Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

F1NAC je napisao/la:
Regarding Austrian and German sport press Ferrari stopped development on F138.
Those article claiming that only parts which are already in cue will be delivered. But no more investigation in new things
RIP F138, meni najljepsi bolid od kad su uvedena pravila 2009. u početku krvavo brz i odlican u cuvanju guma, al promjena pravilnika ga je više manje potopila i u tom segmentu (cuvanja guma naravno)

Bilo bi dobro da sad Ferrari napravi recimo jedan element za ovaj bolid jos i testira ga u tunelu u Maranellu i na stazi da se vidi dali im to valja kako spada
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

F1NAC je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
Regarding Austrian and German sport press Ferrari stopped development on F138.
Those article claiming that only parts which are already in cue will be delivered. But no more investigation in new things
RIP F138, meni najljepsi bolid od kad su uvedena pravila 2009. u početku krvavo brz i odlican u cuvanju guma, al promjena pravilnika ga je više manje potopila i u tom segmentu (cuvanja guma naravno)

Bilo bi dobro da sad Ferrari napravi recimo jedan element za ovaj bolid jos i testira ga u tunelu u Maranellu i na stazi da se vidi dali im to valja kako spada
Da, to sam bas pomislio kad sam vidio clqnak za tunel.. Da ak su vec odj... sezonu nek se onda potrude testirati kolko mogu tunel, srediti korelaciju i probati sto bolje uci u sljedecu.
I like to race, not to do laps alone.
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

zonelsk je napisao/la: Da, to sam bas pomislio kad sam vidio clqnak za tunel.. Da ak su vec odj... sezonu nek se onda potrude testirati kolko mogu tunel, srediti korelaciju i probati sto bolje uci u sljedecu.
Ako je tunel spreman, kao sto kazu, onda to znaci da je i kalibriran. To dalje znaci da je sve sredjeno u smislu korelacije podataka iz tunela sa podacima sa staze, a sve u skladu sa pravilnikom FIA ( 60 % bolid u odnosu na stvarne dimenzije se smije nalaziti u tunelu; upravo su tu poceli problemi sa Ferrari-jevim tunelom koji se nije dao preraditi da udovoljava novim pravilima i da daje tocne podatke bez ogromne rekonstrukcije koja je trajala preko godinu dana; navodno je bila u pitanju duzina podnice u tunelu koja nikako nije mogla da se inkorporira u tadasnju specifikaciju tunela i problem je bio sa zracnim kapacitetom koji nije mogao da se prilagodi postojecoj infrastrukturi u smislu novog pravilnika ). Dakle, F138, nazalost ide u proslost, glede razvoja. Dijelovi koji su do sada razvijeni ce se donositi predvidjenom dinamikom, ali se nista vise od toga nece raditi. Full power u 2014-u. ;)
FORZA FERRARI !!!
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

nikolaf1 je napisao/la: Ako je tunel spreman, kao sto kazu, onda to znaci da je i kalibriran. To dalje znaci da je sve sredjeno u smislu korelacije podataka iz tunela sa podacima sa staze, a sve u skladu sa pravilnikom FIA ( 60 % bolid u odnosu na stvarne dimenzije se smije nalaziti u tunelu; upravo su tu poceli problemi sa Ferrari-jevim tunelom koji se nije dao preraditi da udovoljava novim pravilima i da daje tocne podatke bez ogromne rekonstrukcije koja je trajala preko godinu dana; navodno je bila u pitanju duzina podnice u tunelu koja nikako nije mogla da se inkorporira u tadasnju specifikaciju tunela i problem je bio sa zracnim kapacitetom koji nije mogao da se prilagodi postojecoj infrastrukturi u smislu novog pravilnika ). Dakle, F138, nazalost ide u proslost, glede razvoja. Dijelovi koji su do sada razvijeni ce se donositi predvidjenom dinamikom, ali se nista vise od toga nece raditi. Full power u 2014-u. ;)
A gle, nadam se da su sredili, ali iskreno dam se kladit da ce ope biti price o tome tunelu..:(

Sto se otalog tice, ak su vec i odustali nek to barem onda iskoriste u korist sljedece sezone. nek im test vozaci voze jedan ili dva treninga u petak /subotu. Cisto da dobe vise info za simulator isl
nikolaf1
Početnik
Početnik

http://www.gocar.gr/races/f1/10665,GoCa ... artin.html

Intervju sa Neil Martin-om, glavnim i odgovornim kreatorom strategija Ferrari-ja. Objasnjava specifican nacin funkcioniranja strateskog odjela Ferrari-ja. Primjerice, kljucne odluke koje se ticu izbora strategije za utrku i sl. se donose iz centra u Maranelu, gdje Martin i sjedi tijekom utrke. Koriste se specijalni softveri ( koje je licno razvio ) radi lakse i brze procjene svih cimbenika koji se odnose na strategiju, koji takodje omogucavaju simulaciju vise verzija strategije i izbora najadekvatnije.

Inace, Martin je zavrsio Matematicki fakultet, a specijalnost mu je kompjutersko inzinjerstvo. Pionir je u F1, kada se govori o "kompjuterskoj strategiji", a koja sada ima sve veci znacaj i koju koriste sve top momcadi.
FORZA FERRARI !!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

To je isti princip kao što ga ima i McLaren. Mislim da je netko bio stavio video jednom.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Dani je napisao/la:To je isti princip kao što ga ima i McLaren. Mislim da je netko bio stavio video jednom.
Da, da.. Upravo tako. Inace, on je prvo uposlenje imao upravo u McLarenu, tokom 90-tih, odmah kada je zavrsio sa studijima. I upravo je tamo poceo kreirati algoritme za strategiju i sustinski, kao momcad, McLaren je pionir u primjeni ove tehnike jer je bio njihov uposlenik.

Sto se tice Ferrari-ja, momcad je sve do 2011. godine koristila konvencionalni sustav, izravnog proracuna svih parametara bez posebnog softvera, kao sto je ovaj. Tek dolaskom Martina, desio se zaokret u pogledu pristupa strategiji.
FORZA FERRARI !!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ferrari to run 2014 parts during Friday practices as attention turns to next year riječ je o djelovima kojima treba više provjera radi pouzdanosti. LINK
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ferrari reckons fuel saving could decide 2014 Formula 1 races

Formula 1's 2014 regulation changes could have a radical impact upon races by making efficiency potentially more important than performance, reckons Ferrari's director of engineering Pat Fry.

Fry predicts that the introduction of V6 engines, and the increased contribution of energy recovery systems, will create a massive differential between outright pace and the optimum strategy over a race distance.

As a result, he believes teams may have to re-evaluate their approaches to a grand prix weekend next year.

"It's true, I think that the races will be rather different next year," Fry said.

"There will be a fixed maximum quantity and payload of fuel for the race and various levels of energy.

"It's possible there could be considerable differences between the maximum pace possible and a pace aimed at saving energy and fuel, to the extent that there could be a difference of between one and one and a half seconds per lap in the race.

"We are looking at what could be the best strategy to be as effective and efficient as possible in using what we will have.

"It will be important to work out for each track and for every race where and when it's best to use all the potential and where we should save fuel."

Fry said drivers may also have to adapt to a new style of racing in 2014.

"The drivers will have a lot to learn," he said.

"It's a real turnaround from what they are used to and it will be up to us engineers to find the best simulations and get the drivers to try them on the simulator.

"It will fall to them to train much more, before even going out on track for the first time.

"Clearly, having an experienced driver can be a positive: the quicker they learn certain mechanisms, the more easily they will be able to concentrate on their normal job of developing the car."

Ferrari reckons fuel saving could decide 2014 Formula 1 races
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

sve gore od goreg..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nekako imam filing da će se dogodine utrke pretvoriti u krstarenje zbog straha od ostanka bez goriva...ako ništa, bar se više Pirelli neće raspadat pa se neće o njemu toliko pričat
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Znači u Ferrariju vec pripremaju opravdanja za konstruirani motor koji previše troši.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ili pila naopako
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

"It will be important to work out for each track and for every race where and when it's best to use all the potential and where we should save fuel."
new style of racing
ma jednostavno nemam previse komentara..

kakav novi stil utrkivanja.. pa jesu li oni normalni!..

ma definitivno razmisljam da zaobidjem tu smijuriju od f1 sljedece godine.. oslobodit 4 sata nedjeljom.. i prebacit se na indy..
ma jbe mi se vise i za turbake i za veliku promjenu, jbe mi se i za dvojac kimi alonso, koji ce mi to sve k, kad oni izmisljaju novi stil utrkivanja, koji je sve samo ne utrkivanje na 300 km..

pa corba se cuva na endurance utrkama sa x stopova, i izgorenih xxxx litara goriva, a ne ovih 100inja litara.. mah.. sto vise mislim vise sam uvjeren da odustajem..
rFactor F1 HR server Info
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Dobro je Toto rekao za motore:
Njemačka inženjerska genijalnost proti talijanske improvizacije i francuske ležernosti
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Ferrariji će iduće godine biti prdekana u kvalifikacijama, a heroji u utrci.
Massa dobije Alonsa za 3, Grozni Raikkonena za 3 desetinke :roll:

EDIT: I Raikkonen i Alonsa sad imaju 9-6 u kvalama.
slika
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

speedy56 je napisao/la:Ferrariji će iduće godine biti prdekana u kvalifikacijama, a heroji u utrci.
Massa dobije Alonsa za 3, Grozni Raikkonena za 3 desetinke :roll:

EDIT: I Raikkonen i Alonsa sad imaju 9-6 u kvalama.
Nekako mi se cini da je alonso podesio vise setup bolida za longrunove a ne za brzinu jednog kruga, jer zna da ne moze uloviti prva dva reda. Mozda grijesim, ali nebi rekao da je masa sposoban pobjedit alonsa ako alonso ide na brzinu jednog kruga. Da je neki drugi vozac s njim u timu jos bi mi to nekak proslo ali kad je massa u pitanju tesko.

A kod kimija neznam, ali mi se cini da je GRO dosta brz u jednom krugu a i Kimi je na izlaznim vratima.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Cuky je napisao/la:nekako imam filing da će se dogodine utrke pretvoriti u krstarenje zbog straha od ostanka bez goriva...ako ništa, bar se više Pirelli neće raspadat pa se neće o njemu toliko pričat
Kako sada stoje stvari svi će iduće godine jedan dio utrke biti u "save fuel modu", samo je sada pitanje koliko će vremena koja ekipa u utrci biti u tom save fuel modu. ;)
Alonso bi početkom sljedećeg mjeseca trebao provesti par dana u simulatoru testirajući bolid za 2014, e sad ako će u McLaren i to 2014 ko zna kakav će mu bolid Ferrari dati u simulatoru. Inače i Massa je imao prilike još ranije da se u simulatoru upozna sa nekom "bazom" bolida za 2014.
Što se tiče glasina o prelasku Alonsa u McLaren, neki smataju da će se to dogoditi još krajem ove sezone, sve je moguće, to je F1.
Čenjenica je da je Domenicali odlijepio za Vettelom, takođe zna se da je Vettel vezan za Newey, pojavile su se glasine da je skoro Domenicali vodio razgovor za Neweyem, ne vjerujem da su pričali od pizzama i pastama. Činjenica je i da se polako Red Bullovo carstvo počinje da raspada tako da ko zna šta će biti i gdje će biti Vettel-Newey 2015,2016. Mada što se tiče Ferrari-ja i pitanje je koliko oni sada trebaju Newey jer je došao Allison, a i značaj aerodinake je sada manji, tako da ono što je Ferrari-ju sada potrebno jeste dobar motor da se Enzo ne bi "okretao" u grobu.
Mogao bi Ferrari pokušati dovesti ljude iz Red Bull-a koji su bave mapiranjem motora.
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Cuky je napisao/la:nekako imam filing da će se dogodine utrke pretvoriti u krstarenje zbog straha od ostanka bez goriva...ako ništa, bar se više Pirelli neće raspadat pa se neće o njemu toliko pričat
Kako sada stoje stvari svi će iduće godine jedan dio utrke biti u "save fuel modu", samo je sada pitanje koliko će vremena koja ekipa u utrci biti u tom save fuel modu. ;)
Alonso bi početkom sljedećeg mjeseca trebao provesti par dana u simulatoru testirajući bolid za 2014, e sad ako će u McLaren i to 2014 ko zna kakav će mu bolid Ferrari dati u simulatoru. Inače i Massa je imao prilike još ranije da se u simulatoru upozna sa nekom "bazom" bolida za 2014.
Što se tiče glasina o prelasku Alonsa u McLaren, neki smataju da će se to dogoditi još krajem ove sezone, sve je moguće, to je F1.
Čenjenica je da je Domenicali odlijepio za Vettelom, takođe zna se da je Vettel vezan za Newey, pojavile su se glasine da je skoro Domenicali vodio razgovor za Neweyem, ne vjerujem da su pričali od pizzama i pastama. Činjenica je i da se polako Red Bullovo carstvo počinje da raspada tako da ko zna šta će biti i gdje će biti Vettel-Newey 2015,2016. Mada što se tiče Ferrari-ja i pitanje je koliko oni sada trebaju Newey jer je došao Allison, a i značaj aerodinake je sada manji, tako da ono što je Ferrari-ju sada potrebno jeste dobar motor da se Enzo ne bi "okretao" u grobu.
Mogao bi Ferrari pokušati dovesti ljude iz Red Bull-a koji su bave mapiranjem motora.
Ne vjerujem da ce ALO otic uz Ferrarija. Da, kad bi Ferrari bio sljedece god 3 ili 4 auto na gridu a McM 1 ili 2, a mislim da ovo drugo se nece dogoditi.
speedy56
Legenda
Legenda

Ja sam također mišljenja da Newey neće u Ferrari, prije će u penziju nego u Ferrari.
Kao što si rekao - što će Ferrariju Newey kad sad imaju Allisona i Frya, a aerodinamika ovako i onako neće biti važna.
Apropo ove penzije - mislim da je čak netko i izbacio krastavac da će se Newey povući na kraju ove sezone, tako da.
Da me krivo ne shvatite, ne želim reći da će Newey u sljedečih 3 mjeseca otići, samo želim reći da će Newey završiti karijeru u Red Bullu i vjerujem da će to biti jako brzo.
Istog sam mišljenja i za Alonsa.
Već sam negdje napisao da je drugo najbolje mjesto za sljedeću sezonu Ferrari i mislim da bi, sad kada su konačno složili neku ekipu i riješili se nesposobnih talijana bilo glupo otići odande.
O odnosima Alonso-Domenicali-Montezemolo neću pričati jer ne znam ništa, kao što nitko ne zna.

A za sutra, odn. današnje kvalifikacije....
Malo sam analizirao delte u odnosu na Q2 i većina je napredovala po 2 do 3 desetinke (s naglaskom na većina), jedino je Raikkonen bio sporiji. Tako je napredovao i Alonso pa može biti da je kolega gore u pravu u vezi setupa za utrku.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ja sam mišljenja da li će Alonso ostati u Ferrari-ju zavisi od bolida koji će mu Ferrari dati 2014. Ako motor bude OK i ako ukupno gledano bolid bude konkurentan da se može tokom cijele sezone boriti za pobjede, ne govorim o dominantnom bolidu kao što je Red Bull, mislim da će u tom slučaju Alonso ostati u Ferrariju i vjerovatno završiti karijeru u Ferrariju.
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja sam mišljenja da li će Alonso ostati u Ferrari-ju zavisi od bolida koji će mu Ferrari dati 2014. Ako motor bude OK i ako ukupno gledano bolid bude konkurentan da se može tokom cijele sezone boriti za pobjede, ne govorim o dominantnom bolidu kao što je Red Bull, mislim da će u tom slučaju Alonso ostati u Ferrariju i vjerovatno završiti karijeru u Ferrariju.
Ma bas to. Plus sto u ovom trenutku u smislu bolida je RB jedino ispred, svi drugi su nekak ista opcija, a Ferrari je Ferrari..

A od sljedece godine se sve moze (i vjerojatno hoce) okrenut i najbolje mu je u ekipi koju poznaje, ali fala k... pojacali su se do kraja.

Tak da vjerujem da ALO, bude imao imalo konkurentan bolid , nejde nikamo.
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

speedy56 je napisao/la:Ja sam također mišljenja da Newey neće u Ferrari, prije će u penziju nego u Ferrari.
Kao što si rekao - što će Ferrariju Newey kad sad imaju Allisona i Frya, a aerodinamika ovako i onako neće biti važna.
Apropo ove penzije - mislim da je čak netko i izbacio krastavac da će se Newey povući na kraju ove sezone, tako da.
Da me krivo ne shvatite, ne želim reći da će Newey u sljedečih 3 mjeseca otići, samo želim reći da će Newey završiti karijeru u Red Bullu i vjerujem da će to biti jako brzo.
Istog sam mišljenja i za Alonsa.

Već sam negdje napisao da je drugo najbolje mjesto za sljedeću sezonu Ferrari i mislim da bi, sad kada su konačno složili neku ekipu i riješili se nesposobnih talijana bilo glupo otići odande.
O odnosima Alonso-Domenicali-Montezemolo neću pričati jer ne znam ništa, kao što nitko ne zna.

A za sutra, odn. današnje kvalifikacije....
Malo sam analizirao delte u odnosu na Q2 i većina je napredovala po 2 do 3 desetinke (s naglaskom na većina), jedino je Raikkonen bio sporiji. Tako je napredovao i Alonso pa može biti da je kolega gore u pravu u vezi setupa za utrku.
misliš da će alonso brzo završiti karijeru u red bullu ? :biggrin:
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
speedy56
Legenda
Legenda

Mislio sam da će obojica završiti karijeru u trenutnim momčadima, odn. da neće mijenjati momčadi.
Malo sam to nespretno napisao.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kako bi F138 izgledao sa ispuhom poput RB-ovog
https://pbs.twimg.com/media/BWxt5zoIYAArecU.jpg:large" onclick="window.open(this.href);return false;
https://pbs.twimg.com/media/BWxuAJXIAAAjlRw.jpg:large" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Odgovori