Sebastian Vettel [#5]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- sennacher
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Vettel
Re: Sebastian Vettel
Prošle ga se godine napadalo (opravdano) kad nije osigurao naslov nekoliko utrka prije kraja što je trebao s obzirom na odnos snaga, ali sad kad konačno vozi kako treba opet ne valja.
A komentari o dominantnom bolidu - pa to nije nikakva rijetkost u F-1 u zadnjih gotovo 30 godina (1984. i 1985. dominantni McLaren-Porsche, 1986.-87. Williams-Honda, pa idućih godina McLaren-Honda, pa u prvoj polovini 90-ih Williams-Renault, pa 1998. McLaren-Mercedes, kasnije im se pridružio Ferrari koji je 2000.-2004. bio nedodirljiv)
Usporedbe s Ayrtonom? Pa on je postao i ostao referenca u F1 za sva vremena, naravno da je nezahvalno uspoređivati vozače s njim kad nisu zajedno na stazi, ali s kim onda? A i Ayrtonove godine mučenja u McLarenu kad on više nije bio dovoljno konkurentan za naslov pokazuju da bez dobrog bolida ne ide.
A komentari o dominantnom bolidu - pa to nije nikakva rijetkost u F-1 u zadnjih gotovo 30 godina (1984. i 1985. dominantni McLaren-Porsche, 1986.-87. Williams-Honda, pa idućih godina McLaren-Honda, pa u prvoj polovini 90-ih Williams-Renault, pa 1998. McLaren-Mercedes, kasnije im se pridružio Ferrari koji je 2000.-2004. bio nedodirljiv)
Usporedbe s Ayrtonom? Pa on je postao i ostao referenca u F1 za sva vremena, naravno da je nezahvalno uspoređivati vozače s njim kad nisu zajedno na stazi, ali s kim onda? A i Ayrtonove godine mučenja u McLarenu kad on više nije bio dovoljno konkurentan za naslov pokazuju da bez dobrog bolida ne ide.
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Da, ali...homersimpson je napisao/la:Pa došao mu kolega sa 18-tog na 3, očito mogu puno.
Tek toliko da bude jasno, naravno da mislim da je Hamilton došao potpuno zasluženo do pobjede no isto tako zasluženo je pobjeđivao i Vettel, doduše uz veliku pomoć samog bolida ali tako stvari stoje danas i to je to. Da je pomalo dosadno - dosadno je - ako se gleda po pitanju pobjednika nadajmo se da će ta dominacija malo opasti i da će se dogoditi pokoji kiks pa da drugi dio sezone bude opet zanmljiviji od sadašnje situacije - prošla godina će se teško ponoviti, no možda hoće ali s manjim brojem pretendenata na naslov.
Nisam siguran da je to Webberu prvi put. Napravio je on više puta nešto slično. Mislim, došao sa zadnjih mjesta na gornju listu. Vettel se nije tako dokazao. Vettel je prilično ranjiv kada ne starta sa prvog mjesta. Ili kada mu prvo mjesto preotmu na startu. Lik kao da izgubi samopouzdanje i nije više na razini. Npr. u Kini... Kada su mu preoteli prvo mjesto, Vettel više nije bio toliko brz i dominantan. Bez obzira na gume.
Avanti FER, Avanti!!!
-
- Navijam za: Nikoga
Silverstone 2010.?
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Istina tad mu je puknula guma u 1 zavoju.avetma je napisao/la:Silverstone 2010.?
Al imao je i dosta sreće zbog SC-a (što ne umanjuje njegovu vožnju).
I ja sam nekako stekao dojam (možda pogrešan, nije se događalo često) da Vettel kad ne starta sa pole pozicije i kad ne odjuri odmah naprijed nije onako superioran, kad ga se stisne, pa mora prestizati i on biti u ulozi čovjeka koji juri vodećeg, ne izgleda tako dominantan.
Uostalom, pa i nismo ga vidjeli u ulozi da se probija u poredku, da se mora boriti i prestizati.
Svi govore da je genijalan i nepobjediv u ulozi kad je na čelu kolone, sam bez pritiska.. što i je, to je dokazao (istina ima i zvijer od auta, ali ne umanjuje njegovo umijeće kontroliranja utrke) ali za titulu jednog od najboljih vozaća današnjice mora se (bar po meni) dokazati i u onoj drugoj ulozi.. Koju su Schumacher, Alonso, Hamilton, Kubica prošli.
I Massa je genijalan kad starta sa 1. pozicije i na startu odjuri naprijed

Michael is faster than you!!
- Steering wheel
- Navijam za: McLaren
Istina, ni meni se ne cini da je superioran i agresivan u guzvi kao drugi (Alonso, Hamilton, Kubica...). Onda kada je dolazio u takve situacije, istini za volju - jako rijetko, da bi se mogao donjeti neki objektivniji zakljucak, nije pretjerano stiskao i kao da je dolagao trenutak samog napda i pokusaja pretjecanja. Opet, valja cekati vrijeme da dodje u takve situacije (cesce), pa da vidimo. Po meni, on je sjajan vozac, ali bi ga upravo dominacija njegovog bolida i jako malo opsanih situacija i pretjecanja pod pritiskom, sutra moglo kostati, gdje ce naprimjer morati napasti Alonsa, Hamiltona, Buttona (kojeg i ne cijenim previse kao vozaca) za poziciju, a ovi su mnogo iskusniji od njega u tome. Pa cak i Petrov mislim da ima vise iskustva sa pretjecanjem (i on druge i drugi njega), nego li Vettel. To ne mora da znaci da ne zna i nije sposoban, no samo kazem da se on do sada bas i nije dokazao u tom segmentu, ali nije ni imao prostor/potrebu da se dokazuje.

2010.: Force Croatia GP - 22./57 - prvo mjesto: Velika Britanija; drugo: -/-; trece: Bahrein
2011.: Force Croatia - --./--. - --------
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Dobra borba.
Hamilton bi ga dobio i prije, samo su staza i ujednačenost auta onemogućili to.
Avanti FER, Avanti!!!
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
1. tu se vidi tko je bolji vozac jer su auti skoro pa jednakiThe Greatest je napisao/la:Dobra borba.
2. u F1 ovakvo nesta necemo vidjet nikad
3. kao sto je senna rekao to je bilo cisto utrkivanje bez politike.... a toga u f1 nema
McLaren u <3
-
- Profesionalni vozač
Stvarno odlican dvoboj. Dobra voznja obojice.
- Stručnjak
- Navijam za: Ferrari Alonso Massa
po čemu?Kenny je napisao/la:Po čemu si to zaključio?Stručnjak je napisao/la:mali zna vozit, al ne baš toliko...
na njegovu sreću, upao je u auto koje je konkurentno tj nadomoćno u odnosu njegove konkurente pa onda ne postaje tako teško vozit auto koje je brže za pola sekunde+ od ostatka svijeta...
pa posebice d aima evo drugu sezonu za sebom nadmoćan bolid u odnosu na konkurenciju. to je jednostavno kao npr. alonso ide kroz neki zavoj 185km/h, ovaj 195km/h, i sad skontaj da ima zavojna na jednoj stazi rećemo 12/13, i svaki zavoj nek je brži par km i eto ga, na kraju ispadne da je brži po krugu nekih 0.400sec..i sad to adiraj na 53 kruga...
to je jednostavna matematika i za to čovjek ne treba završit neki fakultet da bi shvatio o čemu je riječ!
nek se razumimo, ne omalovažavam djela vettela ni umjeće vožnje, al' nek sjedne na mjesto scumachera npr oprali bi ga momci nebi mali znao di se nalazi!
EDIT:
..nek se razumijemo, ovdje ja mislim da nitko ne sumnja u njegove vozačke sposobnosti, nego klinac jednostavno ima bolid za popizdit brz i gdje se može rugat s konkurencijom NIŠTA VIŠE!
Kladim se da sjedne za drugi bolid, možda manje konkurentan da bi se izgubio u svemu tome!
A vi, ljubitelji Vettela, priznajte da ga izvlači bolid a ne njegovo to neko svemirsko umjeće vožnje ( kao što ga ima M. Schumacher)
Zadnja izmjena: gringo73, dana/u 18 svi 2011, 09:31, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: postovi u nizu
Razlog: postovi u nizu
Život bez brzine nije život
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Meni se svidio Vettel prije par godina na jednoj utrci na kiši (uh, ne mogu se sad sjetiti koja je to bila, Mađarska ako se ne varam) kad nisu bila tako sjajna vremena što se tiče bolida, ali prao je sve ostale debelo u takvim uvjetima, pa izađe SC, a kad se makne opet bježi svima 1-2 sec po krugu. Pomalo me podsjetio na Sennu tada, ali u takvim uvjetima jasno je pokazao da je materijal.
Sad ovo što se nije probijao, možda nije ni imao previše prilike, kad nije naprijed obično s bolidom nešto nije najbolje funkcioniralo pa i nije bio za neku borbu (kad ga je nedavno oprao Hamilton bilo je jasno da je bolid u tom trenutku bio jednostavno prespor).
I zašto se uvijek u njegovom slučaju priča samo o superiornom bolidu? Pa ove godine on praktično vozi bez KERS-a, nije li tih 80-ak konja u najmanju ruku svojevrsni hendikep?
Treba li se probijati danas? Sigurno ne pod svaku cijenu jer ljestvica mu ide u prilog, smiješe mu se dobri bodovi u svakom slučaju, a u ovoj situaciji pobjeda nije isključivi imperativ. Osobito i zato što nema jednog isključivog konkurenta već nekoliko njih međusobno rasipaju dobre plasmane i bodove. Dobro, Hamilton je najbliži i trenutno je važno biti ispred ili barem blizu njega.
Radili su tako i drugi i tako se zapravo dolazi do naslova (npr. Button solidnim vožnjama nakon odličnog starta sezone, da ne spominjem starijeg Rosbrega koji je 1982. do naslova došao jednom pobjedom). Ne treba mu toliko na tome zamjerati, svaki drugi vozač bi se na njegovom mjestu otprilike jednako ponašao.
Sad ovo što se nije probijao, možda nije ni imao previše prilike, kad nije naprijed obično s bolidom nešto nije najbolje funkcioniralo pa i nije bio za neku borbu (kad ga je nedavno oprao Hamilton bilo je jasno da je bolid u tom trenutku bio jednostavno prespor).
I zašto se uvijek u njegovom slučaju priča samo o superiornom bolidu? Pa ove godine on praktično vozi bez KERS-a, nije li tih 80-ak konja u najmanju ruku svojevrsni hendikep?
Treba li se probijati danas? Sigurno ne pod svaku cijenu jer ljestvica mu ide u prilog, smiješe mu se dobri bodovi u svakom slučaju, a u ovoj situaciji pobjeda nije isključivi imperativ. Osobito i zato što nema jednog isključivog konkurenta već nekoliko njih međusobno rasipaju dobre plasmane i bodove. Dobro, Hamilton je najbliži i trenutno je važno biti ispred ili barem blizu njega.
Radili su tako i drugi i tako se zapravo dolazi do naslova (npr. Button solidnim vožnjama nakon odličnog starta sezone, da ne spominjem starijeg Rosbrega koji je 1982. do naslova došao jednom pobjedom). Ne treba mu toliko na tome zamjerati, svaki drugi vozač bi se na njegovom mjestu otprilike jednako ponašao.
- homersimpson
- Početnik
njegov navijač a neznaš gdje je ostvario svoju prvu pobjedu, pa nije to tako davno bilo - Monzasennacher je napisao/la:Meni se svidio Vettel prije par godina na jednoj utrci na kiši (uh, ne mogu se sad sjetiti koja je to bila, Mađarska ako se ne varam) kad nisu bila tako sjajna vremena što se tiče bolida, ali prao je sve ostale debelo u takvim uvjetima, pa izađe SC, a kad se makne opet bježi svima 1-2 sec po krugu. Pomalo me podsjetio na Sennu tada, ali u takvim uvjetima jasno je pokazao da je materijal.
točno ali to samo ide u prilog o superiornosti njegovog bolida, a kers je mač s dvije oštrice s jedne strane daje dodatnu snagu dok s druge uvelike utječe na balanssennacher je napisao/la:I zašto se uvijek u njegovom slučaju priča samo o superiornom bolidu? Pa ove godine on praktično vozi bez KERS-a, nije li tih 80-ak konja u najmanju ruku svojevrsni hendikep?
slažem se i logično je, doduše malo potkapa duh ovog sporta ali u ovom slučaju si u pravu, međutim s ovim bolidom koji još uvijek ima barem sekundu prednosti pred konkurencijom on jednostavno mora težiti tome da u svakoj utrci pobjeđuje ili barem uvijek bude ispred njih, stvar se relativno brzo može zakompliciratisennacher je napisao/la:Treba li se probijati danas? Sigurno ne pod svaku cijenu jer ljestvica mu ide u prilog, smiješe mu se dobri bodovi u svakom slučaju, a u ovoj situaciji pobjeda nije isključivi imperativ. Osobito i zato što nema jednog isključivog konkurenta već nekoliko njih međusobno rasipaju dobre plasmane i bodove. Dobro, Hamilton je najbliži i trenutno je važno biti ispred ili barem blizu njega.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Vozio je Toro Rosso koji nije bio nikaki bolid i bio je često jako dobar, a i pobjedio s njim u Monzi, zar to negovori o tome da je dobar vozačStručnjak je napisao/la: po čemu?
pa posebice d aima evo drugu sezonu za sebom nadmoćan bolid u odnosu na konkurenciju. to je jednostavno kao npr. alonso ide kroz neki zavoj 185km/h, ovaj 195km/h, i sad skontaj da ima zavojna na jednoj stazi rećemo 12/13, i svaki zavoj nek je brži par km i eto ga, na kraju ispadne da je brži po krugu nekih 0.400sec..i sad to adiraj na 53 kruga...
to je jednostavna matematika i za to čovjek ne treba završit neki fakultet da bi shvatio o čemu je riječ!
nek se razumimo, ne omalovažavam djela vettela ni umjeće vožnje, al' nek sjedne na mjesto scumachera npr oprali bi ga momci nebi mali znao di se nalazi!
EDIT:
..nek se razumijemo, ovdje ja mislim da nitko ne sumnja u njegove vozačke sposobnosti, nego klinac jednostavno ima bolid za popizdit brz i gdje se može rugat s konkurencijom NIŠTA VIŠE!
Kladim se da sjedne za drugi bolid, možda manje konkurentan da bi se izgubio u svemu tome!
A vi, ljubitelji Vettela, priznajte da ga izvlači bolid a ne njegovo to neko svemirsko umjeće vožnje ( kao što ga ima M. Schumacher)
Mislim daće mu danas bit težak start i da će izgubit 1, ili 2 mjesta na startu jer mu KERS neradi

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Rekli su da će prek noći sredit KERS.Kenny je napisao/la:
Mislim daće mu danas bit težak start i da će izgubit 1, ili 2 mjesta na startu jer mu KERS neradi

(Nadam se da neće

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Sve i da ga ne srede, sigurno ce reci da imaju KERS za start, jer niko ne zeli da kaze "ja sam hrana za lavove, hajde pojedite me"... Osobno imam osjecaj da to nece srediti te ga vidim nakon prve sikane na 5-6 mjestu.Slash je napisao/la:Rekli su da će prek noći sredit KERS.Kenny je napisao/la:
Mislim daće mu danas bit težak start i da će izgubit 1, ili 2 mjesta na startu jer mu KERS neradi![]()
(Nadam se da neće).
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
startal je lik i u australiji bez kersa, weber u kini pa nisu bili ništ slabiji, dapače. iako u barci je daleko do 1.zavoja pa bi tu moglo bit problema, a i starta sa prljave strane. sve najgore mu u 1.zavoju želim...haha koje sam đubre xd
Michael is faster than you!!
- Stručnjak
Pobijedio je u utrci gdje je kišovito bilo, haos živi i po tome od"dobar"vozač?!Kenny je napisao/la:Vozio je Toro Rosso koji nije bio nikaki bolid i bio je često jako dobar, a i pobjedio s njim u Monzi, zar to negovori o tome da je dobar vozačStručnjak je napisao/la: po čemu?
EDIT:
Ok, ne kažem da nije, al na razini hamitona, alonsa nije, to s epriznat mora!
slažem se glede starta, d aće izgubit pokoju poziciju, al tokom utrke će se vratit sigurno, ako ne na stazi onda kroz boxove
- Stručnjak
treba be banirat odmaIgor18 je napisao/la:startal je lik i u australiji bez kersa, weber u kini pa nisu bili ništ slabiji, dapače. iako u barci je daleko do 1.zavoja pa bi tu moglo bit problema, a i starta sa prljave strane. sve najgore mu u 1.zavoju želim...haha koje sam đubre xd

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
a kad je pokupio po kiši Webbera iza SCKenny je napisao/la:Vozio je Toro Rosso koji nije bio nikaki bolid i bio je često jako dobar, a i pobjedio s njim u Monzi, zar to negovori o tome da je dobar vozačStručnjak je napisao/la: po čemu?
EDIT:

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Te 2008. su oba Tora Rossa bila bolja od RBR-a. Čak je bila šala da te godine vozi 6 šasija McLarena zbog očitog kopiranja.
6 STR-Ferrari 39
7 Red Bull-Renault 29
6 STR-Ferrari 39
7 Red Bull-Renault 29
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Stručnjak
epicF1NAC je napisao/la:a kad je pokupio po kiši Webbera iza SCKenny je napisao/la:Vozio je Toro Rosso koji nije bio nikaki bolid i bio je često jako dobar, a i pobjedio s njim u Monzi, zar to negovori o tome da je dobar vozačStručnjak je napisao/la: po čemu?
EDIT:

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
i sad recite da mali ne vozi dobro.. 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Profesionalni vozač
Pa vozi on dobro. Ali je bio klasa ispod Hamiltona u ovoj utrci, koji je bio naprosto genijalan. Spalio je option gume nakon 9-10 krugova, dok je Hamilton sa sva tri seta radio po 12 krugova.
-
- Profesionalni vozač
Pa vozi on dobro. Ali je bio klasa ispod Hamiltona u ovoj utrci, koji je bio naprosto genijalan. Spalio je option gume nakon 9-10 krugova, dok je Hamilton sa sva tri seta radio po 12 krugova.
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
SRV je napisao/la:Pa vozi on dobro. Ali je bio klasa ispod Hamiltona u ovoj utrci, koji je bio naprosto genijalan. Spalio je option gume nakon 9-10 krugova, dok je Hamilton sa sva tri seta radio po 12 krugova.

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012