Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
pa mora se priznat da bar jedan dio zasluga za te podijume pripada i Alonsu a ne samo spletu sretnih okolnosti
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Da, ali da RB nije imao kvarove i gluposti (to brojim pod te okolnosti) ne bi nitko ima priliku niti razmisljati o ta 2 naslova, mislio sam na to, a sad sam skuzio da je @f2004 pricao o podijima

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Ja govorim o budućim podijumima a što se tiče podijuma koje je imao Ferrari sa Alonsom, bilo je podijuma koji su osvajani i zaslugom brzine ferrarijevog bolida a o zaslugama Alonsa za te podijume je nepotrebno i raspravljati.
U koliko je sati sutra predstavljanje bolida?
U koliko je sati sutra predstavljanje bolida?
Zadnja izmjena: F2004_the_best_ever, dana/u 29 sij 2015, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.
- F1NAC
- Moderator
ako je ovaj teaser ovogodisnji bolid, i dalje ce imat kod sidepodea one bocne stranice za dodatno usmjeravanje zraka

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
pa to velika većina ima. Mislim da je Williams (i moooožda Caterham) bio jedini bez nekog oblika tih usmjerivača iznad bokova...neki su imali vertikalne (McLaren, Toro Rosso), neki su imali horizontalne (Ferrari, Lotus, Marussia, RB), a neki su imali pola-pola (Mercedes). Uobičajena praksa u zadnjih par godina...prethodno su zadaću tog finog usmjeravanja odrađivala sva ona krilca po bokovima, a sada to odrađuju ti mali usmjerivači.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Cuky
- Moderator
-
- Legenda
Eto. I to je to.
Ovako naoko, rekao bi da će kasnit cca 1,2 - 1,3 sec za mercom
Ovako naoko, rekao bi da će kasnit cca 1,2 - 1,3 sec za mercom

Samo neka se trkaju.
- KimiF@n
- Navijam za: Kimi Raikkonen
- Kontakt:
Rekao bih da je prednji dio neočakivan. Hmm

“Leave me alone, I know what I'm doing”
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
- vidc
- Veteran
uh...gadno 

- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
nekako je čudno dug i plosnatzonelsk je napisao/la:Baš je nosonja..

livery sad već tradicionalna mješavina crvene i crne,ništa specijalno ali opet lijepo
- Cuky
- Moderator
nos izgleda kao da su uzeli onaj sa modela Marussije i malo ga doradili 
Ali ovaj nos je do sada najsličniji onome što je FIA htjela postići sa novim promjenama pravila. Da li je to dobro ili ne, vidjet ćemo za kojih 2 mjeseca.
Zadnjicu sam očekivao manju, ova mi djeluje poprilično veliko

Ali ovaj nos je do sada najsličniji onome što je FIA htjela postići sa novim promjenama pravila. Da li je to dobro ili ne, vidjet ćemo za kojih 2 mjeseca.
Zadnjicu sam očekivao manju, ova mi djeluje poprilično veliko

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
-
- Legenda
Da, vjerojatno zato što su se najviše koncentrirali na razvoj PU.
Samo neka se trkaju.
- vidc
- Veteran
nekako mi se čini da su išli na sigurno
- Cuky
- Moderator
prednji ovjes kopija Mercedesa (bar donji dio)

-
- Legenda
- Cuky
- Moderator
u zagradi sam napisao "bar donji dio". Mercedes je tako prošle godine imao jedan deblji element umjesto dva manja i tek se malo prije kontakta sa šasijom razdvoji u dva odvojena dijela koja se spajaju na donji dio šasije
Pogled i iz drugog kuta

Pogled i iz drugog kuta

- F1NAC
- Moderator

Dosta otvoren difuzor. I dosta dignuta guzica("rake")

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Meni je Ok bolid.
Je li se meni čini ili je stvarno bolid niži, mislim na prednji kraj bolida-šasije nego kod F14.
Što se tiče sidepoda, na početku kod otvora za zrak veći je undercut nego kod F14, takođe kod zadnjeg dijela sidepoda veliki undercut, tačno je kada se pogleda odozgo da bolid izgleda široko, taj zadnji dio bolida zbog otvora zadnjeg dijela sidepoda kojim taj topli prljavi zrak izlazi napolje prema difuzoru. Vjerovatno su to uradili zbog novog rasporeda komponenti i motora pa ako bude sve Ok oni to mogu smanjiti.
Je li se meni čini ili je stvarno bolid niži, mislim na prednji kraj bolida-šasije nego kod F14.
Što se tiče sidepoda, na početku kod otvora za zrak veći je undercut nego kod F14, takođe kod zadnjeg dijela sidepoda veliki undercut, tačno je kada se pogleda odozgo da bolid izgleda široko, taj zadnji dio bolida zbog otvora zadnjeg dijela sidepoda kojim taj topli prljavi zrak izlazi napolje prema difuzoru. Vjerovatno su to uradili zbog novog rasporeda komponenti i motora pa ako bude sve Ok oni to mogu smanjiti.
- Cuky
- Moderator
čini se da pad prema nosu počinje bliže kokpitu nego je to bio slučaj prošle godine, a zbog toga je onda i donja strana šasije niža na tom dijelu (jer postoji minimalna površina prednje stranice). A stražnji dio je i prošle godine počeo dosta široko (mislim na otvore) pa je oko Kanade to sve skupa dosta smanjeno, a kasnije u sezoni i pomaknuto više unatrag

- F1NAC
- Moderator
Mogu priznat dosta cisca linija prema nazad bez naglih i zaobljenijih prijelaza
novi dizajn felgi

novi dizajn felgi

- nikolaf1
- Početnik
Meni je izgledom SF15-T prilicno lijep ( vjerojatno je to efekat ruznoce prethodnika
).
Livreje su vrhunske. Primijeti se izostanak logoa FIAT-a, a pojava logoa Alfa Romeo. Marchione ocito radi sve da Alfu Romeo sto vise promovise, pa to cini putem momcadi Ferrari-ja u F1. Ocito je da ce Alfa biti sportskiji nastrojen brend, nego sto je u zadnjih 15 godina i da ce novi modeli koji se ocekuju ici upravo na tu kartu, sportske limuzine ( Djulija se najavljuje i sa Maseratijevim V6 turbo motorom ). FIAT kao automobilska marka je profilisan kao brend koji ima porodicne, kvalitetne automobile koji malcice zadiru u premijum segmente svojih klasa ( cijela gama 500 - 500, 500C, 500e, 500L, 500X, a jos je najavljen iz ove game automobil koji ce zamijeniti Bravo ). Zeli Alfu da postavi kao konkurenta BMW-u i momcad F1 je odlican marketinski trik kojim se Marchione sluzi. Izuzetno inteligentan i sposoban generalni direktor cijele grupacije i direktor, cini se svega vezanog za ovu grupaciju.
Sa tehnickog aspekta, filozofija aerodinamike je prilicno izmijenjena. Dug i prilicno tanak nos upucuje na teznju dizajnera i aerodinamicara da sto vise zraka propuste ispod nosa te povecaju razinu downforce-a na prednjem kraju bolida, te ciscu liniju zraka do podnice i dalje difuzora. Mislim da ovim nosem nije bilo lako proci crash test, tako da ljudi u Ferrari-ju izgleda znaju sto rade. Sidepodovi, krila, sve ce to dozivjeti izmjene do prve utrke. Ono sto je uocljivo jeste da je sve podredjeno ostvarivanju sto vise donforce-a. Sirok, dug i tanak nos, mali airbox, izuzetno ciste linije straznjeg kraja bolida... sve je podredjeno ostvarivanju maksimalno moguce razine downforce-a. Zadrzan je pull-rod naprijed upravo zbog aerodinamike. Vilice su izmijenjene, u stilu Mercedesa, ali se sada cine kao pravi aero elementi profilisani da usmjeravaju struje zraka ka straznjem dijelu bolida. Monkey seat "lebdi" sto je novost u odnosu na koncept na prethodniku.
PU je, prema navodima, dosta izmijenjena. Allison govori kako su rijeseni problemi sa ERS-om, MGUH, MGUK i turbom. Izmijenjen je koncept hladjenja koji im je omogucio kompaktnije pakiranje bez previse otvora na bolidu. Navodno, oni imaju najvise neiskoristenih tokena za razvoj, sto ce znaciti da su takticki rasporedili razvoj PU kroz sezonu, kako bi imali sto vise vremena za dobijanja maksimuma iz postojece strukture motora.
Ja sam optimistican glede novog bolida. Mislim da je prilican korak naprijed u odnosu na prethodni bolid. Mislim i nadam se da je Ferrari krenuo u pravom smjeru.

Livreje su vrhunske. Primijeti se izostanak logoa FIAT-a, a pojava logoa Alfa Romeo. Marchione ocito radi sve da Alfu Romeo sto vise promovise, pa to cini putem momcadi Ferrari-ja u F1. Ocito je da ce Alfa biti sportskiji nastrojen brend, nego sto je u zadnjih 15 godina i da ce novi modeli koji se ocekuju ici upravo na tu kartu, sportske limuzine ( Djulija se najavljuje i sa Maseratijevim V6 turbo motorom ). FIAT kao automobilska marka je profilisan kao brend koji ima porodicne, kvalitetne automobile koji malcice zadiru u premijum segmente svojih klasa ( cijela gama 500 - 500, 500C, 500e, 500L, 500X, a jos je najavljen iz ove game automobil koji ce zamijeniti Bravo ). Zeli Alfu da postavi kao konkurenta BMW-u i momcad F1 je odlican marketinski trik kojim se Marchione sluzi. Izuzetno inteligentan i sposoban generalni direktor cijele grupacije i direktor, cini se svega vezanog za ovu grupaciju.

Sa tehnickog aspekta, filozofija aerodinamike je prilicno izmijenjena. Dug i prilicno tanak nos upucuje na teznju dizajnera i aerodinamicara da sto vise zraka propuste ispod nosa te povecaju razinu downforce-a na prednjem kraju bolida, te ciscu liniju zraka do podnice i dalje difuzora. Mislim da ovim nosem nije bilo lako proci crash test, tako da ljudi u Ferrari-ju izgleda znaju sto rade. Sidepodovi, krila, sve ce to dozivjeti izmjene do prve utrke. Ono sto je uocljivo jeste da je sve podredjeno ostvarivanju sto vise donforce-a. Sirok, dug i tanak nos, mali airbox, izuzetno ciste linije straznjeg kraja bolida... sve je podredjeno ostvarivanju maksimalno moguce razine downforce-a. Zadrzan je pull-rod naprijed upravo zbog aerodinamike. Vilice su izmijenjene, u stilu Mercedesa, ali se sada cine kao pravi aero elementi profilisani da usmjeravaju struje zraka ka straznjem dijelu bolida. Monkey seat "lebdi" sto je novost u odnosu na koncept na prethodniku.
PU je, prema navodima, dosta izmijenjena. Allison govori kako su rijeseni problemi sa ERS-om, MGUH, MGUK i turbom. Izmijenjen je koncept hladjenja koji im je omogucio kompaktnije pakiranje bez previse otvora na bolidu. Navodno, oni imaju najvise neiskoristenih tokena za razvoj, sto ce znaciti da su takticki rasporedili razvoj PU kroz sezonu, kako bi imali sto vise vremena za dobijanja maksimuma iz postojece strukture motora.
Ja sam optimistican glede novog bolida. Mislim da je prilican korak naprijed u odnosu na prethodni bolid. Mislim i nadam se da je Ferrari krenuo u pravom smjeru.
Zadnja izmjena: nikolaf1, dana/u 30 sij 2015, 15:23, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA FERRARI !!!
-
- Legenda
Kad neko bude imao slike usporedbe, nek stavi. Baš me zanima
hvala
P.S. Nova Gulieta imat će zadnji pogon. jedan od detalja. Neki novi vjetrovi. Tako da ima smisla sve ovo skupa s Alfom.
hvala
P.S. Nova Gulieta imat će zadnji pogon. jedan od detalja. Neki novi vjetrovi. Tako da ima smisla sve ovo skupa s Alfom.
Samo neka se trkaju.
- nikolaf1
- Početnik
Da, da... Idu na tu foru, pa je sto kazes sve ovo smisleno sto je Alfa na bolidu. Samo, Djulija u Junu izlazi. Djulijeta je vec na trzistu.dmarijon je napisao/la:Kad neko bude imao slike usporedbe, nek stavi. Baš me zanima
hvala

FORZA FERRARI !!!