Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Tko je to ikad rekao?!
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Pa bilo je na forumu kako se jedini RBR buni, neda mi se tražit postoveCuky je napisao/la:Tko je to ikad rekao?!

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
buni se i Ferrari...razlog pobune je ipak drukčiji.
RB je prijetio da će napustiti F1 ako ne dobije konkurentnu PU...kao njihovo je pravo da imaju najbolju opremu.
Ferrari prijeti da će napustiti ako im Todt i Ecclestone uvale nove, jeftinije motore slične snage koji su uz to i mnogo jednostavniji nego što su trenutne PU koje su složene, koštale puno novaca u razvoju, razvijaju tehnologiju za budućnost i koje su tek 2 godine stare. Uvođenjem tog "jeftinog" motora bi se praktički stvorilo 2 ranga natjecanja...jedan u kojem se natječu momčadi pogonjene tim motorom i drugi u kojem se natječu momčadi koje nastavljaju koristiti sadašnje PU. Osim Ferrarija, Mercedes i Renault su se isto izjasnili kontra tog jeftinijeg motora, dok je Honda suzdržana
RB je prijetio da će napustiti F1 ako ne dobije konkurentnu PU...kao njihovo je pravo da imaju najbolju opremu.
Ferrari prijeti da će napustiti ako im Todt i Ecclestone uvale nove, jeftinije motore slične snage koji su uz to i mnogo jednostavniji nego što su trenutne PU koje su složene, koštale puno novaca u razvoju, razvijaju tehnologiju za budućnost i koje su tek 2 godine stare. Uvođenjem tog "jeftinog" motora bi se praktički stvorilo 2 ranga natjecanja...jedan u kojem se natječu momčadi pogonjene tim motorom i drugi u kojem se natječu momčadi koje nastavljaju koristiti sadašnje PU. Osim Ferrarija, Mercedes i Renault su se isto izjasnili kontra tog jeftinijeg motora, dok je Honda suzdržana

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Ma crveni se bune periodično svakih nekoliko godina...to plakanje, prijetnje odlaskom i ostale sitne podmuklosti su valjda u genskom zapisu...no ovaj put su ipak u pravu i dobro je da su i ostali aktualni motori stali uz njih (osim Honde koja valjda od srama ne smije ništa reći)...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
bez crvenih nema F1.točka. .
- Cuky
- Moderator
i zaboravio sam spomenuti u svom prethodnom postu...trenutni dobavljači PU nebi smjeli razviti motor identičan tome jeftinijem i njega koristiti umjesto PU nego bi morali nastaviti koristiti svoje trenutne PU

- Kenny
- Legenda
Misliš bez F1 bi crveni bili niko i ništavidc je napisao/la:bez crvenih nema F1.točka. .
Ovo da sroizvođači nesmiju radit ovu jeftiniju verziju motora je totalno glupavo. Neka im daju na izbir kaki motor žele, neka se potrude da dovedu još proizvođača motora tipa Cossworth, Judd, a ne samo da se trude oko poroizvođača auta da su u F1

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
@vidc...kada jednom shvatiš da li je F1 ovako velika zbog Ferrarija ili je Ferrari stvorio ime zahvaljujući F1 možda uspiješ razumjeti tko bi izgubio koliko i usput se sjeti koliko Ferrari prije dvadeset godina bio veći nego danas (ne samo momčad već ime) ...no ne boj se, ovakve periodične prijetnje su napravljene zato da bi se malo uzdrmala učmala javnost i da bi se jače skrenula pozornost na ono što dva sumnjiva tipa pokušavaju uvaliti pod normalno, nije njima ni u ludosti pomisao da stvarno odu...i treba ih podržati u ovome jer ovaj put zahtijevaju nešto dobro i ne misle samo na vlastitu guzicu kao inače (normalno da štite i svoju pri tome)...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Cuky
- Moderator
Kenny je napisao/la:Misliš bez F1 bi crveni bili niko i ništavidc je napisao/la:bez crvenih nema F1.točka. .
Ovo da sroizvođači nesmiju radit ovu jeftiniju verziju motora je totalno glupavo. Neka im daju na izbir kaki motor žele, neka se potrude da dovedu još proizvođača motora tipa Cossworth, Judd, a ne samo da se trude oko poroizvođača auta da su u F1
Pa evo priča se da je Aston Martin zainteresiran da uđe u F1 makar kao naslovni sponzor za momčad...čitao sam jučer da i Alfa Romeo razmišlja o povratku u F1. Honda se već vratila, doduše ne baš najspremnija, Renault se opet vraća sa kompletnom momčadi...jednostavno, proizvođači su se zainteresirali za ove PU jer je to tehnologija koja je sve zastupljenija na cestama i dobrim rezultatima mogu napraviti fenomenalnu promociju. Oni koji si mogu priuštiti sudjelovanje u F1 to i naprave.
Što se tog jednog jeftinog motora tiče...trebali su se zainteresirani prijaviti sa svojim ponudama i od svih će biti odabran jedan dobavljač i samo će on smjeti dobavljati tu vrstu motora, svi ostali su osuđeni na sadašnje PU. To je razlog zašto su Ferrari, Mercedes i Renault protiv toga, uz naravno novce koje su utrošili u razvoj sadašnjeg pogona. A ako bi Ferrari ostvario prijetnju i napustio F1 to su još 3 tima bez pogona (Haas, Sauber, Toro Rosso)...a vjerujem da bi slično napravili još i Mercedes ili Renault ili ono najgore za F1 oboje

- vidc
- Veteran
Ferrari je stvorio ime kroz povijest zahvaljujući F1, ali F1 trenutno nema smisla bez Ferrarija. Nisam uopće govorio o tome kako bi to utjecalo na Ferrari, da li bi Ferrari bio veći brand ili ne itd.Toon je napisao/la:@vidc...kada jednom shvatiš da li je F1 ovako velika zbog Ferrarija ili je Ferrari stvorio ime zahvaljujući F1 možda uspiješ razumjeti tko bi izgubio koliko i usput se sjeti koliko Ferrari prije dvadeset godina bio veći nego danas (ne samo momčad već ime) ...no ne boj se, ovakve periodične prijetnje su napravljene zato da bi se malo uzdrmala učmala javnost i da bi se jače skrenula pozornost na ono što dva sumnjiva tipa pokušavaju uvaliti pod normalno, nije njima ni u ludosti pomisao da stvarno odu...i treba ih podržati u ovome jer ovaj put zahtijevaju nešto dobro i ne misle samo na vlastitu guzicu kao inače (normalno da štite i svoju pri tome)...
Ferrari bi vjerojatno dosta izgubio povlačenjem iz F1 ali sam siguran da bi prije on opstao nego F1. čak vjerujem da je u stanju povući još ekipa sa sobom i osnovat neku novu "F1", bez Bernie-a.
- Kenny
- Legenda
vidc je napisao/la: Ferrari bi vjerojatno dosta izgubio povlačenjem iz F1 ali sam siguran da bi prije on opstao nego F1.
Zbog čega bi to F1 propala bez Ferrarija?
Čisto nagađanjevidc je napisao/la: čak vjerujem da je u stanju povući još ekipa sa sobom i osnovat neku novu "F1", bez Bernie-a.

- vidc
- Veteran
zato što je Ferrari najvažniji tim u formuli 1,tim koji ima najviše navijača.
F1 i ovako se muči da privuče gledatelje, bez ferrarija bi to bila agonija čak i da dio ferrarijevaca nastavi gledat f1 bez ferrarija.
bez gledatelja nema ni sponzora dakle nema ni para, bez para nema razvoja bolida i nema najboljih vozača itd. itd.
tko bi gledao nešto takvo?
F1 i ovako se muči da privuče gledatelje, bez ferrarija bi to bila agonija čak i da dio ferrarijevaca nastavi gledat f1 bez ferrarija.
bez gledatelja nema ni sponzora dakle nema ni para, bez para nema razvoja bolida i nema najboljih vozača itd. itd.
tko bi gledao nešto takvo?
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Baš čitam da bi trebao preuzeti vodeću ulogu FDA i zamijeniti Lucu BaldisserrijaF1NAC je napisao/la:Gledam malo tedov notebook i govori da je ovo Rivolin zadnji GP u njegovoj trenutnoj ulozi ili uopce s Ferrarijem. Zasad jos nije nis potvrđeno.

- Cuky
- Moderator
Marchionne kaže da je Ferrari krenuo sa radom na bolidu za 2016. malo kasnije nego su prvotno planirali kako bi imali više vremena da nastave raditi na SF15-T
http://www.jamesallenonf1.com/2016/01/i ... ally-mean/
http://www.jamesallenonf1.com/2016/01/i ... ally-mean/

- F1NAC
- Moderator
kao i svake godine, al ajd ovaj proslogodisnji bolid je bio krpan u zadnji tren pa nije ispao los
.bas me zanima ovogodisnji bolid, prvi koji nema input od Tombe.
Imao je gazda par istupa sad ovih dana od kojih neki lede krv u zilama samih zaposlenika

Imao je gazda par istupa sad ovih dana od kojih neki lede krv u zilama samih zaposlenika

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
ima tko kakvih saznanja o datumu predstavljanja novog bolida? Upravo su na facebooku objavili ovaj link na kojem je odbrojavanje još 5 dana 20 sati i 30 minuta
http://readysetred.ferrari.com/
http://readysetred.ferrari.com/

- F1NAC
- Moderator
Oko 19.2. Ne vjerujem da je ovo predstavljanje bolida. Prerano

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Navodno su francuski mediji objavili da je Ferari pronašao grešku u motora za 2016 što bi uzrokovalo nemogućnosti da sa 4 motora završe sezonu. fabrika radi 24 časa da bi rešila ovaj problem do dana kada se mora prijaviti motor za homologaciju
-
- Legenda
Koliko kužim, to je samo puni countdown koji će od nekog vremena krenut otkucavatiF1NAC je napisao/la:Oko 19.2. Ne vjerujem da je ovo predstavljanje bolida. Prerano
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
Navodno je to odbrojavanje dok predstavljanja tematskog Ferrarijevog parka (slican ko u Abu Dhabiju) koji bi za javnost trebao bit otvoren 2017.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ruth Buscombe "špijunka" prešla u Haas.
-
- Svjetski prvak
Navodno(opet) je danas prošao kraš test sa kratkim nosem
- F1NAC
- Moderator
po navodima ove godine bi konacno i Ferrari trebao dostić pritisak u cilindrima od 300 bara(Navodno prosle sezone je taj pritisak varirao između 220 i 240 bara) . Također negdje se spominje i varijabilni usis pa bi mozda zbog njegove ugradnje intercooler trebao preselit van Vea.
Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 24 sij 2016, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.

- Cuky
- Moderator
ako je vjerovati Autosprintu intercooler će se nalaziti unutar šasije kao kod Mercedesa, dok bi MGU-H trebao preseliti u V iznad motora a ispod usisa umjesto kako je bio do sada između turbine i kompresora.

-
- Svjetski prvak
ovo je to, no nisam siguran da je specifikacija 2015 baš ovako izgledala. Sve mi se vrti u glavi da MGU-H nije bio u sredini između kompresora i turbine