Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Mogao si nam prevest maminho :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Alonso će voziti sva 3 dana prvog kruga testiranja u Valenciji. Link
A Felipe Baby? :roll:
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

gringo73 je napisao/la:Alonso će voziti sva 3 dana prvog kruga testiranja u Valenciji. Link
felipe bu dobil mrvice ko i nelson prošle sezone, a i tad bu vjerojatno padala kiša...
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

ja mislim da alonso bude pomel massu.. baš gledam stare sezone f1... issus koji je massa trapavac.. otkud on u ferrariju nije mi jasno.. jedino ako je puuuno napredoval bude konkurencija alonsu..
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Dodi_napalm je napisao/la:ja mislim da alonso bude pomel massu.. baš gledam stare sezone f1... issus koji je massa trapavac.. otkud on u ferrariju nije mi jasno.. jedino ako je puuuno napredoval bude konkurencija alonsu..
Mislim da se čovjek kojemu je naslov izmaknuo za jedan nesretni bod treba respektirati. ;)
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

Schumy.d je napisao/la:
Dodi_napalm je napisao/la:ja mislim da alonso bude pomel massu.. baš gledam stare sezone f1... issus koji je massa trapavac.. otkud on u ferrariju nije mi jasno.. jedino ako je puuuno napredoval bude konkurencija alonsu..
Mislim da se čovjek kojemu je naslov izmaknuo za jedan nesretni bod treba respektirati. ;)
Ma oke.. slažem se ali da je imal par blesavih pogrešaka, pa trapavost na kiši.. imal je, to ako ponovi alonso ga bude pojel za doručak..
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

gringo73 je napisao/la:Alonso će voziti sva 3 dana prvog kruga testiranja u Valenciji. Link
Oba ce imati dovoljno testnih kilometara prije pocetka sezone.Malo je i to marketinski odradjeno.Ipak je to Spanija,debi novog Ferrari-ja,a vozi ga upravo Spanjolac.Mislim da ce Ferrari i dalje provoditi istu politiku kao i od 2006 do sada..

FORZA FERRARI!!!
FORZA FERRARI!!!
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

Dodi_napalm je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
Ma oke.. slažem se ali da je imal par blesavih pogrešaka, pa trapavost na kiši.. imal je, to ako ponovi alonso ga bude pojel za doručak..
Mislim da je on dokazao što zna na kiši na VN Brazila 2008,a Massu nemojte podcjenjivati jer je on znanje stekao izravno od po meni najboljeg vozača svih vremena a s Kimijem je bio sasvim ravnopravan pa ne vidim razloga zašto to ne bi bio i s Alonsom.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Vi gledate video od prije 5-6 sezona i tako sticete utisak o voznji Felipea... Dosta je on napredovao,i kao sto rece Scud bio je ravnopravan Kimiju,bice ravnopravan i Fernardu...
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Nitko sretniji od mene ako budu ravnopravni samo zato jer će ići do same granice svojih mogućnosti i mogućnosti bolida. Ali postoji i tu problem... Šta ako budu puno grešaka radili tada??? Sumnjam da će Alonso jer najbolje vozi pod pritiskom što je u Masse totalna suprotnost... mislim da je Felipe već dobrooo sazrio i da neće ponoviti neke gluposti na stazi, a i nadam se da Alonso neće ponoviti gluposti van staze.
kakav potpis staviti???
Lotus
Navijam za: sebe

Post Postao/la Lotus »

Ako cemo iskreno.Na stazi Massa nema sanse protiv Alonsa.To je mozda islo protiv Kimia koji "možda" nije radio toliko na bolidu i nije bio blizak sa momčadi.Protiv Fernanda ce to biti druga pjesma,jer si on dopustiti greške iz 2007. (mislim da je covjek svjestan da bi bez toga danas imao 3 ili 4 naslova).
Znam da ima puno navijaca Felipea ali on je jednostavno ograničen kao i Button,Trulli,Heidfeld.Takvi vozaci nisu losi ali mogu pobjediti samo u iznimno dobrom bolidu uz cinjenicu da nemaju unutar momcadi vanserijske vozace.Massa ih nazalost je imao i ima jos uvijek.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Da,ali ni Trulli ni Heidfeld nikad nisu izgubili prvenstvo za 1 bod... Button je uzeo prvenstvo i svaka mu cast na tome... Meni se nekad cini da Massa uzme 3 prvenstva vi bi ga i dalje smatrali losim vozacem... Ali polako,sledeca sezona ce pokazati sta on ustvari moze....
slika

Lotus

Post Postao/la Lotus »

Da ali ni Trulli ni Heidfeld nisu vozili Ferrari (ili za neku drugu top momcad) niti jednu sezonu a ne 5.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Haidfeld je vozio za BMW Sauber ... Taj bolid ima jednu jedinu pobjedi i ostvario ju je ROBERT KUBICA,a ne Nick...Te 2008 sezone taj bolid je bio vrlo vrlo jak i ponekad jaci i od McM i Ferrarija.... Sto se tice Trullija pa taj lik jedino sto zna je nabiti iza sebe 10 bolida i kao braniti se....

Uostalom nemam se ja sta raspravljati Massa je u Ferrariju ova dvojica nisu niti ce ikad biti i gotovo.Osim toga ako su slicni sto Ferrari nije potpisao sa jednim od njih 2 nego sa Felipeom?? Zato jer je bolji....

Sto se tice Fernanda Alonsa sretno mu bilo,navijacu i za njega,ali ne naravno kao za Felipea....
slika

King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Alonso i Massa će se međusobno poubijat.
Lotus

Post Postao/la Lotus »

Felipe Massa je napisao/la:Haidfeld je vozio za BMW Sauber ... Taj bolid ima jednu jedinu pobjedi i ostvario ju je ROBERT KUBICA,a ne Nick...Te 2008 sezone taj bolid je bio vrlo vrlo jak i ponekad jaci i od McM i Ferrarija.... Sto se tice Trullija pa taj lik jedino sto zna je nabiti iza sebe 10 bolida i kao braniti se....

Uostalom nemam se ja sta raspravljati Massa je u Ferrariju ova dvojica nisu niti ce ikad biti i gotovo.Osim toga ako su slicni sto Ferrari nije potpisao sa jednim od njih 2 nego sa Felipeom?? Zato jer je bolji....

Sto se tice Fernanda Alonsa sretno mu bilo,navijacu i za njega,ali ne naravno kao za Felipea....
Sam kazes da je BMW Sauber imao jednu jedinu pobjedu.Zar je to vanserijski dobar bolid?
Pa 2008. je Alonso u Renaultu imao dvije pobjede a to je bio tek osrednji bolid.Ja protiv Masse nemam nista al' on nema sta traziti kraj perfekcionista kao MS i FA.Massu dozivljavam kao Rubensa svojevremeno,covjek koji ce skupljati bodove i cuvati leđa velikom kad zatreba.I za taj trud ce biti nagrađen ponekom pobjedom.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

King iCool je napisao/la:Alonso i Massa će se međusobno poubijat.
Dobro, makar će biti zanimljivo.
Avanti FER, Avanti!!!
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Lotus je napisao/la: Sam kazes da je BMW Sauber imao jednu jedinu pobjedu.Zar je to vanserijski dobar bolid?
Pa 2008. je Alonso u Renaultu imao dvije pobjede a to je bio tek osrednji bolid.Ja protiv Masse nemam nista al' on nema sta traziti kraj perfekcionista kao MS i FA.Massu dozivljavam kao Rubensa svojevremeno,covjek koji ce skupljati bodove i cuvati leđa velikom kad zatreba.I za taj trud ce biti nagrađen ponekom pobjedom.
Pa Felipe Massa nije čuvao leđa niti Kimiju Raikkonenu, pa zašto bi i Fernandu Alonsu? To što je "radio" za Michaela 2006. bila je samo ta godina i sumnjam da bi bio pokoran Michaelu kao Rubens svih 6 godina.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

pospani gad je napisao/la:
Lotus je napisao/la: Sam kazes da je BMW Sauber imao jednu jedinu pobjedu.Zar je to vanserijski dobar bolid?
Pa Felipe Massa nije čuvao leđa niti Kimiju Raikkonenu, pa zašto bi i Fernandu Alonsu? To što je "radio" za Michaela 2006. bila je samo ta godina i sumnjam da bi bio pokoran Michaelu kao Rubens svih 6 godina.
oprosti, ali nego šta bi? bio bi mu pokoran ko mala pudlica svome gazdi.
ili bi mu bio pokoran ili vise nebi vozio za crvene. da je MS nastavio vozit, znalo bi se ko je tu da uzima naslove a ko je tu da čuva leđa i pridonosi osvajanju naslova prvaka, i tu i tamo pobijedi na nekoj utrci.

e sad, kaj se tiče odnosa FM-FA...mislim da će oni imati ravnopravan status u momčadi barem u prvom dijelu sezone. i ako u tom periodu FA bude redovito dobivao massu doci ce do one podjele 1.vozač i 2.vozač.
Mišljenja sam da će se upravo to i dogoditi. Masa je vrlo dobar vozač ali nije odličan. Fernando to je. On je može iz bolida izvući i onu zadnju tisućinku sekunde koja je negdje skrivena i prosjećan bolid "pretvoriti" u vrlo dobar-sposoban za osvajanje GP-a. Felipe mislim da nije takva klasa vozača.
Neka me demantira-bio bih sretan zbog njega.
A tu je još i ova nesreća koju je imao, pitanje je koliki trag je to ostavilo na njemu i na njegovoj vožnji- vožnji na utrkama ne na testiranju.
Sve u svemu, mislim da se FM neće dobro provest ove sezone.
Michael is faster than you!!
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Mislim da je Alonso definitivno prvi vozač. zna Ferrari što hoće i kako to ide, a zna i Alonso što hoće.
Nema tu ponavljanja scena iz McLarena, barem ne u javnosti. Massa nije Hamilton, novootkriveni wunderkind.
I Alonso je, i biti će brži od Masse.
Pa čovjek se ne skida sa telefona, stalno zove tvornicu da se vidi što i kako ide, šta treba.
Šuška se da je Alonso u ovo vrijeme više bio u tvornici no što je Kimi u 2 godine.
Mislim da je ovaj put definitivno određeno tko i šta, iznenađenja nema. :)

(nemojte me sad baš previše napadati, to ja samo mislim, pričajmo o tome)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Ja mislim da Ferrari ulazi spreman u ovu sezonu. Možda se varam, ali imam neki osjećaj da su napravili dobar auto. A samo to Alonsu i treba. ;)
A šta se tiče Masse, sve ćemo vidjeti kad krene sezona, neka pobijedi bolji. ;)
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

p@rtibrejker je napisao/la:Mislim da je Alonso definitivno prvi vozač. zna Ferrari što hoće i kako to ide, a zna i Alonso što hoće.
Nema tu ponavljanja scena iz McLarena, barem ne u javnosti. Massa nije Hamilton, novootkriveni wunderkind.
I Alonso je, i biti će brži od Masse.
Pa čovjek se ne skida sa telefona, stalno zove tvornicu da se vidi što i kako ide, šta treba.
Šuška se da je Alonso u ovo vrijeme više bio u tvornici no što je Kimi u 2 godine.
Mislim da je ovaj put definitivno određeno tko i šta, iznenađenja nema. :)

(nemojte me sad baš previše napadati, to ja samo mislim, pričajmo o tome)

slažem se,a prvi dokaz su izjave,vrijeme provedeno sa ekipom na razvoju bolida i sama činjenica da će on testirat 3 dana a Massa 0 na prvim testovima,vidi se i na čiju ruku će ići bolid i na koga računaju kao br.1 . Po meni je to sasvim proračižunato,neće biti iznenađenja a pred Massom je savršeno čista situacija,ili će biti vodonoša kao MS-u ili nema produžetka ugovora na kraju sezone kada mu istekne,a kako svi imalo konkurentne momčadi imaju već vozače neće biti puno izbora za njega
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

Stoji sve što ste rekli,no Massa je u Ferrariju puno duže od Alonsa i neće se predati lako.Isto je tako Alonso dolazio u Mclaren i svi su vjerovali da će sve ići njemu na ruku i bolid je vjerojano podešen prema njegovom stilu ali Hamilton se pokazao kao ravnopravan čak i bolji u tom istom bolidu, ne kažem ja da je Massa vozač kvalitete Hamiltona ali bio je ravnopravan s Kimijem i ima veliku motivaciju jer se opet želi dokazati.
Svi govore kako Alonso stalno zove telefonom Ferrari i predlaže,pita,zanima se za bolid.A šta,mislite da se Felipe negdje izležava na plaži,siguran sam da je i on cijeli dan na telefonu s Robom Smedleyem.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Schumy.d je napisao/la:Ja mislim da Ferrari ulazi spreman u ovu sezonu. Možda se varam, ali imam neki osjećaj da su napravili dobar auto. A samo to Alonsu i treba. ;)
A šta se tiče Masse, sve ćemo vidjeti kad krene sezona, neka pobijedi bolji. ;)
Ja imam isti osjecaj,prvenstveno jer nista ne curi u javnost.Nijedan djelatnik u momcadi nije jos nista konkretnije progovorio o novom bolidu.Primjerice,Brawn prica kako je novi bolid vec brzi od pobjednickog proslogodisnjeg,Newey govori kako ce to biti evolucija bolida RB5 a ne revolucija,McLaren koristi kao bazu novog bolida ovogodisnji bolid itd.Medjutim Ferrari ni rijeci nije rekao osim toga da su poceli vrlo rano raditi na novom bolidu,te da je potpuno nov model.A uglavnom kad nema nekih suskanja,gurkanja,pompanja,ispadnu prilicno dobre stvari prvenstveno kod Ferrari-ja kroz povijest.

Nista ne zelim reci,jer i mene muci neizvjesnost i iscekivanje novog bolida kao i prva testiranja na pocetku 2.mjeseca..Jako bi zelio da naprave dobar posao.Mene sa jedne strane raduje sto novi bolid nema veze sa F60(jer je to koncepcijski prilicno los bolid jer je dizajniran da nema DDD i da ima KERS),a sa druge me strane muci sto se radi potpuno nov bolid jer je to prilican rizik.Ako potrefe koncepciju bice ultra brzi,a ako je promase bice na zacelju poretka jer ce vecina momcadi koristiti kao osnovu bolide iz sezone 2009,naravno sa modifikacijama za 2010.

Alonso ce se po prvi put pojaviti kao oficijelni Ferrari-jev vozac na "Wroom" eventu u Madonna di Campiglio.Event se odrzava u Ponedjeljak gdje ce biti predstavljen Fernando Alonso.Da li ce na presici Fernando reci "Buoegorno e tutti!!!" poput prethodnika Raikkonena te Schumachera,jer to bi znacilo pozitivnu stvar..??? ;)

http://www.autosport.com/news/report.php/id/80783
FORZA FERRARI!!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ma nema više promašaja. Ove godine se ide na treći naslov.
Avanti FER, Avanti!!!
Odgovori