Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: NOVOSTI-Siječanj 2012

Post Postao/la Alonso-champ »

Ne bih ni ja volio,al nesto sam citao na spanskom forumu i koliko sam razumio Valencia nesto muti,nisam bas razumio,ako neko nesto bolje zna nek javi ;)

Inace jos tacno mjesec dana do prvih testiranja..idemoooo
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

FINAC, nebi ni ja volio da Spa ispade, ali da dođe Paul Richard to bih volio. Istina, ima kilometarske zone koje su napravljene dok se još smjelo neograničeno testirati jer momčadi koje su tamo testirale (Toyota, Renault,...) su shvatile da im je na testiranjima ako vozač izleti manji trošak ako izleti na safalt nego ako izleti u šljunak. Manje štete na bolidu, manje posla za nastavit testiranje, više vremena provedeno na stazi i manje rezervnih djelova potrošeno. Staza je dobra zato što ima bezbroj mogućih kombinacija. Može simulirati brze staze poput Monze i Spa, može simulirati spore poput Monaka (samo bez zidiova naravno) i Hungaroringa. Tamo se vozi FIA GT1, GT3, čak i prototipovi ako se ne varam i bude jako dobrih utrka.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Alonso-champ je napisao/la:Ne bih ni ja volio,al nesto sam citao na spanskom forumu i koliko sam razumio Valencia nesto muti,nisam bas razumio,ako neko nesto bolje zna nek javi ;)

ovo ?

Valencia grand prix seeks to renegotiate Formula 1 deal
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

F1NAC je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:Ne bih ni ja volio,al nesto sam citao na spanskom forumu i koliko sam razumio Valencia nesto muti,nisam bas razumio,ako neko nesto bolje zna nek javi ;)

ovo ?

Valencia grand prix seeks to renegotiate Formula 1 deal
Ovo bi bilo vrhunski da Valencia od*ebe.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Pa eto nek upadne Paul Richard umjesto Valencie i nek ostave Spa..ili??Hvala F1nac ;)
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:FINAC, nebi ni ja volio da Spa ispade, ali da dođe Paul Richard to bih volio. Istina, ima kilometarske zone koje su napravljene dok se još smjelo neograničeno testirati jer momčadi koje su tamo testirale (Toyota, Renault,...) su shvatile da im je na testiranjima ako vozač izleti manji trošak ako izleti na safalt nego ako izleti u šljunak. Manje štete na bolidu, manje posla za nastavit testiranje, više vremena provedeno na stazi i manje rezervnih djelova potrošeno. Staza je dobra zato što ima bezbroj mogućih kombinacija. Može simulirati brze staze poput Monze i Spa, može simulirati spore poput Monaka (samo bez zidiova naravno) i Hungaroringa. Tamo se vozi FIA GT1, GT3, čak i prototipovi ako se ne varam i bude jako dobrih utrka.
I u Abu Dhabiu u nekim drugim serijama budu dobre trke, ali u F1 nebudu tako da nemora značit da bi ta staza bila dobra za F1. Ja bi htjeo vidjet prije Magny Cours u F1 ipak ako se izleti gubi se dosta, ili čak i odustaje, a i dobra je staza
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Istina, ali u Abu Dabiju GP2 koristi npr. drukčiji layout, neke serije imaju startno-ciljnu ravninu tamo di je ove sezone bila 2. DRS zona...

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ja nemogu prozvakat ovakav paul ricard za utrkivanje..
jasno mi je da posto je staza sluzila za testiranja, ovo je super prikladno, mogu bez straha trazit limite, ali za mene je staza malo zelene travice i pijesak.. ovo mi ne izgleda na stazu..
zadnji clarksonov special je vozio po tom cudu i to mi je izgledalo bljak..

iako sto se staze tice, sve 5.. volim te kilometarske ravnice pa oces neces moras imat otvoreniji bolid..
rFactor F1 HR server Info
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Na prvi pogled sam mislio da se vozi po plavim linijama koliko ih ima. Ovo je užas za oči. Vratite vi Austriju radije.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Slažem se . RedBull Ring ili Imola natrag, a i Magny Cours bi bilo lijepo vidjeti a sve to naravno, pod uvjetom da izbace primjerice Valenciu a ne diraju klasike.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ono što je jedino zanimljivo kod Paul Richarda u odnosu na druge asfaltom okružene staze je to da su ove pruge zapravo izbočine, tako da nije toliko ugodno izletjeti kao npr. u Abu Dhabiju ili Indiji. Ipak se više kažnjava vozače koji izlete

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:Ono što je jedino zanimljivo kod Paul Richarda u odnosu na druge asfaltom okružene staze je to da su ove pruge zapravo izbočine, tako da nije toliko ugodno izletjeti kao npr. u Abu Dhabiju ili Indiji. Ipak se više kažnjava vozače koji izlete
Ali koliko se puta treba izletit da se ošteti bolid? mislim da od jednog izljetanja neće ništa bit bolidu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

ma ove linije su odvratne.. nemoš gledat u to
Michael is faster than you!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Re: NOVOSTI - Siječanj 2012

Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Alonso-champ je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/96924

Evo i Barcelona nezna sta ce..
Ko može osim Arapa izdržat da toliko plaća ludom Bernieu. Nažalost možda i bude istina što je jednom reko da hoće samo 3-4 Europske trke :cry:
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Jebiga, istina Kenny, i ne sumnjam da će na kraju tako završiti. Ako išta ostane u Europi. Kakva je situacija, ne bih se čudio da se svi povuku. Vozit će se po pustinjama, Dubajijima itd.
A Bernie idiot umjesto da se prilagodi globalnoj ekonomskoj situaciji inzistira na svojoj bolesnoumnosti.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Mora namaknut para za stare dane xD
Michael is faster than you!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

kad tad ce mu istec vijek trajanja :biggrin: samo da ne bude gore poslije :D
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Slash je napisao/la:

Jebiga, istina Kenny, i ne sumnjam da će na kraju tako završiti. Ako išta ostane u Europi. Kakva je situacija, ne bih se čudio da se svi povuku. Vozit će se po pustinjama, Dubajijima itd.
A Bernie idiot umjesto da se prilagodi globalnoj ekonomskoj situaciji inzistira na svojoj bolesnoumnosti.
Ako se to desi nebi mi bilo puno žao da se svi povuku i naprave novu F1
F1NAC je napisao/la:kad tad ce mu istec vijek trajanja :biggrin: samo da ne bude gore poslije :D
Ja imam osjećaj da će poslje njega bit samo gore, jer ako F1 kupe neke banke njih neće ni najmanje bit briga za F1 nego samo za novac
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
Slash je napisao/la:

Ako se to desi nebi mi bilo puno žao da se svi povuku i naprave novu F1
F1NAC je napisao/la:kad tad ce mu istec vijek trajanja :biggrin: samo da ne bude gore poslije :D
Ja imam osjećaj da će poslje njega bit samo gore, jer ako F1 kupe neke banke njih neće ni najmanje bit briga za F1 nego samo za novac
mozda budu vladale poslije Petra i Tamara haha budu vozači onda vozili u odjelima :biggrin: i samo u Monacu ili Abu Dhabiju
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

i ne zaboravi obavezno korištenje F1 parfema :D

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

I to onog od Lady Gage.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:I to onog od Lady Gage.
Lady Babe :biggrin:

Bilo bi po meni najbolje da se F1 timovi udruže i kupe F1 od Berniea ako to bude prodavo. Bar ovi koji će tu bit dok postoji F1 i imaju love i motore s kojim da se trkaju
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

kako stvari stoje cini se da vec u Melbourneu budu 2 DRS zone ....
FIA to adjust DRS zones for 2012, but no changes to system rules

Formula 1's DRS rules will remain unchanged in 2012, AUTOSPORT has learned, but the FIA plans to tweak the overtaking zones on the back of the experience of last year.

The Drag Reduction System was introduced at the start of 2011 as a means of helping overtaking - with drivers allowed to use the straightline speed boost at designated spots on the track if they get within one second of the car ahead of them at a set point.

Although critics believed the concept made overtaking too easy, DRS was widely praised as having helped improve the spectacle of F1.

Sources have revealed that the FIA, having looked closely at its implementation in 2011, is happy for the DRS rules to remain the same for the season ahead - despite planning to alter some of the overtaking zones.

It is understood that zones will be extended at those venues where it was felt overtaking was too hard, while they will be shortened at those where it was deemed that passing was made too easy.

Although the final lengths of the DRS zones have not yet been finalised, it is understood that among the changes that will be made in 2012 will be the introduction of a second DRS zone at the Australian Grand Prix.

There will also be the removal of a second zone in Canada and Valencia, while the lengths of some other zones - including the remaining one in Valencia, which will be lengthened - will be changed.

Speaking to AUTOSPORT recently prior to the confirmation of the tweaks, Nico Rosberg said that DRS had been a success - but minor changes to the lengths of some of the zones would be a positive.

"DRS is a great thing," he said. "In the end, who cares why we are overtaking? They [the FIA] just have to make sure that they optimise it, and that we don't have too many times where one guy just drives past the guy in front, and gets 50 metres ahead by the end of the straight. That is a bit silly then.

"But as long as it is optimised, which will come with experience, then maybe there can be some new ideas about it and how to do it a little bit better. Then that is a good thing.

"It is better for it to be too difficult than too easy. If it is too difficult then at least the pressure is there – like in Barcelona [last year] when it was still exciting with Lewis [Hamilton] and Sebastian [Vettel]."
-autosport.com
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

stavit lagunu secu, Mexico . Ulice Zagreba XD, imolu ,stavit 1 oval stazu oblika 8, uvesti testiranja nakon ili prije ili nakon i prije svake utrke i to na stazi na kojoj se i vozi. Ujedinit f1, wrc
slika
Zaključano