Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Neki su upocili da je forma cvikera ista ko Enzova :oo:

Iznenagjuje brzina ferarija.Ili su radili glory laps sa manje benzina od ostalih ili su ubrzali bolide.Nadam se ovom drugom
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ferrari je uvijek solidan petkom, brzina subotom zaspe...evo i ovogodišnjih rezultata petkom:

Australija: FP1: 1-9; FP2: 3-7
Malezija: FP1: 2-11; FP2: 2-5
Bahrain: FP1: 3-6; FP2: 3-14

i sad Kina: FP1: 1-NC; FP2: 2-7
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Cijeli dan to ponavljaš :) ... Možda si u pravu, ali ne znam.
Meni se čine ipak nekako uvjerljivi. I Ferrari baš ne pleše kako je do sada. A opet, ako će ujutro kiša, sve do nedjelje nećemo znati pravu brzinu.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

kolega @Cuky
Ferrari još nije imao pravu priliku da pokaže brzinu u kvalifikacijama zbog određenih okolnosti, kiša u Australiji i Maleziji i "misteriozni" gubitak snage Alonsovog bolida u Bahreinu. Nažalost i sutra najavljuju kišu tako da izgleda ni u Kini nećemo u kvalifikacijama saznati pravu brzinu Ferrarija.
Ako budu suhe kvalifikacije Alonso može do trećeg mjesta, mislim da Ferrari bar u Kini ima malu prednost u kvalifikacijama u odnosu na Red Bull ali zato Red Bull ima bolji race pace od Ferrarija.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:kolega @Cuky
Ferrari još nije imao pravu priliku da pokaže brzinu u kvalifikacijama zbog određenih okolnosti, kiša u Australiji i Maleziji i "misteriozni" gubitak snage Alonsovog bolida u Bahreinu. Nažalost i sutra najavljuju kišu tako da izgleda ni u Kini nećemo u kvalifikacijama saznati pravu brzinu Ferrarija.
Ako budu suhe kvalifikacije Alonso može do trećeg mjesta, mislim da Ferrari bar u Kini ima malu prednost u kvalifikacijama u odnosu na Red Bull ali zato Red Bull ima bolji race pace od Ferrarija.
razlika u prosjecnom vremenu u stintu RBa i Ferrarija se razlikuje od 2,3 desetinke s tin da je koliko sam procitao Alonso bio u prometu u jednom djelu stinta
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Da, iza Pereza i jednog Williamsa ako se ne varam.
Treba reći da RB iako ima nešto veći ritam, ima manje top speed, pa će nas teže preći na stazi, trebali bi radit undercut.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

iskreno se nadam da sam, kao i prethodnih sezona, u krivu sa svojim procjenama i da ste opet vi svi u pravu

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Po kiši 5. mjesto je realnost.
Sutra dobar start i prvi krug i dobra strategija i mogao bi Alonso do dobrog rezultata.
Prvi put Ferrari u ovoj sezoni što se tiče simulacija race pace ne izgleda loše naprotiv izgleda dobro, e sad možda su vozili sa pola tanka goriva, sutra ćemo vidjet pravu sliku stvari.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari targets increased competitiveness in race

Ferrari's Fernando Alonso qualified 5th for the Chinese Grand Prix while Kimi Raikkonen will start from 11th. Alonso and his team though expected to enjoy a better race than previous events thanks to some car updates brought to this track.

Although there is still a 50% chance of rain which is why, like several other teams, the Scuderia did very little running in this morning’s final hour of free practice, saving rain tyres just in case.

Even Kimi Raikkonen felt the car was better, although the Finn who missed all of yesterday morning’s practice session with a technical problem, struggled in the wet conditions this afternoon, just failing to make the cut into Q3 and therefore starts from 11th place on Row 6. In the wet, the gaps were significant, with Fernando half a second slower in Q3 than fourth placed Nico Rosberg in the Mercedes, but Friday’s dry running points to a slightly closer contest tomorrow.

Fernando Alonso, 5th: “When it rains you never know how things will turn out as track conditions can get worse lap after lap and so that’s one reason for me to be pleased with the way qualifying went. Fifth place means I can start with the lead group and if I can stay with the leaders we can finish close to the podium. The opening laps will count for a lot therefore and we must try our absolute best to get a good start and to avoid battles, which in the last few races have seen us lose ground. Yesterday, the car was more competitive and that means we can hope for a better race than in the last three. I think that here in China, we have taken the first step towards improving; the car behaved well in all areas and is performing better on the aerodynamic front, thanks to the small updates we have introduced here and we have more power, having revised some settings on the power unit. Certainly, we are still a long way off the pace of the leaders, because they too are progressing, but we can hope to fight for better positions and more points.”

Kimi Raikkonen, 11th: “The past two days have been difficult, because after yesterday’s technical problem, this morning I also only did a single run, but overall, I felt more comfortable in the car. Unfortunately, on my last run in Q2, when I was on my quick lap, I lost a lot of time in the final sector and that meant I didn’t make the cut to Q3. The car’s handling was inconsistent, as it was stable in some parts of the track and less so in others. I had some problems with the balance and this had an effect on my performance. It’s too early to say what happened, but the time lost yesterday definitely didn’t help. Now I want to concentrate on tomorrow’s race and try my best to end this weekend with a good result.”

Pat Fry, Engineering Director: “The weather forecast for today proved to be right and a light but persistent rain had a significant effect on both sessions. In the morning, we chose to run as little as possible so as not to use up the rain tyres in order to have as many new sets as possible for qualifying and the race. Kimi unfortunately did not get past Q2.

"Yesterday he lost the first free practice session and today he was fighting with the balance of the car, especially in the slow corners. As for Fernando, he managed to get through the three parts of qualifying without any particular problems and fifth place on the grid tomorrow will mean he can be in the leading group. With him, we will try and exploit any opportunity to attack while with Kimi we will try and move him up the order to take as many points as he can. In both cases, the opening two laps will hold the key.”

IZVOR - F1Technical

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

bit ce bitno massu zadrzat iza jer williams je brz na ravnici i bit ce tesko ga prijec, tako da ako zeli imat neki prikljucak s vodecima Alonso treba drzat Massu iza
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

treba ga prvo zadržat na startu iza sebe :D
A ako bude suha utrka teško će se nositi sa Williamsom
Michael is faster than you!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ja se nadam sutra Alonsovom podijumu ;) , možda je ovaj optimizam bez pokrića, uzrok tome je vjerovatno što više nema Domenicalijeve njuške u Ferrarijevoj garaži. :biggrin:
Igor18 je napisao/la:treba ga prvo zadržat na startu iza sebe :D
A ako bude suha utrka teško će se nositi sa Williamsom
Massa bi mogao predstavljati problem na startu Alonsu ako opet ubode neki ludački start. Mislim da će Alonso biti bolji u utrci od Williamsa, nije Kina isto što i Bahrein, tako da Vi koji očekujete opet "redaljku" nad Ferrarijem-Alonsovim bolidom od strane Williamsa, Force Indije i McLarena mislim da će te se sutra razočarati, Ferrari-Alonso ovdje mnogo bolje izgleda, bolid je stabilniji na kočenju, bolja je trakcija, bolji je top speed-zahvaljujući update na UP i boljem DRS, jednom riječju bolid bar onaj koji vozi Alonso je mnogo bolji za vožnju.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja se nadam sutra Alonsovom podijumu ;) , možda je ovaj optimizam bez pokrića, uzrok tome je vjerovatno što više nema Domenicalijeve njuške u Ferrarijevoj garaži. :biggrin:
Nešto je čudno u zraku ti optimist cuky pesimist :lud: :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

Turrini had said that there is a camp within Ferrari that wants Kimi out of the team, again.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Mržnja prema nekom bez razloga je gadna stvar.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ko je taj lik?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda

Talijanski novinar, dakle klasika, najviše o Ferrariju piše

Nije bila loša utrka, mislim da samo jači od RB-a (barem s Alonsom).
Da, staza nam je teoretski trebala malo više odgovarati, ali Alonso je cijelu utrku imao 5 krugova mlađe gume od Ricciarda i nije bio tolko sporiji, a i da su kvale bile suhe bi vjerojatno starao ispred njega.
ERS je čini se sređen, start je ponovno dobar, a trakcija se ne čini takvim problemo više, kao i maks. brzina.
Pitanje je kolko se još može izvući iz tog PU, iz Renaulta su rekli da su blizu vrhuncu, a sigurno su iza Ferrarija što su dobre vijesti.
Sad možemo samo čekat Španjolsku i vidjet što će biti
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da se uprava f....king mercedesa nije sjetila: pa mogli bi mi lijepo s tvorničkom momčadi u F1, bila bi to i odlična trka za Ferrari.
Bit će zanimljiva borba za 2. konstruktorsko mjesto. Alonso već sada prvi u poretku iza merca.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Prema RAI Ferrari bi se u Španjolskoj trebao pojaviti skoro sa B verzijom bolida, poboljšanje trakcije, downforcea i PU bi trabala da radi sa 100% snage.
Mislim da je za daljni napredak Ferrarija ključno da li i koliko još mogu izvući snage iz PU.
Kimi je od Alonsa brži 11km/h u top speedu, da li je to do setupa ili je zbog toga što je Kimi bio u mogućnosti da koristi DRS a Alonso nije imao mogućnost da koristi DRS na onom dugom pravcu.
speedy56
Legenda
Legenda

Gdje si našao to za max brzinu? Na F1.com su samo reze speed trapa iz kvala i treninga.
A za Alonsov DRS baš i nisam siguran da ga nije koristio jer je prelazio dosta ljudi za cijeli krug na zadnjem pravcu, pa je možda na nekome pokupio detekciju, znam da je Ricciardu to uspjelo nekoliko puta dok je ganjao Alonsa.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Prema RAI Ferrari bi se u Španjolskoj trebao pojaviti skoro sa B verzijom bolida, poboljšanje trakcije, downforcea i PU bi trabala da radi sa 100% snage.
Mislim da je za daljni napredak Ferrarija ključno da li i koliko još mogu izvući snage iz PU.
Kimi je od Alonsa brži 11km/h u top speedu, da li je to do setupa ili je zbog toga što je Kimi bio u mogućnosti da koristi DRS a Alonso nije imao mogućnost da koristi DRS na onom dugom pravcu.
bilo bi super kad bi to bilo istinito al sumnjam u to, ipak su samo glasine
slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

po takvim glasnima ferariju je onda u šanjolskoj to vec treca B verzija bolida ove godine. Dajte molim vas, prek noci budu sve sredili i bili ravno pravni sa mercom. Imali budu srece u Špa. ako se budu s RBovima mogli boriti. Tj alonso, kimi kak je krenuo ce se borit sa sauberom, ak zavrse trku koju.
I like to race, not to do laps alone.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kolega @speedy56
na FIA stranici LInk, biraš Grand Prix, zatim EVENT & TIMING INFORMATION i na kraju TIMING INFORMATION

kolega @F1NAC
Ferrari će sigurno doći za poboljšanjima, vidjet ćemo koliko će ta poboljšanja ubrzati bolid i da li će upotpunosti da rade. Ono što je pozitvno da su ova mala poboljšanja bolida koja su imali u Kini radila kako se očekivalo.
Ali će i druge ekipe da poboljšaju svoje bolide, i za Red Bull se priča da će doći sa B verzijom bolida,i Merceds će sigurno poboljšati svoj bolid.

kolega @ zonelsk
niko nije rekao da će se u Španjolskoj boriti sa Mercedesom, pokušat će da smanje zaostatak za Mercedesom da li će to uspjeti vidjet ćemo, mislim da će u Austriji vidjet šta su uradili u pokušaju da neutrališu zaostatak za Mercedesom ako i dalje taj zaostatak bude viliki prebacit će se na 2015 i taj bolid će biti Allisonov bolid.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

novi nos ce Ferrari navodno predstavit u Spanjolskoj i vec je prosao crash test. Mozda pod to RAI podrazumjeva B specifikacija :D
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nagađanja su bila malo žešća, ali poučeni prošlim sezonama trebalo bi pričekat kraj FP2 da smo na sigurno što bi trebalo biti novog na bolidu...još od Malezije čitam da bi u Španjolskoj trebalo doći:
-bolja optimizacija PU
-novo prednje krilo
-novo stražnje krilo
-nova podnica i difuzor
-dorade na ovjesu

sad je još dodan i novi nos, a nebi me čudilo da ubace i zamrzivač za sladoled u Kimijev bolid :D

slika
Odgovori