Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Dodatni otvori za hlađenje iznad ispuha

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Pouzdamo se i nadamo se mnogi da će od sljedeće utrke biti bolje i tako već 5 godinaToon je napisao/la:normalno da se pouzda u momčad i misli da imaju dovoljno kompetentnih ljudi koji će to riješiti
...put u raj nije posut ružama...
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...eto vidiš kako je brzo shvatio "spiku"Chuck Norris je napisao/la:Pouzdamo se i nadamo se mnogi da će od sljedeće utrke biti bolje i tako već 5 godina

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ferrari je utrku u aus navodno zavrsio s 20 kg goriva
.
Navodno zbog senzora koji nije pravilno ocitavao podatke o potrosnji pa su morali samo racunat. Previse je problema s tim ECU ove godine

Navodno zbog senzora koji nije pravilno ocitavao podatke o potrosnji pa su morali samo racunat. Previse je problema s tim ECU ove godine

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
pa ne mjeri ECU protok goriva, to mjeri senzor...ECU samo bilježi podatke koje dobije...
A to što su završili sa 20kg ne mora značiti da su potrošili samo 80kg u utrci...oni u tanku imaju više od 100kg goriva...samo od kad se svjetla ugase na startu dok ne prođu ciljem ne smiju potrošiti više od 100kg...ovaj "višak" koji imaju ekstra je za doći do grida, odraditi formacijski krug, vratit se nakon cilja u parc ferme i na kraju još 1L za analizu
A to što su završili sa 20kg ne mora značiti da su potrošili samo 80kg u utrci...oni u tanku imaju više od 100kg goriva...samo od kad se svjetla ugase na startu dok ne prođu ciljem ne smiju potrošiti više od 100kg...ovaj "višak" koji imaju ekstra je za doći do grida, odraditi formacijski krug, vratit se nakon cilja u parc ferme i na kraju još 1L za analizu

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Da ali, ako si u pravu, neznam kaj su ocekivali, gdje ce potrositi 20 kg goriva?. Tj da su namjerno stavili 100, plus tih 20 plus ovih kaj su potrosili prije i poslije trke?
Ne vjerujem da su tolko šlampavi..
Vjerojatno su krivo racunali potrosnju. (ako je ovo tocno u postu iznad)
Ne vjerujem da su tolko šlampavi..
Vjerojatno su krivo racunali potrosnju. (ako je ovo tocno u postu iznad)
I like to race, not to do laps alone.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Pa da, stavili su nešto više goriva (kaj je normalno), ali nisu potrošili 100kg, nego možda 90 ili 85, onda to dođe na manji višak na startu.

- F1NAC
- Moderator
napisa san zbog senzora. A 20 kg je ogroman hendikep u tezini. Napisa san ECU zato jer je Alonso (tako je napisao De La Rosa) prva tri kruga bio bez 120 konja (od mogucih 160) zbog softwareske greške. U Sepangu ce bit neki mini update jos za software da bude vise efikasnija PUCuky je napisao/la:pa ne mjeri ECU protok goriva, to mjeri senzor...ECU samo bilježi podatke koje dobije...

- Cuky
- Moderator
niste me shvatili...zapravo jeste ali ne skroz...nisam napisao da su oni utočili 20kg viška nego da tih 20kg vjerojatno nisu kompletno nepotrošenih 100kg u utrci nego je dio što nisu potrošili, a dio za neku od ovih namjena izvan utrke

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Ok, razumijem te. Ali velki je problem ako nakon svih tih "troskova" nakon trke, nakon sto su odradili sve "obveze" u autu ostane 20kg. Pa to je petina utrke.. (?!?!?). Nadam se da su rjesli sve te sitne probleme sa softwareom i da ce u bahrainu doci sa 160ks.
I like to race, not to do laps alone.
- F1NAC
- Moderator
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
@F1NAC
da je nosiš dugo i ponosno
Interesantno je kada se pogleda 2 slobodni trening i razlika koju su vozači napravili kada su vozili na hard i mediumu kada su u pitanju vodeći timovi kod Alonsa je ta razlika najmanja i iznosi oko 0,6s između te dvije komponente guma, kod Rai-1.2s, Ros-1.2s, Vet-1.1s, Mas-0.9, Ric-0.8s, Ham-07.s.
da je nosiš dugo i ponosno
Interesantno je kada se pogleda 2 slobodni trening i razlika koju su vozači napravili kada su vozili na hard i mediumu kada su u pitanju vodeći timovi kod Alonsa je ta razlika najmanja i iznosi oko 0,6s između te dvije komponente guma, kod Rai-1.2s, Ros-1.2s, Vet-1.1s, Mas-0.9, Ric-0.8s, Ham-07.s.
- Vuksa_KC
- Veteran
Ne hvališ se, za onu prvu smo bili skupa u šopinguF1NAC je napisao/la:Stiglo danas![]()

- F1NAC
- Moderator
Vuksa nisan ni ja zna nis o tem
poklon je bi 

- Cuky
- Moderator
Ferrari drivers satisfied after difficult qualifying
Ferrari's Fernando Alonso and Kimi Raikkonen had a reasonable qualifying and will start the Malaysian GP from 4th and 6th respectively. Alonso was lucky to be able to rejoin qualifying after incurring suspension damage while Raikkonen is happy with 6th, knowing he had some problems with the full wet tyres.
Fernando Alonso, 4th: “I am really pleased with this fourth place, because to get into Q3 with the problem I had with the steering is really a good result. In a season when it takes a lot of time to make any sort of change to the cars, the guys managed to change the suspension in just a few minutes, which is a real record. They also got me back out on track at the right moment, which meant I could get into Q3. The incident with Kvyat was unfortunate for both of us and was inevitable, because by the time I saw the Toro Rosso it was too late. As usual in the rain, visibility is significantly reduced and it becomes a lottery. The team was super again in Q3 when it was a case of working out when to fit the set of new Extreme Wets we had: we did it at the start when the track conditions were better and so we were immediately able to do a quick lap. Starting from fourth and sixth places, I think the podium is possible and, apart from the form shown by Mercedes, the performance among those chasing them is reasonably close. This weekend, we opted to work more on race pace than on our single lap performance and the feeling is positive. But we know it will be tough and the uncertainty over the weather means it’s hard to know what sort of race to expect.”
Kimi Raikkonen, 6th: “The rain made this qualifying very difficult. I knew that in the wet it would not be easy, but I didn’t expect to have so many problems. I had poor traction and on top of that, with the Extreme Wet, for some reason I was losing grip after the first lap. Now we have to find out why, as it will be useful for the coming races. Clearly, I’m not happy with sixth place, but given the circumstances, I cannot say I’m surprised and now I only want to think about doing well tomorrow. It will be a tough race with particularly high temperatures, but I am reasonably confident, because we have gone better here than in Melbourne and if we don’t have any problems, we can think in terms of getting a better result. Overall, my feel for the car is improving and even if there is still a way to go, we are working in the right direction.”
Pat Fry, Director of Engineering: “We can regard this as a positive result. Qualifying was extremely close because of the weather and also because of the condition of our cars. The start positions are not really those we were aiming for, but all the same, they show the team is working in the right direction to close the gap to Mercedes. Q1 was relatively straightforward to read and then the mechanics did an amazing job on Fernando’s car, changing the steering arm in just a few minutes, after the collision with Kvyat’s Toro Rosso. He was back on track in record time and from then on, Fernando still had to fight to control the car and I think, in that situation, not many drivers could have done the lap he did in Q3. He really deserves our congratulations. Kimi’s performance was no less impressive: we know he’s not yet completely happy with the feeling of his F14 T and in the wet, he had some car balance problems, but I think he can have an attacking race from where he is on the grid. Once again here, Mercedes is setting the pace, but we will try and make the most of any opportunity, although the priority is to finish the race, because more than ever this year, you can’t take reliability for granted.”
IZVOR - F1Technical

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja sam zadovoljan sa Ferrari-jevim nastupom u kvalifikacijama, da je bilo suho možda bi Ferrari bio i u drugom redu. Sutra ako bude suho biće velika borba sa Red Bullom , posebno sa Vettelom za mjesto na podijumu ako bude kiša onda je sve moguće.
Danas je rođendan Marc Geneu

Onboard sa Kimijevog bolida
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-NSWMFfz ... pwgLziItVA[/youtube]
Danas je rođendan Marc Geneu

Onboard sa Kimijevog bolida
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-NSWMFfz ... pwgLziItVA[/youtube]
- Dero
- Profesionalni vozač
Bez obzira na probleme as ERSom imamo lošiji motor od Mercedesa i konačno to ce nas koštati sezone. Motor više troši a i slabiji je od Mercedesovog. Koja muka da se pretekne 3 sekunde po krugu sporija FI.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Pitanje jel motor uopće bolji od Renaulta, Raikkonen baš i nije lako prešao Ericssona, a Alonso je jedini Ferrari PU u top 10.
Loše, loše, loše...
Loše, loše, loše...

-
- Veteran
Upravo to,motor je losiji od Mercedesa...Dero je napisao/la:Bez obzira na probleme as ERSom imamo lošiji motor od Mercedesa i konačno to ce nas koštati sezone. Motor više troši a i slabiji je od Mercedesovog. Koja muka da se pretekne 3 sekunde po krugu sporija FI.
Zato se ismijem izjavi poglavice:
"We build engines not aeroplanes" i ostale njegove gluposte u vezi motora dok je bila aerodinamika u prvom planu...
Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
Enzo ne da se obraće u grobu nego se konstantno rotira već 6 godina, mozda se stane iz groba i zadavi ove danasnje glavešine.
ZBUDI SEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE FERRARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZBUDI SEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE FERRARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Očigledno da Ferrari ima velikih problema sa pogonskim sklopomi lošiji je i od Mercedesa i od Renaulta. Mislim da šasija nije loša ili da kažem manje je loša u odnosu na pogonski sklop. S obzorm na karakteristike staze u Bahrainu i problem Ferrarija sa top speedom, trakcijom i pogonskim sklopom za očekivati je da Ferrari ima velikih problema sa Force Indijom, McLarenom i Williamsom.
-
- Veteran
Trebaju se ugledati malo na RB,kako su oni uspjeli smanjiti zaostatak i bez ikakve priče dok u Ferrariu uvijek samo obećanja i obećanja umjesto da šute i rade.
...put u raj nije posut ružama...
-
- Legenda
Ja i dalje mislim isto. Ferrari ima cca problema koliko i zadnja tri desetljeća. Tu je negdje. Najvažnija činjenica: Ferrari je dobivao prvenstva dok Red Bull i Mercedes nisu odlučili ući u F1. Dok nije bilo te dvije kompanije Mclaren i ferrari su se borili u vrhu. Pa i Williams. Red Bull i Mercedes su kompanije s "beskrajnim resursima". To su brandovi kojima se teško može parirati. Oni su došli da pobjeđuju i tako učvrste marku, bez obzira na sve. Razliku najbolje pokazuje ova sezona gdje se sve radilo od nule. Do sada je to bilo malo teže.
Netko će reći, i Ferrari ima iste resurse i td, velike plaće vozača... ali ja mislim da nije to to. Zato ne vjerujem u te priče da se Ferrari "JOŠ" nije probudio. On je tu gdje je. Vodeći od ostatka. Meni se čini da ako ih Ferrari nekad u sezoni stigne i uhvati priključak, oni će trku nakon toga napraviti još dva koraka naprijed i opet pobjeći.
Netko će reći, i Ferrari ima iste resurse i td, velike plaće vozača... ali ja mislim da nije to to. Zato ne vjerujem u te priče da se Ferrari "JOŠ" nije probudio. On je tu gdje je. Vodeći od ostatka. Meni se čini da ako ih Ferrari nekad u sezoni stigne i uhvati priključak, oni će trku nakon toga napraviti još dva koraka naprijed i opet pobjeći.
Samo neka se trkaju.
- Dero
- Profesionalni vozač
Priča ti nikako ni u kojem pogledu ne drži vodu.dmarijon je napisao/la:Ja i dalje mislim isto. Ferrari ima cca problema koliko i zadnja tri desetljeća. Tu je negdje. Najvažnija činjenica: Ferrari je dobivao prvenstva dok Red Bull i Mercedes nisu odlučili ući u F1. Dok nije bilo te dvije kompanije Mclaren i ferrari su se borili u vrhu. Pa i Williams. Red Bull i Mercedes su kompanije s "beskrajnim resursima". To su brandovi kojima se teško može parirati. Oni su došli da pobjeđuju i tako učvrste marku, bez obzira na sve. Razliku najbolje pokazuje ova sezona gdje se sve radilo od nule. Do sada je to bilo malo teže.

Prvo o snazi Ferrari brenda -> Ferrari is world’s most powerful brand
Pa da ti nabacim brojke buđeta u proteklih par godina:
2013.
cifra u funtama
Red Bull 235.5
Lotus 130
Mercedes 160
Ferrari 250
Force India100
McLaren 160
Sauber 90
Toro Rosso70
Williams 90
Marussia 51
Caterham 65
2012.
sada u Eure

1] Ferrari €300m
2] McLaren: €285m
3] Red Bull: €285m
4] Mercedes: €225m
5] Renault: €185m
6] Williams: €140m
7] Force India: €130m
8] Sauber: €125m
=] Toro Rosso: €140m
10] Team Lotus: €150m
11] Virgin:€85m
2011
1] Ferrari: €440m
2] McLaren: €320m
7] Force India: €135m
8] Sauber: €125m (u
=] Toro Rosso: €125m
10] Team Lotus: €120m
11] Virgin: €66m
12] Hispania: €55m
E sad normalno možeš tvrditi da službene brojke lažu i da sa strane se buđeti razlikuju al ja ti garantiram za Mercedes da one sekunde kada F1 tim postane neisplativ da ce se tog trenutka oni povuci iz F1. Stotinu puta su glavešine to izjavile.
Ferrari ima "beskrajne" resurse samo ih nema pojma iskoristiti. Koliko su samo inžinjera pokupili iz ostalih timova proteklih par godina? Novi zračni tunel? Najviše zaposlenih u timu? Najplacenije vozače? ....
Zašto jednostavno ljudi ne mogu priznati da je netko bolji i da ima pametnije i sposobnije ljude za posao?
- Dero
- Profesionalni vozač
Priča ti nikako ni u kojem pogledu ne drži vodu.dmarijon je napisao/la:Ja i dalje mislim isto. Ferrari ima cca problema koliko i zadnja tri desetljeća. Tu je negdje. Najvažnija činjenica: Ferrari je dobivao prvenstva dok Red Bull i Mercedes nisu odlučili ući u F1. Dok nije bilo te dvije kompanije Mclaren i ferrari su se borili u vrhu. Pa i Williams. Red Bull i Mercedes su kompanije s "beskrajnim resursima". To su brandovi kojima se teško može parirati. Oni su došli da pobjeđuju i tako učvrste marku, bez obzira na sve. Razliku najbolje pokazuje ova sezona gdje se sve radilo od nule. Do sada je to bilo malo teže.

Prvo o snazi Ferrari brenda -> Ferrari is world’s most powerful brand
Pa da ti nabacim brojke buđeta u proteklih par godina:
2013.
cifra u funtama
Red Bull 235.5
Lotus 130
Mercedes 160
Ferrari 250
Force India100
McLaren 160
Sauber 90
Toro Rosso70
Williams 90
Marussia 51
Caterham 65
2012.
sada u Eure

1] Ferrari €300m
2] McLaren: €285m
7] Force India: €130m
8] Sauber: €125m
=] Toro Rosso: €140m
10] Team Lotus: €150m
11] Virgin:€85m
2011
1] Ferrari: €440m
2] McLaren: €320m
7] Force India: €135m
8] Sauber: €125m (u
=] Toro Rosso: €125m
10] Team Lotus: €120m
11] Virgin: €66m
12] Hispania: €55m
E sad normalno možeš tvrditi da službene brojke lažu i da sa strane se buđeti razlikuju al ja ti garantiram za Mercedes da one sekunde kada F1 tim postane neisplativ da ce se tog trenutka oni povuci iz F1. Stotinu puta su glavešine to izjavile.
Ferrari ima "beskrajne" resurse samo ih nema pojma iskoristiti. Koliko su samo inžinjera pokupili iz ostalih timova proteklih par godina? Novi zračni tunel? Najviše zaposlenih u timu? Najplacenije vozače? ....
Zašto jednostavno ljudi ne mogu priznati da je netko bolji i da ima pametnije i sposobnije ljude za posao?