Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Formula 1 team - Ferrari
Sada odjedanput ne valja, a sve ove godine je radio vrhunske motore. Eto prilike za Renault ili čak RB kao samostalnog proizvođača.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Prijasnje motore v 10 i v8 je radio s Martinellijem nije sve sam

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- nikolaf1
- Početnik
Ma on uopce nije radio ni V10 ni V8 Ferrari motore. Njih je dizajnirao Martinelli ( na celu FPT - FIAT Powertrain ) uz asistenta Gilles Simona ( sada je u FIA-i )..F1NAC je napisao/la:Prijasnje motore v 10 i v8 je radio s Martinellijem nije sve sam
Marmorini je dizajnirao Toyota-ine V10 i V8 motore. Prva samostalna kreacija iz temelja u Ferrari-ju mu je upravo ovaj turbo motor koji se eto ne proslavlja na stazi. A u Ferrari je dosao tek kada je Simon dobio poziv od Todt-a da pocne raditi u FIA-i, sto je on i prihvatio.
Zadnja izmjena: nikolaf1, dana/u 05 srp 2014, 03:44, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA FERRARI !!!
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Pa ti toyotini motori su bili jako dobri. To sto je sasija i aerodinamika bila losa je druga stvar. A isto tako bi mogao otici u hondu i bolje ih pripremiti za prvu sezonu. Jer iako je ferrarijev motor relativno los, on zna gdje je lose krenulo i to moze prenijeti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
Kimi vjerovatno nece testirat u Silverstoneu. Moguće da ce zvat Bianchija

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Rekao je Tedihno na Skyu da je udar bio 47G
Nije bilo rečeno točno u kojoj točci, dali kod "stepenice" između trave i staze ili udara u ogradu. Za usporedbu, onaj Alonsov iz Abu Dhabija je bio 18G i Alonso je izjavio da tjedan dana ne bi mogao voziti bolida, a još 2 tjedan poslije je u Austinu vozio pod injekcijama i imao onu plavu traku na leđima. Dodamo tome Kimijevu operaciju od prošle godine, a još se spominjao i desni gležanj) i baš nisam optimističan
Pogled na bolid

Zadnji kraj je nevjerojatno čvrst. Napred je puklo ono kaj ima za puknuti i kaj uvijek pukne (krilo, nos, ovjes), ali iza mi se čini da je ovjes sve pretrpio. Iako svejedno će vjerojatno mijenjati šasiju jer je Kimi u Bahreinu samo zbog ovoga zaradio pokutinu na šasiji (i zbog toga su izgubili 1 dan testiranja)

EDIT:
Ipak vozi u Njemačkoj, odlična vijest

Pogled na bolid

Zadnji kraj je nevjerojatno čvrst. Napred je puklo ono kaj ima za puknuti i kaj uvijek pukne (krilo, nos, ovjes), ali iza mi se čini da je ovjes sve pretrpio. Iako svejedno će vjerojatno mijenjati šasiju jer je Kimi u Bahreinu samo zbog ovoga zaradio pokutinu na šasiji (i zbog toga su izgubili 1 dan testiranja)

EDIT:
Ipak vozi u Njemačkoj, odlična vijest
A za testiranje se još spominju Marciello, Davide Rigon (ne vjerujem) i de la Rossa (nadam se, mislim da bi dobro došlo zbog simulatora, Binachu će vjerojatno dobiti šansu na YDT-u)Ferrari confirms to #mtvf1: Räikkönen ok to drive in Germany. Great news.
Alonso with simulator-work on wed. If Kimi is not 100% as expected it could be Bianchi, Rigon, Marciello or De la Rosa again in the car.

- F1NAC
- Moderator
mislim da je 47 G bilo u tocki kad ga je potpuno izgubio tj kad je lupio s nosom u ogradu pa se razletio

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
dali se samo meni čini ili ima nekih pomaka u Ferrarievoj brzini, danas se Ferrari činio sasvim solidnim bolidom. Da je imao bolju startnu poziciju i da nije bilo kazne pa skoro da bi bio na razini Williamsa.
Šteta za Kimia, bit će ovo sezona za čim brži zaborav
Šteta za Kimia, bit će ovo sezona za čim brži zaborav

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Ferrarijev bolid od početka sezone nije nimalo loš...definitivno nije najbolji, RB i Merc su ispred sigurno, ali bolid se čini bolji nego prethodnih godina iako ima sigurno detalja na kojima se može poraditi da se izvuče još koja desetinka iz samog bolida. Što se PU tiče idejno je odlično zamišljena, ali izgleda da neki detalji ne štimaju. Manji turbo nego kod npr. Mercedesa im omogućuje manje prikupljene energije sa MGU-H, a tu se energiju inače može proslijediti direktno u MGU-K i ona ne upada u ono ograničenje od 4MJ po krugu (tu upada samo energija koja iz baterije ide u MGU-K). Također, izgleda da ni softverski nije baš najidealnije riješena kontrola električnog dijela PU i onda dolazi do naglih skokova u energiji koja ide na kotače te je bolid teži za kontrolu na ubrzanjima.
Uglavnom, ovaj moj post bi ukratko bio: Idejno su i bolid i PU jako dobri, ali zbog nekoliko detalja koji nisu najbolje izvedeni performanse su slabije od očekivanog/željenog.
Uglavnom, ovaj moj post bi ukratko bio: Idejno su i bolid i PU jako dobri, ali zbog nekoliko detalja koji nisu najbolje izvedeni performanse su slabije od očekivanog/željenog.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- speedy56
- Legenda
@cuky
A nije 4MJ po krugu ukupno i 2MJ po krugu od MGU-K dok je prikupljanje u MGU-H neograničeno?
A nije 4MJ po krugu ukupno i 2MJ po krugu od MGU-K dok je prikupljanje u MGU-H neograničeno?

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Kolko znam da, i tu lezia najveca prednost mercove PU jer je zbog velicine i pozicije turba jako puno el en dobiveno za kers, tj ono kaj direktno ide u kers bez baterije isl.
I like to race, not to do laps alone.
- Cuky
- Moderator
4MJ po krugu smiju iskoristiti što je spremljeno u bateriju (MGU-K sam uspije prikupiti oko 2MJ, ovisno o stazi i količini jačih kočenja, a ostatak do 4MJ koliko smiju prikupi se iz MGU-H). Što se iskorištavanja tiče, maksimum im je 4MJ po krugu (što ispadne tih 33.33 sekunde pri punoj snazi od 160KS, duže vremenski ako se koristi manja snaga)speedy56 je napisao/la:@cuky
Neograničeno tom odredbom im je da sa MGU-H mogu energiju prikupljati uvijek, a ne samo na kočenjima. Tu izgube koji KS jer turbo ne radi samo na sabijanju zraka za motor nego dio energije ode na proizvodnju el. energije, ali se ista može direktno, bez pohranjivanja, pumpati u MGU-K pa se tih par KS koje izgube na proizvodnju el. energije nadoknadi sa 160KS koje mogu koristiti dok god imaju sa čime zavrtiti MGU-K

- F1NAC
- Moderator
Bianchi testira za Ferrari umjesto kimija

- speedy56
- Legenda
Dali zna netko kako se aktivira DRS u Ferrariju?
Znam da su prošle dvije sezone koristili malu 3. pedalu i nogom kraj kočnice aktivirali

Sad, na volanu ne vidim nijednu tipku koja bi vukla na DRS, pa ostaje ili ova gore papučica ili poluga iza volana kao za mijenjanje brzina

Znam da su prošle dvije sezone koristili malu 3. pedalu i nogom kraj kočnice aktivirali

Sad, na volanu ne vidim nijednu tipku koja bi vukla na DRS, pa ostaje ili ova gore papučica ili poluga iza volana kao za mijenjanje brzina

- F1NAC
- Moderator
ovaj sivi komadic kod lijeve noge ce bit.

- Cuky
- Moderator
Prošle godine su aktivirali sa pedalom zbog problema sa aerodinamikom. Kada se zatvarao DRS prošle godine imali su problem da se strujanje zraka nije pravovremeno priljubilo uz krilo i onda bi bolid bio dosta nestabilan na početku kočenja. Korištenjem te pedale DRS je radio na način da je otvoren dok je pedala pritisnuta. Kad treba kočiti nogu bi sa te pedale prebacio na kočnicu i u tom trenutku bi se DRS zatvorio koju stotinku ranije te bi bolid bio stabilniji na kočenju.
Ove godine, ako se ne varam, DRS aktiviraju polugicom na volanu koja se nalazi otraga iznad poluge za promjenu brzine u niže (dakle na lijevoj stražnjoj strani volana, pri vrhu, otprilike iza zelenog N gumba)
Ove godine, ako se ne varam, DRS aktiviraju polugicom na volanu koja se nalazi otraga iznad poluge za promjenu brzine u niže (dakle na lijevoj stražnjoj strani volana, pri vrhu, otprilike iza zelenog N gumba)

- speedy56
- Legenda
Tnx
Ovdje se vidi polugica

A na ovom videu (stavite brzinu na 0.25) se točno vidi kako pred DRS aktivacijom ide na "okidač" (kao zapeta puška
) i kad dobi signal aktivira DRS
http://youtu.be/FAlyjKLbaHk?t=1m5s
Edit
Pedro je danas s Bianvhijem za volanom F14T

Ovdje se vidi polugica

A na ovom videu (stavite brzinu na 0.25) se točno vidi kako pred DRS aktivacijom ide na "okidač" (kao zapeta puška

http://youtu.be/FAlyjKLbaHk?t=1m5s
Edit
Pedro je danas s Bianvhijem za volanom F14T

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Craig Scarborough:
What looked like another test of blown wheelnuts for Ferrari ended up only being the mounts for the aero rake

What looked like another test of blown wheelnuts for Ferrari ended up only being the mounts for the aero rake

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F1NAC
- Moderator
Malo testiranja danas. Zadnje krilo bez gurneya kao u španjolskoj

Bez monkey seata je bilo voznje i dva nosaca za krilo

Krilo koje je bilo testirano u spanjolskoj al nije koristeno u trci (jedan prorez na main flapu tj ovaj crveni dio)

Stari je imao dva proreza

Bez monkey seata je bilo voznje i dva nosaca za krilo

Krilo koje je bilo testirano u spanjolskoj al nije koristeno u trci (jedan prorez na main flapu tj ovaj crveni dio)

Stari je imao dva proreza

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
F14T je možda i najgori bolid u povjesti Ferrari-ja, motor loš, šasija loša, tyre management loš, top speed loš, trakcija loša, ni start više nije tako dobar, na ovom bolidu ništa ne valja.
Pojavile su se informacije da Ferrari u Njemačkoj ima problema sa pregrijavanjem i da zato otvori na zadnjem dijelu bolida moraju da budu veći i da zbog toga gube oko 0.3 s po krugu.
Pojavile su se informacije da Ferrari u Njemačkoj ima problema sa pregrijavanjem i da zato otvori na zadnjem dijelu bolida moraju da budu veći i da zbog toga gube oko 0.3 s po krugu.
- speedy56
- Legenda
Nisu nikakve priče nego imaju problema i voze stari pokrov motora (vidi se to i preko snimka), onaj uski, predstavljen u Kanadi i vožen u Austriji je ostao u garaži
Šasija po meni i nije tolko loša (bolja od f150 sigurno), problem je premala turbina koja uzrokuje sve ove ostale probleme i elektronika. Top speed, trakcija, potrosnja... Trebalo bi se srediti ugradnjom vece turbine preko zime
Šasija po meni i nije tolko loša (bolja od f150 sigurno), problem je premala turbina koja uzrokuje sve ove ostale probleme i elektronika. Top speed, trakcija, potrosnja... Trebalo bi se srediti ugradnjom vece turbine preko zime

-
- Legenda
Slažem se. Ne čini mi se ovaj bolid uopće toliko loš. Dapače. Mislim da je 80% do motora. Da imaju merc motor, mislim da bi bili u samom vrhu.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
vecinu toga sto si naveo spada pod PowerUnit. Sasija sama po sebi i nije toliko loša, ko zna kako bi to izgledalo da je PU konkurentan. al ono ca moren primjetit ove sezone je dosta ovih updateova koji ostaju u garazi. Mislim da je Fry odgovoran za razvoj ovog bolida, druge godine se nadam da ce Allison to bolje iskoristit s tim da sljedece godine imaju i ultimatum ako zele Alonsa za sebe.F2004_the_best_ever je napisao/la:F14T je možda i najgori bolid u povjesti Ferrari-ja, motor loš, šasija loša, tyre management loš, top speed loš, trakcija loša, ni start više nije tako dobar, na ovom bolidu ništa ne valja.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
A enzova parola je bila da je aerodinamika za one koji neznaju dobar motor slozit .... Da mi je znati sta bi na ovo rekao....
McLaren u <3
- Cuky
- Moderator
vjerojatno se okreće poput ventilatora kad vidi u kakvom je stanju ekipa...