Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- speedy56
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Re: Formula 1 team - Ferrari
Vjerojatno do tog pull roda, sljedece godine ga Allison vraca na push rod
U treninzima je problem bio kaj je bilo svega. Pogotovo se to moglo vidjeti u zadnjem zavoju kod Alonsa (koji vozi s dosta špura), prvo podupravlja, pa onda pocne preupravljat - nije lijepo izgledalo, iako se nadam da je dosta toga do guma na ovoj stazi
U treninzima je problem bio kaj je bilo svega. Pogotovo se to moglo vidjeti u zadnjem zavoju kod Alonsa (koji vozi s dosta špura), prvo podupravlja, pa onda pocne preupravljat - nije lijepo izgledalo, iako se nadam da je dosta toga do guma na ovoj stazi

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
još uvijek ste na tome da je pull-rod ovjes problem? Da, momčad će namjerno već 3. godinu za redom držati na bolidu nešto što ne funkcionira...jer kome trebaju pobjede, bitno je biti drukčiji...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
@cuky
Da taj ovjes štima, već bi ga mclaren ostavio na ovogodišnjem bolidu. Očito je pušiona, a prokužio je to i Allison.
Da taj ovjes štima, već bi ga mclaren ostavio na ovogodišnjem bolidu. Očito je pušiona, a prokužio je to i Allison.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
A sto ako jednostavno imaju problema s podesavanjem tog ovjesa?, ocito je da je problem bar u zadnjem zavoju negdje do ovjesa jer auto nije toliko brz kroz taj dio mozda 120 km/h ne bas dovoljno za neki veci aeroefektCuky je napisao/la:još uvijek ste na tome da je pull-rod ovjes problem? Da, momčad će namjerno već 3. godinu za redom držati na bolidu nešto što ne funkcionira...jer kome trebaju pobjede, bitno je biti drukčiji...

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Dani
- Legenda
Zanimljiv komentar:
Maybe Lewis should think about not signing a new contract with Mercedes and consider his options with Ferrari. Kimi will soon be leaving and Lewis could once again partner Fernando. At least then he will be able to race fairly !!
Maybe Lewis should think about not signing a new contract with Mercedes and consider his options with Ferrari. Kimi will soon be leaving and Lewis could once again partner Fernando. At least then he will be able to race fairly !!

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Ko da su danas ugovori igddje problem.
I like to race, not to do laps alone.
- Cuky
- Moderator
Pa kod Ferrarija je isto u prvoj godini korištenja (2012) bilo puno problema, baš kao i kod McLarena prošle godine. Ali jednom kad su uštimali ovjes funkcionirao je sasvim pristojno.Dani je napisao/la:@cuky
@Finac
Zadnja 2 sektora u Hungaroringu su aerodinamika, trakcija (šikana, T12 i T13) te ponovo aerodinamika (T14)

- Dani
- Legenda
Ali za tim kao ferrari "sasvim pristojno" nije dovoljno. Mora funkcionirati kao RB ili Mercedes.

- Cuky
- Moderator
- F1NAC
- Moderator
Sorry al zadnji zavoj tj. 14 nije sigurno toliko aerodinamican posto su brzine cca 120 kmh mozda i malo vise.Cuky je napisao/la:Pa kod Ferrarija je isto u prvoj godini korištenja (2012) bilo puno problema, baš kao i kod McLarena prošle godine. Ali jednom kad su uštimali ovjes funkcionirao je sasvim pristojno.Dani je napisao/la:@cuky
@Finac
Zadnja 2 sektora u Hungaroringu su aerodinamika, trakcija (šikana, T12 i T13) te ponovo aerodinamika (T14)

- Cuky
- Moderator
to mi je malo čudno, s obzirom da bolid koji je iza jako često bira drukčiju putanju pošto je jako teško pratiti kroz njega na repu bolid koji je ispred

- speedy56
- Legenda
A ne biraju mozda drugaciju putanju da bi ranije dali gas i imali sto bolji run do T1?Cuky je napisao/la:to mi je malo čudno, s obzirom da bolid koji je iza jako često bira drukčiju putanju pošto je jako teško pratiti kroz njega na repu bolid koji je ispred
Ako mislimo o istome, to jako često rade svugdje, pa i ovdje(uz T14) i u T1 i T2
A za pull rod, ako tako lijepo radi, zašto ga Allison želi maknuti s auta za sljedecu godinu? Po nekim glasinama to je bila prva stvar koju je napravio, a i na kraju krajeca, da je pull rod bolja opcija - Mercedes i RB bi ga koristili.

- Cuky
- Moderator
pa sigurno da biraju drukčiju putanju da bi mogli bolje izaći iz zavoja i napasti u T1...jer da ostanu na istoj putanji kao vozač ispred izgubili bi puno zbog prljavog zraka i morali bi dosta čekati prije nego krenu ubrzavat, a do tada ovaj naprijed već pobjegne.
T1 je drukčija stvar, tamo se bira drukčija putanja kako bi se sa sporijim ulaskom u zavoj dobilo bolju putanju na izlazu i kratkom pravcu prema T2. T2 je opet poprilično aerodinamički zavoj...dugačak, srednje brz...a kad je staza vlažna i grip je bolji izvan trkaće linije.
Za pull rod...a zašto bi jedini razlog za uklanjanje trebao biti taj da ne radi? što ako Allison ima neke druge teorije po pitanju aerodinamike i u to mu se push rod bolje uklapa?
T1 je drukčija stvar, tamo se bira drukčija putanja kako bi se sa sporijim ulaskom u zavoj dobilo bolju putanju na izlazu i kratkom pravcu prema T2. T2 je opet poprilično aerodinamički zavoj...dugačak, srednje brz...a kad je staza vlažna i grip je bolji izvan trkaće linije.
Za pull rod...a zašto bi jedini razlog za uklanjanje trebao biti taj da ne radi? što ako Allison ima neke druge teorije po pitanju aerodinamike i u to mu se push rod bolje uklapa?

- speedy56
- Legenda
Realno gledano, F2012, F138 i F14T nisu nikakvi prvaci aerodinamike, dakle Fryeve teorije o bilo čemu nisu urodile nikakvim plodom 3 godine za redom. I uz aerodinamiku su ti bolidi (F2012 i f138) imali problem trakcije (kod F14t je to jos ocitije zbog PU). Jedini dobitak pull roda je mozda bilo nesto lakse prolaženje šikana.Cuky je napisao/la: Za pull rod...a zašto bi jedini razlog za uklanjanje trebao biti taj da ne radi? što ako Allison ima neke druge teorije po pitanju aerodinamike i u to mu se push rod bolje uklapa?
Ok, necemo reci da pull rod ne radi, reci cemo da Fryeve teorije s pull rodom ne rade

-
- Legenda
Zanimljiva je Mađarska, gdje su svi tvrdili da će Ferrari imati problem zbog pull roda na grbavoj stazi (ako se ne varam), a na kraju su ispali možda i najkonkurentniji u ovoj sezoni.
Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
Treba uzet u obzir da ovdje PU ne igra tako veliku ulogu i ja bih rekao da je zato Ferrari bio dobar (a i RB je do sada bio najbliže Mercedesu, dok je Williams bio u najgoroj formi od Kanade) što potvrđuje da šasija nije tako loša koliko je bila prijašnjih godina, ali to "ne tako loša" je još uvijek tek 3. najbolja

- F1NAC
- Moderator
njih spasava samo motor, bar na ovoj stazi. Raikkonen je bio brzi osim na ravnom od Masse al nije uspio procspeedy56 je napisao/la:Treba uzet u obzir da ovdje PU ne igra tako veliku ulogu i ja bih rekao da je zato Ferrari bio dobar (a i RB je do sada bio najbliže Mercedesu, dok je Williams bio u najgoroj formi od Kanade) što potvrđuje da šasija nije tako loša koliko je bila prijašnjih godina, ali to "ne tako loša" je još uvijek tek 3. najbolja

- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
Ima li kakve nade da ferrari bude kolko tolko dobar u spa, il ce nas tek tamo razguzit, pa necemo ni u q3
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- F1NAC
- Moderator
Mercovima cemo bit glineni tići na ravnici

- Cuky
- Moderator
speedy56 je napisao/la:Realno gledano, F2012, F138 i F14T nisu nikakvi prvaci aerodinamike, dakle Fryeve teorije o bilo čemu nisu urodile nikakvim plodom 3 godine za redom. I uz aerodinamiku su ti bolidi (F2012 i f138) imali problem trakcije (kod F14t je to jos ocitije zbog PU). Jedini dobitak pull roda je mozda bilo nesto lakse prolaženje šikana.Cuky je napisao/la: Za pull rod...a zašto bi jedini razlog za uklanjanje trebao biti taj da ne radi? što ako Allison ima neke druge teorije po pitanju aerodinamike i u to mu se push rod bolje uklapa?
Ok, necemo reci da pull rod ne radi, reci cemo da Fryeve teorije s pull rodom ne rade
Pričamo li općenito o pull rodu ili samo o prednjem ovjesu? Jer ako pričamo o prednjem, kakve veze ima trakcija sa prednjim ovjesom?

- speedy56
- Legenda
Na prednji sam mislio gore
Ne znam, mogu samo filozofirati, samo ću reći da mislim da nije baš svejedno zadnjem kraju dali prednji visi ili leži i da su zadnji Ferrariji s push rodom naprijed bili dobri po pitanju trakcije (F2010 bi vjerojatno pobijedio u Monacu da se Alonso nije slupao (boljeg indikatora najvjerojatnije nema), a kod F150 to nije došlo do izražaja jer su gubili na drugim područjima (ali su u Monaku također bili dobri)
Zanima me dali je možda baš zbog (prednjeg) pull roda Ferrari imao najmanje koristi od FRIC-a (od vodečih momčadi) ili ga jednostavno nisu uspjeli toliko dobro razviti (ko blown difuzore)
Ne znam, mogu samo filozofirati, samo ću reći da mislim da nije baš svejedno zadnjem kraju dali prednji visi ili leži i da su zadnji Ferrariji s push rodom naprijed bili dobri po pitanju trakcije (F2010 bi vjerojatno pobijedio u Monacu da se Alonso nije slupao (boljeg indikatora najvjerojatnije nema), a kod F150 to nije došlo do izražaja jer su gubili na drugim područjima (ali su u Monaku također bili dobri)
Zanima me dali je možda baš zbog (prednjeg) pull roda Ferrari imao najmanje koristi od FRIC-a (od vodečih momčadi) ili ga jednostavno nisu uspjeli toliko dobro razviti (ko blown difuzore)

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Zna se ko dobiva SPA, zadnji koji je s Ferrarijem tam pobjediopinkdpanter je napisao/la:Ima li kakve nade da ferrari bude kolko tolko dobar u spa, il ce nas tek tamo razguzit, pa necemo ni u q3

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Dani
- Legenda
Ako je deficit snage stvaran , tada nemaju kaj tražiti na postolju. Ovo je ipak staza na kojoj je motor vrlo važan. Moj tip je naravno mercedes, ali nakon njega williams , pa red bull.

- Cuky
- Moderator
IZVOR - F1TechnicalMarmorini leaves Ferrari in reorganisation
Ferrari has officially announced that its engine chief Luca Marmorini has left the team following a very difficult start to the new turbo engine era of Formula 1.
Luca Marmorini’s departure didn’t come as a surprise as it has been long rumoured that the key figure at the Maranello-based team’s engine department won’t be retained any further. Mattia Binotto will take over from him. Lorenzo Sassi who worked at the Ferrari engine department since 2006 will become Chief Designer of Ferrari's next F1 engines.
Marmorini worked for Ferrari between 1990 and 1999. He then joined Toyota where he led the Japanese marque’s engine department. When Toyota decided to leave the sport, Marmorini swiftly returned to Maranello.
Ferrari have had a tough time with its new 1,6 litre turbo engine so far this season. The layout of the complex hybrid systems, batteries and combustion engine has proven to be no match to rival Mercedes. Despite being proud of having everything under one roof, Ferrari may well have been outsmarted on shielding the exhaust pipes along with inappropriate sizing of the turbo.
This move is a next step in Ferrari’s sweeping overhaul in its staff. The team have already recruited members from several rival teams and that won’t stop until new team boss Marco Mattiacci is sure every piece of the puzzle is in its place to pilot Ferrari back to the top.

- F1NAC
- Moderator
Znaci istina je na kraju. Zanimljivo. Govori se da je i Fry dobio pedalu al a Ferrarijev PR je reagirao tipa to su vam glasine i to. Isto kao i za marmorinija.Cuky je napisao/la:IZVOR - F1TechnicalMarmorini leaves Ferrari in reorganisation
Ferrari has officially announced that its engine chief Luca Marmorini has left the team following a very difficult start to the new turbo engine era of Formula 1.
Luca Marmorini’s departure didn’t come as a surprise as it has been long rumoured that the key figure at the Maranello-based team’s engine department won’t be retained any further. Mattia Binotto will take over from him. Lorenzo Sassi who worked at the Ferrari engine department since 2006 will become Chief Designer of Ferrari's next F1 engines.
Marmorini worked for Ferrari between 1990 and 1999. He then joined Toyota where he led the Japanese marque’s engine department. When Toyota decided to leave the sport, Marmorini swiftly returned to Maranello.
Ferrari have had a tough time with its new 1,6 litre turbo engine so far this season. The layout of the complex hybrid systems, batteries and combustion engine has proven to be no match to rival Mercedes. Despite being proud of having everything under one roof, Ferrari may well have been outsmarted on shielding the exhaust pipes along with inappropriate sizing of the turbo.
This move is a next step in Ferrari’s sweeping overhaul in its staff. The team have already recruited members from several rival teams and that won’t stop until new team boss Marco Mattiacci is sure every piece of the puzzle is in its place to pilot Ferrari back to the top.
Edit:
Ferrari najavljuje pojacanje za belgiju u iznosu od 20 konja zahvaljujuci materijali kojim obloze ispusnu cijev i tako ce energija koja se inace gubila kroz toplinu ce povecat korisnost turbine
Ferrari will receive a power boost for the remaining races amounting to roughly 20 horsepower thanks to an innovation tested on the Marussia MR03 car. As shown in the image above (main), Marussia tested heat-shielding exhaust covers in Germany to reduce the amount of heat that is lost through the exhaust casing. The inset image shows Ferrari have yet to adopt the heat-shielding, but will reportedly run it from the Belgian Grand Prix thanks to Marussia's efforts. The idea, whilst not new and has been adopted by Mercedes, has two major benefits. Firstly, heat is energy. Therefore containing the heat in the exhaust will make the turbocharger work more efficiently, boosting power. Containing the heat will also help to cool the car and surrounding components, which means the team can run smaller cooling ducts which reduces drag. - See more at: http://www.f1times.co.uk/news/display/0 ... BAlx7.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;