Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zonelsk
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: FA

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la zonelsk »

Mislim da su Eddie i Flavio i takvi predugo van F1 da bi mogli ili brzo pohvatali sve konce.

Ferrariju treba cvrsta ruka koja je upoznata sa trenutnom F1, Brown bi bio super ali nece. A nitko drugi mi ne pada na pamet osim paketa Horner -Newey (a njihj ce tesko dovest,) i k tome prvog ne mogu smislti.
I like to race, not to do laps alone.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

naletio sam na naslov (neznam točno gdje niti sam pročitao članak) da Ferrari želi dovesti trojac Brown - Bell - Newey
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

To bi bila dosta dobra kombinacija
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Cuky je napisao/la:naletio sam na naslov (neznam točno gdje niti sam pročitao članak) da Ferrari želi dovesti trojac Brown - Bell - Newey
Jako.....to bi bila vec neka druga prica...
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo nađoh članak...uglavnom, more nagađanja
http://www.gp1.hr/ferrari-zeli-neweya-brawna-i-bella/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

Danas 20 krugova... pa dokle ce trajat ta agonija... pa ovo je pre strasno... ferrari ovako los nije bio od sredine 90ih... fala bogu da ferrari ne radi avione :) ... Mozda bi i alonso mogo pocet cugat sa kimiem, pa da im sezona ne prodje u totalnoj dosadi...

Eh
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Cuky je napisao/la:naletio sam na naslov (neznam točno gdje niti sam pročitao članak) da Ferrari želi dovesti trojac Brown - Bell - Newey
http://www.gptoday.com/full_story/view/ ... _and_Bell/
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Mali offtopic. Preporucan kupnju novog broja Top Geara. Poprilicab broj stranica posveceb Ferrariju ;)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Kimi nije valjda jedan test normalno odradio, danas 20 krugova jedva, a prošli test u Bahreinu vozio s oštećenom šasijom. Katastrofa, nije ni čudo da ima slabiji početak sezone. #-o
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Prosli test je Alonso vozio s ostecenom Kimijevom šasijom
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:Mali offtopic. Preporucan kupnju novog broja Top Geara. Poprilicab broj stranica posveceb Ferrariju ;)
Off:...pih, ne moraš nas na to podsječati, pa svaki pravi muškarac je to kupio, napokon prava lektira...najbolja inspiracija za čitanje na WC školjci samo što listovi nisu dobre kvalitete za kasnije...šalim se naravno (doduše stoji mi časopis u WC :) )...
On:..promijenili ste šefa ali i dalje iste greške ponavljate...treba u toj momčadi i po nižim strukturama oplesti metlom...dileteanti!
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Ferrariju treba cvrsta ruka s autoritetom. A toga u Italiji nemaju (ako je tocno da LDM samo talinane trazi)
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Onda uopce nije imalo smisla mijenjati Domenicalija kad ce samo doci drugi, mozda i gore
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Isprobavali su jucer neke "ekstremne" mape za kanadu pa je motor prdnuo
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

aero nadogradnje odgođene do Austrije cini se. Baš super. za Kanadu se najavljuju mape motora koje bi trebale povecat ucinkovitost PU ali nisam optimistican s obzirom da su isprobavali to na testiranju pa je nakraju skurio motor. Za Monaco cini se da nece bit nis doneseno, jedino ce bit donesen paket koji donose sve momcadi a to su zatvorenija krila tj max downforce koji se koristi samo za tu stazu
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa budimo realni nadogradnje, bar one aerodinamičke, nema nekog smisla nositi u Monako. To je najspecifičnija staza gdje aerodinamika igra puno manju ulogu nego bilo gdje drugdje i nebi dobili realna saznanja jesu li nadogradnje pogodak ili promašaj.

Motor koji je skurio na testiranju vjerojatno i nije bio pretjerano nov. Moguće da je taj i odradio prvih 4-5 utrka.

A što se Kanade tiče, tamo bi isto mogli vidjeti specifične nadogradnje kada je u pitanju aerodinamika. Low-drag prednja i stražnja krila, možda neke sitne preinake na bokovima kako bi se još malo drag smanjio, moguće i novi difuzor koji bi trebao funkcionirati u paru sa manjim stražnjim krilom...

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:pa budimo realni nadogradnje, bar one aerodinamičke, nema nekog smisla nositi u Monako. To je najspecifičnija staza gdje aerodinamika igra puno manju ulogu nego bilo gdje drugdje i nebi dobili realna saznanja jesu li nadogradnje pogodak ili promašaj.

Motor koji je skurio na testiranju vjerojatno i nije bio pretjerano nov. Moguće da je taj i odradio prvih 4-5 utrka.

A što se Kanade tiče, tamo bi isto mogli vidjeti specifične nadogradnje kada je u pitanju aerodinamika. Low-drag prednja i stražnja krila, možda neke sitne preinake na bokovima kako bi se još malo drag smanjio, moguće i novi difuzor koji bi trebao funkcionirati u paru sa manjim stražnjim krilom...
Pitanje koliko toga će donest u Kanadu. nebi me cudilo da samo low drag profil prednja krila dofuraju i zadanje krilo koje je otvorenije i to je to nis kompleksnije tipo podnica difuzor itd. Do spanjolske sam bi u uvjerenju da bolid ima potencijala sa strane aerodinamike al nakon spanjolske neznam u kojem odjelu su losiji, mehanika ili aerodinamika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a gle...ovaj difuzor koji sad imaju sigurno neće kako treba funkcionirati sa manjim stražnjim krilom i vjerojatno nedostatkom sjedalice iznad ispuha. Trebat će prilagodit difuzor kako bi uz manju pomoć ostatka stražnjeg dijela mogao pružati slične performanse. Ta ovisnost je nešto manja sad kad nema donjeg stražnjeg krila, ali ona i dalje postoji.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ma sjedalica je samo mrvica naspram svega. mogli bi razvit onaj dodatak iznad difuzora tzv"gourney flap" koji sigurno moze povecati ucinkovitost difuzora
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sjedalica je sve samo ne mrvica...bar po onome što sam vidio po stranim forumima gdje su ljudi radili proračune, CFD analize i slično.

A što se gurney flapa na difuzoru tiče, on kod Ferrarija postoji...i to dvostruki, dok su u centru unutar dopuštenog raspona još 2 manja elementa sa svake strane središnje strukture bolida:
slika

Iako ne vidim po čemu su ovo gurney flapovi...da, kad je krenu razvoj tog dijela počelo se sa gurney flapovima, malo krilce na rubu difuzora okomito na gornju površinu. No kroz godine se to razvilo u prava manja krilca.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

a vjerovatno da se lakse skuzi u komunikaciji, jest da je to sad jos agresivnije se razvilo, a sjedalica vjerovatno kako se zadnji kraj s godinama oguljuje(tj FIA ga oguljuje) onda ima vecu ucinkovitost
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sjedalica je najveću učinkovitost imala prije 2009 kada se nalazila doslovno priljubljena uz stražnje krilo i pomagalo ga u radu. Posljednjih godina se koristila da bi se bolje uskladilo strujanje zraka koje sa difuzora i donjeg stražnjeg krila ide prema struji koja napušta stražnje krilo. Ove godine se koristi uglavnom da bi bolje usmjerila (ne direktno jer ne smiju) struju ispušnih plinova koja dalje kontrolira kako strujanje koje napušta difuzor ide prema gore i surađuje sa strujanjem koje napušta stražnje krilo

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Kao što je bilo i za očekivati nakon prošlotjedne rasprave na ovom forumu oko prelaska Neweya ili nekog drugog u redove crvenih oglasili su se iz RB i odbacili svaku mogućnost da bi gospon Adrian otišao i izuzetno su skeptićni i oko onog ribolovca da se vrati među talijane...
LINK AUTOSPORT
...znači dečki nikaj od toga?...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

prednja strana Ferrarijeve PU
slika

slika

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

oni su stavili u V hladnjak voda-zrak(water to air) tako da nema nikakvih slicnosti s Mercedesovim rasporedom MGU h TC i kompresor.

Za nas jos optimiste evo jedna vijest koja bi nas mogla razveselit :biggrin:
Ferrari ready to be more 'daring' with engine maps. Happy with the reliability of the new engines Ferrari is ready to take the engines to the next step with more agressive mappings. This will happen at the Canadian GP.
slika
Odgovori