Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Dani »

Mozda da angaziraju jos neku vanjsku kompaniju za motor.
Mislim da im je trakcija najbolja od svih bolida. Prednost je i slabije trosenje kocnica i guma. Mozda da malo pojacaju to.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la:Mozda da angaziraju jos neku vanjsku kompaniju za motor.
Mislim da im je trakcija najbolja od svih bolida. Prednost je i slabije trosenje kocnica i guma. Mozda da malo pojacaju to.
Motor iskljucivo radi Ferrari, a hibridni sistem rade u suradnji s drugom tvrtkom isto kao i Mercedes i Renault. Suradnja s AVLom je vezana za pokretni dinamometar. To tvoje trolanje je vise i Bogu dosadno.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ferrari ICE radi sam
ERS sustav ako se ne varam baš kao i nekada KERS rade u suradnji sa Magnetti Marelli (koji im je i jako dugo radio elektroniku prije nego je 2007. uvedena standardna za sve)
Turbo ako se ne varam dobavlja Honeywell
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Cuky je napisao/la:Ferrari je za Mercedesom u zaostatku ne 0,3-0,5 sekundi nego cijelu godinu. Oni su tek ove godine napravili ono što su trebali prošle, a to je postaviti solidnu bazu za daljnji razvoj i šasije i PU.
Ne znam, ja se samo bojim da se ne vratimo u onaj "šlampavi Demenikali mode", samo da ne budemo morali praviti Mattiaccia od blata, ne treba zaboraviti da on nije "hebo živu silu", da je on ušao u osinje gnijezdo i mnoge stvari pogurao naprijed u Ferrariju, da je on možemo reći postavio bazu ovog Ferrarija o onda je zbog politike i veze sa Eklinstonom sklonjen.
Arrivabene počinje da mi liči na talijanskog manekena, nadam se da griješim, on ne treba da izigrava psihića, Ferrari nije psihijatrijska ustanova.

kolega @F1NAC
nemoj da nasjedaš na @Dani-jevo podjebavanje. ;)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:Ferrari ICE radi sam
ERS sustav ako se ne varam baš kao i nekada KERS rade u suradnji sa Magnetti Marelli (koji im je i jako dugo radio elektroniku prije nego je 2007. uvedena standardna za sve)
Turbo ako se ne varam dobavlja Honeywell
Mislim da su bili neki natpisi dok je jos marmorini radio da je jedan od krivaca i kvaliteta turba kojeg su upravo dobivali od honeywella i da razmatraju drugog dobavljaca. Sad neznam kako je to zavrsilo.

@F2004
Zaboli me, kolega je ocito jos u 80ima tj u proslosti kao karamarko iz HDZa, jos nije svjestan da je drugi milenij

EDIT:

Cuky da sad vidim na stranici da je i dalje supplier Honeywell
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Izgleda da je od Kanade Ferrari počeo da koristi agresivniju mapu PU za prvi krug u utrci i prvi krug nakon pit stopa, cilj ove agresivnije mape PU je da eliminiše sporije zagrijevanje guma.
Vjerovatno je to razlog Kimijevog izvrtanja u Kanadi i u Austriji, takođe za razliku od Vettela koji je proveo dosta vremena u simulatoru radi prilagođavanja na ovu novu mapu PU, Kimi je bio veoma malo u simulatoru radi prilagođavanja na ovu novu mapu PU.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pogledaš li Ferrarijev volan postoji jedan prekidač koji je označen sa "START" (drugi s lijeva na dnu volana) koji služi da se elektornika pripremi za kretanje sa mjesta, a uključivanjem kojeg se aktiviraju već pripremljene postavke kako vozač sam nebi morao promijeniti nekoliko desetaka postavki (i onda nakon starta ih opet sve promijeniti za normalnu vožnju).
slika

Tu postavku koriste kod startanja i kod zaustavljanja iz boksa da bi kretanje sa mjesta bilo što idealnije. Moram malo proučiti pravilnik ako ima što napisano o tome, ali sjećam se da su Croft i Brundle komentirali kako se te postavke smiju mijenjati jednom po krugu, što znači da kad startaju cijeli prvi krug mora odvoziti sa time uključenim i tek kad prođe ciljnu crtu može isključiti (a sjećam se da je i prošlih par godina nekoliko puta bio Team Radio u Ferrariju bilo Alonsu ili Massi ili Raikkonenu gdje bi ih u drugom-trećem krugu podsjećali da isključe "start"). Navodno je to jedan od uzroka Raikkonenovih problema u prvim krugovima utrke i nakon bokseva.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://formula1.ferrari.com/en/racing-s ... n-gp-2015/" onclick="window.open(this.href);return false;
ovo je djelo vjerovatno Antonina, onog sa pacovskom facom, bolje da nije ništa ni pisao, samo još više ukopava Ferrari.
But then you read the Monday papers and it’s like “Vettel loses podium to garage mistake”, and it hurts.
nema šta da boli, to je činjenica, sjebali ste juče Vettela a u Australiji Kimija.
For many years before this one, we’ve been accused of not being aggressive enough. On the issues of development, of race management, of the choices we made.
treba biti agresivan, ali sve ima svoju granicu, možda su oni prešli tu granicu, očigledno je da tu ima problema sa maticom, materijalima ili već sa čim, ali stvari ne funkcijonišu kako treba, još nije prošlo ni pola sezone a oni su po jednu utrku upropastili Kimiju i Vettelu.

edit
zanimljivo je kako su imali problema sa pit stopom na utrkama koje počinju sa A, Australija, Austrija, znači imaće problema i u Austinu sa pit stopom. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Bilo je i u Kanadi :D
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ako ništa bar se možemo veselit da hebemo McLarena čak i van staze :biggrin:
slika

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da bilo je u Kanadi, ja zaboravio #-o , nije uticalo na poziciju Vettele pa nisam toliko pridavao pozornosti, mislim da je bilo 4-5s duže nego što je potrebno dok u Austriji su Vettela zadržali 10s više nego što potrebno, u pa to dva puta zaredom duže zadržavaju Vettela :roll: , u Kanadi 5s u Austriji 10s znači ako primjenimo geometrijski niz u Silverstone bi ga trebali zadržati 20s duže u boxu. :biggrin:

Reakcija Arrivabenea i Marchionnia posle sudara Kimija, šta li je to rekao Arrivabene a Marchionnijeva ruka :biggrin:
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CIHtzxHWsAA0kT9.mp4" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
slika
slika
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Speaking about what happened, he said: "I have to say that Sebastian made a great race. I have to say Mercedes are still strong.

"But we threw away one more time for a stupid piece that we need to fix as soon as possible. This is not the first time and it is not acceptable."

He added: "It was a problem with the wheelnut. It is not the first time so we have now to make sure that it does not happen again.

"It was not a problem of the mechanics – it was our problem and we have to make sure that we fix it."
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

"Ja sam totalno cool i ja ne vježbam u simulatoru. Jer sam cool. Izgradio sam brand na tome. Vettel je šmokljan. Jer vježba."
Veći bad od kimijevog izlijetanja bio je zaostatak vettela za mercedesima. Gubio je naočigled. Kao da su sve dalje i dalje.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari je ovaj vikend najviše gubio u zadnjem sektoru, točnije zadnja 2 zavoja. Kroz treninge i kvalifikacije bili su tu negdje kroz prva 2 sektora sa Mercedesima, ali bi onda po 2-3 desetinke izgubili u ta zadnja 2 zavoja. Isti je problem bio i u utrci kada je Vettel stigao Massu: na izlasku iz zadnjeg zavoja zaostatak bi bio oko 5-7 desetinki, do T2 taj bi zaostatak bio oko 4 desetinke dok bi već na izlasku iz T3 nos Vettelovog bolida bio praktički u mjenjaču Massinog bolida. Tako bi ostali do predzadnjeg zavoja gdje bi se Massa opet odvojio na 5-7 desetinki.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Fuoco je imao fenomenalan kraj svojeg debija za Ferrari
slika

EDIT: Arrivabene kaže da je inžinjerima rekao da želi petkom više goriva u bolidima kako si nebi davali lažne nade i onda se razočaravali subotom i nedjeljom. Također kaže da se nema namjeru ovako rano u sezoni orijentirati na slijedeću jer da cilj od 3 pobjede u ovoj sezoni i dalje stoji
http://www.autosport.com/news/report.php/id/119646" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

navodno su kontaktirali Bottasa i Williams kojem nude novce da puste Bottasa prije isteka njegovog ugovora (koji traje do kraja 2016)
http://www.grandprix.com/ns/ns31248.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ja oćem Hulka.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ma nije mi bottas bas jos. jos ga i Massa uspijeva dobivat tu i tamo
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la:ma nije mi bottas bas jos. jos ga i Massa uspijeva dobivat tu i tamo
po meni dovesti Bottasa je čisti promašaj, ja ne znam šta oni vide u njemu, prosječan vozač. šta ga to preporučuje Ferrariju, to što je Finac, smješno, još ako je istina da je Ferrari ponudio da za 4 mil eura otkupi njegov ugovor, a Williams traži 15 mil eura, mislim 15 pa nije on Hamilton.
Ferrari i njihova politika, šta reći, često su oni sebi najveći neprijatelji.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Za razliiu odd Bottasa, Hulkenberga Perez nikada nije dobio
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da nebi ispalo da nisu ništa testirali u Austriji...novo krilce otraga je isprobano u Austriji (lijeva slika)
slika

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

također su vrtili krugove sa senzorima na prednjem krilu kako bi prikupili sto vise podatka o deformaciji gume tako da mogu te parametre unest u simulator. Zanima me dal ce donest nesto dijelova u silver. Nisu odavno radili neke evolucije vece na prednjem krilu(osim modificirane kaskade od vn Kanade)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa donijeli su kompletno novo krilo, drukčije od bilo čega što su prije imali, na zadnji test u Barceloni...kasnije su ga u Kanadi i mislim još jednom prije malo modificirali. Mislim da bi bilo malo zabrinjavajuće da moraju tako brzo ponovno donijeti dosta drukčije krilo, značilo bi da su prvu polovicu sezone praktički odradili sa krilom koje ne funkcionira kako bi trebalo

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Pa da tek onda. Al sigurno se moze jos malo tvikat da se optimizira efekt preostalog izmjenjenog bodyworka, podnice i difuzora. Ovo sigurno nije vrh razvoja. Sigurno ima mjesta za napredak. Nije neki problem uocit fa Ferrari kaska u tom podrucju u odnosu na mercedes
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:Pa da tek onda. Al sigurno se moze jos malo tvikat da se optimizira efekt preostalog izmjenjenog bodyworka, podnice i difuzora. Ovo sigurno nije vrh razvoja. Sigurno ima mjesta za napredak. Nije neki problem uocit fa Ferrari kaska u tom podrucju u odnosu na mercedes
Kaskate vi u motoru i njegovoj iskoristivost kao i svi ostali a ne u ovome - iskreno mislim da vas čak ove godine to i drži tu gdje ste sada...a vrh razvoja ne možeš dostići jer uvijek se pojavljuje nešto novo (od materijala do ideja)...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Odgovori