewis usually makes excellent race starts, but that wasn’t the case in Bahrain. What happened?
"It was a procedural error - his engine was on the incorrect setting and that led to the anti-stall procedure kicking in, so he was swamped by everyone else as he tried to get away."

He has admitted that he forgot to push the correct button
"Yes, but as a team Vodafone McLaren Mercedes doesn’t habitually blame its drivers in public. Is the procedure clear? Is it simple enough? We have to look at all the details."

to da nije pogriješio možete vjerovati samo Vi zadrti hamiltonovi navijači...

moš mislit što mu je motor bio krivo postavljen :lol:

McLaren nije pripremao bolid u utrci pa da su pogriješili pod pritiskom...

to ti je obični PR...

sam Hamilton je in the heat of the moment priznao što je napravio...

sve kasnije izjave su smišljene i ispolirane....

mali jednostvano ne mre vidjet Alonsovo dupe :lol:
monza
Početnik
Početnik

Post Postao/la monza »

Pero Perilica je napisao/la:Teško da Hamilton i McM mogu ugroziti Ferrarijvu dominaciju! Šanse da Hamsi uhvati naslov prvaka su minimum minimuma! Nadam se da ovakav traljavi vikend nije samo slučajnost!
....čini mi se da su vozači McM-a već drugu utrku pogriješili s pravim odabirom guma!!
Moguće je da će Hamilton nakon ovoga izgoriti, ali pošto je štreberčina i očigledno veliki radnik moguće je i obrnuto.

A koliko su prognoze u F1 nezahvalne govori i činjenica da je lani nakon prve utrke većina ljudi govorila de će se Kimi prošetati prvenstvom, ove godine je Luca di Montezemolo prije Australije govorio da će biti dosadno ( Ferrari i Raikkonen), a Mladen Jergović nakon Australije da bi uistinu moglo biti dosadno ali dominacijom Hamića I MCM -a, a nakon 3 utrke vodeća momčad je - BMW. Tako da ako Massa ovako nastavi, mogao bi biti i prvak.

Ali jednog su lika svi pomalo zaboravili a taj se zove Heiki Kovalainen. Čovjek nije odvozio ništa posebno, a sigurno će pokazati sve što zna i umije, ima bodova kao i Hamilton, (a živce definitivno bolje od njega), ne griješi, a da nije bilo drugog, za njega nesretnog SC -a u Australiji imao bi 4 boda više i bio bi - prvi.
Tako da, ukoliko se MCM oporavi, a siguran sam da hoće ubrzo, pošto su masu puta dokazali da imaju veliku sposobnost brze rekuperacije i Kovalainen je legitimni kandidat za naslov. Naravno ukoliko nešto naprave s botunima na volanu.
I ne bi mi bilo previše žao, jer je Heikki dobar dečko, iako su mi se Ronn Dennis i ekipa u proteklih godinu dana propisno zgadili...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

starks je napisao/la: evo ti dio razgovora sa Martinom Whitmarshom

Lewis usually makes excellent race starts, but that wasn’t the case in Bahrain. What happened?
"It was a procedural error - his engine was on the incorrect setting and that led to the anti-stall procedure kicking in, so he was swamped by everyone else as he tried to get away."

"Yes, but as a team Vodafone McLaren Mercedes doesn’t habitually blame its drivers in public. Is the procedure clear? Is it simple enough? We have to look at all the details."

to ti je obični PR...

Aha, evo još jednog tipa koji prihvaća dijelove izjave koje njemu pašu, a ostale su "smišljene i ispolirane" ili neistinite ("moš mislit što mu je motor bio krivo postavljen")
slika
starks
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la starks »

gringo73 je napisao/la:
starks je napisao/la: evo ti dio razgovora sa Martinom Whitmarshom

to ti je obični PR...

Aha, evo još jednog tipa koji prihvaća dijelove izjave koje njemu pašu, a ostale su "smišljene i ispolirane" ili neistinite ("moš mislit što mu je motor bio krivo postavljen")
pa zar ne vidiš da Whitmarsh govori da McLaren nema običaj kritizirati vozače u javnosti...
pa se hvata na to da možda procedura nije bila dovolno jasna :lol:

nije strašno napraviti grešku...

znam da se ne uklapa u stvarni imidž,ali nije to tako strašno...

a kako iz McLarena znaju dolaziti u najmanju ruku čudne izjave svjedoči ti Kovalainenovo negiranje Dennisove izjave da je Heikki "ponovno rođen" od kada je u McLarenu....
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

starks je napisao/la: pa zar ne vidiš da Whitmarsh govori da McLaren nema običaj kritizirati vozače u javnosti...

a kako iz McLarena znaju dolaziti u najmanju ruku čudne izjave svjedoči ti Kovalainenovo negiranje Dennisove izjave da je Heikki "ponovno rođen" od kada je u McLarenu....
Drugim riječima; Hamilton nije pravovremeno ("Basically I hadn't hit the switch early enough...") reagirao u situaciji do koje je došlo zbog krivih postavki motora (greška u launch mappingu)
A o priznavanju greške pogledaj ovdje http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?p=101931#101931 Iako bi sad rekao da ta greška nije bila baš toliko katatrofalna kako sam je na prvu doživio :)
slika
starks
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la starks »

gringo73 je napisao/la:
starks je napisao/la: pa zar ne vidiš da Whitmarsh govori da McLaren nema običaj kritizirati vozače u javnosti...

Drugim riječima; Hamilton nije pravovremeno ("Basically I hadn't hit the switch early enough...") reagirao u situaciji do koje je došlo zbog krivih postavki motora (greška u launch mappingu)
A o priznavanju greške pogledaj ovdje http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?p=101931#101931 Iako bi sad rekao da ta greška nije bila baš toliko katatrofalna kako sam je na prvu doživio :)
neka on samo što prije zaboravi ovaj incident...

i ja stvarno mislim da se mali ne ponaša baš najskuliranije kada nekim
razlogom završi u sredini grida ili ne daj bože na kraju...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

starks je napisao/la: neka on samo što prije zaboravi ovaj incident...

i ja stvarno mislim da se mali ne ponaša baš najskuliranije kada nekim
razlogom završi u sredini grida ili ne daj bože na kraju...
A slušaj, znaš i sam da je; ko na početku ugrabi poziciju - ugrabio je! Kasnije to sve malo teže ide..., zato su i malo rizičniji potezi na početku. Evo sam našao još jednu fiiinu sliku na kojoj se vidi slomljeni most na Hamiltonovom "nosu"
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

monza je napisao/la:
Pero Perilica je napisao/la:Teško da Hamilton i McM mogu ugroziti Ferrarijvu dominaciju! Šanse da Hamsi uhvati naslov prvaka su minimum minimuma! Nadam se da ovakav traljavi vikend nije samo slučajnost!
....čini mi se da su vozači McM-a već drugu utrku pogriješili s pravim odabirom guma!!
Moguće je da će Hamilton nakon ovoga izgoriti, ali pošto je štreberčina i očigledno veliki radnik moguće je i obrnuto.

A koliko su prognoze u F1 nezahvalne govori i činjenica da je lani nakon prve utrke većina ljudi govorila de će se Kimi prošetati prvenstvom, ove godine je Luca di Montezemolo prije Australije govorio da će biti dosadno ( Ferrari i Raikkonen), a Mladen Jergović nakon Australije da bi uistinu moglo biti dosadno ali dominacijom Hamića I MCM -a, a nakon 3 utrke vodeća momčad je - BMW. Tako da ako Massa ovako nastavi, mogao bi biti i prvak.

Ali jednog su lika svi pomalo zaboravili a taj se zove Heiki Kovalainen. Čovjek nije odvozio ništa posebno, a sigurno će pokazati sve što zna i umije, ima bodova kao i Hamilton, (a živce definitivno bolje od njega), ne griješi, a da nije bilo drugog, za njega nesretnog SC -a u Australiji imao bi 4 boda više i bio bi - prvi.
Tako da, ukoliko se MCM oporavi, a siguran sam da hoće ubrzo, pošto su masu puta dokazali da imaju veliku sposobnost brze rekuperacije i Kovalainen je legitimni kandidat za naslov. Naravno ukoliko nešto naprave s botunima na volanu.
I ne bi mi bilo previše žao, jer je Heikki dobar dečko, iako su mi se Ronn Dennis i ekipa u proteklih godinu dana propisno zgadili...
Odličan objektivan pristup objašnjavanja za prve tri utrke. Slažem se. Pozdrav!
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

da konačno riješimo sve dileme u vezi famozne Hamiltonove greške ili ne...samo pogledajte video iz bahreina na www.formula1.com i bit će vam jasno da je Hamilton i samo Hamilton kriv za svoje nedaće!

Ak se sjećate, Alonso je rekel da ga je Hamilton dvaput udaril, jednom samo malo, a drugi put jako...e pa na tom filmiću se sve izvrsno vidi...prvi put ga je samo malo dodirnul al se jasno vidi da se onaj dio prednjeg krila koji ide prek nosa jako zaljuljal i vjerojatno je tu već bil dosta oštećen..a sljedeće se jasno vidi da je taj dio otpal laganim prelaskom kroz pasicu i dalje se desilo ono kaj se desilo...po meni je veća ta greška kad je Hamilton prvi put naguzil Alonsa, a druga je bila samo posljedica ove!
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
sale
Site Admin
Site Admin
Navijam za: F1
Kontakt:

Post Postao/la sale »

Što se tiče sudara između Alonsa i Hamiltona reći ću samo dvije stvari:

1. Onaj polomljeni dio na prednjem krilu je možda odigrao bitnu ulogu kod sudara. Ako se uzme u obzir da je Hamilton bio toliko blizu Alonsu da na prednjem kraju nije mogao imati dovoljno downforcea i da je polomljeni dio dodatno smanjio generiranje downforcea, onda je sasvim očito kako da je Hamilton imao malo understeera (što dovodi do zaključka kako nije mogao na onako malom razmaku između bolida izbjeći Alonsa).

2. Lucky mi govori da se na onboard snimci s Alonsovog bolida (prikazanoj na Premiereu) moglo čuti sitno abgasanje. E, sad, ako je ova tvrdnja točna, onda mislim da obgasanje na tom dijelu staze nema nikakve logike - Alonso nije imao problema s oversteerom i ispred njega nije bilo nijednog sporog bolid.

Dakle, ponavljam, ako je Alonso stvarno abgasao na tisućinku sekunde (kako bi na trenutak usporio Hamiltona i opet napravio razmak ranijim stiskanjem gasa), onda Hamilton apsolutno nije kriv za ovaj incident.

Tko zna. Možda je Alonso zamislio baš ovakav scenariji, ali nije računao da će Hamilton biti toliko blizu i da će naletiti na njega :roll:
$@Ł€: Tražite prije postanja slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

sale je napisao/la:Što se tiče sudara između Alonsa i Hamiltona reći ću samo dvije stvari:

1. Onaj polomljeni dio na prednjem krilu je možda odigrao bitnu ulogu kod sudara. Ako se uzme u obzir da je Hamilton bio toliko blizu Alonsu da na prednjem kraju nije mogao imati dovoljno downforcea i da je polomljeni dio dodatno smanjio generiranje downforcea, onda je sasvim očito kako da je Hamilton imao malo understeera (što dovodi do zaključka kako nije mogao na onako malom razmaku između bolida izbjeći Alonsa).

2. Lucky mi govori da se na onboard snimci s Alonsovog bolida (prikazanoj na Premiereu) moglo čuti sitno abgasanje. E, sad, ako je ova tvrdnja točna, onda mislim da obgasanje na tom dijelu staze nema nikakve logike - Alonso nije imao problema s oversteerom i ispred njega nije bilo nijednog sporog bolid.

Dakle, ponavljam, ako je Alonso stvarno abgasao na tisućinku sekunde (kako bi na trenutak usporio Hamiltona i opet napravio razmak ranijim stiskanjem gasa), onda Hamilton apsolutno nije kriv za ovaj incident.

Tko zna. Možda je Alonso zamislio baš ovakav scenariji, ali nije računao da će Hamilton biti toliko blizu i da će naletiti na njega :roll:
1. Ako vozis auto i osjetis da ti je npr. guma ispumpana i ne drzi dobro cestu, automatski ces usporiti. Ako neces, ces zavrsiti u prvom grmu.
Ako je istina da je Hamilton imao problema sa prednjim stabilizatorom kao vrhunski vozac je trebao znati da ce ga forsiranje kostati. - lako moguce da je i bilo tako, ali je bio pretvrdoglav pogotovo posto je bas Alonso bio ispred njega i zelio ga je pod svaku cijenu sto prije prestici (svi smo vidjeli da je i na iducem zavoju izletio jer je vozio kao da je sa bolidom sve u redu, a nije imao stabilizator - znak nervoze).

2. Pat Symonds je novinarima pokazao telemetrijske podatke gdje se jasno vidi da Alonso nije abgasao.

3. Mislim da je ljudima vec stvarno dosadila ova rasprava :!:
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Mislim da je 1995. bila slična situacija gdje je Hill udario Šumija odozada i obojica su ispali, znači događa se. Da se kojim slučajem Trulli zaletio siguran sam da se ne bi dignulo toliko prašine. Sada nam ostaje čekati Barcelonu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
sale
Site Admin
Site Admin
Navijam za: F1
Kontakt:

Post Postao/la sale »

Piquet20 je napisao/la:1. Ako vozis auto i osjetis da ti je npr. guma ispumpana i ne drzi dobro cestu, automatski ces usporiti. Ako neces, ces zavrsiti u prvom grmu.
Ako je istina da je Hamilton imao problema sa prednjim stabilizatorom kao vrhunski vozac je trebao znati da ce ga forsiranje kostati. - lako moguce da je i bilo tako, ali je bio pretvrdoglav pogotovo posto je bas Alonso bio ispred njega i zelio ga je pod svaku cijenu sto prije prestici (svi smo vidjeli da je i na iducem zavoju izletio jer je vozio kao da je sa bolidom sve u redu, a nije imao stabilizator - znak nervoze).

2. Pat Symonds je novinarima pokazao telemetrijske podatke gdje se jasno vidi da Alonso nije abgasao.

Par kratkih odgovora (jer ni ja ne želim da se ova rasprava oduži na idućih 20 str.

1. Sve to stoji, ali da li je moguće da Hamilton nije mogao procijeniti stanje bolida u (samo!) dva zavoja zbog a) navale adrenalina nakon starta i b) jer se koncentrirao na vraćanje izgubljene pozicije i obrane trenutne pozicije?

Ipak je u tom trenutku njegov mozak morao obrađivati jako puno informacija (tko je iza mene, gdje me napadaju, kako da obiđem alonsa, da li je stvarno moj bolid oštećen...), stoga nije čudno da ga je neočekivani understeer vjerojatno iznenadio :roll:

2. Što se abgasanja tiče, to ne mora biti potpuno abgasanje. Možda je samo 0.2 sekunde vozio pod 75% gasa, što je pri brzini od 220km/h bilo dovoljno da iznenadi Hamiltona.
No, dobro, ako Alonso nije abgasao, svejedno smatram da je Hamilton zbog understeera naletio na Alonsa
$@Ł€: Tražite prije postanja slika
piquet
Početnik
Početnik

Post Postao/la piquet »

No, dobro, ako Alonso nije abgasao, svejedno smatram da je Hamilton zbog understeera naletio na Alonsa

krivo smatraš.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Lucky je napisao/la:Ma ok,ali u svemu tome ima jedna stvar ;)
Uvijek se može okriviti elektroniku za takve stvari.
OK, u Mađarskoj je Alonsu zatajila elektronika... :lol:

Vidim da ti pokušavaš insinuirati da je Alonso ipak smanjio gas dovoljno da se Lewis zabije u njega, jer onboard snimka tako pokazuje, jer jadan nema reflekse jer se po njegovoj onboard snimci vidjelo da nije napravio ništa. Jadan je sigurno išao prema Alonsovom bolidu ne vjerujući da će se zabiti i otao je zaprepašten. :lol:

Dakle nije bitno ono što sam napisao:

1. Bolje zagrijavanje guma kod McLarena
2. Bolji izlasci iz zavoja
3. Odbrambena putanja Alonsa
4. Hamilton je Alonsu ušao u zavjetrinu i bio je dovoljno blizu da ga Alonso "povuče"

i još dodajem br

5. Bez gornjeg elementa krila taj bolid ima manji downforce i ubrzanje je time još veče

A ništa, daj snimku pa da slušamo motor R28 ;)

Ali ja ostajem pri svome; bez obzira, na išta od ovog, Lewis je imao prostora i vremena za reakciju, a ja nikakvu reakciju nisam vidio. Jedino ako nije kočio zadnjim kotačima samo? Još koliko vidim, njemu je gornja ploča krila odletjela malo fali pored kacige, pa da nije skužio da je nema? Al tko mu ima za zamjeriti - vjerovatno je mislio da se Renault raspada ;)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

To je čista Hamiltonova greška.I tu nema ništa da se polemiše, on je bio nervozan zbog lošeg starta i krenuo je da to nadoknadi.Pa se zabio u Alonsa.
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Hamilton je utrku započeo na četvrtoj poziciji, no zbog lošeg prvog kruga preko ciljne crte prošao je kao 13. McLarenov je vozač pao u poretku nakon što je na samom startu krivo uključio sustav 'anti-stall'.

Kako bi pokušao nadoknaditi propušteno, Britanac je krenuo vrlo agresivno, ali je već nakon nekoliko zavoja udario u stražnji dio bolida svog bivšeg momčadskog kolege Fernanda Alonsa, sada za volanom Renaulta.

Utrka je bila čista katastrofa. Iznevjerio sam momčad od samog početka. Kao profesionalac trebao sam nakon lošeg starta polako vraćati kockice na mjesto i stići do barem nekakvih bodova. Ništa od toga ovog vikenda nisam napravio, rekao je Lewis Hamilton.

Britanac je također opovrgnuo glasine da ga je, u trenutku kada je udario u Alonsov bolid, Španjolac testirao i pritom sam isprovocirao nesreću.

Nisam siguran. Pokušao sam ga proći s desne strane, ali je on taj pokušaj blokirao, nakon čega sam nekako udario u njegov bolid. No sve je to tipično za utrke, istaknuo je Lewis Hamilton.

IZVOR:tportal
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la:
1. Ako vozis auto i osjetis da ti je npr. guma ispumpana i ne drzi dobro cestu, automatski ces usporiti. Ako neces, ces zavrsiti u prvom grmu.

ne bih se složio jer je ovo odlika normalnih ljudi u normalnim autima,onaj bolid u utrci kad bi tako postupao svaki put nikad nebi pretjecao nekog jer bi mu se svaki put činilo da će se sudarit

za ovo drugo,ja nigdje nisam vidio te podtake(ne kažem da je alonso kriv al moguće je da na telemetriji on ima full gas a opet nije full,ak me kužiš,on je za primjer mogo ić pod full gasom iz više brzine a da se ni ne osjeti i još podosta takvih situacija može bit)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
monza
Početnik
Početnik

Post Postao/la monza »

sale je napisao/la:[No, dobro, ako Alonso nije abgasao, svejedno smatram da je Hamilton zbog understeera naletio na Alonsa
Uz sva ova vrla objašnjenja zašto je Hamiltion udario Alonsa i to dva puta, a koja mogu biti točna jedno je sigurno ; bubnijo ga je zato jer nije nije reagirao na vrijeme te nije uspio predvidjeti situaciju, daklem on je kriv.
Može meni Isaac Newton izračunati i objasniti zašto je sve to bilo, ali mi je očito da Hamiltonova reakcija u datom trenutku nije bila vrhunska i zato ga je prasnuo. Amen
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

schuey je napisao/la:ne bih se složio jer je ovo odlika normalnih ljudi u normalnim autima,onaj bolid u utrci kad bi tako postupao svaki put nikad nebi pretjecao nekog jer bi mu se svaki put činilo da će se sudarit

za ovo drugo,ja nigdje nisam vidio te podtake(ne kažem da je alonso kriv al moguće je da na telemetriji on ima full gas a opet nije full,ak me kužiš,on je za primjer mogo ić pod full gasom iz više brzine a da se ni ne osjeti i još podosta takvih situacija može bit)
Koliko sam vidio, krilo mu se razletilo daleko prije sudara s Alonsom. Također, koliko sam vidio iz McLarena daju izjave da se krilo razletilo kojih 2 sekunde prije jahanja na Alonsovo zadnje krilo. Na slijedećem filmiću molim obratiti pažnju od 1:21 pa nadalje gdje se lijepo vidi kad je Lewisu otpalo krilo, na koji način (nema šanse da nije primjetio) i kada je to ustvari bilo tj koliko je još vozio iza Alonsa sa polomljenim krilom. Nije znao da mu se krilo raspalo? Onda je slijep i nema osjećaj za bolid jer u pitanju nije jedan-dva zavoja ;)

Ono što je bitno, po meni, je to da Alonso nije spustio nogu s gasa niti je dotaknuo kočnicu. Ako je čovjek u lošem bolidu pa sporije ubrzava, ili je u višoj brzini pa sporije ubrzava nije bitno, bitno je da nema usporavanja. Pogledajte filmić i vidjet ćete kako je Lewis ustvari mnogo brži od Alonsa na svim dijelovima staze.

Samo pogledajte filmić dok je još tu, i I rest my case za ovaj slučaj ;)
- Oviedon Ihmisohjus -
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Možda nije bio problem u onom što je odletjelo s krila. Možda je to bio samo jedan dio, koji toliko nije poremetio balans bolida. Jer se bolid ponaša sasvim normalno nakon toga. A možda je onda kad se približio Alonsu krilo dokraja podbacilo. Nemožeš to tako zaključivati.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Lewis_rulz je napisao/la:Možda nije bio problem u onom što je odletjelo s krila. Možda je to bio samo jedan dio, koji toliko nije poremetio balans bolida. Jer se bolid ponaša sasvim normalno nakon toga. A možda je onda kad se približio Alonsu krilo dokraja podbacilo. Nemožeš to tako zaključivati.
:lol:

ne zaključujem ja, zaključuje Martin Whitmarsh:
It was only when I went into the engineers’ room and started looking at the details that I realised Lewis’s upper front wing had disappeared about two seconds before the accident, so he suddenly lost downforce. We haven’t analysed why that happened but we suspect the structure had been weakened by previous contact.
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 2738.shtml

Dakle, jesmo pogledali filmić? Kad je otpalo krilo? Zašto onda ovakva izjava iz McLarena?
- Oviedon Ihmisohjus -
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

p@rtibrejker je napisao/la:Ali ja ostajem pri svome; bez obzira, na išta od ovog, Lewis je imao prostora i vremena za reakciju, a ja nikakvu reakciju nisam vidio. Jedino ako nije kočio zadnjim kotačima samo? Još koliko vidim, njemu je gornja ploča krila odletjela malo fali pored kacige, pa da nije skužio da je nema? Al tko mu ima za zamjeriti - vjerovatno je mislio da se Renault raspada ;)
Walter je napisao/la:To je čista Hamiltonova greška.I tu nema ništa da se polemiše, on je bio nervozan zbog lošeg starta i krenuo je da to nadoknadi.Pa se zabio u Alonsa.
monza je napisao/la: Uz sva ova vrla objašnjenja zašto je Hamiltion udario Alonsa i to dva puta, a koja mogu biti točna jedno je sigurno ; bubnijo ga je zato jer nije nije reagirao na vrijeme te nije uspio predvidjeti situaciju, daklem on je kriv.
Može meni Isaac Newton izračunati i objasniti zašto je sve to bilo, ali mi je očito da Hamiltonova reakcija u datom trenutku nije bila vrhunska i zato ga je prasnuo. Amen
Slazem sa sa svime navedenim. I da jos nesto dodam - nitko od nas nije rekao da je Hamilton ucinio nesto neoprostivo, da bi zbog toga trebao biti kaznjen ili mozda da vise nezna voziti. Covjek je pogrijesio, kompromitirao si je trku s time i tocka. Zivot ide dalje.
Ono sto mi nije jasno je kako vecina navijaca Hamiltona nemoze prihvatiti cinjenice koje nemogu biti jasnije.

hamiltongirl je napisao/la:da se i ja osvrnem malo na sudar...totalno Lewisova greska....ne kuzim zbog ceg je iso ravno na Alonsa?! nije valjda mislio da ce mu se maknut!??? :lol:
i jos ona stvar koju je komentirao i Jergovic,koji bog je on pokazivao ekipi koju je prolazio?
moram priznat da sam se jako razocarala u Hamiju....previse pogresaka....al life's go on...a ispred njega je jos 15 utrka...samo se nadam da nece toliko grijesiti jer ova utrka je bila u najmanju ruku,grozna.... :(
hamiltongirl je napisao/la:mislim da ne igraju refleksi ulogu...mislim,ne inace..u ovoj utrci...mislim da Lewis uopce nije bio koncentriran na utrku...pa toliko pogresaka nije napravio cjele prosle sezone ko u ovoj utrci....lose
Rekao sam vecina...ne svi...svaka cast hamiltongirl =D>
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Kriv je. Tri kaznena i vozačka na 3 mjeseca + sudski troškovi.
Odgovori