Renault - Singapur 2008 - namještanje rezultata

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Re: Renault - Singapur 2008 - namještanje rezultata

Post Postao/la Maestro »

mmilo42 je napisao/la:Decki moji dragi ljepo je to gledati kroz navijacke naocale, ali nije ljepo vrijeđati druge.
Nelson Piquet Souto Maior je trostruki prvak svjeta a ne neka kumica s pijace.
Ja neznam što je tu istina, i teško osim aktera iko zna, ali da smrdi na prevaru smrdi. [-X

Nije zar da sam te uvrijedio s onim??? Ono je samo primjer da ti dokažem da nije sve crno. Kontaš?
kakav potpis staviti???
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

mmilo42 je napisao/la:Decki moji dragi ljepo je to gledati kroz navijacke naocale, ali nije ljepo vrijeđati druge.
Ja neznam što je tu istina, i teško osim aktera iko zna, ali da smrdi na prevaru smrdi. [-X
piquet senior je prvak koji nije zaslužio niti jedan od tih naslova, klevetar i javno eksponirani lažac, svadljivac i zajedljiva baba, ne uspoređuj ga sa jadnim potlačenim narodom koji svoj kruh krvavo zarađuje....
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

sunseeker je napisao/la:
piquet senior je prvak koji nije zaslužio niti jedan od tih naslova, klevetar i javno eksponirani lažac, svadljivac i zajedljiva baba, ne uspoređuj ga sa jadnim potlačenim narodom koji svoj kruh krvavo zarađuje....
Sa kojim potlacenim narodom o cemu ti pricaš, kome držiš mitinge, kumica i pijaca su uzete samo kao simbol
ogovaranja, smiri strasti, smanji doživljaj, ja imam više radnog staža nego ti godina života.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

sunseeker je napisao/la: piquet senior je prvak koji nije zaslužio niti jedan od tih naslova, klevetar i javno eksponirani lažac, svadljivac i zajedljiva baba, ne uspoređuj ga sa jadnim potlačenim narodom koji svoj kruh krvavo zarađuje....
ajde mi malo molim te pojasni ovo boldano...
možeš o njemu svašta govorit, al za jednog od najboljih vozača ikad reć da nije zaslužio nijedan naslov. :?
Maestro je napisao/la:Za K1M1: Ti si bio sa Alonsom pa znaš iz prve ruke da je on znao za to??? Ja isto mislim da nema logike u tome da nije znao, ali se NE SMIJE i NE MOŽE tako kao ti sa sigurnošću reći... Razumiješ brate???
ja pretpostavljam i vrlo vjerojatno je znao, al naravno ne mogu sa sigurnošću reći...
al nemožeš ni ti sa sigurnošću reći da je piquet glavni krivac i pritom čovjeka nazvat govnarom i seronjom, a neznaš što je uopće u pozadini cijele situacije...
još se ništa ne zna, možda je to isplanirao briatore, možda piquet, a možda i alonso....nadam se da ćemo uskoro saznat...
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

K1M1 je napisao/la:naslov. :?

al nemožeš ni ti sa sigurnošću reći da je piquet glavni krivac i pritom čovjeka nazvat govnarom i seronjom, a neznaš što je uopće u pozadini cijele situacije...
još se ništa ne zna, možda je to isplanirao briatore, možda piquet, a možda i alonso....nadam se da ćemo uskoro saznat...
Piqueta se može tako nazvat jer sa sigurnošču možemo reć da se namjerno zabio u zid,i ništa ne mjenja to ko je nalogodavac i čija je ideja,jer ko god da je naredio Piquet je ispao idiot što je poslušao
...put u raj nije posut ružama...
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

Maestro je napisao/la:

Nije zar da sam te uvrijedio s onim??? Ono je samo primjer da ti dokažem da nije sve crno. Kontaš?
Nisam mislio na tebe,kužim što si htio reci. Vijest je jaca od bilo kojeg demantija.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ako se otkrije da su svi za to znali i bili spremni prije utrke, ja sam za da se izbaci iz f1 i renault i flavia i piquet i alonso - i to jednom zauvjek! cijela momčad da se rigorozno kazni i da ostane u povijesti zabilježen gadan primjer svima u buduće ako pokušaju splaćke! Šteta za alonsa tako velikog vozača da si je dopustio takve igrice.
Naravno sad se svi skupa brane ali kad ode alonso u ferrari okrenut će se i on protiv renaulta ko i nelson i svako će branit svoje dupe
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Ćale od Lewisa je napisao/la:ako se otkrije da su svi za to znali i bili spremni prije utrke, ja sam za da se izbaci iz f1 i renault i flavia i piquet i alonso - i to jednom zauvjek! cijela momčad da se rigorozno kazni i da ostane u povijesti zabilježen gadan primjer svima u buduće ako pokušaju splaćke! Šteta za alonsa tako velikog vozača da si je dopustio takve igrice.
Naravno sad se svi skupa brane ali kad ode alonso u ferrari okrenut će se i on protiv renaulta ko i nelson i svako će branit svoje dupe
Nemoj tako za Alonsa! ;)
Pa bilo bi šteta da takav vozač ne vozi u F1. I Lewis je muljao pred sucima pa nitko nije htio da dobije zabranu vožnje u formuli 1.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ćale od Lewisa je napisao/la:ako se otkrije da su svi za to znali i bili spremni prije utrke, ja sam za da se izbaci iz f1 i renault i flavia i piquet i alonso - i to jednom zauvjek! cijela momčad da se rigorozno kazni i da ostane u povijesti zabilježen gadan primjer svima u buduće ako pokušaju splaćke! Šteta za alonsa tako velikog vozača da si je dopustio takve igrice.
Ja bih volio da se svak zapita, ako hoće i izjasni; ako se planiralo takvo nešto, bez obzira na čiju inicijativu, da li je itko od 4 glavnih (Briatore, Symonds, Alonso, Piquet) mogao biti neupoznat??? U glavi su mi trenutno riječi Patrick Heada; "staviti nekog ko je 15. na gridu sa gorivom za 12 krugova je poprilično neobično!" Ja ne vjerujem da je Alonso takav tip vozača da to prihvati sa: "Na zapovjed!" Ne vjerujem da bi Alonso krenio "prazan" bez dodatnih pitanja...ipak je riječ o jako inteligentnom vozaču, i vozaču za kojeg mislim da jako puno odlučuje o svojoj taktici. Znamo (šta nužno ne čini pravilo) da ekipa koja je malo niže na gridu da ide natakana i nada se SC-u koji će im ići u korist. Primjer tome je i Sutil u Monacu (Kimi mu je pokvario plan).
Da li je predložio Flavio, Pat ili Nelsinho...zar je bitno? Ako su planirali nema veze tko je krao, a tko držao vreću. Ono što je dio vas pretpostavio, vjerojatno je cilj svega Flavio, ali onda ni Renault neće, i ne bi smio, proć lišo. Provukli su se bez posljedica iako su imali McLarenove podatke po svojim kompjuterima, ali mislim da su iskoristili svoje džokere. Sve u svemu, ne bih volio da kazne Alonsa, kolika god bila odgovornost u svemu tome. Mislim da bi to bila prevelika šteta za F1.
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Moje misljenje....

Ako smo mi kao obicni gledaoci i fanovi poslije te utrke mogli u sali da govorimo kako je Nelsinho s namjerom uletio u zid, onda sumnjam da bilo ko iz Renaultovog tima nije znao o cemu se radi.
Ovo sa gorivom na startu govori da se znalo za to prije kvalifikacija, a ne da se do te ideje doslo pred samu utrku, dakle veliki predumisljaj, a za svu koordinaciju su trebali biti umijesani svi, jer na kraju je sve ispalo savrseno.

Mislim da je ovo krivica Renaulta kao tima, a ne pojedinih ljudi. Nije bitno ko je zagovornik, ko izvrsioc a ko je pobrao plijen, bitno je iz kojeg tima su svi ti. Po meni niko iz Renaulta nije nevin (a pogotovo pit babesice :biggrin:)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Ferrari-BiH je napisao/la:Moje misljenje....

Ako smo mi kao obicni gledaoci i fanovi poslije te utrke mogli u sali da govorimo kako je Nelsinho s namjerom uletio u zid, onda sumnjam da bilo ko iz Renaultovog tima nije znao o cemu se radi.
Ovo sa gorivom na startu govori da se znalo za to prije kvalifikacija, a ne da se do te ideje doslo pred samu utrku, dakle veliki predumisljaj, a za svu koordinaciju su trebali biti umijesani svi, jer na kraju je sve ispalo savrseno.

Mislim da je ovo krivica Renaulta kao tima, a ne pojedinih ljudi. Nije bitno ko je zagovornik, ko izvrsioc a ko je pobrao plijen, bitno je iz kojeg tima su svi ti. Po meni niko iz Renaulta nije nevin (a pogotovo pit babesice :biggrin:)
Mislim da je Alonso ima nekakav kvar na bolidu, ili nešto slično tome. Kvalificirao se u Q2, a odna dalje nije mogao baš zbog tog kvara.
Meni se Alonso cijeli vikend činio dosta brzim, pa stoga mislim da su do odluke Piquetovog zabijanja u zid došli nakon kvalfikacija...
Ali to je sad ma manje bitno. Pošto Piquet ima imunitet poklonjen od FIA-e, a to isto su ponudili Symondsu lagano je zaključiti da je Briatore u
nepovoljnoj situaciji. Što se tiče Alonsa... Po mom mišljenju njega neće kazniti na bilo kakav način... Prevrijedan ja za F1 da ga se kazni ili bilo
kako sankcionira. Neznam dal je on imao ikakve veze s time, i to nemogu suditi. Možda to kasnije iziđe na vidjelo, a možda i ne. Čisto sumnjam da će se ispostaviti da je Alonso sudjelovao u tome.
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pa i meni bi naravno bilo žao alonsa da ga zauvjek diskvalificiraju. Poštujem taktiku i strategiju kroz boksove kako to dobro prakticira gospodin Brawn ali ovo nit je taktika ni strategija to je za zatvor svih skupa. Dok su svi razmišljali kad vozače poslat u pit u renaultu su razmišljali kad da zvizne nelson i kao što kaže gringo najvjerojatnije su svi u timu znali prije utrke ishod. Ja da sam sudac natovario bi im max moguće kazni i za spletku i za rizično dovođenje ostalih vozača zbog sudara i dijelova bolida...ma po svim stavkama koje postoje. šta je renault dobio tom pobjedom? nešto više novca od sponzora, alonso pobjedu više u karijeri a možda i najveću sramotu. Znalo se oduvjek da je alonso gadan karakter i skoro pa ne-timski igrač, al ako je pristao na ovako nešto ovo piše novu stranicu o njemu...nemam riječi
slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Ajde odi pjevat lewisu pjesme od pussycatsica... I da je znao Alonso za ovo sta je mogao ucinit? Kako je on mogao sprijecit Briatorea da ovaj s piquetom ne provede svoj plan u djelo?? A kad smo kod kaznjavanja... Kad je lewis lagao onda je sve bilo u redu jel? Daj shvati da se nije alonso skuco nego piquet i tu je sva prica oko spanjolca gotova...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

slika
Kriv nisam,

slika
a ako postoji kakva sumnja, pitajte Flavia, eno ga tamo sjedi
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

tomidix je napisao/la:Ajde odi pjevat lewisu pjesme od pussycatsica... I da je znao Alonso za ovo sta je mogao ucinit? Kako je on mogao sprijecit Briatorea da ovaj s piquetom ne provede svoj plan u djelo?? A kad smo kod kaznjavanja... Kad je lewis lagao onda je sve bilo u redu jel? Daj shvati da se nije alonso skuco nego piquet i tu je sva prica oko spanjolca gotova...
Ako je Alonso znao za cijelu situaciju, onda priča dobiva drugu dimenziju, zar ne?

Nije mi namjera da provociram, ali stvarno:gdje god se pojavi Alonso, neke afere oko njegove ekipe...Prvo ono sa Mclarenom, a sad i ovo...Sve se bojim što će biti kada dođe u treću veliku ekipu u svojoj karijeri...U prve dvije je već bilo veliko sranje, što će biti u trećoj?

Sve me strah.... :|
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

luka_kimi je napisao/la:
tomidix je napisao/la:Ajde odi pjevat lewisu pjesme od pussycatsica... I da je znao Alonso za ovo sta je mogao ucinit? Kako je on mogao sprijecit Briatorea da ovaj s piquetom ne provede svoj plan u djelo?? A kad smo kod kaznjavanja... Kad je lewis lagao onda je sve bilo u redu jel? Daj shvati da se nije alonso skuco nego piquet i tu je sva prica oko spanjolca gotova...
Ako je Alonso znao za cijelu situaciju, onda priča dobiva drugu dimenziju, zar ne?

Nije mi namjera da provociram, ali stvarno:gdje god se pojavi Alonso, neke afere oko njegove ekipe...Prvo ono sa Mclarenom, a sad i ovo...Sve se bojim što će biti kada dođe u treću veliku ekipu u svojoj karijeri...U prve dvije je već bilo veliko sranje, što će biti u trećoj?

Ne provociras (just for the record), samo cu ja postaviti pitanje:

STO JE ON TU MOGAO?

a) odvoziti utrku
b) cinkati ekipu i gle slucajnosti opet ispasti cinkaroska piz**
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nije mogo spriječit jer je pristao na igru! zar ti količine goriva i pozicije ne govore dovoljno? tu se vidi da se sve znalo....a ako je htio spriječit mogo je ljepo kad je došo prvi poslje utrke reć dižem tužbu na flavia i nelsona jer su mi namjestili pobjedu.
Što se tiče Lewisa i laganja on je na kraju priznao i ispričao se i sud ga je kaznio kako je želio! da su ga kaznili diskvalifikacijom do kraja sezone, bože moj šta je tu je svi bi prihvatili novog vozača i išli dalje
slika
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

pa i meni bi naravno bilo žao alonsa da ga zauvjek diskvalificiraju. Poštujem taktiku i strategiju kroz boksove kako to dobro prakticira gospodin Brawn ali ovo nit je taktika ni strategija to je za zatvor svih skupa. Dok su svi razmišljali kad vozače poslat u pit u renaultu su razmišljali kad da zvizne nelson i kao što kaže gringo najvjerojatnije su svi u timu znali prije utrke ishod. Ja da sam sudac natovario bi im max moguće kazni i za spletku i za rizično dovođenje ostalih vozača zbog sudara i dijelova bolida...ma po svim stavkama koje postoje. šta je renault dobio tom pobjedom? nešto više novca od sponzora, alonso pobjedu više u karijeri a možda i najveću sramotu. Znalo se oduvjek da je alonso gadan karakter i skoro pa ne-timski igrač, al ako je pristao na ovako nešto ovo piše novu stranicu o njemu...nemam riječi
Daj molim te jos jedanput promisli prije nego sto napises.Lewis ko da on nema gadan karakter i ko da je on timski igrac.Kobejagi,on je pomagao Fernandu dok su bili skupa u Mclarenu,a odmah se tuzio Dennisu kako je on mogao biti ispred njega.I tomidix ti je pravu stvar rekao odi mu otpjevaj.Takve postove vise nije potrebno komentirati
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Ricxpa je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:

Ne provociras (just for the record), samo cu ja postaviti pitanje:

STO JE ON TU MOGAO?

a) odvoziti utrku
b) cinkati ekipu i gle slucajnosti opet ispasti cinkaroska piz**
Fernando je jednostavno mogao reći:Neću!Ne želim pobijediti na takav način i amen!Ne vjerujem da bi Flavio išao preko njegove volje...
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Daj molim te jos jedanput promisli prije nego sto napises.Lewis ko da on nema gadan karakter i ko da je on timski igrac.Kobejagi,on je pomagao Fernandu dok su bili skupa u Mclarenu,a odmah se tuzio Dennisu kako je on mogao biti ispred njega.I tomidix ti je pravu stvar rekao odi mu otpjevaj.Takve postove vise nije potrebno komentirati
čuj, hvala bogu da ima karakter da sve ne prima zdravo za gotovo! pomogao je fernandu koliko i on njemu a ako je vidio da je brži i može ić bolje od njega zašto nebi to rekao timu i izborio se za svoje mjesto, osim toga ako ste zaboravili utrke pogledajte još jednom na youtube dvoboje Hamilton-Alonso pa pogledajte ko je kad izvukao deblji kraj. A ja bi rado zapjevao Lewisu da imam prilike!
slika
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

mogao se demonstrativno sparkirati 2 metra prije cilja
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ricxpa je napisao/la:
mmilo42 je napisao/la:Zašto bi Piquet stariji rekao da je Alonso znao za citav plan ako nije. To nema logike.
Mozda zato sto je redovito njegovog sincica deplasirao
Misliš deklasirao?

@sunseeker:
"a što se cinkanja tiče.......prvo se otišao tužakati dennis, alonso je samo vratio istom mjerom, alonso je čovjek koji neće pojesti tuđe govno, za razliku od nekih...[/quote]
Ma kakvi, bit će prvi u redu. :badgrin:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kimi the best
Početnik
Početnik

Post Postao/la Kimi the best »

A sta mislite da sacekamo prvo presudu:

1.kazu da su razgovarali o SC i sudaru-ja se secam bar 10 izjava vozaca i inzinjera posle neke trke u kojima kazu da su taktiku bazirali na izlasku SC, znaci nista cudno o tome se otvoreno prica. I Pat kao jedan od iskusnijih ljudi je prosetao stazom (kao sto se uvek radi) video da na par mesta nema kranova, da je globalno organizacija trke losa (kao sto je i bila), saslusao vozace koji su se zalili na sve i svasta (od kvaliteta podloge koja je najgora u sezoni-ove godine zamenjena, od loseg osvetljenja, od loseg ulaza u box i par zavoja-ispravljeno od ove godine, od najgorih vremenskih uslova-gorih i od Malasaiye) i zakljucio da je verovatnoca izlaska SC velika.

I onda je resio da se malo kocka, trka se vozi 60 krugova, idealna taktika dva zauztavljanja-tri stinta po 20 krugova, umesto sto duzeg ostanka na stazi izabrao je najkrace zaustavljanje 12 krug, uz ono glupo pravilo za SC, vredelo je probati.

2.Desilo se da se slupao Nelson-covek se okrenuo bar 20 puta, da su zidovi blizu na svim stazama izazvao bi najvise SC tokom cele formule1.

3.Na mestu gle nije bilo krana-trka je globalno bila lose organizovana, ko zna na koliko mesta bi bolid na stazi izazvao SC.

4.Ovo se sve desilo tek u 14 krugu od 61,svasta je moglo da se dogodi posle toga, ko je mogao da predvidi da ce Ferrari da ima problem u box, bio je jos jedan SC, da je nakon dugog restarta iza Alonsa bio neko brzi a ne Rosberg (sto isto nije moglo da se predvidi verovatno bi izgubio poziciju).

5.Za telemetriju-procitao sam neke komentare osoba koje se razumeju u to i koji kazu da to sto kaze Nelson i nema bas prevelikog smisla.

Evo cisto da se cuje i druga strana :D :D :D .
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

To je to o čemu smo pričali... Flavio ode i nikome ništa... Iako izvor španjolski AS nije pouzdan...
kakav potpis staviti???
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la sunseeker »

mmilo42 je napisao/la: Sa kojim potlacenim narodom o cemu ti pricaš, kome držiš mitinge, kumica i pijaca su uzete samo kao simbol
ogovaranja, smiri strasti, smanji doživljaj, ja imam više radnog staža nego ti godina života.
vidim da ste relativno novi na forumu, očito gospodin u godinama, pa ću obazrivije

kao prvo, valjda ste svjesni komičnosti vlastite komparacije, pa o tome više neću

a obzirom da vam se uskoro bliži penzija razumijem da vas more i neke druge brige, nadam se da ste svoju buduću penziju i zaslužili jer ću vam je upravo ja zarađivati

komentari na forumu su vam površni i jednostrani, odgovore čitate na jednak način, površno i sa nerazumijevanjem i povrh svega, diskurs ste sveli na osobnu razinu...

nemojte.
Zadnja izmjena: sunseeker, dana/u 16 ruj 2009, 08:15, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori