Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
nikolaf1 je napisao/la: Koliko god nama poglavica LdM ne odgovara jer je licno odgovoran za stanje u kojem se Scuderia trenutacno nalazi ( njegov projekat potpuno talijanske momcadi je totalni out ), on radi sjajne stvari za Ferrari S.p.A... Kompanija iz godine u godinu ostvaruje rekordne dobiti od prodaje vozila, a modeli koji izlaze iz ove fabrike su vrh automobilizma u mnogim segmentima ( najnovije tehnologije, inovativni sustavi, luksuz, dizajn, brzina, motori ). U isto vrijeme, drzi se na ekskluzivnosti brenda jer se ne proizvodi vise od 7500 vozila godisnje, bez obzira na broj narudzbi. Npr. Porche je unisten brend bas zbog masovne proizvodnje i uvodjenja SUV modela Cayenne i sada Macan.. 160 000 vozila godisnje, ekskluzivnost je izgubljena i imati Porchea vise nije toliko ekstravagantno kao sto je bilo prije..
Baš da je Ferrari vrh u svim segmentima nebi se složio, pogotovo što se tiče luksuza, najnovije teh. i inovativnosti. Još nikada koliko je meni znano nisu imali auto što se kaže 'ispred svog vremena', dok je Porš to imao više puta.

Porš nije uništen brend zbog masovne proizvodnje već želi svoja vozila ponuditi i u onim klasama gdje Mercedes ili BMW nije dovoljan (meni se takvi modeli ne sviđaju samo tko me pita, gledaju svoju profit). Porš je donedavno imao više od 50% udjela vlasništva nad VW koji drži skoro 50% svjetske autoindustrije i kamiona pod sobom.

Fiat već duže dovodi Ferrari i Alfu na prodaju a šta misliš tko je prvi kupac? ...isti onaj koji već ima 91% talijanskog dizajna a onih 9 će preuzet kad stari Giugiaro ode.

A meni je porsche ekstravagantno vidjet na cesti uvjek, pogotovo kad vidim starijeg čiču u 911. Jer to je auto kojeg voziš u svim vremenskim uvjetima i za sve potrebe. To kupuju ljudi koji znaju što žele u životu bez potrebne reklame 'cuore sportivo' jer kad izađu na slavni Nurburgring Nordschliefe onda se vidi tko je cuore sportivo po vremenima kruga, koliko se nalazi Porsche-a i kojih do prvog ultra superiornog Enzeta.

Danas ultra sportski auto nije problem napravit, gdje su bili Pagani, Gumpert Apollo, Koenigsegg prije 15tak godina?
Eto danas su ispred Ferraria ako ćemo gledat ekstravagantnost. Eto pa i Rimac je preko noći napravio auto koji će po performansama uništit sve navedene, daj 1milijon$ i imat ćeš drugi na svjetu najekstravagantnije vozilo :)
Porš jest lagano upropašten brend što se tiče ekskluzivnosti (naravno, ekonomski niti malo), baš radi masovne proizvodnje jer brđo u Cayennu misli da ima eto pravi Porš ko i 911 u starog čiče, jer emblem je tu, a u biti ima ljepše sklopljen Touareg. Slično radi i Merc sa upropaštavanjem AMG-a sa onim Black Edition AMG-ima jer sam Merc AMG više nije dovoljan kao malo ekskluzivniji Merc. Ide tu još i BMW sa blagim srozanjem M odjela sa X6 i X5 koji vjerojatno te modele nisu niti taknuli ko trojku ili peticu nego facepalmom dopustili marketingu nek odradi svoje.
Stvari su jednostavne, kupce Porša 911 i Ferrarija ne zanimaju nikakvi Koenignignnsgnsingi ili Huyauayayre sa dash displayima iz nove Lancie Delte (tolko o ekskluzivnostima) jer kupuju auto za vožnju, a ne svemirski brod.
Ferrari se ne opterećuje previše vremenima krugova po stazama ili top speedom, ko da bi im bil problem nešt takvog sravnit sa zemljom. To služi uglavnom Japancima i Nijemcima, i još dok malo slažu koje su se gume koristile, ali glavno da je filmić sa rekordom na youtubeu.
Pretpostavljam da ako se ikako može osjetiti dašak F1 u civilnom svijetu, onda se to može u Ferrariju dok se sve zbroji.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Eto danas su ispred Ferraria ako ćemo gledat ekstravagantnost.
ferrari nikad nije bio extravagantan.. ekskluzivan da, al suprotnost extravaganciji..
Danas ultra sportski auto nije problem napravit
e upravo to si dobro rekao..

al je opet razlika tih ultra sportskih auta tipa zonde konnensaig kura palac i ferrarija porsha i lamba.. ma vise od pola kod ferrarija i porscha je u povijesti i posljedicno jacini brenda, sto ostali nece imat nikad..
toliko kicasto za razliku od paganija. Koji klinac misle s onim svemirskim izgledom.
svemirski izgled interijera kod zonde? malo si fulal := jer njima je ideja skroz suprotna :)
rFactor F1 HR server Info
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ako ovo ne izgleda ko space šatl onda stvarno.. pa delorean iz povratka u buducnosti izgleda bolje

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa ne izgleda :P
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Da li je ovaj zagrljaj LdM i Alonsa oproštajni :?:
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Da li je ovaj zagrljaj LdM i Alonsa oproštajni :?:
U kojem smislu? Jer sam nacuo da i LDM odlazi haha ;)
McLaren u <3
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

McLewis je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Da li je ovaj zagrljaj LdM i Alonsa oproštajni :?:
Pa oproštajni za LdM, on odlazi iz Ferrari-ja a Alonso ostaje u Ferrariju bar još jednu sezonu. ;)
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
McLewis je napisao/la:
Pa oproštajni za LdM, on odlazi iz Ferrari-ja a Alonso ostaje u Ferrariju bar još jednu sezonu. ;)
Pa jel potvdjeno da LdM odlazi?
McLaren u <3
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

McLewis je napisao/la: Pa jel potvdjeno da LdM odlazi?
Nije, momčad i on osobno tvrde da ne odlazi...bar za sada..za deset minuta će opet krenuti priča do odlazi...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ma hebe mi se za njega.
Ferrari danas neznatno brži nego na treninzima. Kao da su žrtvovali dosta brzine za duge pruge.
Bit će, vjerujem, sutra znatno bolji.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne sjećam se da je u prijenosu bilo viđeno...Fernando je stao u oblačiću dima
slika

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Zadnji put kada mu je otišao motor u Monzi svi su se veselili. :o
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

I ovaj put su se veselili Massa je bio 3
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Opet su se počele pojavljivat glasine da bi Bob Bell mogao doći u Ferrari
http://adamcooperf1.com/2014/09/09/bob- ... rari-role/" onclick="window.open(this.href);return false;
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Opet su se počele pojavljivat glasine da bi Bob Bell mogao doći u Ferrari
http://adamcooperf1.com/2014/09/09/bob- ... rari-role/" onclick="window.open(this.href);return false;
@Pitlanetalk piše da je to gotova stvar
Ferrari secure Bob Bell as technical manager for 2015.
Ove sezone se bili točni (i prvi) s Domenicalijem i Matticijem
slika
speedy56
Legenda
Legenda

F2004_the_best_ever je napisao/la:Opet su se počele pojavljivat glasine da bi Bob Bell mogao doći u Ferrari
@Pitlanetalk piše da je to gotova stvar
Ferrari secure Bob Bell as technical manager for 2015.
Ove sezone se bili točni (i prvi) s Domenicalijem i Matticijem
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

to ne može biti loš potez nikako...kad je bio u Jordanu momčad je tad ostvarila svoje najveće uspjehe, zatim je bio u Benettonu/Renaultu i 2 njegova bolida su uzastopno osvajala oba naslova...sada je u Mercedesu i oni su isto iz godine u godinu bili sve bolji i bolji što je kulminiralo ove godine...

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

Cuky je napisao/la:to ne može biti loš potez nikako...kad je bio u Jordanu momčad je tad ostvarila svoje najveće uspjehe, zatim je bio u Benettonu/Renaultu i 2 njegova bolida su uzastopno osvajala oba naslova...sada je u Mercedesu i oni su isto iz godine u godinu bili sve bolji i bolji što je kulminiralo ove godine...
Ovo bi bio odlican potez. Bell je izuzetno dobar aerodinamicar, jos bolji tehnicki direktor.. nije previse star. Krasi ga ljubav prema inovacijama i sposobnost organizacije tehnickog osoblja. On i Brawn su jedni od najzasluznijih likova za ovogodisnji Mercedesov uspjeh.
E sada, ako se ovo obistini, onda vjerojatno Brawn ne dolazi jer bi on dosao kao sef momcadi sto je jos 2007 godine htio. Bell ce zauzeti poziciju tehnickog direktora, Allison ce biti glavni za sasiju i moci ce dato 100 posto sebe na kreiranje bolida, a Matticaci ostaje sef momcadi ( s obzirom da je Montezemolo izjavio da ostaje sigurno jos 3 godine na mjestu predsjednika Ferrari-ja ).
FORZA FERRARI !!!
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Cuky je napisao/la:ne sjećam se da je u prijenosu bilo viđeno...Fernando je stao u oblačiću dima
[ https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hph ... e=549F8535 ]
otišao ERS na turbu,pa je verovatno motor ostao bez potrebnog zraka(mođe biti i polomljena ili zaglavljena os turba i ERS'a)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Luca di Montezemolo napustio Ferrari
http://auto.ferrari.com/en_EN/news-even ... o-end-era/" onclick="window.open(this.href);return false;
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Umro je Emilio Botin, predsjednik Santander banke. RIP :(

slika

Bas me zanima kako ce Marchionne voditi
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

A valjda će se više fokusirati na rad nego na pričanje.
Evo kaj veli Gary Anderson:
In my time, I never had a windtunnel that correlated with the track. But what you have to do is understand the reasons for that and live with them. Because you can compensate for that.

Here's an example: on the track, we see sparks coming out from underneath the cars when they touch the ground. You can't allow a windtunnel model to hit the belt or it will just destroy itself.

So there's one thing that immediately means the model in the tunnel will have different low-ride-height characteristics to the car on the track
Another thing that gets me is that I have been told by several teams many times this year that the nose design is really not that important. Ferrari is one of the teams that believes this to be the case. I do not agree.

If the nose design is not important then that's because the car downstream is not optimised to work with the improved airflow that a better nose design will offer.

Most of the teams that have told me this are struggling, and why on earth would Mercedes have gone to the lengths it did to pass the crash test with its shortened version – which required a significant amount of work – if there was no advantage in doing so?

Williams has shown this year that miracles do happen. But they don't happen if you don't regroup and pull together to find the solution. This is what Ferrari needs to do rather than just coming up with the same old excuses.

http://plus.autosport.com/premium/featu ... 1396949212" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

FINAC: prvi put u životu čujem da je nekom žao nekog tamo bankara da je umro.

Koliko će ovo stvarno sad Ferrariju biti dobro da je Montezemolo otišao, kad se pogleda s njim su imali svoje najbolje godine, prije i nakon njih uvjek u vrhu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda

Taj neki bankar je jedan od glavnih razloga (vjerojatnoci najglavniji) zašto su Kimija izbacili 2009. van i zašto im je trebalo tolko da Massu izbace i olakotna okolnost Perezu u Mclarenu.
Jedan od vecih faca u paddocku kojeg se dosta pitalo. Moglo bi ovo prmijeniti par stvari
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Problem je samo da se ne ufura ovaj novi kao u fiatu. Di bi povecao brok modela i prodavao ih po jeftinijoj cijeni. Tj nebi odrzavao ekskluzivu kao ldm
slika
Odgovori