Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Re: Formula 1 team - Ferrari
I to plavušu. Ko zna kaj je ona snimala. Mozda mehanicare.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Sve 5, spijunira se konkurencija i to, radili su to Red Bullu , rade i sad, ali mi nije jasno zasto je morali biti obucena u Ferrarijevim bojama?

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Pomalo... pitanje dal je uopce upalila kameru

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- vidc
- Veteran
ima li kakvih novosti vezano za nove zaposlenike Ferrarija? koga su doveli, odakle, na koje mjesta?
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
malo prosurfah kroz prethodne postove u ovoj temi jer smo o tome već pisali, pa evo par imena
Wolf Zimmermann - iz Mercedesa, radit će zajedno sa Binottom na motorima
Riccardo Adami - iz Toro Rossa, bio je tamo 2008. trkaći inžinjer Vettela
Daniel Casanova - iz Lotusa, radit će na simulacijama
Kenny Handkammer - još nije potvrđeno. Bio je šef mehaničara u RB-u i na kraju sezone napustio ekipu, navodno bi se trebao ponovo družiti sa Vettelom
to je kroz zadnjih 10-11 stranica, nisam imao više volje za listati
Wolf Zimmermann - iz Mercedesa, radit će zajedno sa Binottom na motorima
Riccardo Adami - iz Toro Rossa, bio je tamo 2008. trkaći inžinjer Vettela
Daniel Casanova - iz Lotusa, radit će na simulacijama
Kenny Handkammer - još nije potvrđeno. Bio je šef mehaničara u RB-u i na kraju sezone napustio ekipu, navodno bi se trebao ponovo družiti sa Vettelom
to je kroz zadnjih 10-11 stranica, nisam imao više volje za listati

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- vidc
- Veteran
hvala...na jednom mjestu da se ima sve 
wolf zimmerman, barem prema CV-u izgleda kao čovjek koji bi mogao puno napraviti na području PU... još samo da čika Arrivabene išamara Toto-a da popusti...

wolf zimmerman, barem prema CV-u izgleda kao čovjek koji bi mogao puno napraviti na području PU... još samo da čika Arrivabene išamara Toto-a da popusti...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Sačekaj malo kolega, Arrivabene danas stupa na dužnostvidc je napisao/la:ima li kakvih novosti vezano za nove zaposlenike Ferrarija? koga su doveli, odakle, na koje mjesta?

Vidjet ćemo da li će Arrivabene dovesti neko "veće" ime u Ferrari.
- Cuky
- Moderator
još uvijek vidim da kruže glasine da bi Bob Bell trebao doći u Ferrari.
Ono što mislim je da bi Ferrariju trebao netko kao što je u McLarenu Boullier koji bi se brinuo o sportskoj strani vođenja momčadi, dok bi Arrivabene onda mogao biti skroz koncentriran na onaj financijski i "politički" dio.
Ono što mislim je da bi Ferrariju trebao netko kao što je u McLarenu Boullier koji bi se brinuo o sportskoj strani vođenja momčadi, dok bi Arrivabene onda mogao biti skroz koncentriran na onaj financijski i "politički" dio.

- KimiF@n
- Navijam za: Kimi Raikkonen
- Kontakt:
Ček, gdje je on do sda bio i šta je radio?Cuky je napisao/la:još uvijek vidim da kruže glasine da bi Bob Bell trebao doći u Ferrari.
Nisam toliko upućen u imena koja su "iza kulise". Znam imena vozača, glavnih ljudi u timu i najvažnijih inžinjera kod najvećih timova. Bob Bell mi je jako poznato ime, ali ne mogu se sjetiti što je on do sada radio...

“Leave me alone, I know what I'm doing”
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
tehnički direktor u Mercedesu, dao otkaz u 11 mjesecu ove godine...teško je i pobrojiti momčadi u kojima je sve bio tijekom svoje karijere u F1...Jordan, Mcl, Benetton i još neke....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Renault dok je Alonso osvojio 2 prvenstva za njih

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- F1NAC
- Moderator
Te glasine se vrte od 2012 kad je bolid ispao krama pa kad je Costa bio dobio pedalu(2011) su poceli Tombazisa spominjatF2004_the_best_ever je napisao/la:glasine su da bi Tombazis mogao dobiti otkaz.vidc je napisao/la:ima li kakvih novosti vezano za nove zaposlenike Ferrarija? koga su doveli, odakle, na koje mjesta?

Otkad je dosao Allison sad neznam tocno koji utjecaj je imao na F14T al ove godine se cak i dobro drzao sa RB10 na stazama di je aero bitna. Bas me zanima sto bi bilo da nije bilo problema s PU i da su isli jos malo razvijat bolid. Citam da im je balans tezine dosta poremetio PU s onim spremnikom jos između V

- Cuky
- Moderator
bitni utjecaj koji je imao na F14-T je ono low-drag prednje krilo korišteno u Italiji, Belgiji i ako se ne varam Kanadi koje je gotovo pa copy-paste Lotusovog krila od prošle godine.
Na novi bolid bi navodno trebao ići push-rod ovijes naprijed (navodno prva stvar koju je odlučio promijeniti) ne zbog loših performansi nego zato što je push-rod jednostavniji za raditi fina podešavanja kako bi se bolid što bolje prilagodio željama vozača te je jednostavnije za raditi promjene pošto se onda komponentama pristupa odozgo, a ne ispod bolida. Druga stvar je i stražnji ovjes koji bi trebao biti kompletno redizajniran, a baziran na stražnjem ovjesu kojeg je imao Lotus, a zahvaljujući kojem su jako dobro čuvali stražnje gume.
Što se aerodinamike tiče, izgleda da su tu dobrim dijelom (iako ne skroz) pogodili jer navodno izgledom neće puno drukčiji biti novi bolid, a na stazama gdje je bila važnija aerodinamika si bili ispred Williamsa te zajedno sa RB-om prva pratnja Mercedesu.
Na novi bolid bi navodno trebao ići push-rod ovijes naprijed (navodno prva stvar koju je odlučio promijeniti) ne zbog loših performansi nego zato što je push-rod jednostavniji za raditi fina podešavanja kako bi se bolid što bolje prilagodio željama vozača te je jednostavnije za raditi promjene pošto se onda komponentama pristupa odozgo, a ne ispod bolida. Druga stvar je i stražnji ovjes koji bi trebao biti kompletno redizajniran, a baziran na stražnjem ovjesu kojeg je imao Lotus, a zahvaljujući kojem su jako dobro čuvali stražnje gume.
Što se aerodinamike tiče, izgleda da su tu dobrim dijelom (iako ne skroz) pogodili jer navodno izgledom neće puno drukčiji biti novi bolid, a na stazama gdje je bila važnija aerodinamika si bili ispred Williamsa te zajedno sa RB-om prva pratnja Mercedesu.

- F1NAC
- Moderator
ono lowdrag prednje krilo mi je vise slicilo na ono koje je bilo na F138(bar po vertikalnim usmjerivacima) endplateovi su bili oni koji su bili tokom 2014, i flapsi su bili razdijeljeni za razliku od 2013Cuky je napisao/la:bitni utjecaj koji je imao na F14-T je ono low-drag prednje krilo korišteno u Italiji, Belgiji i ako se ne varam Kanadi koje je gotovo pa copy-paste Lotusovog krila od prošle godine.

- Cuky
- Moderator
ako se ne varam on se baš u vrijeme tih utrka priključio Ferrariju i mislim da je to krilo bilo njegov rad ili je nekome dao podatke koje je znao pa da oni naprave...jer takvo krilo je godinu prije i ranije u sezoni imao Lotus.
EDIT: Još pokoja promjena u ljudstvu
EDIT: Još pokoja promjena u ljudstvu
IZVOR - F1TechnicalFerrari set to shuffle track engineering team
Lots of news is emerging from the Ferrari camp recently, and today it has been reported that under the team's new leadership, the drivers' racecar engineering team will also be reshuffled.
Today is another milestone for Ferrari as the team's new principal, Maurizio Arrivabene is officially appointed to his position. FIAT chairman Sergio Marchionne reportedly landed near the team's test track at Fiorano shortly before 9 am today to meet with Arrivabene on the team's future and the plans for their ongoing 2015 project.
At the same time, Sky Italy have reported that the team will be having two new race engineers next season. Sebastian Vettel will have Riccardo Adami as his race engineer. Adami previously worked for Toro Rosso.
Kimi Raikkonen will also change as Dave Greenwood will manage his car. Greenwood is well respected and only just joined the Scuderia from Marussia F1 Team.
The news follows Sebastian Vettel's first day at Ferrari on 29 November, during which he drove a Ferrari F2012 from 2012, the most modern car he can test under the current regulations. Vettel's car sported #5, the number he is going to race with in 2015, but confusingly also the number which Alonso race with in 2012.
While the Pirelli test tyres and the Ferrari itself are hardly relevant to next year's Ferrari, the Italian team was keen to get Vettel in a car early to get feedback on the seating position and the location of controls on the steering wheel.

- F1NAC
- Moderator
neznam koliko je uspio on utjecat na te detalje jer je poceo sluzbeno raditi 1.9 makar su ga najavili tamo krajem 7. mjeseca. Sad pitanje koliko je on radio na tome u mjesec dana. Nadam se da ce se uspit uklopit u tim pridosli ljudi.
Ne ocekujem nista previse sljedece godine. Nazalost vremena su takva da ce nam 1 pobjeda bit ogroman napredak(kao da smo se prikljucili f1 pred 2 sezone)
Ne ocekujem nista previse sljedece godine. Nazalost vremena su takva da ce nam 1 pobjeda bit ogroman napredak(kao da smo se prikljucili f1 pred 2 sezone)

- speedy56
- Legenda
i ovaj tank ulja u mjenjačuF1NAC je napisao/la:Citam da im je balans tezine dosta poremetio PU s onim spremnikom jos između V

Puno je kod F14t konstrukcijskih greška koje se nisu mogle mijenjati. Vjerojatno su to i sami skužili dosta rano pa se Allison nije previše bavio njime

- Cuky
- Moderator
taj tank ulja po meni i nije pretjeran problem, čak i pametno riješenje. Kako je intercooler sa vodom smješten dosta naprijed centar mase je pomaknut prema naprijed i trebalo je nekako stvari vratiti u balans. Oni su tank za ulje pomakli u prostor koji bi inače vjerojatno bio prazan (sigurno nebi, ali bi vjerojatno puno malih komponenti bilo nagurano u njega) i tako pomakli centar mase malo prema natrag, a usput i omogućili nekoliko desetaka cm kraći bolid jer je kompletna PU i zadnjica za veličinu tog tanka pomaknuta prema naprijed.

- F1NAC
- Moderator
pa ni meni nije jasno na sto mislis s tim tankom ulja? jos je i dobro rijesenje. Samo ja nikako nemogu progutat onaj spremnik za hlađenje u V. To dosta podize CoG

- speedy56
- Legenda
Čitao sam (kad se skužilo to, negdje oko Mađarske ako se ne varam) da ima problema s balnsom radi njega, zato sam stavio
Edit:
Piola
Edit:
Piola
due to the oil transfer from tank to engine, there is a shift of balance and this might be causing some balance issues.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
#Autosprint " #Tombazis will leave only if there will be who could replace him, Rob Marshall from #RedBull is the most likely candidate"
- Cuky
- Moderator
to zvuči jako jako dobro ako bi se ostvarilo. Marshall je bio glavni dizajner svih RB-ovih bolida koji su osvojili naslove, a to sigurno nije loša stavka za imati u svom životopisu

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Izgleda da je Ferrari uzeo Vettela samo zato da ovaj dovede svoje ljude..pametno
Alonsista hasta la muerte..
- Cuky
- Moderator
The unofficial voice from Ferrari-land, Italian journalist Leo Turini, penned the following words from an unnamed inside source in Maranello. “In the midst of all this euphoria, we should not forget to apologise in advance to Seb and Kimi for the car they will drive in 2015.”
Možda ima nešto u ovome, ali ja obično sve vijesti koje citiraju "neimenovani izvor" uzimam sa dozom opreza...nerijetko treba izmislit vijest kako bi se popunilo stranice u novinama, ako već nema prave vijesti...a da nebi bilo problema sa tužbama za lažno citiranje i slično najlakše je napisati "neimenovani izvor"...stranica u novinama bude puna, ako je neka veća vijest onda se i novina bolje proda...a ima li istine ili ne nakon par dana više nije ni bitno jer već dođe neka nova vijest.