Schumy.d je napisao/la:
A gledaj, činjenica je da je Sammir već godinama najbolji igrač naše lige. Ipak, nešto i to znači.
Jedino je problematično njegovo ponašanje (kako je Dani rekao), ali Bože moj, to su isto ljudi. Pili su i Olić, Vukojević, Eduardo... *ebiga, šta sad, ionako je bitno ono što se na terenu događa.
Evo kao sto sam obecao, ide malo opsirniji post na temu : Sammir i reprezentacija
- Prije dvije godine bili smo svjedoci kaosa oko izbora novog predsjednika saveza. Kandidati su bili Markovic i Stimac
Covjek iz sjene Mamic, je rukama, nogama branio Markovica, radio je predstave po medijima, i u dvorani.
Na kraju, za predsjednika je izabran Markovic. Mamic je bio zadovoljan, kako i ne bi, pobjedio je svog ljutog rivala Stimca.
Stimac se " povukao ".
Godinu dana kasnije, dolaskom nove garniture na vlasti, odjednom se Mamicu ne svidja Markovic, covjek kojega je branio.
Lagano se priprema teren za smjenu Markovica. Do prije nekoliko tjedana, Markovic i Mamic preko medija vele da nema govora o ostavci, vec ce on ( Markovic ) otici kad on to bude htio.
Kasnije pod pritiskom ( Mamica ) Markovic najavljuje svoj odlazak nakon Eura, a njegov nasljednik ce biti ni manje ni vise Suker.
Kao nogometas, bio je odlican, zabijao je za nasu reprezentaciju, a kao covjek.... samo cu ovo reci.... oni anticki novcici.
Prije nego sto krenem dalje, imam pitanje.... kako to da u "demokratskoj drzavi" pojedinci mogu stavljati svoje ljude na mjesta kada to god pozele, bez da se izadje na izbore, kao sto je to bio slucaj za predsjednika HNS-a ?
Ako se ne varam, Suker nije imao protukandidata. Tko je imao prste u instaliranju Sukera na mjesto predsjednika ?
Idem dalje... Od stare garniture u HNS-u od vecih faca, ostao je Srebric kao tajnik HNS-a. Njega se netko rjesava po kratkom postupku, ali da ipak ne bude toliko sumnjivo, prebacuje ga se da ostane kao " Kordinator svih reprezentacija ".
Za izvrsnog predsjednika, ( he ? ) izabran je ni manje ni vise nego Vrbanovic. Pitam se, ciji je to covjek ?
Da se sada vratim na Stimca....
- Kako to, da nakon tolikih godina, zestokog prepucavanja sa Mamicem, dolazi do velikog preokreta izmedju njih ?
Odjednom je sve zaboravljeno, sve je super ?!? - nema logike, sta nije ?
Ista stvar kao i sa Sukerom, nigdje protukandidata, nista, on je doslovno jednoglasno izabran za novog izbornika.
Zasto ? - heh, odgovor na ovo pitanje ce doci uskoro.
Krece era Igora Stimca.
Igramo prvu utakmicu protiv Svicarske. Svicarci su bili kud ikamo bolja ekipa. Netko suti.
Igramo protiv Makedonaca, igra je bila ( govorim za sebe ) ne gledljiva - netko i dalje suti, nista ne govori u medijima
Igramo protiv Belgije, i dalje mi je igra ne gledljiva, vjerujem da nisam jedini koji tako misli, ( s(p)retno dolazimo do boda), netko i dalje suti.
Zanimljivo, dok je Bilic bio na funkciji izbornika, taj netko je stalno po medijima indirektno kritizirao Bilica, te njegove odluke.
Kod Stimca, to nije bio slucaj, iako igra reprezentacije je losija nego za vrijeme Bilica.
I onda, kao grom iz vedra neba, Sammir pozvan u reprezentaciju.
Taj netko koji je dosada sutio, odmah cestitka izborniku i stozeru na ovom potezu, hvali ga na sva usta kako su imali hrabrosti, za razliku od Bilica.
Odgovor bi ovako glasio ;
Bit ce sve uredu, ti budi izbornik, ali moras mene slusati, sto god ja kazem, ti to moras uraditi. Neki ce reci, a sta je sa Radosevicem i njegovim pozivanjem u reprezentaciju ?
Samo se pripremao teren za Sammira, ovako je to bilo lijepo smisljeno, prvo poziv za igraca iz Hajduka, da se ne probudi nikakva sumnja, pa onda kasnije Sammir.
----Sammir----
U Hrvatskoj je vec 6 godina, 6 godina on igra po livadama HNL-a. Hm.. 6 godina, to je poprilicno dug period za nekoga tko igra za Dinamo.
Svako malo ga se moglo vidjeti kako je zaruzio u nekom narodnjackom klubu, cak je zavrsio i u policijskoj stanici na otrjeznjenju. Tada dolazi ona njegova : " Necu vise, dobio sam sina, vidjet ce te, promijenit cu se "
Naravno, to sto je rekao, moze objesit macki o rep, ponovno je vidjen sa bocom.
Sto se tice njegovih igrackih kvaliteta....
On je doveden taman kad Lukica ode, da ga zamjeni. No on to sa svojim igrama nikako nije napravio. U ovih 6 godina po koji bljesak, koja dobra akcija.
I to je materijal za reprezentaciju ?
Sad dolazi pitanje koga onda pozvati umjesto njega ?
Ima jedan mali decko, igra za Dinamo, ali i on ce kad tad doci u reprezentaciju jer ce doci do smjene generacije, a njegovo je ime Mateo Kovacic.
Radije cu gledati malog decka koji bi ginuo na terenu, nego nekoga kojem treba ulazak u reprezentaciju samo da bi se prodao u inozemstvo.
Da, tuzna je to istina. Nije on pozvan u reprezentaciju zbog svojih kvaliteta, vec da se proda u inozemstvo, jer je to izgleda jedini nacin da pobjegne sa ovih livada HNL-a. Mamic bi ga prodao kad ikad samo da ga se rijesi, ali ponuda nema, jer tko ce dati za takvog igraca trazenu svotu/cifru. Ovako ce to malo bolje izgledati za Mamica, te ce se Sammir prodati.
Da privedem ovo kraju...
Stimac ce biti izbornik dok god bude slusao Maminja, Maminjo ce preko reprezentacije gurati svoje igrace, te ih kasnije za €€ otisnuti u inozemstvo.
Pozivanjem Sammira u reprezentaciju, reprezentacija je i sluzbeno postala privatna prcija pojedinaca koji guraju svoje igrace ( interese ), i zato je ja vise ne pratim.
Vidim, nisam jedini.