Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Dodi_napalm je napisao/la:uff.. opet u tu raspravu.. ;)
2005. bolid i gume van konkurencije, jedina konkurencija je bio Kimmi koji je gazil taj mclaren kolko ide zato mu je i rikaval.. dok se alonso naslađival njegovoj nesreći i dizal prstiće u zrak (fuy kak sam mrzel takav način proslave pobjede.. jeeeejj prstićiii gleeee moje prstićeeee :) ) tak da tu spominjat da je pobjedil Schumya je bezveze, pa nije mu ni blizu bil..
2006. početak sezone imaju momentum iz 2005., nakon priključka Ferarrija Schumyu u vitalnom dijelu prvenstva rikne motor.. dakle kombinacija sreće i bolida (gume) a ne njegova vozačka vještina.
Zato mu to ne priznam..

1994. i sudar - to su bila druga F1 vremena i nikom to nije ni bilo čudno, jer su se lupali i u sezonama prije, naravno da ga je namjerno udaril, tu je tek pokazal kolko mu je stalo do tog naslova, jer kaj su mu radili te sezone ne čudim se kaj ga je lupil.. nije sportski potez ali je potez kojim se krase najveći.. vjerujem da mu se danas desi slična situacija da bi to isto napravil.. makar on priča na nebi.. ma nebi vraga.. zna da je najbolji i to je to.
Dok nando nije ni to kadar napraviti.. on kad ga netko takne u žaru borbe ga ide tužit kamermanu - odi vidi kaj mi je napravil... sram ga bilo, bezobraznik jedan.. :)
moderni gladijator my ass #-o
eto.
Tu si sve rekao,nemaš iste kriterije,dok Alonso nema pravo slaviti i "dizati prstiće u zrak",Schumacher ima pravo namjerno izgurat konkurente sa staze i slaviti #-o .A da se danas desi takva situacija(Schumacher-Hill) ne samo da bi mu oduzeli bodove za tu sezonu,nego vjerujem da bi dobio kaznu i za sljedeću ;)

A to za 2005 i 2006 ne da mi se raspravljat već sam puno postova napisao o toj temi,i mogu samo jedno ponoviti u najmanju ruku imali su jednake bolide(2005,mislim na McM) a 2006 Ferrari je bio bolji bolid izrazito
I još nešto shvaćam ako si Schumacherov fan da veličaš njegovo vozačko umijeće,ali kritizirati nekog drugog zbog slavlja(sjetimo se Imole 1993),kukanja,plakanja,poštenja ili ne znam čega već bi trebali zadnji radit Schumacherovi navijači
Zadnja izmjena: Chuck Norris, dana/u 22 pro 2009, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
...put u raj nije posut ružama...
HOS
Navijam za: M Schumachera

Post Postao/la HOS »

Chuck Norris je napisao/la: najmanju ruku imali su jednake bolide(2005,mislim na McM) a 2006 Ferrari je bio bolji bolid izrazito
Opa ozgleda da smo mi gledali neku drugu F1 nisan zna da je Schumi vozija mclarena 2005 i da je Ferrari bija izrazito bolji bolid nekako mi je u sjecanju da je bija samo malo bolji na kraju sezone
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

HOS je napisao/la:
jednom ga je pobijedio ako ćeš tako gledat kolko je onda schumi njega puta pobijedio mislin da 2005 nema smisla tako ti ja mogu reći da je njega schumi pobijedija 2001 , 2002 , 2003 , 2004 a za tu 2006 znamo svi kako se Alonso usra u kini i ko je bija ispred koga na sizuki i ko je kome bušija gume na brazilu :D
OK s tim jednom mogu se složit.Samo su 2006 oba imali konkuretne bolide,tako da je rezultat Alonso-Schumacher 1-0 :biggrin:
HOS je napisao/la: Opa ozgleda da smo mi gledali neku drugu F1 nisan zna da je Schumi vozija mclarena 2005 i da je Ferrari bija izrazito bolji bolid nekako mi je u sjecanju da je bija samo malo bolji na kraju sezone
Ovaj post se odnosi na to da je kolega dodi napalm rekao da je Alonso prvak bio 2005 zbog Kimijevih kvarova pa da mu ne priznaje zasluge Alonsu.Znam ja kolega dobro ko je vozio gdje 2005 tako da taj tvoj pokušaj izvrtanja mojih riječi nije uspio ;)
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

Chuck Norris je napisao/la:
Dodi_napalm je napisao/la:dva put ga je pobjedio????
nijednom da mu ja priznam.. znam da rezultati govore drugačije.. ali.. ne priznam :)
Ne trebaš mu ih priznat ti ne pita se nas,zna se ko priznaje rezultate ;)
A zbog čega ne priznaješ,neki razlog?
E ak tak gledas, onda je Schumy pobijedil Alonsa 2001, 2003, 2004, tak da je jos u prednosti...
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

Uvjek je tak sa Alonso fanovima.. druga percepcija istih događaja :)
Slažem se da su danas druga pravila u odnosu na 1994. i da to danas napravi vjerojatno bi mu sva rodbina išla na streljanje te ban iz morotsporta ili goli otok ili nešto u tom stilu, po meni bezveze.. nek se utrkuju do koske :)
Vjerojatno si mislil na Imolu 1994. i Senninu tragediju.. i ako veliš da je schumy slavil na postolju preporučam da ponovo pogledaš tu utrku.. niko nije ništ slavil, stajal je na postolju, par puta je mahnul mehaničarima.. neš ti slavlja.. ufff

http://rapidshare.com/files/111142833/1 ... .part1.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare.com/files/111153671/1 ... .part2.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare.com/files/111162277/1 ... .part3.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare.com/files/111167321/1 ... .part4.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare.com/files/111172163/1 ... .part5.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare.com/files/111176447/1 ... .part6.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare.com/files/111180443/1 ... .part7.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
linkovi za skinut utrku...

glede prstića i slavlja, sjećam se kad je hakinenu par zavoja prije kraja riknul auto i Scumy je pobjedil (nebrem se sjetit di je točno to bilo) otišel je do njega pružil mu ruku, vidlo se da mu je žao, nije slavil ko da je odvezel utrku života, skakal po autu i neznam kaj, dok je alonso to svaki put odigraval, o ostalom se slažem sa HOSom pa da ne ponavljam isto. :)
Zadnja izmjena: Dodi_napalm, dana/u 22 pro 2009, 13:06, ukupno mijenjano 1 put.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Chuck Norris je napisao/la:
Dodi_napalm je napisao/la:uff.. opet u tu raspravu.. ;)
2005. bolid i gume van konkurencije, jedina konkurencija je bio Kimmi koji je gazil taj mclaren kolko ide zato mu je i rikaval.. dok se alonso naslađival njegovoj nesreći i dizal prstiće u zrak (fuy kak sam mrzel takav način proslave pobjede.. jeeeejj prstićiii gleeee moje prstićeeee :) ) tak da tu spominjat da je pobjedil Schumya je bezveze, pa nije mu ni blizu bil..
2006. početak sezone imaju momentum iz 2005., nakon priključka Ferarrija Schumyu u vitalnom dijelu prvenstva rikne motor.. dakle kombinacija sreće i bolida (gume) a ne njegova vozačka vještina.
Zato mu to ne priznam..

1994. i sudar - to su bila druga F1 vremena i nikom to nije ni bilo čudno, jer su se lupali i u sezonama prije, naravno da ga je namjerno udaril, tu je tek pokazal kolko mu je stalo do tog naslova, jer kaj su mu radili te sezone ne čudim se kaj ga je lupil.. nije sportski potez ali je potez kojim se krase najveći.. vjerujem da mu se danas desi slična situacija da bi to isto napravil.. makar on priča na nebi.. ma nebi vraga.. zna da je najbolji i to je to.
Dok nando nije ni to kadar napraviti.. on kad ga netko takne u žaru borbe ga ide tužit kamermanu - odi vidi kaj mi je napravil... sram ga bilo, bezobraznik jedan.. :)
moderni gladijator my ass #-o
eto.
Tu si sve rekao,nemaš iste kriterije,dok Alonso nema pravo slaviti i "dizati prstiće u zrak",Schumacher ima pravo namjerno izgurat konkurente sa staze i slaviti #-o .A da se danas desi takva situacija(Schumacher-Hill) ne samo da bi mu oduzeli bodove za tu sezonu,nego vjerujem da bi dobio kaznu i za sljedeću ;)

A to za 2005 i 2006 ne da mi se raspravljat već sam puno postova napisao o toj temi,i mogu samo jedno ponoviti u najmanju ruku imali su jednake bolide(2005,mislim na McM) a 2006 Ferrari je bio bolji bolid izrazito
I još nešto shvaćam ako si Schumacherov fan da veličaš njegovo vozačko umijeće,ali kritizirati nekog drugog zbog slavlja(sjetimo se Imole 1993),kukanja,plakanja,poštenja ili ne znam čega već bi trebali zadnji radit Schumacherovi navijači
U boldanom dijelu posta se apsolutno slažem! Alonsa svakako kao čovjeka i pojavu ne volim, ali mu treba priznati da je ovoga trenutka najbolji vozač današnjice.

Obojani dio posta svakako ne drži vodu i to bi barem ti trebao znati. 2005. godine ti su bolidi (Ferrari - Renault) bili toliko različiti i odvojeni u performansama da su gotovo neusporedivi. Alonso je imao barem 3 puta bolji bolid nego što ga je imao Michael i tu nema nikakve dvojbe.
2006. godine bilo je jako puno kišnih utrka, na kojima je prednost imao Michelin, dok je Bridgestone bio jači na stazama na kojima su temperature visoke. Treba spomenuti i činjenicu da je Renaultov bolid u prvom dijelu sezone bio apsolutno dominantan (i time ne umanjujem Alonsov uspjeh s njime, pogledajmo Fisica u istom autu), dok je Ferrari bio na razini prošlogodišnjeg, dakle kanta. Od Imole, Ferrari preuzima konce i počinje prestizati Renault, što mu na kraju i uspjeva. A onda dolazi Suzuka... Ta crna Suzuka... Pobjedom na toj stazi, utrku prije kraja Michael bi bio vodeći u prvenstvu. Ali nije... Nakon 6 godina, eksplodirao je propeti konjić. Alonso u zadnjoj utrci superiorno potvrđuje naslov.

Činjenica je da se Alonso najbolje snašao u svom bolidu, dok mnogi drugi u to vrijeme nisu, činjenica je da je njegovo vozačko umijeće zaslužno (uz dobar bolid) za to što sada ima dva naslova svjetskog prvaka, ali je isto tako činjenica da Alonso Schumachera nije pobjedio dvaput. 2006. mu priznajem, iako bi te sezone Michael bio prvak da nije bilo određenih okolnosti, koje su opet, ha Bože moj, sastavni dio ovog sporta, ali okolnosti koje Alonsu nikada nisu došle na naplatu.

I zadnji dio posta se opet slažem s tobom, iako jedan dio nije točan (radi se o Imoli 1994.) gdje mislim da Michael nije slavio. Čovjek se nasmijao, i ima apsolutno pravo na to. ;) Senna je u tim trenutcima bio živ (iako je bio već mrtav po talijanskim zakonima, ali srce mu je kucalo), i to je bilo sve što su vozači na postolju u tom trenutku znali. ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Chuck Norris
Veteran
Veteran

luka_kimi je napisao/la: U boldanom dijelu posta se apsolutno slažem! Alonsa svakako kao čovjeka i pojavu ne volim, ali mu treba priznati da je ovoga trenutka najbolji vozač današnjice.

Obojani dio posta svakako ne drži vodu i to bi barem ti trebao znati. 2005. godine ti su bolidi (Ferrari - Renault) bili toliko različiti i odvojeni u performansama da su gotovo neusporedivi. Alonso je imao barem 3 puta bolji bolid nego što ga je imao Michael i tu nema nikakve dvojbe.
2006. godine bilo je jako puno kišnih utrka, na kojima je prednost imao Michelin, dok je Bridgestone bio jači na stazama na kojima su temperature visoke. Treba spomenuti i činjenicu da je Renaultov bolid u prvom dijelu sezone bio apsolutno dominantan (i time ne umanjujem Alonsov uspjeh s njime, pogledajmo Fisica u istom autu), dok je Ferrari bio na razini prošlogodišnjeg, dakle kanta. Od Imole, Ferrari preuzima konce i počinje prestizati Renault, što mu na kraju i uspjeva. A onda dolazi Suzuka... Ta crna Suzuka... Pobjedom na toj stazi, utrku prije kraja Michael bi bio vodeći u prvenstvu. Ali nije... Nakon 6 godina, eksplodirao je propeti konjić. Alonso u zadnjoj utrci superiorno potvrđuje naslov.

Činjenica je da se Alonso najbolje snašao u svom bolidu, dok mnogi drugi u to vrijeme nisu, činjenica je da je njegovo vozačko umijeće zaslužno (uz dobar bolid) za to što sada ima dva naslova svjetskog prvaka, ali je isto tako činjenica da Alonso Schumachera nije pobjedio dvaput. 2006. mu priznajem, iako bi te sezone Michael bio prvak da nije bilo određenih okolnosti, koje su opet, ha Bože moj, sastavni dio ovog sporta, ali okolnosti koje Alonsu nikada nisu došle na naplatu.

I zadnji dio posta se opet slažem s tobom, iako jedan dio nije točan (radi se o Imoli 1994.) gdje mislim da Michael nije slavio. Čovjek se nasmijao, i ima apsolutno pravo na to. ;) Senna je u tim trenutcima bio živ (iako je bio već mrtav po talijanskim zakonima, ali srce mu je kucalo), i to je bilo sve što su vozači na postolju u tom trenutku znali. ;)

Imola je 2006 ako se ne varam bila 4.utrka sezone,tako da je iza imole bilo još 14.utrka tako da o dominaciji Renaulta u 1.djelu sezone ne možemo govorit.
A što se tiče Suzuke,to je sastavni dio ovog spota i spada u sferu šta bi bilo kad bi bilo,i da je pobjedio u Suzuki ne znači da bi bio prvak,i to nikad nećemo saznati,ali ok.

Vidim mnogi ovdje tvrde Alonso je bio prvak dvaputa zato što je imao dominatniji bolid u odnosu na konkurenciju,s čime se ne slažem,ali evo reću da prihvatam tu tezu pa ću pitat ,koliko je Schumacher od svojih 7 naslova osvojio a da nije imao najbolji bolid?
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

5 :biggrin:
joke..
on je svoj prvi osvojil u puno lošijem Benettonu od tada svemoćnih Williamsa.. taj prvi je pokazal kak diše.
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Dođem povremeno vidjet ako se nešto pametno piše, a vidim sve po starom - povuci potegni. :ubise:

Nema pojma voziti Schumacher, Beneton je ionako bio bolid van pravila, Ferrari je ionako mašinerija u svoje vrijeme bez konkurencije
Nema pojma ni Alonso, bolid mu je donio oba naslova i naravno očita sreća tj nesreća konkurnata
Nema pojma ni Kimi voziti, McM je rasturao kao zvečke, a naslov 2007 mu je pao u krilo ni krivom ni dužnom.
Nema pojma niti Hamilton, ionako je sjedio u najboljem bolidu kad je osvojio naslov...

and so on...

Svi zadovoljni?
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

p@rtibrejker je napisao/la:Dođem povremeno vidjet ako se nešto pametno piše, a vidim sve po starom - povuci potegni. :ubise:

Nema pojma voziti Schumacher, Beneton je ionako bio bolid van pravila, Ferrari je ionako mašinerija u svoje vrijeme bez konkurencije
Nema pojma ni Alonso, bolid mu je donio oba naslova i naravno očita sreća tj nesreća konkurnata
Nema pojma ni Kimi voziti, McM je rasturao kao zvečke, a naslov 2007 mu je pao u krilo ni krivom ni dužnom.
Nema pojma niti Hamilton, ionako je sjedio u najboljem bolidu kad je osvojio naslov...

and so on...

Svi zadovoljni?
a đe mi je Button? :biggrin:

ma to ti je kad nema f1 ni blizu i onda je ljudima dosadno pa piušu kak ne priznaju naslove najboljeg vozača danas :roll:
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Botun ti je u onom - and so on :D

Ajd malo on topic, da ne zaboravimo kako to ide:
Alonso: dolazak u Ferrari u najboljem trenutku moje karijere

BTW, čujem da Kimi kaže kako si Alonso preko Santandera plaća mjesto u Ferrariju. Što reći na to?
- Oviedon Ihmisohjus -
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

p@rtibrejker je napisao/la:Botun ti je u onom - and so on :D

BTW, čujem da Kimi kaže kako si Alonso preko Santandera plaća mjesto u Ferrariju. Što reći na to?
ja mislim da je u neku ruku dobro rekao,ne s time da on treba plaćat nego s time di je Santander odlazio tu je i on išao zar ne? ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

p@rtibrejker je napisao/la:Botun ti je u onom - and so on :D

Mogu reći da čovjek nema razloga lagati. Pogotovo kada je riječ o Kimiju. ;)

Također, mogu reći da to nije napad na Alonsa, već odgovor na pitanje. Citiram: "Moje smjenjivanje nije imalo veze sa mojim vožnjama, nego je imalo veze sa nekakvim ugovorom Ferrarija i Santandera, u kojem je navedeno da će Santander biti sponzor Ferrarija samo ukoliko Alonso bude vozio za Ferrari." ;)

Neka Alonsu Ferrarija. Zaslužio je, nakon mučenja prošle dvije godine. :|
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

p@rtibrejker je napisao/la: BTW, čujem da Kimi kaže kako si Alonso preko Santandera plaća mjesto u Ferrariju. Što reći na to?
Mislim da si nitko ne može plaćati mjesto u Ferrariju. ;)
Pa nije Ferrari neka sprdnja od momčadi da im fali novaca pa se moraju snalaziti... :roll:
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

Schumy.d je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la: BTW, čujem da Kimi kaže kako si Alonso preko Santandera plaća mjesto u Ferrariju. Što reći na to?
Pa nije Ferrari neka sprdnja od momčadi da im fali novaca pa se moraju snalaziti... :roll:
Danas u F1 se sve vrti oko novca, tak da vjerojatno je to istina...nazalost....
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

schuey je napisao/la:ja mislim da je u neku ruku dobro rekao,ne s time da on treba plaćat nego s time di je Santander odlazio tu je i on išao zar ne? ;)
U neku ruku je a u neku i nije. Jako je tanka linija između to dvoje.
Ferrari je angažirao Alonsa, i to po njihovim riječima godinu dana ranije od planiranog. Zašto? Baš je toliko bio bitan Santander i njegova lova u ovoj priči? Toliko da ga se angažira godinu dana ranije? Naravno da može biti tako.
Ali može biti i da je Santander samo bonus Ferrariju u svemu ovome. Ako su zaista htjeli Alonsa a Santander dobili usput.

Ako ćemo vjerovati nekim izjavama LDM - Domenicali, Alonso je bio u planu prije 3 godine (što lagano potvrđuje i priča Rossa Brawna o zadnjoj godini u Ferrariju koji je izjavio da su u planu bila 2 vozača od kojih je jedan bio zauzet - a Alonsa nisu angažirali). Nameće mi se mišljenje da je Alonso bez obzira na sve bio Ferrarijev, a Santander je išao za njim (ili u ovom slučaju kao prethodnica ako su znali ili mislili to će se dogoditi).

Da li je Santander pogurao raniji dolazak Alonsa ili su u Ferrariju bez obzira na to odlučili napraviti velike izmjene? Eh, da mi je ponekad biti muha pa da zujim po kancelariji za vrijeme sastanka. :D
luka_kimi je napisao/la:Mogu reći da čovjek nema razloga lagati. Pogotovo kada je riječ o Kimiju. ;)

Također, mogu reći da to nije napad na Alonsa, već odgovor na pitanje. Citiram: "Moje smjenjivanje nije imalo veze sa mojim vožnjama, nego je imalo veze sa nekakvim ugovorom Ferrarija i Santandera, u kojem je navedeno da će Santander biti sponzor Ferrarija samo ukoliko Alonso bude vozio za Ferrari." ;)

Neka Alonsu Ferrarija. Zaslužio je, nakon mučenja prošle dvije godine. :|
Zašto nema razloga lagati? Jer je to Kimi? Po čemu on recimo ne laže ili skriva istinu?
Ima makar jedan razlog. ako je istina ono što u Ferrariju tvrde, da Alonsa smatraju mnogo boljim u određenim aspektima od Kimija i da je zato došlo do zamjene, misliš da bi Kimi rekao: "Da, u pravu su, stvari tako stoje i Alonso je bolji od mene u tome pa razumijem Ferrarijevu odluku". Ne, naravno, niko od njih neće tako reći. Možda on uoće nije niti svjestan toga da tako stvari stoje, ne znam, ali uglavnom vjerujem da je rekao ono što misli.
Ali zaista ne znam zašto bi se njega trebalo držati kao jedinog iskrenog u ovome. Pogotovo radi toga jer je on učestvovao indirektno u ovome. Ako stoji ono što sam prije napisao i pisao, da je Todt glavni za dovođenje Kimija a ne Alonsa makar je Alonso bio ajmo reći prvi odabir, onda tu nema veze Santander kao dovoditelj Alonsa u Ferrari. Godinu dana ranije možda, ili bolje rečeno vjerovatno da, ali to opet nema veze samo i isključivo sa Santanderom.
Zadnja izmjena: p@rtibrejker, dana/u 22 pro 2009, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
- Oviedon Ihmisohjus -
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

p@rtibrejker je napisao/la:
schuey je napisao/la:ja mislim da je u neku ruku dobro rekao,ne s time da on treba plaćat nego s time di je Santander odlazio tu je i on išao zar ne? ;)
U neku ruku je a u neku i nije. Jako je tanka linija između to dvoje.
Ferrari je angažirao Alonsa, i to po njihovim riječima godinu dana ranije od planiranog. Zašto? Baš je toliko bio bitan Santander i njegova lova u ovoj priči? Toliko da ga se angažira godinu dana ranije? Naravno da može biti tako.
Ali može biti i da je Santander samo bonus Ferrariju u svemu ovome. Ako su zaista htjeli Alonsa a Santander dobili usput.

Ako ćemo vjerovati nekim izjavama LDM - Domenicali, Alonso je bio u planu prije 3 godine (što lagano potvrđuje i priča Rossa Brawna o zadnjoj godini u Ferrariju koji je izjavio da su u planu bila 2 vozača od kojih je jedan bio zauzet - a Alonsa nisu angažirali). Nameće mi se mišljenje da je Alonso bez obzira na sve bio Ferrarijev, a Santander je išao za njim (ili u ovom slučaju kao prethodnica ako su znali ili mislili to će se dogoditi).

Da li je Santander pogurao raniji dolazak Alonsa ili su u Ferrariju bez obzira na to odlučili napraviti velike izmjene? Eh, da mi je ponekad biti muha pa da zujim po kancelariji za vrijeme sastanka. :D
hehe u pravu si sve,no isto tako se sjećaš vjerovatno priče da Santander je odlučio nakon što se znalo da će preći podebljati ugovor,to isto može biti da su ga pogurali osiguravši novce da se isplati Kimija ;) sve u svemu na suradnja je na opću korist sviju,i ako mogu Japanci imat svoje sponzore koji ih guraju ne vidim što bi bilo sporno da ovakav kalibar vozača ima svog "pratitelja" :D
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

ilegalan bolid kao argument ne drži vodu za benetton... ;)
Ne vjerujem da Kimmi sad prodaje maglu, vjerojatno je rekel kak stvari stoje, kaj nije nimalo iznenađujuće... Santader je pratil Alonsa u Mclarenu, on se posvađal, ugovor ih je vezal za momčad koja nema španjolca i bili su nezadovoljni, morali su van. U Ferarriju su našli plodno tlo i osigurali si investiciju podrškom Alonsa te isplatom Kimmia.
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

zagor je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
Danas u F1 se sve vrti oko novca, tak da vjerojatno je to istina...nazalost....
Istina da si Alonso plaća mjesto?
Na koju foru je onda Kimi recimo završio u Ferrariju? On si nije morao platiti? Na ovo ne moraš replicirati, izlazim iz krajnosti... ;)

Osobno smatram da je Santander prije pogurao malo ranije Alonsa u Ferrari, no da su u Ferrariju bili spremni isplatiti Kimija. Ali ako su prvi rekli da oni plaćaju, zašto ne. E sad, da li se može prije reći da je to plaćeno mjesto, ili potplaćeno? :D Zna se kakvi vozači plaćaju mjesto u timu (po meni oni koje tim inače ne bi uzeo) a mislim da Alonso ne spada u tu kategoriju.
schuey je napisao/la:hehe u pravu si sve,no isto tako se sjećaš vjerovatno priče da Santander je odlučio nakon što se znalo da će preći podebljati ugovor,to isto može biti da su ga pogurali osiguravši novce da se isplati Kimija ;) sve u svemu na suradnja je na opću korist sviju,i ako mogu Japanci imat svoje sponzore koji ih guraju ne vidim što bi bilo sporno da ovakav kalibar vozača ima svog "pratitelja" :D
Da, vjerujem da Santander podmazuje da stvari lakše klize, ali ne i da je jedini faktor Alonsovog dolaska.
Dodi_napalm je napisao/la:ilegalan bolid kao argument ne drži vodu za benetton... ;)
Ne vjerujem da Kimmi sad prodaje maglu, vjerojatno je rekel kak stvari stoje, kaj nije nimalo iznenađujuće... Santader je pratil Alonsa u Mclarenu, on se posvađal, ugovor ih je vezal za momčad koja nema španjolca i bili su nezadovoljni, morali su van. U Ferarriju su našli plodno tlo i osigurali si investiciju podrškom Alonsa te isplatom Kimmia.
Evo ga opet :ubise: :lol: (za boldano) hehe
Santander je može se reći išao s Alonsom u McLaren, ali je i ostao u McLarenu do... 2014 imaju ugovor ako se dobro sjećam? Ne vjerujem niti ja da Kimi baš toliko prodaje maglu, ali sam htio napomenuti da možda ima razloga prodavati maglu. Mislim da ne treba nikog od njih gledati kao Sv. Vozača. :D
Uostalom, Santander je mogao doći i u Renault, i u bilo koji drugi tim na gridu, ali nije. Ako im je bitno da su u timu koji ima španjolskog vozača. Ali su završili u Ferrariju... I to je potvrđeno očigledno nakon što je pao dogovor s Alonsom. Rekoh ja, muha na zidu.... bzzzzzzzzzzzzzzz :D
- Oviedon Ihmisohjus -
Schumy.d
Legenda
Legenda

Pa čekajte ljudi malo!?
Zar vi stvarno mislite da si Alonso mora plaćati mjesto u nekoj momčadi?? :? Jedan takav vozač?
Ja ne znam koja ga momčad ne bi htjela da vozi za njih...
HOS
Navijam za: M Schumachera

Post Postao/la HOS »

Schumy.d je napisao/la:Pa čekajte ljudi malo!?
Zar vi stvarno mislite da si Alonso mora plaćati mjesto u nekoj momčadi?? :? Jedan takav vozač?
Ja ne znam koja ga momčad ne bi htjela da vozi za njih...
McLaren npr i Todt
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

HOS je napisao/la: McLaren npr i Todt
Mislim da su u Mclarenu sami izjavili da su pustili Fernanda prerano. ;)
A kakve veze Todt ima? :?
T0MI5L4V

Post Postao/la T0MI5L4V »

luka_kimi je napisao/la:Činjenica je da se Alonso najbolje snašao u svom bolidu, dok mnogi drugi u to vrijeme nisu, činjenica je da je njegovo vozačko umijeće zaslužno (uz dobar bolid) za to što sada ima dva naslova svjetskog prvaka, ali je isto tako činjenica da Alonso Schumachera nije pobjedio dvaput. 2006. mu priznajem, iako bi te sezone Michael bio prvak da nije bilo određenih okolnosti, koje su opet, ha Bože moj, sastavni dio ovog sporta, ali okolnosti koje Alonsu nikada nisu došle na naplatu.
po tome tvom,onda schumacher nikada nije pobijedil alonsa

kakvih određenih okolnosti :? ???.mislis kaznjavanja alonsa u monzi jer je kao smetao massi u kvalifikacijama #-o ,alonso je te godine naslov zasluzio i na kraju je njegova prednost trebala biti i veca nego sto je bila
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

mah.. trla baba lan da joj prođe dan... :D
da ne ostanem dužan.. p@rtibrejker :ubise:
slika
T0MI5L4V

Post Postao/la T0MI5L4V »

http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... _PK=672340" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... _PK=672340" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori