Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
vettel je prvi stint sigurno nešto vremena izgubio iza masse pa bi vjerujem zaostatak bio manji da je bio cijelu utrku treći. ne znam da li je mercedes stvarno mogao brže... ipak mislim da je rosberg pokušavao da stigne i napadne hamiltona tako da sumnjam da su bili u cruise mode-u
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Hamilton je cijelo vrijeme vozio po deltama, pa kad bi se Rosberg približio na cca 1.5s samo bi napravio najbolji ili zeleni krugvidc je napisao/la: ipak mislim da je rosberg pokušavao da stigne i napadne hamiltona tako da sumnjam da su bili u cruise mode-u

- vidc
- Veteran
To je onda zalosno za rosberga....
- F1NAC
- Moderator
Kimi poprilicno dobar s obzirom da je izgubio nesto Downforcea. Izgubio je endplate i kaskadu u prvom zavoju

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
- F1NAC
- Moderator
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Ajde barem nešto, dobio sam slom živaca kad su rekli da ga vjerojatno očekuje kazna.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
koji udarac

kolega @Cuky
pitao si me šta je sa Robertom Vallorosi, i dalje je u Ferrariju, izgleda da je ona sada PR Arrivabenea.
- Cuky
- Moderator
Kimi onboard, Q3
kako ovo dobro izgleda ove godine...
kako ovo dobro izgleda ove godine...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
Meni je ovo s Ferrarije potpuno nestvarno. Nakon godina loših vijesti, neuspjeha, frustracija... sada potpuno potvrda dobrog Ferrarija. Iz Williamsa tvrde da je Ferrari bolji od njih, Kimi kaže kako nisu daleko od Merca. Button komentira kako samo ferrari i mercedes u zavojima izgledaju stabilno i klasa za sebe...
Ne idu mi zajedno takve vijesti uz taj tim
Ne idu mi zajedno takve vijesti uz taj tim

Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja sam zadovoljan nastupom Ferrarija, ima još mnogo da se radi da bi Ferrari bio tamo gdje mi navijači Ferrarija želimo, ali ako uzmemo u obzir činjenicu gdje se Ferrari nalazio prošle godine, kakvu je brzinu imao i veoma restriktivna pravila kada je u pitanju razvoj bolida, ono što je Ferrari uradio u Australiji je impresivno.
Vettel je rutinski odradio Massu, u prvom stintu bio je iza Masse oko 1.5s kada je otišao Massa u box odvezao je svoja 3 najbolja kruga skoro u tom momentu na nivou Mercedesa, izašao ispred Masse, iako je Massa imao gume sa optimalnom radnom temperaturom nije mogao da pritisne Vettela kada je ovaj izašao iz boxa, u narednih desetak krugova napravio je oko 4.5 s prednosti Vettel ispred Masse, potom čuvao gorivo, Massa se bio približio na 2.5s, da bi poslednjih 5 krugova Vettel opet podigao tempo i stvorio prednost skoro od 4s.
Kimija zeznuo pitwall, box neću komentirati, u prvom stintu kada je bio iza Riccarda, prvi put kada je bilo jasno da Ricciardo neće moći da koristi DRS da se odbrani od Kimija, jer je Nasr bio ispred više od 1s, Kimija pozivaju u box.
Ono što možemo reći je da je Ferrarijeva PU definitivno bolja, dokaz za to je i Sauber, Ferrarijeva PU je bolja od Renoove, prošle godine to nije bio slučaj posebno ne u utrci, naravno još dosta treba raditi na PU, Australija je jedna od utrka sa najvećom potrošnjom goriva, vidjelo se da u tom segmentu Mercedes još ima prednost ali je ona manja nego prošle godine.
Vettel je rutinski odradio Massu, u prvom stintu bio je iza Masse oko 1.5s kada je otišao Massa u box odvezao je svoja 3 najbolja kruga skoro u tom momentu na nivou Mercedesa, izašao ispred Masse, iako je Massa imao gume sa optimalnom radnom temperaturom nije mogao da pritisne Vettela kada je ovaj izašao iz boxa, u narednih desetak krugova napravio je oko 4.5 s prednosti Vettel ispred Masse, potom čuvao gorivo, Massa se bio približio na 2.5s, da bi poslednjih 5 krugova Vettel opet podigao tempo i stvorio prednost skoro od 4s.
Kimija zeznuo pitwall, box neću komentirati, u prvom stintu kada je bio iza Riccarda, prvi put kada je bilo jasno da Ricciardo neće moći da koristi DRS da se odbrani od Kimija, jer je Nasr bio ispred više od 1s, Kimija pozivaju u box.
Ono što možemo reći je da je Ferrarijeva PU definitivno bolja, dokaz za to je i Sauber, Ferrarijeva PU je bolja od Renoove, prošle godine to nije bio slučaj posebno ne u utrci, naravno još dosta treba raditi na PU, Australija je jedna od utrka sa najvećom potrošnjom goriva, vidjelo se da u tom segmentu Mercedes još ima prednost ali je ona manja nego prošle godine.
-
- Legenda
Mercedesova prednost manje potrošnje goriva vjerojatno je radi bržeg bolida (ne-vožnja na limitu). Za pravu usporedbu Ferrari-Williams treba ipak pričekat Bottasa, i neke druge staze. Ali vjerojatno da je Ferrari ipak ispred.
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Arrivabene:
Nadam se da će sve biti u redu što se tiče strategije od naredne utrke kada bi Iñaki Rueda trebao da počne da radi."You know for example today we were working without the engineer in charge of strategy. Yesterday we had a problem in qualifying, because it's like when you are sailing very, very fast in a fog!
"All the engineers they were reading th data, but not having the guy who's an expert we were struggling a bit, and in fact we fucked up, as simple as it is! It could happen. Today we were quite convinced that we were quite strong."
- Cuky
- Moderator
ovaj Arrivabene je nešto kao i Toto Wolff...nema tu ušminkavanja "zeznuli smo, dogodi se" i sličnih PR gluposti...kaže odmah kako je pa kome krivo, a kome pravo

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Od kada se ovakim rječnikom priča u F1?F2004_the_best_ever je napisao/la:Arrivabene:Nadam se da će sve biti u redu što se tiče strategije od naredne utrke kada bi Iñaki Rueda trebao da počne da radi."You know for example today we were working without the engineer in charge of strategy. Yesterday we had a problem in qualifying, because it's like when you are sailing very, very fast in a fog!
"All the engineers they were reading th data, but not having the guy who's an expert we were struggling a bit, and in fact we fucked up, as simple as it is! It could happen. Today we were quite convinced that we were quite strong."

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- speedy56
- Legenda
Vrlo dobro (pogotovo ako su one glasine o slaganju bolida na brzinu istinite), vjerojatno najvažnija njima stvar je trakcija, koja u 3. sektoru nije problem, a itosremeno je ok kroz brze 11-12, dok se malo ne usporedi...Cuky je napisao/la:Kimi onboard, Q3
Cukyev video od 2:00 (šteta što nema grafike), i ovaj od 0:40
Edit: zaboravio sam dodat, treba vidjeti Ferrari na mediumu, Merc je imao dosta problema s njima na FP

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri ovi vaši mehaničari
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ferrari International AssistentKing iCool je napisao/la:Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri ovi vaši mehaničari

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Inače to mi je glupost kaznit nekoga ko ne može utjecati na to?
Udari po džepu Ferrarija al ne udaraj vozača po nogama, ionako su mu zasrali utrku i sad ga još treba na sljedećoj hendikepirati?
Takve pogreške će se uvijek dešavati jer se ne dešavaju "namjerno" već su spontane i slučajne.
Nije Kimi krenuo a da mu neko nije rekao da može?
Udari po džepu Ferrarija al ne udaraj vozača po nogama, ionako su mu zasrali utrku i sad ga još treba na sljedećoj hendikepirati?
Takve pogreške će se uvijek dešavati jer se ne dešavaju "namjerno" već su spontane i slučajne.
Nije Kimi krenuo a da mu neko nije rekao da može?
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...NE, od ove sezone se za to dobiva stop and go kazna mislim da 10 sec....King iCool je napisao/la:Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri ovi vaši mehaničari
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Cuky
- Moderator
11 onboard minuta sa Kimijem nakon prvog boksa
https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

- F1NAC
- Moderator
Po cemu je to bilo unsafe? Je pokupio koga u boksu? Je zasmetak nekom? Je kog doveo u opasnost?. Onda je mclaren morao dobit kaznu zbog spore voznjeKing iCool je napisao/la:Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri vi vaši mehaničari
Na cukyevom videu se vidi kako na minuti gubi kaskadu i prije boksa negdje endplate

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari mora poboljšati pit stop, ukupno vrijeme prolaska kroz box Vettela je za 0.6s bilo duže u odnosu na Massu i da nije bilo Ricciarda to bi vjerovatno i odlučilo gdje bi se Vettel vratio na stazu.
Mislim da SF15T Ferrari ima najveći rake od svih bolida Ferrarija do sada.
Mislim da SF15T Ferrari ima najveći rake od svih bolida Ferrarija do sada.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Naravno da je unsafe. Pa znali su da kotač nije pričvršćen i pustili ga van. Greška tima, a ne Kimija i oni bi zbog toga trebali dobiti kaznu. Jasno kao Sunce. Kaj je dobioWebber u Nurburgringu?F1NAC je napisao/la:Po cemu je to bilo unsafe? Je pokupio koga u boksu? Je zasmetak nekom? Je kog doveo u opasnost?. Onda je mclaren morao dobit kaznu zbog spore voznjeKing iCool je napisao/la:Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri vi vaši mehaničari
Na cukyevom videu se vidi kako na minuti gubi kaskadu i prije boksa negdje endplate
Webber was ordered to turn off his engine and the wheel was reattached, allowing the driver to rejoin the race near the back of the field. He finished seventh and his team were fined 30,000 euros ($38,500) for an unsafe release.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- speedy56
- Legenda