Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
King iCool
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la King iCool »

Još malo difuzora + aero boja.
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

McLarenovi vozači nisu iznenađeni kvalifikacijskim rezultatima
KLIK
slika
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

Siguran sam da će jednog dana Alonso progovoriti o svim svinjarijama koje su se događale dok je bio tamo...
McLaren mi je nekad bio najdraža momčad u doba Prosta,Senne i Hakinena a dolaskom prijetvornog tatinog sina (čitaj Dennisovog) Hamiltona postali su mi najomraženija momčad
maminho_
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso-Renault

Post Postao/la maminho_ »

uzivam gledati kako je mclaren i pogotovo hamilton los,a button kojeg su englezi popljuvali sada pobjedjuje
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

maminho_ je napisao/la:uzivam gledati kako je mclaren i pogotovo hamilton los,a button kojeg su englezi popljuvali sada pobjedjuje
Button je engl ljubav od samog početka i njega su uvijek baš uzdizali puno više nego što je zaslužio il zasluživao,a Hamilton i u sad lošijem bolidu odlično vozi tako da kao njega samog još uvijek nema razloga pljuvat niti ga previše pljuju,dečko je odličan i sad napokon to dokazuje nakon što su mnogi govorili da je dobar samo zbog bolida,e pa evo,zasad vozi bolje nego što sam bolid može,ništa manje ne izvlači iz bolida od Alonsa
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

mislim da je mclaren napravio jednu od najvecih gluposti od kada navijam za njih...a ta glupost je zapravo lewisovoa, koji se ponosno izlajao novinarima, i onda isao demantirati to sucima...
a price o postenju u ovom sportu ostvljam za one koji se nalaze u onoj staroj " tko o cemu, kurva o postenju"
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Hamilton se treba držati svog mišljenja, kao što je napravil u Mađarskoj..
Da je bilo tak, vjerojatno se ništ od ovog ne bi dogodilo!
slika
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Arai je napisao/la:Hamilton se treba držati svog mišljenja, kao što je napravil u Mađarskoj..
Ovo mu je bila lekcija za drugi put. I ne samo njemu nego i ostalim vozačima. Mislim da nakon ovoga više nitko neće pokušati lagati sudcima. Lani u Belgiji je bila slična stvar, zbog nepoznavanja pravila Lewis nije propustio Kimija i nakon što su njega kaznili u Monzi su u nekoliko sličnih situacija ostali postupali po pravilima. Samo zašto se to uvijek mora dogoditi McLarenu i Lewisu, očito je problem u njima i trebali bi za svoje dobro bolje proučiti pravila. Nadam se da hoće i da više nećemo gledati ovakve naknadne kazne.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

130R je napisao/la:
Arai je napisao/la:Hamilton se treba držati svog mišljenja, kao što je napravil u Mađarskoj..
Ovo mu je bila lekcija za drugi put. I ne samo njemu nego i ostalim vozačima. Mislim da nakon ovoga više nitko neće pokušati lagati sudcima. Lani u Belgiji je bila slična stvar, zbog nepoznavanja pravila Lewis nije propustio Kimija i nakon što su njega kaznili u Monzi su u nekoliko sličnih situacija ostali postupali po pravilima. Samo zašto se to uvijek mora dogoditi McLarenu i Lewisu, očito je problem u njima i trebali bi za svoje dobro bolje proučiti pravila. Nadam se da hoće i da više nećemo gledati ovakve naknadne kazne.
Sve to stoji, ali...
Nisi spomenuo da su lewisa u belgiji kaznili zato što je odmah nakon sječenja šikane i propuštanja kimija ponovo vratio poziciju već
u sljedećem zavoju, što se protivi pravilima. Ali tada tog pravila nije bilo, već je ono uvedeno u monzi. po meni je lewis tamo nepravdno kažnjen.
slika
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Arai je napisao/la:Sve to stoji, ali...
Nisi spomenuo da su lewisa u belgiji kaznili zato što je odmah nakon sječenja šikane i propuštanja kimija ponovo vratio poziciju već
u sljedećem zavoju, što se protivi pravilima. Ali tada tog pravila nije bilo, već je ono uvedeno u monzi. po meni je lewis tamo nepravdno kažnjen.
Ovo nisam znao i ako je stvarno bilo tako onda je nepravedno kažnjen. On i je bio tijekom prošle sezone kažnjen nekoliko puta dosta sumljivo, tako da me to i ne čudi.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

slijedeći bi mogao pasti i veliki šef whitmarsh
klik
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

O kome o cemu.....sta ovi balezgaju
KLIK
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
elf
Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
Navijam za: Lotus F1 team

Post Postao/la elf »

nikad kraju mukama... stvarno nije fer koliko su se okomili na mclaren... :roll:

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) mogla bi dodatno kazniti momčad McLaren-Mercedesa radi skandala koji se dogodio na Velikoj nagradi Australije prije osam dana, prenosi BBC.

Tada je, podsjetimo, aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton pokušao prevariti suce utrke (ne)propuštanjem Toyotina natjecatelja Jarna Trullija. Lagao je Hamilton sucima pod utjecajem sportskog direktora Davea Ryana, što je na kraju rezultiralo oduzimanjem osvojenih bodova Hamiltonu, te suspenzijom Ryana.

Međutim, to, čini se, nije sve. Naime, FIA će prema navodima britanskih medija sazvati sastanak Izvršnog vijeća kasnije ovog mjeseca (nakon VN Bahraina) na kojem bi među ostalim trebalo biti raspravljano i o dodatnoj kazni McLarenu.

Izvršno vijeće je organ koji je 2007. godine presudio McLarenu kaznivši ih sa 100 miliona dolara kazne radi špijunske afere.

Iako je u početku bilo govora kako bi i Hamilton mogao biti dodatno kažnjen radi laganja sucima, čini se da će se aktualni svjetski prvak izvući ipak bez dodatnih sankcija.
slika
slika
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Evo super video o ovom skandalu McLarena u Melbournu... Tu se lijepo vidi sa onboard snimki Trullia, trenutak kada je izletio i kada ga je Hamilton prestigao, i trenutak kada ga je Hamilton propustio, i sve ostalo šta se poslije događalo... ;)
P.S. Gledajte dok mi ne maknu video :D

I evo interviewa sa Martin Whitmarshom di govori o ovome skandalu i svemu vezanom uz to... ;)

slika slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Lijep video, nema šta. Sve je dobro objašnjeno...
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kao što sam i rekao da je Trulli lagao. Uopće nije kočio. Lažljivi talijan. Izletio je zbog sunca, grizo se radi toga . Treba dati snimku komunikacije Trullija i Toyote. :idea:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Neznam, ali ja mislim kao i Dani da bi se trebali i od Toyote i Trulija preslusati snimke, jedino sto su u McLaren-u uradili sto je glupost to je laganje to sebi nisu smjeli dopustit, nakon svega sto su prosli prosle i pred prosle sezone znali su da ih tako nesto ceka. Laganje velika glupost
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Dobar tekst koji je napisao David Coulthard. Piše o zbivanjima vezanim za aferu Ryan-Hamilton. Jednom rečenicom valjda cilja na mogućnost da Whitmarsh nije morao sve znati, kaže kako bi se ljudi iznenadili kad bi znali da je bilo trkaćih vikenda a da ne bi nijednom vidio ili popričao sa šefom momčadi, osim na pobjedničkom postolju.I dodatno šta je kritizirao je PR McLaren koji je sasvim zakazao u cijeloj ovoj situaciji.
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Dani je napisao/la:Kao što sam i rekao da je Trulli lagao. Uopće nije kočio. Lažljivi talijan. Izletio je zbog sunca, grizo se radi toga . Treba dati snimku komunikacije Trullija i Toyote. :idea:
i meni se čini da talijan nije nimalo prikočio, ali također se lijepo vidi da je lewis jako usporio i maknuo se sa trkaće linije, a opet bio je SC trulli je morao usporiti i vidjeti što se sa hamiltonom zbiva........niti trulli nije sasvim čist
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

sunseeker je napisao/la:
Dani je napisao/la:Kao što sam i rekao da je Trulli lagao. Uopće nije kočio. Lažljivi talijan. Izletio je zbog sunca, grizo se radi toga . Treba dati snimku komunikacije Trullija i Toyote. :idea:
i meni se čini da talijan nije nimalo prikočio, ali također se lijepo vidi da je lewis jako usporio i maknuo se sa trkaće linije, a opet bio je SC trulli je morao usporiti i vidjeti što se sa hamiltonom zbiva........niti trulli nije sasvim čist
A zasto je Trulli trebao prikociti? Je li Hamilton prikocio kada je Trulli izletio?
I gdje je to Trulli rekao da je kocio?

p.s. prije nego krene napad ovo sve pitam jer nigdje nisam vidio podatke koji daju odgovore na moja pitanja. ;-)
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Piquet20 je napisao/la: A zasto je Trulli trebao prikociti? Je li Hamilton prikocio kada je Trulli izletio?

p.s. prije nego krene napad ovo sve pitam jer nigdje nisam vidio podatke koji daju odgovore na moja pitanja. ;-)
pa ako je SC na stazi i ne smiješ preteći ovog ispred sebe ( osim ako ovaj izleti sa staze ili drastično uspori radi tehničkog problema ) hamilton je usporio ( ali to je normalna procedura za SC kada vozači žele ugrijati gume ili sl. ) trulli nije niti sekunde dvojio, odnosno u sekundi je shvatio da lewis ima tehnički defekt i produžio ispred.....

ne znam što pravila kažu kad te ovaj ispred namjerno želi pustiti? dali smiješ proći? navodno je trulli nešto pričao da mu je lewis mahnuo ili tako nešto, nisam siguran
Zadnja izmjena: sunseeker, dana/u 07 tra 2009, 12:16, ukupno mijenjano 1 put.
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Cinjenica je da ni Trulu nije toliko "ispravan" ne zato sto je prestigo Hamiltona nego zato sto je prestigo vozaca ispred po SC, ja isto tako nisam vidio daje Hamilton njemu mahao ili dao bilo kakav znak da to ucini, jedino ako sam Truli nije imao radio vezu sa pit McLaren-a pa cuo sta ovi izmenju pricaju.
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

sunseeker je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la: A zasto je Trulli trebao prikociti? Je li Hamilton prikocio kada je Trulli izletio?

pa ako je SC na stazi i ne smiješ preteći ovog ispred sebe ( osim ako ovaj izleti sa staze ili drastično uspori radi tehničkog problema ) hamilton je usporio ( ali to je normalna procedura za SC kada vozači žele ugrijati gume ili sl. ) trulli nije niti sekunde dvojio, odnosno u sekundi je shvatio da lewis ima tehnički defekt i produžio ispred.....

ne znam što pravila kažu kad te ovaj ispred namjerno želi pustiti? dali smiješ proći? navodno je trulli nešto pričao da mu je lewis mahnuo ili tako nešto, nisam siguran
Trulli je novinarima također imao dvije istine; prva da je mislio da Hamilton ima problema, a druga da ga je Hamilton propustio.
Ja sam tu tezu već postavio; znači li to da kad te automobil ispred propušta (iz bilo kojih razloga) pod SC-om, "ti" možeš slobodno proći? Pravila govore koji uvjeti dopuštaju obilaženje pod SC-om. Ovdje je definitivno zakazala Race Control koja je, navodno, imala posla. S čim? S incidentom Kubica-Vettel koji su praktično mrtvi u utrci (iako je RBR glumio trokolicu) čiji incident nije zahtijevao toliku hitnost jer neće imat utjecaja na plasman na kraju trke...za razliku od ovog, koje je imalo utjecaja na plasman i to, ni više ni manje, nego za mjesto na podijumu. Stoga kazna, prvo Trullija a kasnije Hamiltona, je više kao nespretna kompezacija za neučinjeno za vrijeme trke nego potreba. Da ne ulazim u svjedočenje Mclarena, ali i sama kazna Trulliju mogla bit izbjegnuta da su tad okrenili glavu i pogledali šta se tu dogodilo. Cijela strka se dogodila zbog sporosti RC-a!
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

@gringo73 mislim da ćeš se složti samnom da je ova trka najveći organizatorski propust ikada,od RC-a do samog Bernieja i odluka o satnici,samo se nadam da su sve propuste napokon naučili i ispucali za ovu sezonu (iako izjave odaju totalno drugačiji dojam) . Jednostavno je neshvatljivo da zapravo toliko razgaranata pravila postoje u ovom sportu što opet nebi predstavljalo neki problem da kvalificirani i normalni ljudi ga vode i imaju jednak kriterij za sve. I potpuno mi je nejasno kako se FIA može mješat ama baš svugdje,zar nebi trebalo postojat pravilo da se mješaju samo i isključivo ako neki tim ili pak zasebni vozač (ajde i vanjski suradnik) uloži žalbu. do ovog sveg nebi nikad ni došlo,sam Trulli se pomirio sa kaznom i povukli su žalbu,da se onda nađe neki šerif i uvuče sve u još veću gabulu,totalno neshvatljivo mi je to :roll: To je jedan dojam koji sam stekao a drugi je da očito niti u Toyoti niti u McLarenu a uvjeren sam ni u ostatku grida nitko živ ne zna kad kaj i kako treba što napraviti ako se situacija zakomplicira,u McM su to već previše puta dokazali,jedini koji mi nisu taj dojam ostavili su Williams,BMW i Ferrari,oni kad ulože žalbu ta žalba je valjana,rijetko se predomišlja ili popušta,i najbolje je da je zasnovana a ne da s euloži pa povuće,pa nakraju niti oni niti iko zna ko je i kako skrivio nekaj,jednostavno sramotno što se mene tiče
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

"Vodafone McLaren Mercedes has been invited to appear before an extraordinary meeting of the FIA World Motor Sport Council in Paris on Wednesday, 29 April, 2009, to answer charges that, in breach of Article 151c of the International Sporting Code, it

* on 29 March, 2009, told the stewards of the Australian Grand Prix that no instructions were given to Hamilton in Car No. 1 to allow Trulli in Car no. 9 to pass when both cars were behind the safety car, knowing this statement to be untrue;

* procured its driver Hamilton the current World Champion, to support and confirm this untrue statement to the stewards;

* although knowing that as a direct result of its untrue statement to the stewards, another driver and a rival team had been unfairly penalised, made no attempt to rectify the situation either by contacting the FIA or otherwise;

* on 2 April, 2009, at a second hearing before the stewards of the Australian Grand Prix, (meeting in Malaysia) made no attempt to correct the untrue statement of 29 March but, on the contrary, continued to maintain that the statement was true, despite being allowed to listen to a recording of the team instructing Hamilton to let Trulli past and despite being given more than one opportunity to correct its false statement;

* on 2 April, 2009, at the second stewards' hearing, procured its driver Hamilton to continue to assert the truth of the false statement given to the stewards on 29 March, while knowing that what he was saying to the stewards was not true."
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Odgovori