Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

https://www.periscope.tv/w/aF_XajMyMTky ... GvDF9ICQ==" onclick="window.open(this.href);return false;
eh, da su prije 7 dana ovako odradili pit stop....
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Luigi Perna (Gazzetta): "Hulkenberg is the first alternative to Bottas. At the moment, Kimi is more out than in [in Ferrari]"
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Samo hulka ce zezat tezina. On je 10 kg tezi od vettela recimo
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Updatei za Silverstone

slika

Lijevo staro, desno novo
slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

@Finac
Također na toj slici, ako pogledaš podnicu blizu ovih vertikalnih krilaca isto je drukčija u Silverstoneu

novo prednje krilo (gore)
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

novi izgled držaća za "kamere"

slika

slika

EDIT:

Endplate bez usmjerivača

slika

EDIT#2:

Cini se da ima dosta problema sa zagrijavanjem tvrđih guma (oba vozača se zale na grip na tvrđim gumama)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ako je kod Ferrarija išta pozitivno ove sezone (osim naravno popravljene forme u odnosu na prošlu) onda je to da su do sada sve nedogradnje donesene na stazu u petak testirane, a u subotu i nedjelju vožene na bolidima te ostavljane na bolidima i za slijedeće utrke. Ajde da su napokon i taj problem riješili.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

kod Raikkonena nakon FP2 promijenjeni turbo, MHU-H, baterija i elektronika

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Što se tiče Ferrarijevog PU
Zadnje vrijeme sam skupio nešto slika, kopao po F1T, malo se igrao sa "slaganjem" komponenti i mislim da je Facts only s F1t u pravu - raspored 2014. je bio /Mgu-H/ - /Kompresor/ - /Turbina/.
Manje-više svi su se složili da je Ferrari 2014 imao ovaj raspored
Scarbs je došao s ovim, a i Somers je imao nešto slično na svom blogu
slika

Štos je da je Scarbs tu malo fulao s intercoolerom, točnije s ovim lijevim usisom (a i čini mi se da bi cijeli intercooler na skici trebao biti pomaknut malo napred i "sjesti" u šasiju kako su na V8 sjeli tankovi ulja).
BItna stvar je da intercooler na motoru ne leži ovako ravan nego je nagnut, tako da je desni rub (samog coolera, ne ove karbonske cijevi) sa slike otprilike vertikalan u odnosu na motor
slika

Kompresor bi trebao izgledati ovako i ostaviti ovaj prazni prostor između V motora i intercoolera (ponavljam, koje je malo nagnut čime se dobi još malo mjesta)
slika

Malo sam se igrao s proporcijama i mislim da bi se trebalo raditi o nekih 15-20cm.
Na ovoj slici je Mgu-H. Ne znam kolku ruku ovaj lik ima uživo, ali ako računamo da se ne radi o nekom divu dolazimo da tih 15cm :) , taman za tu rupu.
slika

A i čini mi se da je Scarbs otišao malo predaleko (u mjenjač) s turbinom. Pogledajte gdje je turbina na ovoj slici (računajte da je slikano pod kutom, probajte u glavi izravnati sliku), a gdje je na onoj skici.
slika

Na ovoj slici se može vidjeti da je postojalo udubljenje u šasiji za taj intercooler (radi se o Marussiji s eBaya)
slika

Scarbs je čak jednom i spomenuo da možda zrak u intercooler (onaj lijevi dio na gornjoj slici) ulazi kroz središnji dio kompresora (u kojem slučaju bi se on vrtio u obrnutom smjeru), ali i to pada u vodu jer je taj usis na intercooleru iznad kompresora pa ostaje jedino ova varijanta skicirana u CAD-u.
Mislim da u vrijeme pravljenja te skice (oko Monaka ako se ne varam) još nije bilo tolko dobrih slika intercoolera pa nije mogao znati kako zrak ulazi u kompresor i intercooler. Kasnije su se tek pojavile slike s propašću Marussije i pokazale da mora postojati taj prazni prostor unutar Vmotora

Evo i post FO-a http://www.f1technical.net/forum/viewto ... 39#p527039" onclick="window.open(this.href);return false; =D>

Ako je ovo točno, a ja sam 99.9% siguran da je točno, to znači da Ferrari nije mijenjao sami raspored komponenti za 2015. =P~
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

raspored kod Ferrarija prošle godine je bio (od napried prema iza) intercooler, kompresor, MGU-H, turbina (kao što je na Scarbsovoj skici). Zato se i pričalo da je Ferrari kao i Mercedes razdvojio turbinu i kompresor, ali su oboje i dalje bili iza ICE-a, a ne jedan ispred i drugi iza. Bila se pojavila i ova slika sa turbinom i kompresorom koji u sendviču drže MGU-H
slika

Ove je godine MGU-H preselio ispred turbine i sad se nalazi unutar V ICE-a, dok su turbina i kompresor jedan uz drugog

Ovo ostalo, dakle kako zrak iz kompresora ulazi u stražnji dio intercoolera pa onda naprijed izlazi van i dijeli se u lijevu i desnu granu ICE-a je ostalo nepromijenjeno (mislim jedino da je intercooler malo dorađen da bi bio još efikasniji).

Također su ove godine radili dosta promjena na ispuhu...wastegate je pojednostavljen...prošle godine su imali odvojen wastegate ventil za svaku granu, dok se sad obje grane spajaju u jednu cijev koja onda ide na jedan wastegate ventil. Također su i to kako je ispuh oblikovan od izlaska iz motora do ulaska u turbinu promijenili kako bi toplina ispuha što manje utjecala na ICE te kako bi ispušni plinovi izgubili što manje svoje energije na putu do turbine.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Cuky je napisao/la:raspored kod Ferrarija prošle godine je bio (od napried prema iza) intercooler, kompresor, MGU-H, turbina (kao što je na Scarbsovoj skici). Zato se i pričalo da je Ferrari kao i Mercedes razdvojio turbinu i kompresor, ali su oboje i dalje bili iza ICE-a, a ne jedan ispred i drugi iza. Bila se pojavila i ova slika sa turbinom i kompresorom koji u sendviču drže MGU-H
Ona slika je iz 2012., zbog toga nisam baš siguran da se ista stvar nalazila u PU, a i Ferrari je koristio Honeywellovu turbinu turbinu, a ovo je proizvod Magneti Marellija
http://www.auto123.com/en/racing-news/f ... tid=147452" onclick="window.open(this.href);return false; (vidi datum - Monday, September 10, 2012)

Nema nikakvih slika koje bi pokazale da je bio split turbo koncept, postoje samo ta nagađanja i takve skice (u riječi koje npr Scarbs i slični ljudi dobivaju u paddocku neću ulaziti), nije bilo nikakve potvrde iz Ferrarija (ako je bila onda sam ju propustio).
Ta skica koja postoji je, kao što sam rekao rađena oko 5.-6.- mjeseca (30.5.2014. u Windsorovom videu se pojavila prvi put) i ima par stvari koje ne štimaju (o kojima sam pisao gore koje su se mogle skužiti tek nakon aukcije Marussijinih dijelova)
Mark Hughes je također došao do tog rasporeda komponeti http://www.motorsportmagazine.com/f1/fe ... 4-secrets/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ove je godine MGU-H preselio ispred turbine i sad se nalazi unutar V ICE-a, dok su turbina i kompresor jedan uz drugog
Gore sam već napisao, najvjerojatnije nije bili nikakve selidbe, nego je takav raspored bio i 2014.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:
Cuky je napisao/la:raspored kod Ferrarija prošle godine je bio (od napried prema iza) intercooler, kompresor, MGU-H, turbina (kao što je na Scarbsovoj skici). Zato se i pričalo da je Ferrari kao i Mercedes razdvojio turbinu i kompresor, ali su oboje i dalje bili iza ICE-a, a ne jedan ispred i drugi iza. Bila se pojavila i ova slika sa turbinom i kompresorom koji u sendviču drže MGU-H
Ona slika je iz 2012., zbog toga nisam baš siguran da se ista stvar nalazila u PU, a i Ferrari je koristio Honeywellovu turbinu turbinu, a ovo je proizvod Magneti Marellija
http://www.auto123.com/en/racing-news/f ... tid=147452" onclick="window.open(this.href);return false; (vidi datum - Monday, September 10, 2012)

Nema nikakvih slika koje bi pokazale da je bio split turbo koncept, postoje samo ta nagađanja i takve skice (u riječi koje npr Scarbs i slični ljudi dobivaju u paddocku neću ulaziti), nije bilo nikakve potvrde iz Ferrarija (ako je bila onda sam ju propustio).
Ta skica koja postoji je, kao što sam rekao rađena oko 5.-6.- mjeseca (30.5.2014. u Windsorovom videu se pojavila prvi put) i ima par stvari koje ne štimaju (o kojima sam pisao gore koje su se mogle skužiti tek nakon aukcije Marussijinih dijelova)
Mark Hughes je također došao do tog rasporeda komponeti http://www.motorsportmagazine.com/f1/fe ... 4-secrets/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gore sam već napisao, najvjerojatnije nije bili nikakve selidbe, nego je takav raspored bio i 2014.
Magneti marelli je zaduzen za elektroniko i taj mguH je njihov proizvod. Honeywell radi turbine dok marelli stvari poput mguH zato se tu vidi samo magneti marelli.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Koja katastrofa :roll: od kanade williams sve bolji i bolji u odnosu na Ferrari. Sad smo i 3.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la:Koja katastrofa :roll: od kanade williams sve bolji i bolji u odnosu na Ferrari. Sad smo i 3.
Drugi put ove sezone su nas pobjedili u kvalifikacijama, ne pada mi toliko teško što su nas danas pobjedili, nego to što smo im svojim glupostima dosta poena dali.
Ako se ja ne varam Silverstone je aero staza, ovo posle Australije najveći zaostatak Ferrarija u kvalifikacijama, šasija je gora od PU. Takođe Kimi prvi put dobija Vettela u kvalifikacijama, čudno, možda je Vettel sinoć pretjerao sa pićem slaveći rođendan. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ovaj sistem s maticama je velik problem. U pocetku smo radili 2.3 pitstopove sad nemozemo ispod 3 sekunde. Kimi peh, Seb dobitak.

EDIT:

S ovakvim 3. mjesto nema zadovoljstva. Na suhom iza Williamsa i Mercedesa. Dokaz da i sasija nije toliko blistava. Do mađarske će imat sto za analizirat
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Ne kužim zašto su kimija tako rano povukli u boks, ili je on sam zahtjevao? Uglavnom preloše, još jedan u nizu 'kako sam sebi shebat utrku' by ferrari
Vettel slab početak, odličan kasnije, i uz malo sreće odlično 3. mjesto na kraju.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

K1M1 je napisao/la:Ne kužim zašto su kimija tako rano povukli u boks, ili je on sam zahtjevao? Uglavnom preloše, još jedan u nizu 'kako sam sebi shebat utrku' by ferrari
Vettel slab početak, odličan kasnije, i uz malo sreće odlično 3. mjesto na kraju.
#Kimi7 'The track was slippery I almost spun so I decided to come in for inters. Probably I made the call 4 laps too early' #BritishGP
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Da, i to je odlučio nakon Stowe-a
Kimi: "Ok, Sebastian has just overtook me, so box this lap"
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Loš vikend ali eto zahvaljujući Vettelu smo izvukli to treće mjesto.
Kimi opet loš, čini mi se da je i Vettela usporavao posle pit stopa, mislim da je Vettel mogao voziti bar 0,2-0,3s brže ali nije mogao od Kimija, kada je počela kiša Kimi je vozio još lošije, da je ostao na stazi posle Vettela bi ga vjerovatno zaobišao i Kvyat, koji je u tom periodu vozio brzo ko i Vettel možda čak malo i brže.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

https://vid.me/1n0N" onclick="window.open(this.href);return false;
krug u kojem je Vettel zaobišao Kimija, odlična kotrola bolida prilikom izlaska na stari sartno ciljni pravac, tu se uspio približiti Kimiju da bi kasnije u DRS zoni ga zaobišao, na 0:35s izgleda kao da maše publici :biggrin: međutim on provjerava intenzitet kiše.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Vettel očekivano dobar na mokroj stazi,čovjek jednostavno ima znanje. kod Kimija došao do izražaja standardni problem grijanja guma.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

U Mađarskoj će ferrariju biti 900ti grandprix vikend (Startali su 898 puta) tako da u monzi ce bit 900 utrka startanih! ForzaFerrari!

slika
slika
speedy56
Legenda
Legenda

F1NAC je napisao/la:U Mađarskoj će ferrariju biti 900ti grandprix vikend (Startali su 898 puta) tako da u monzi ce bit 900 utrka startanih! ForzaFerrari!
Ako su startali 898 puta, onda im je 901. start u Monzi [Mađarska, pa Spa nakon ljetne stanke i onda Monza], ako će im tek biti 898. start (kao što si rekao da će biti 900. vikend) onda je 900. start u Monzi =P~
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Na ovo drugo sam mislio. Trenutno su na 897
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Anketa na kraju članka na F1 Fanaticu:
slika

http://www.f1fanatic.co.uk/2015/07/12/s ... -for-2016/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Odgovori