Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la dmarijon »

Sve to dobro znam, da. Kad iz atmosferskog benzinca sjedneš u turbo diesela (s istom snagom), to su skoro svi osjetili.
Ali opet, to ne odgovara na pitanje toliko veće max brzine.
Samo neka se trkaju.
nikolaf1
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la nikolaf1 »

dmarijon je napisao/la:Sve to dobro znam, da. Kad iz atmosferskog benzinca sjedneš u turbo diesela (s istom snagom), to su skoro svi osjetili.
Ali opet, to ne odgovara na pitanje toliko veće max brzine.
Pa turbo, plus sto imaju vise snage iz sustava za povracaj energije, ERS. Pa uz to i DRS. A ocito imaju i dosta manje draga u odnosu na proslogodisnje bolide... Dakle, vise cimbenika.
FORZA FERRARI !!!
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Na to pitanje odgovara 15% manji drag i DRS koji se sad otvara 60mm (ispravite me ako griješim, bilo je 50, znam da su povečali, mislim na 60mm)
"It was nice to be able to put together a good lap today because generally speaking there seems to be less grip available than last year," said Hamilton, who lapped within two seconds of last year's pole position time.
Ako je ovo istina ovi bolidi su jako, jako brzi
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

fascinira me kako su konacno digli guzicu (rake) i to sad kad je manje downforcea odiza
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

speedy56 je napisao/la:Na to pitanje odgovara 15% manji drag i DRS koji se sad otvara 60mm (ispravite me ako griješim, bilo je 50, znam da su povečali, mislim na 60mm)
"It was nice to be able to put together a good lap today because generally speaking there seems to be less grip available than last year," said Hamilton, who lapped within two seconds of last year's pole position time.
Ako je ovo istina ovi bolidi su jako, jako brzi
Slazem se. Najvise gripa su izgubili na zadnjem kraju bolida, gubitkom bocnih ispusnih cijevi.. Sada difuzor na "prirodan" nacin funkcionira sto generira dosta manje downforce-a u odnosu na proslu godinu.

I tijekom sezone, mislim da ce najveca igra biti upravo oko difuzora. Tu ce momcadi teziti da maksimalno napregnu pravila. Medjutim, posto su do sada svi bili zauzeti radom na motoru i sustavima koji su vezani za motor, ta aero evolucija je izostala.. Ali ce uskoro poceti, kada sve stvari sa motorima sjednu na svoje mjesto.

@FINAC
I mene je to zainteresiralo. Zacudjujuce visok straznji kraj bolida. Meni djeluje da oni imaju neku foru sa straznjim krajem. Nekako ga previse sakrivaju cim bolid udje u pitstop... Nijedna momcad ne radi onoliko na sakrivanju bolida kada nije u pokretu. Nesto tu postoji, sto mi ne mozemo vidjeti na slikama bolida u pokretu.
FORZA FERRARI !!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

budemo vidili na drugom testu kad budu stavljali nove pakete na F14-T, tad ce vjerovatno se vise tog vidit.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Kimi stao na stazi. Ne znam (još) zašto.
Da, ne znam šta Ferrari testira, ali čistu brzinu na prvom djelu testova nažalost nisu pokazali.
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

dmarijon je napisao/la:Kimi stao na stazi. Ne znam (još) zašto.
Da, ne znam šta Ferrari testira, ali čistu brzinu na prvom djelu testova nažalost nisu pokazali.
Kimi se razbio... Da bas sam htio napisati da su jedino mclaren i mercedes isli ispod 1:36, tj mclaren i ispod 1:35 a merc ispod 1:34...
McLaren u <3
dmarijon
Legenda
Legenda

Prije sam napisao da je redoslijed merc, ferrari pa mclaren jer sam tako čitao od stručnjaka koji prate. Ne znam na osnovu čega tako misle, kad vremena to ne pokazuju.
Možda stvarno Ferrari donosi iznenađenja za zadnji dio testiranja. makar mi to baš i nema neke logike ...
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mislim da je mercedes jedini danas isao probat simulaciju kvala, tj taj jedan brzi krug i to je taj 1:33, ocito vrlo malo goriva. Mercedes baca neke naznake da bio mogao imati problema s pouzdanosti ove godine.

Inače Kimi završio sa stilom

slika
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

vremena na testiranjima su najmanje bitna i nisu nikakav pokazatelj..
tek će kvalifikacije pokazati pravo stanje stvari jer će tek tamo svi ići punom snagom i tamo će se lovit vremena..
Michael is faster than you!!
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

da vremena išta pokazuju onda bi već sad mogli reć da ćemo slijedeće sezone gledati reprizu druge polovice 2013. samo će nam dosađivati srebrni umjesto plavih

Usudim se reći da nećemo ni nakon prve 2-3 utrke još imati na čisto tko je gdje...uvijek se može dogoditi da se nekome nešto poklopi pa bude bolji/lošiji nego što zapravo jest...tek nakon par utrka ćemo moć reć tko je gdje, kad vidimo neke stvari koje su se ustalile
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

A mogu priznati da sam i ja skeptičan u vezi ovog zadnjeg testa.
Mogli su danas barem neko krilo staviti i odvrtiti 10 krugova s time da vide dali idu u dobrom smjeru jer bi se ovako moglo destit da dođu sljedeći test s tim novostima i onda shvate da to ne radi.
Izgleda da se puno pouzdaju u ovaj novi tunel u Maranellu. Ja se na bih baš tako zaletavao s time.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Vremene na testiranjima pokazuju nešto, ako ne i dosta toga. Tako je bilo svake godine i bit će. Ne doslovno, ali nešto se već može isčitati iz testiranja.
S druge strane, slažem se da čak ni nakon 2,3 trke ne možemo biti skroz sigurni tko je gdje.
Što se tiče Merc.a i Ferrarija, ne bi me iznenadilo da se ponovi situacija od prošle godine: Merc brz dok je prazan, Ferrari dok je pun.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo koliko ti vremena pokazuju
But only time will tell, there is way to many games being played to take anything seriously at the moment, look at the speed-trap and the little bit of sector info - take Fernando on day 2 - he was setting fastest sector times and then backing off in other sectors - that is just sandbagging - flying under the radar - speed is looking good 336.4 km/h I think was being thrown around. But lets wait and see - Melbourne is not that far off

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:A mogu priznati da sam i ja skeptičan u vezi ovog zadnjeg testa.
Mogli su danas barem neko krilo staviti i odvrtiti 10 krugova s time da vide dali idu u dobrom smjeru jer bi se ovako moglo destit da dođu sljedeći test s tim novostima i onda shvate da to ne radi.
Izgleda da se puno pouzdaju u ovaj novi tunel u Maranellu. Ja se na bih baš tako zaletavao s time.
Ferrari ce se tek na drugom testu posvetit aero dodacima, sad je bitno samo napucat kilometrazu na motor, ovaj test su doneseni neki djelovi koji bi trebali upgradeat motor, treba proucit ponasanje motora,tih novih djelova. Mozemo reći da je Ferrari ovaj drugi test testirao upgradove ispod haube. I vrlo je bitno usporedit koleraciju između tunela i staze. Ako s ovim djelovima uspe onda ne vidim razlog zasto bi sa drugim djelovima bilo problema. Nije bas da se puno pouzdaju, testiraju ga da vide dali su uspjeli ga popravit. Bas gledam, svi hvale merc. Merc je odradio dosta stintova al kad pogledas koliko puta su morali stat na stazi nakon njih
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:evo koliko ti vremena pokazuju
But only time will tell, there is way to many games being played to take anything seriously at the moment, look at the speed-trap and the little bit of sector info - take Fernando on day 2 - he was setting fastest sector times and then backing off in other sectors - that is just sandbagging - flying under the radar - speed is looking good 336.4 km/h I think was being thrown around. But lets wait and see - Melbourne is not that far off
...tko god da je ovo rekao pametno je rekao...još malo, još malo, još malo...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

to sam citirao post sa f1technicala...jer već su počeli paničariti neki tipa: Mercedes mogu zaustaviti samo kvarovi, Ferrari nema brzine, Ferrarijev bolid je kanta, Mercedesov motor je 100KS jači od ostalih i slična naklapanja,...

@dmarijon
evo još malo koliko vremena znače...najbolja vremena sa svih 8 dana testiranja u Barceloni prošle godine:
1. Nico Rosberg, Mercedes, 1:20.130
2. Fernando Alonso, Ferrari, 1:20.494
3. Lewis Hamilton, Mercedes, 1:20.588
4. Felipe Massa, Ferrari, 1:21.266
5. Jenson Button, McLaren, 1:21.444
6. Nico Hulkenberg, Sauber, 1:21.541
7. Adrian Sutil, Force India, 1:21.627
8. Kimi Raikkonen, Lotus, 1:21.658
9. Paul di Resta, Force India, 1:21.664
10. Sergio Perez, McLaren, 1:21.848
11. Romain Grosjean, Lotus, 1:22.188
12. Sebastian Vettel, Red Bull, 1:22.197
13. Pastor Maldonado, Williams, 1:22.305
14. Valtteri Bottas, Williams, 1:22.468
15. Esteban Gutierrez, Sauber, 1:22.553
16. Mark Webber, Red Bull, 1:22.658
17. Charles Pic, Caterham, 1:23.115
18. Jules Bianchi, Marussia, 1:23.167
19. Jean-Eric Vergne, Toro Rosso, 1:23.223
20. Davide Valsecchi, Lotus, 1:23.448
21. Daniel Ricciardo, Toro Rosso, 1:23.628
22. Max Chilton, Marussia, 1:24.103
23. Giedo van der Garde, Caterham, 1:24.235
Označio sam Vettela jer je osvojio naslov (i to kako dominantno), a na 8 dana testova u Barceloni bio je tek 12. sa zaostatkom za najboljim vremenom od +2.067s

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Da samo si isto tako trebao dati i vremena utrke u Australiji od prošle godine. I na kraju
Pos Driver Team Time Gap Laps
1. Nico Rosberg Mercedes 1m33.283s 89
2. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m34.957s +1.674s 66
3. Kimi Raikkonen Ferrari 1m36.718s +3.435s 82
4. Felipe Nasr Williams-Mercedes 1m37.569s +4.286s 87
5. Pastor Maldonado Lotus-Renault 1m38.707s +5.424s 59
6. Sergio Perez Force India-Mercedes 1m39.258s +5.975s 19
7. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1m39.837s +6.554s 15
8. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault 1m40.472s +7.189s 19
9. Kamui Kobayashi Caterham-Renault 1m43.027s +9.744s 17
10. Marcus Ericsson Caterham-Renault 1m45.094s +11.811s 4
11. Jules Bianchi Marussia-Ferrari no time 5
12. Adrian Sutil Sauber-Ferrari no time
F1NAC je napisao/la: Bas gledam, svi hvale merc. Merc je odradio dosta stintova al kad pogledas koliko puta su morali stat na stazi nakon njih
The three-time grand prix winner became the only driver to break into the 1m33s with a blistering set of short runs on Pirelli's soft tyre in the morning before completing a race run of more than 50 laps in the afternoon.

"We need to be 100 per cent bulletproof by the time we get to Melbourne, that's what the focus needs to be on.

"We've discovered a lot of issues which you only learn if you push the car to the limit so these were important discoveries to reduce the amount of issues to be able to finish in Australia."
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ljudi brkaju dvije potpuno različite stvari: "vremena s testiranja ništa ne znače" i "vremena s testiranja ne mogu se shvatiti doslovno".
Cuky, vremena koja si postavio od prošlogodišnjih testiranja mislim da samo potvrđuju što cijelo vrijeme pričam. Prošle godine, prije početka testiranja nismo znali ništa. Potpuna nula. Nakon testiranja mogli smo pretpostaviti neke stvari: da Merc ima jako dobru čistu brzinu, da je Ferrari ima konkurentniji bolid nego 2012., da Red Bull nije dominantan kao sezonu prije (prve trke su to i pokazale, tek je u drugoj polovici sezone otišao toliko naprijed).
O tome govorim: ova vremena nećemo shvatiti potpuno doslovno, ali možemo pretpostaviti puno toga. Vrlo je vjerojatno da će se velik dio pokazatelja s ovih testiranja obistiniti na prvoj utrci. Ako neki od favorita s testiranja i ne pobijedi, sigurno će imati brzinu.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Je li Allison bio na ovom drugom testiranju u Bahreinu?
Ja sam na slikama vidio, od značajnih ljudi u Ferrariju, samo Fry i Restu - Tombazisovog zamjenika.
Očigledno da se program testiranja kod Ferrarija i Mercedesa razlikuje i da je Ferrari krenuo nekim drugim putom što zbog svoje odluke tako da uradi a i djelom zbog toga što je bio prinuđen da tako uradi. Ne treba zaboraviti da kada je u pitanju testiranje motora da je Mercedes u mnogo boljoj situaciju nego Ferrari koji skora sam to mora uraditi još kada se na to dodaju neke specifičnosti-mape rada motora koje su karakteristične samo za Ferrari kao ekipu onda je situacija kada je u pitanju testiranje i Ferrari jasnija.
Što se tiče top speeda koji je Alonso postigao ne treba tu zaboraviti i na podešavanje gear ratioa, ko zna kakva je tu igra bila kod Ferrarija kada je Alonso postigao tu maksimalnu brzinu. Ne bi me uopšte čudilo da staza u Bahreinu kada se u obzir uzme gear ratio, karakteristike motora pa i samog bolida mnogo više odgovara Mercedesovim motorima i Mercedesu kao ekipi, još kada se uzme u obzir činjenica da je Mercedesova jača strana kvalifikacije-bar je do sada tako bilo, ne bi me čudilo da Mercedes u Bahreinu i sličnim stazama ima prednost nad Ferrarijem u kvalifiakcijama i od 0.8-1s. po krugu.
Pravo stanje stvari ćemo vidjeti tek u Australiji. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Uglavom prema nekim najavama i predviđanjima nemamo baš neki razlog za optimizam
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Što se tiče top speeda koji je Alonso postigao ne treba tu zaboraviti i na podešavanje gear ratioa, ko zna kakva je tu igra bila kod Ferrarija kada je Alonso postigao tu maksimalnu brzinu.

Mislim da i nema tu baš neke prevelike razlike u omjerima kod brzina...dosta je vozača reklo da im ova jedna brzina više omogućava tolike brzine jer da na mjestima na kojima su prošle godine u 7. brzini lupali u limiter sada imaju još jednu brzinu, a nisu ni na limiteru u brzini u kojoj jesu i da samo nastavljaju ubrzavati i ubrzavati dok ne nagaze kočnicu.
Isto tako, spominje se da kad je Alonso postigao tih 336 km/h (u Monzi se prošle godine išlo samo 4 km/h brže) da je imao vjetar koji mu je puhao u susret, ali da nije sigurno ako je bio iza nekog u slipu ili je bio sam.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Radi se na tome da se zadrži titula najbrže ekipe u boksevima

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

I Ferraristi, kakve ćemo novotarije vidjeti u četvrtak? :)
Samo neka se trkaju.
Odgovori