Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la vidc »

vettel je prvi stint sigurno nešto vremena izgubio iza masse pa bi vjerujem zaostatak bio manji da je bio cijelu utrku treći. ne znam da li je mercedes stvarno mogao brže... ipak mislim da je rosberg pokušavao da stigne i napadne hamiltona tako da sumnjam da su bili u cruise mode-u
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

vidc je napisao/la: ipak mislim da je rosberg pokušavao da stigne i napadne hamiltona tako da sumnjam da su bili u cruise mode-u
Hamilton je cijelo vrijeme vozio po deltama, pa kad bi se Rosberg približio na cca 1.5s samo bi napravio najbolji ili zeleni krug
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

To je onda zalosno za rosberga....
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kimi poprilicno dobar s obzirom da je izgubio nesto Downforcea. Izgubio je endplate i kaskadu u prvom zavoju
slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda

Točnije, oštetio, kasnije je negdje otpala
slika
slika
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nema kazne za Kimija
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Ajde barem nešto, dobio sam slom živaca kad su rekli da ga vjerojatno očekuje kazna.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

koji udarac #-o , Stefania Bochi PR zadužena za Kimija i žena Arrivabenea.

kolega @Cuky
pitao si me šta je sa Robertom Vallorosi, i dalje je u Ferrariju, izgleda da je ona sada PR Arrivabenea.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kimi onboard, Q3

kako ovo dobro izgleda ove godine...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Meni je ovo s Ferrarije potpuno nestvarno. Nakon godina loših vijesti, neuspjeha, frustracija... sada potpuno potvrda dobrog Ferrarija. Iz Williamsa tvrde da je Ferrari bolji od njih, Kimi kaže kako nisu daleko od Merca. Button komentira kako samo ferrari i mercedes u zavojima izgledaju stabilno i klasa za sebe...
Ne idu mi zajedno takve vijesti uz taj tim :D
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ja sam zadovoljan nastupom Ferrarija, ima još mnogo da se radi da bi Ferrari bio tamo gdje mi navijači Ferrarija želimo, ali ako uzmemo u obzir činjenicu gdje se Ferrari nalazio prošle godine, kakvu je brzinu imao i veoma restriktivna pravila kada je u pitanju razvoj bolida, ono što je Ferrari uradio u Australiji je impresivno.
Vettel je rutinski odradio Massu, u prvom stintu bio je iza Masse oko 1.5s kada je otišao Massa u box odvezao je svoja 3 najbolja kruga skoro u tom momentu na nivou Mercedesa, izašao ispred Masse, iako je Massa imao gume sa optimalnom radnom temperaturom nije mogao da pritisne Vettela kada je ovaj izašao iz boxa, u narednih desetak krugova napravio je oko 4.5 s prednosti Vettel ispred Masse, potom čuvao gorivo, Massa se bio približio na 2.5s, da bi poslednjih 5 krugova Vettel opet podigao tempo i stvorio prednost skoro od 4s.
Kimija zeznuo pitwall, box neću komentirati, u prvom stintu kada je bio iza Riccarda, prvi put kada je bilo jasno da Ricciardo neće moći da koristi DRS da se odbrani od Kimija, jer je Nasr bio ispred više od 1s, Kimija pozivaju u box.
Ono što možemo reći je da je Ferrarijeva PU definitivno bolja, dokaz za to je i Sauber, Ferrarijeva PU je bolja od Renoove, prošle godine to nije bio slučaj posebno ne u utrci, naravno još dosta treba raditi na PU, Australija je jedna od utrka sa najvećom potrošnjom goriva, vidjelo se da u tom segmentu Mercedes još ima prednost ali je ona manja nego prošle godine.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Mercedesova prednost manje potrošnje goriva vjerojatno je radi bržeg bolida (ne-vožnja na limitu). Za pravu usporedbu Ferrari-Williams treba ipak pričekat Bottasa, i neke druge staze. Ali vjerojatno da je Ferrari ipak ispred.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Arrivabene:
"You know for example today we were working without the engineer in charge of strategy. Yesterday we had a problem in qualifying, because it's like when you are sailing very, very fast in a fog!

"All the engineers they were reading th data, but not having the guy who's an expert we were struggling a bit, and in fact we fucked up, as simple as it is! It could happen. Today we were quite convinced that we were quite strong."
Nadam se da će sve biti u redu što se tiče strategije od naredne utrke kada bi Iñaki Rueda trebao da počne da radi.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ovaj Arrivabene je nešto kao i Toto Wolff...nema tu ušminkavanja "zeznuli smo, dogodi se" i sličnih PR gluposti...kaže odmah kako je pa kome krivo, a kome pravo

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Arrivabene:
"You know for example today we were working without the engineer in charge of strategy. Yesterday we had a problem in qualifying, because it's like when you are sailing very, very fast in a fog!

"All the engineers they were reading th data, but not having the guy who's an expert we were struggling a bit, and in fact we fucked up, as simple as it is! It could happen. Today we were quite convinced that we were quite strong."
Nadam se da će sve biti u redu što se tiče strategije od naredne utrke kada bi Iñaki Rueda trebao da počne da radi.
Od kada se ovakim rječnikom priča u F1?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda

Cuky je napisao/la:Kimi onboard, Q3
Vrlo dobro (pogotovo ako su one glasine o slaganju bolida na brzinu istinite), vjerojatno najvažnija njima stvar je trakcija, koja u 3. sektoru nije problem, a itosremeno je ok kroz brze 11-12, dok se malo ne usporedi...

Cukyev video od 2:00 (šteta što nema grafike), i ovaj od 0:40

Edit: zaboravio sam dodat, treba vidjeti Ferrari na mediumu, Merc je imao dosta problema s njima na FP
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri ovi vaši mehaničari
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

King iCool je napisao/la:Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri ovi vaši mehaničari
Ferrari International Assistent ;)
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Inače to mi je glupost kaznit nekoga ko ne može utjecati na to?
Udari po džepu Ferrarija al ne udaraj vozača po nogama, ionako su mu zasrali utrku i sad ga još treba na sljedećoj hendikepirati?
Takve pogreške će se uvijek dešavati jer se ne dešavaju "namjerno" već su spontane i slučajne.
Nije Kimi krenuo a da mu neko nije rekao da može?
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

King iCool je napisao/la:Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri ovi vaši mehaničari
...NE, od ove sezone se za to dobiva stop and go kazna mislim da 10 sec....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

11 onboard minuta sa Kimijem nakon prvog boksa
https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

King iCool je napisao/la:Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri vi vaši mehaničari
Po cemu je to bilo unsafe? Je pokupio koga u boksu? Je zasmetak nekom? Je kog doveo u opasnost?. Onda je mclaren morao dobit kaznu zbog spore voznje

Na cukyevom videu se vidi kako na minuti gubi kaskadu i prije boksa negdje endplate
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ferrari mora poboljšati pit stop, ukupno vrijeme prolaska kroz box Vettela je za 0.6s bilo duže u odnosu na Massu i da nije bilo Ricciarda to bi vjerovatno i odlučilo gdje bi se Vettel vratio na stazu.
Mislim da SF15T Ferrari ima najveći rake od svih bolida Ferrarija do sada.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

F1NAC je napisao/la:
King iCool je napisao/la:Kimi može biti sretan da je prošao bez kazne. Za "unsafe release" se dobiva po 10 mjesta kaze inače. Ali maFiA ide po običaju fiatu na ruku...dobri vi vaši mehaničari
Po cemu je to bilo unsafe? Je pokupio koga u boksu? Je zasmetak nekom? Je kog doveo u opasnost?. Onda je mclaren morao dobit kaznu zbog spore voznje

Na cukyevom videu se vidi kako na minuti gubi kaskadu i prije boksa negdje endplate
Naravno da je unsafe. Pa znali su da kotač nije pričvršćen i pustili ga van. Greška tima, a ne Kimija i oni bi zbog toga trebali dobiti kaznu. Jasno kao Sunce. Kaj je dobioWebber u Nurburgringu?

Webber was ordered to turn off his engine and the wheel was reattached, allowing the driver to rejoin the race near the back of the field. He finished seventh and his team were fined 30,000 euros ($38,500) for an unsafe release.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Ricciardo je u Maleziji prosle godine dobio 10s stop&go
slika
Odgovori