MotoGP/WSBK/MotoE
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: MotoGP/WSBK
Nerazumijem čemu 3 kategorije u jednom natjecanju?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
To podsjeća na pirelli-mercedes sagu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Dani
- Legenda

-
- Legenda
Jel to već ovaj vikend kreće sezona! Fino, nekako je to brzo prošlo.
http://www.motogp.com/en/events/Qatar/2014" onclick="window.open(this.href);return false;
Marquez je, koliko vidim, spreman.
http://www.motogp.com/en/events/Qatar/2014" onclick="window.open(this.href);return false;
Marquez je, koliko vidim, spreman.
Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Da, vecernji Katar.
Gdje cete gledati? BEurosport vise ne prenosi, Bt Sport je to uzeo, dal BBC jos uvijek ima prijenose?
Gdje cete gledati? BEurosport vise ne prenosi, Bt Sport je to uzeo, dal BBC jos uvijek ima prijenose?

-
- Legenda
Ja ne znam...
. Ima li koji stream? Prošle godine sam znao pričekat da završi pa skidat, ako nisam našao stream. Makar, puno bi radije uživo.

Samo neka se trkaju.
- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
slovenski kanal A nastavlja s prijenosima,subota fp4+quale,nedelja trka moto 2 motogp 

-
- Legenda
Ovo je ludo. Pratim letimično. sad upalio testove. Zašto su vozači iz druge lige ispred glavnih?
Lorenzo ljut kao pas...
Izgleda da su našeto gadno shebali s pravilima za te od sada tri kategorije i nastao je pravi cirkus
ako dobro kužim?
Lorenzo ljut kao pas...
Izgleda da su našeto gadno shebali s pravilima za te od sada tri kategorije i nastao je pravi cirkus

Samo neka se trkaju.
- wolfman
i meni je malo čudno,al vjerojatno je stvar u tome da "openi" imaju više goriva i više motora(engina) po sezoni pa ih mogu naganjat po treninzima a factory očito moraju šparatdmarijon je napisao/la:Ovo je ludo. Pratim letimično. sad upalio testove. Zašto su vozači iz druge lige ispred glavnih?
Lorenzo ljut kao pas...
Izgleda da su našeto gadno shebali s pravilima za te od sada tri kategorije i nastao je pravi cirkusako dobro kužim?
-
- Legenda
Ne znam, malo su ovi iz prve lige prenervozni da li bilo samo to
. A i ne sjećam se da je ikada bilo nešto slično. Čut ćemo komentare poslije.
Ludi neki treninzi, razbijaju se na sve strane.

Ludi neki treninzi, razbijaju se na sve strane.
Samo neka se trkaju.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Do trke imamo još 4. trening, kvale i warm up; i to su moguća određena poboljšanja kod tvorničkih momčadi, ali ovo je...po prvi put u puuuuno godina da nemam pojma okvirno gdje je tko. Motori su puno "iskreniji", tj. otvoreniji za vrijeme treninga, i ako pratiš stintove znaš tko ima kakav race pace, otprilike. Ovo do sada...upitnik. Ne znam kako će open funkcionirati kroz cijelu trku s gumama, kako tvorničke s gorivom. Evo intervjua kojeg je Rossi dao svojim Talijanima, i mislim da to sve opisuje:
“Maybe it’s not the strangest situation I have ever found myself in, but certainly in the last few years never happened anything like this”.
Is it a tragedy?
“It‘s a situation very difficult to understand, Aleix Espargaró is really fast with both tires. Apart from him, we are all very close, with just one second splitting eleven riders”.
You risked to miss the Q2.
“Our minimum goal was staying in the top ten and considering how it went, it was not so obvious. I missed the single lap: I was ahead of Lorenzo for almost the whole session, but he has been good at knocking those few tenths off in the end”.
The qualifying will be crucial.
“I have to drop a further few tenths tomorrow, every position earned on the starting grid will be crucial. Among the Factory class bikes me, Marc, Jorge, Dani and Bradl have a similar pace while Bautista seems a little bit faster”.
And then there's Aleix.
“He is the favourite for the victory, he is the only one able to be fast with every tire specs. I don’t underestimate Iannone and Dovizioso either, they are competitive not only on the single lap, they can reel off consistent laps in the low 1'56. They could stay on front for the whole race”.
How do you explain the competitiveness of Espargaró?
“He's riding really well, he is galvanized and so he is putting an extra effort. I cannot explain the difference between us because he is faster even with the same tyre. The chassis of his bike is older than ours, it shouldn’t be better. The extra fuel surely helps, but we don’t use strategies to limit the consumption in practices”.
What’s about the fuel consumption in the race?
“I’ll risk a lot, I’m really at the limit with the fuel”.
Do the tires affect so much the performances?
“We struggle a lot, with the rear tyre spinning when we open the throttle, especially when the bike is leaning. I tried the harder compound, it could be an option good for me, we will see. We have talked about the tyres’ situation in the Safety Commission but for the moment no changes are planned”.
What can we expect for Sunday?
“Who guess the podium is a genius. It will be one of those races where you can arrive ninth such as make the podium or even win”.
This means that who changed the rules has done it right.
“Yes, at the expenses of the Factory Hondas and Yamahas. They wanted penalized us and they have done it far too much”.

- speedy56
- Legenda
Svaka čast Marquezu 
I nakon one ozljede još uvijek drži najjači tempo od velikih dečka
Bautista, Smitih i Capricoso
isto ok (pomiješale su mi se sve one open klase pa ne zna, kolko je to do motora kolko do njih, al bilo kako bilo, dobar posao)
Ovaj Aleix ga isto sjeb... Cijeli vikend najbrži i onda se dva puta raspadne u Q2
Pedrosa proziran, Lorenzo izvuko što je išlo, Rossi razočarao nakon dobih testiranja.
Opće ne znam kaj da očekujem sutra, sljep sam. Marwuezov bijeg, Rossijev i Espargarov proboj, pad Smitha i Bautiste...
BTW: Dobri su ovi prijenosi na BT sportu, malo su mi svi oni već dosadni s tim Twitterom (mislim da je Sky s tim krenuo), al ajde, trebaju pratit vrijeme, manje-više isto ko na BEurosportu, možda čak i mrvicu bolje
EDIT
S foruma gp1

I nakon one ozljede još uvijek drži najjači tempo od velikih dečka
Bautista, Smitih i Capricoso

Ovaj Aleix ga isto sjeb... Cijeli vikend najbrži i onda se dva puta raspadne u Q2
Pedrosa proziran, Lorenzo izvuko što je išlo, Rossi razočarao nakon dobih testiranja.
Opće ne znam kaj da očekujem sutra, sljep sam. Marwuezov bijeg, Rossijev i Espargarov proboj, pad Smitha i Bautiste...
BTW: Dobri su ovi prijenosi na BT sportu, malo su mi svi oni već dosadni s tim Twitterom (mislim da je Sky s tim krenuo), al ajde, trebaju pratit vrijeme, manje-više isto ko na BEurosportu, možda čak i mrvicu bolje
EDIT
S foruma gp1
Kreator TV
Prateći trendove gledanosti te potaknuti velikim padom interesa gledatelja i oglašivača za MotoGP, Kreator TV odustaje od praćenja utrka MotoGP-a u sezoni 2014. Visoka cijena prava ne opravdava 18 40-minutnih utrka MotoGP-a od kojih je čak 7 zbog vremenske razlike u vrlo nepovoljnim terminima. Uz vrlo slabu gledanost slobodnih treninga, kvalifikacija te utrka slabijih klasa (Moto2, Moto3) našu odluku pojačala je i dostupnost MotoGP-a na teritoriju Hrvatske i u sklopu stranih platformi (Sport1, Rai, KanalA te mogućnost praćenja putem službene stranice motogp.com). Kreator TV odlučio je kupiti trenutno mnogo atraktivnija i gledanija motorsport prava čiji popis slijedi:
FIA World Touring Car Championships (FIA WTCC)
FIA European Rally Championships (FIA ERC)
DAKAR Series
FIA European Touring Car Championships (FIA ETCC)
Auto GP World Series
Abu Dhabi Desert Challenge
Silk Way Rally
Formula Renault Alps
Clio Cup Italia
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

-
- Legenda
Neki dan ulazim u t com i razmišljam da promjenim operatera samo radi F1 i motora. Kada sam vidio koliko je skuplje a koliko je manje usluga od konkurencije, iz principa sam odustao. A da sam potpisao i vidio ovo, poooludio bi
))
Svaka čast Marquezu, da. Ali ipak ugurali su se ovi open (ili koja je sada to već klasa) između Marka i ostatka. Pretpostavljam da bi u trci tvornički mogli biti brži. Ali opet... tvornički imaju manje rezervare i možda bi trebali više štediti od ovih, tako da...

Svaka čast Marquezu, da. Ali ipak ugurali su se ovi open (ili koja je sada to već klasa) između Marka i ostatka. Pretpostavljam da bi u trci tvornički mogli biti brži. Ali opet... tvornički imaju manje rezervare i možda bi trebali više štediti od ovih, tako da...
Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
Kreator je jedna neozbiljna firma koja prodaje muda pod bubrege. Sva sreća pa imam sport 1. Taj Štetner je tipičan hrvatski "poduzetnik". Joj što volim tu riječ "poduzetnik". Odmah se sjetim Zagorca, Sanadera, Todorića i ekipe. Kreator je krenuo sa f1, to im je propalo, prebacili se na moto gp. i to im je propalo. Sada će im propasti i ovo ostalo.

- Marc Marquez
- Navijam za: Ferrari
Marc sinoć iščupo pole
Bit će paprena utrka večeras, zaostatci su mali
Ali neću moć gledat nažalost, jer će oči bit uprte u Madrid 

-
- Legenda
Ma kakav Madrid, a avatar ti Marquez?! 
Razveselilo me kad sam vidio da i slovenski A kanal prenosi moto gp. + internet...

Razveselilo me kad sam vidio da i slovenski A kanal prenosi moto gp. + internet...
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
aha abu dhabi desert challenge ce sigurno gledat vise ljudi

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Marc Marquez
- Navijam za: Ferrari
Real ispred Marqueza ipak bez obzira na avatardmarijon je napisao/la:Ma kakav Madrid, a avatar ti Marquez?!

- wolfman
kakav start sezone,Marquez
Rossi
jedini downside mi je pad Bradla,bilo bi zanimljivo vidjet ako bi mogao što protiv ova dva razjarena bika
Lorenzo odličan start(i par zavoja),Smith i Bautista također super do pada
Ducati se također popravlja
moram spomenut i Reddinga koji se odlično borio s starom iskusnjarom Haydenom na slabim production Hondama
mislim da nas čeka super sezona

jedini downside mi je pad Bradla,bilo bi zanimljivo vidjet ako bi mogao što protiv ova dva razjarena bika
Lorenzo odličan start(i par zavoja),Smith i Bautista također super do pada

moram spomenut i Reddinga koji se odlično borio s starom iskusnjarom Haydenom na slabim production Hondama
mislim da nas čeka super sezona

-
- Legenda
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
- F1NAC
- Moderator
- speedy56
- Legenda
Odlicna utrka! Bilo je govora da ce ovi na factory motorima imati problema s bezinom (citaj Rossi na Yamahi) ali nista od toga - odlicno.
Marquez jednostavno cudo od covjeka, kad je Bradl ispred njega pao mislio sam da je gotovo i da ce ovaj samo pumpat razmak, no Rossi je spasio situaciju. Prosle sezone je u Katru isto bio dobar pa je ostatak sezone manje-vise bio prdac, treba vidjeti kako ce biti ove godine. Mislim da ako Honda ne napravi neku razlikuu brzini motora da ima s malo srece mozda i sanse za titulu. Na testiranjima je bio dobar a i sjecam se da je dao pedalu nekim starijim suradnicima. Par puta je danas objasnio Marquezu kako se rade neke stvari.
Bradl, Bautista, Smith super, do pada.
Lorenzo opet poletio i s mudima usao u prvi zavoj, steta zbog pada, vidlo se da je gazio crtu, a i kasnije je izjavio da je napravio pocetnicku gresku. Steta sto nismo vidjeli kako bi to zavrsilo da je trajalo.
Zasada ovo open-factory funkcionira, sigurno je da nije pravedno bas prema Hondi i Yamahi al koga briga kad gledamo ovakve utrke.
Marquez jednostavno cudo od covjeka, kad je Bradl ispred njega pao mislio sam da je gotovo i da ce ovaj samo pumpat razmak, no Rossi je spasio situaciju. Prosle sezone je u Katru isto bio dobar pa je ostatak sezone manje-vise bio prdac, treba vidjeti kako ce biti ove godine. Mislim da ako Honda ne napravi neku razlikuu brzini motora da ima s malo srece mozda i sanse za titulu. Na testiranjima je bio dobar a i sjecam se da je dao pedalu nekim starijim suradnicima. Par puta je danas objasnio Marquezu kako se rade neke stvari.
Bradl, Bautista, Smith super, do pada.
Lorenzo opet poletio i s mudima usao u prvi zavoj, steta zbog pada, vidlo se da je gazio crtu, a i kasnije je izjavio da je napravio pocetnicku gresku. Steta sto nismo vidjeli kako bi to zavrsilo da je trajalo.
Zasada ovo open-factory funkcionira, sigurno je da nije pravedno bas prema Hondi i Yamahi al koga briga kad gledamo ovakve utrke.

-
- Legenda
Točno to. Kako za sada izgleda, pogodili su dobar balans da izjednače slabije i jače. Pitanje je koji će se brže razvijati. Bit će problem ako openi budu sve bolji.
Dobar je Rossi, ali opet- zato jer ih je puno palo. Mislim da će Lorenzo biti realna opasnost ako Honda ne odmagli.
Uglavnom, ovo danas je bilo.. to je to. Žao mi Iannonea jedino.
Dobar je Rossi, ali opet- zato jer ih je puno palo. Mislim da će Lorenzo biti realna opasnost ako Honda ne odmagli.
Uglavnom, ovo danas je bilo.. to je to. Žao mi Iannonea jedino.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator