speedy56 je napisao/la:Nisam radio top listu, FI sam spomenuo jer je Kravitz pričao jučer on njima.
Mislim da je Williams ipak nije tolko dobar koliko ova vremena govore i kolko se čini. Čak bih rekao da je za čistu brzinu relevantniji prvi Bahrein test jer je ovdje dosta ljudi radilo simulacije utrka, a manje kvala. A tamo je McLaren na Mercedesovom motoru bio malo brži. Danas je Massa malo potegnuo, ali imam dojam da bi ovi ostali da potegnu išli 7 desetinki ispod
Inače me je Sauber jako razočarao. Oni su mi uvijek bili ok kao momčad s manje love koja napravi interesantan bolid i osvoji nekoliko dobrih mjesta. Ovaj bolid mi je potpuna suprotnost. One ogromne bočne stranice nikako ne kužim, spor je i danas je kurio.
Baš gledam današnje testove i to razmišljam: zadnji dan je a oni ne probavaju simulacije kvala. Možda sve bacaju na brzinu u utrci (zadnje vrijeme je to i filozofija Ferrarija).
mozda sandbagaju, kuzis idu probat kao u kvalama prva dva sektora i onda dignu nogu s gasa i onda mozda jedna turisticka voznja kroz prva dva i zadnji pun gas moraš bit šegav danas
Odlične su mi riječi koje ti koristiš ))) podsjećaju me na neka starija vremena dok smo ručno slagali po apenima, fijolama, stojadinima... problem je samo što te razumije možda samo parn nas
Ozbiljno: to je moguće, svako toliko vijest da su odvozili najbrži sketor (i to u par prilika), pa skinuo nogu s gasa. U svakom slučaju - zanimljivo.
Iskreno neznam kaj da velim za ferrari osim da mozda seru sa tim vremenima po sektorima (setup za taj pojedini sektor) ili fakat namjerno ne zele postaviti puno vrijeme kruga jer sami znaju kolko su brzi i to im je dosta.
S druge strane veseli me pouzdanost (da ko i svi su imali problema i suska se puno toga ali nista strasno) i cinjenica da bi uz mozda potencijalno sporije vrijeme po krugu mogli fakat izgurati prvih par utrga sa istim motorom i osvojiti gro bodova, a to ce znaciti da ce vjerojatno imati i pobjede.
Pretp da sada rjesavaju probleme i ne maksimiziraju potencijal bolida zbog kratkog vremena testiranja.
Plus ocekujem da ce do bahreina biti upgrade airo paketa i fine tuning bolida na temelju prikuplejnih podataka.
S obzirom na tehnicku postavu polacem velike nade u njih i Alonsov naslov ove godine.
A mozda totalno pricam gluposti i skroz sam u krivu..
Upravo to...i Alonso i Raikkonen pokazali su se kao najkonstantniji u urednom skupljanju bodova zadnjih sezona, a to je itekako važno za konstruktorski naslov.
@zonelsk
to sa setupom za taj pojedini sektor mi je malo prenategnuto iskreno...po nekim napisima danas bi Alonso odvozio prva dva sektora najbolje (ovo najbolje se odnosi na današnji dan), pa zadnji sketor popustio i onda u slijedećem krstario prva dva sektora pa postavljao odlični zadnji sektor.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”
Ma to sam si nekak i gruntal da bas nemre biti ali nisam imal info da su spajali sektore po nekad ili da bi odma u sljedećem krugu neki drugi sektor bili najbrži.
Dal se mogu negdje nac ta vremena ili vremena opcenito kak su drugi vozili po sektorima?
Ja samo cekam Flavio da da svoje misljenje u zadnje tri-cetiri godine nije fulao...nakon dvije tri utrke je rekao,da je Ferrari-ju bolje da se okrene sledecoj godini...tako je i bilo...
dmarijon je napisao/la:Odlične su mi riječi koje ti koristiš ))) podsjećaju me na neka starija vremena dok smo ručno slagali po apenima, fijolama, stojadinima... problem je samo što te razumije možda samo parn nas
Ozbiljno: to je moguće, svako toliko vijest da su odvozili najbrži sketor (i to u par prilika), pa skinuo nogu s gasa. U svakom slučaju - zanimljivo.
haha treba malo podj*bavat malo druge ajmo decki di je optimizama, ala RIjeka "Krepat ma ne molat" kuraja
Po pitanju postavljenih vremena, Ferrari se na predsezonskim testiranjima u Bahreinu smjestio na treće mjesto, iza Mercedesa i Williamsa. Iako testiranja često ne daju pravu sliku o odnosu snaga među momčadima, Stefano Domenicali tvrdi da je Ferrari treća momčad po pitanju brzine.
“Ovogodišnje promjene pravila su bile radikalne, i da bi dobili konsenzus, bit će potrebno još testova prije početka sezone. U našem slučaju, vraćamo se doma s mnogo podataka koje ćemo detaljno analizirati. Mislim da ćemo od prve do druge utrke vidjeti mnoge promjene jer će momčadi donositi mnogo novih dijelova. Isto vrijedi i za razdoblje od druge do treće utrke.”
“S obzirom na ono što sam dosad vidio, dva se tima nalaze na čelu grida, a to su Mercedes i Williams. Vjerujem da se mi nalazimo iza njih. No, mislim da će timovi koji se sada muče ubrzo isplivati, dok će onima koji sad imaju prednost, performanse vjerojatno opasti.”
No Ferari je tri puta odvrnuo i elektricni i benziski motor do kraja i uspeo je da postavi najvecu brzinu na pravcima od skoro 340 km/h.Druga momcad sa ferarijevim motorima ima puno manju maksimalnu brzinu,sto moze se tumaciti na vise nacina.jedan od njih je da je Ferari najtanji gledajucu srijeda i da tako lako postize tu brzinu9ova objasnenja su moja ,nisu sa teksta)
Na slovenskom forumu sam procitao nesto sto me nije odusevilo...lik nije stavio izvor,ali problemi Ferrari-ja su jako veliki..jaooo
we have problems with rear tyre degradation - engine too aggressive and too much torque - we have problems running batteries at full power and we run during tests without full power (not cause we wanted to but cause we weren't able to do so) - we lack in traction in slow corners and downforce in high speed corners - we must run low downforce due to fuel consumption. - Our engine has higher consumption and we are forced to run low downforce to reduce drag. In fact we recorded top speed but we are slow in cornering. - Overall rumors agree we are far behind mercedes (more than 1s)
To je prvo izaslo na nekom autosprint, autosport tak nesto forumu i izvor bi trebap biti Štef Domenicalli u intervjuu za neku talijansku televiziju/štampu.
Prvo što kod toga nikako ne leži je to da bi Sd tolko togao otkrio prije pocetka sezone (ajde, mozda bi rekao da ih motor mapo muči, ili da im gume ne leze najbolje, ali ovo je Biblija podataka)
Drugo, ako to stoji, mislim da bi svi po Twitteru vec pisali o tome i mi bi ih tu naveliko pljuvali. Ne kazem da to ne vazi, ali mi je ipak ovo malo velki trac. AMuS, Sky, BBC, scarbs, autosport, James Allen.... nikoga nisam vidio da je to negdje napisao. Autosprint je pricao o sandbagingu i skrivanju krugova, a Kravitz je u svojoj biljeznici sumnjao na malo vecu potrosnju motora.
I treće, prvi dio kao da je samo copy paste red bullovih problema.
Vjerojatno tračevi. Makar, može biti nešto istine u problemima s brzinom u zavojima, s potrošnjom... ali. Ali.
A da ne govorimo o tome da je to izrečeno da bi ih talijanski mediji razapeli...po pisanjima talijana na F1Technical forumu, nigdje se u medijima ne piše o velikim problemima Ferrarija, a još manje o tom SD-ovom intervjuu
a ja kazem da merc ima 1000KS ali nema gearbox za vise od 30 krugova ako koristi 3i vise brzine, baterija se rastopi na hladnome pa moraju stalno voziti na granici pregrijavanja i obavezno bez lijevog zadnjeg kotaca (ak maknu desni, moraju i prva dva pa bi bilo nemoguce vodziti).
Sto se tice williamsa, oni pak tak malo trose da su dodatno odluciti usparati na gorivu u tociti ce iskljucivo martini, razrijeđen naravno.
Force indija je sprija nesto u brzim zavojima zbog narancaste boje ali zato zbog crne ima 1s ispred svih, i to samo na pravcu. (fia cak razmislja da ih kazni sa 0.31 po krugu zbog crne boje).
torro roso je zabravo najbrzi ali zbog solidarnosti sa mamom tvrtkom ne budu to pokazali,a cak se pricalo da ce finger vozit ove godine za njih, navodono RB ne moze radit krafne.
ali meni je najsmješnije...u forumskim temama (na više foruma) koje imaju veze sa Ferrarijem i/ili F14-T bolidom raspisali se o problemima, o slabom motoru, o sporom bolidu...a RB koji nije niti jedan dan testiranja odradio kako treba "to je kriv Renault, oni su jaki, oni će opet biti u vrhu..." Ne kažem da RB neće biti u vrhu, ali po količini kukanja i jadikovki reklo bi se da je Ferrari imao Red Bullovu zimu i obratno
To je svake godine tako. Uvijek iznova. Jer je Ferrari najrazvikaniji i o njemu se najviše priča. PA samo ovo: zadnje četiri godine su stalno 1. iza (sumnjivo-čudnovatog) Red Bulla, a o njima se priča kao da su složili najveću kantu... ništa ne valja... sami fušeraj.
dmarijon je napisao/la:To je svake godine tako. Uvijek iznova. Jer je Ferrari najrazvikaniji i o njemu se najviše priča. PA samo ovo: zadnje četiri godine su stalno 1. iza (sumnjivo-čudnovatog) Red Bulla, a o njima se priča kao da su složili najveću kantu... ništa ne valja... sami fušeraj.
pa i jesu, ali ferrari zadnje 4 godine ima Alonsa svemogućeg