Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: NOVOSTI - Siječanj 2012
62. godine prosle od rođenja velikog majstora Gillesa Villeneuvea !!

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Ovo je jako dobra ideja..... mislim, to bi bilo pravo rješenje..... ja sam za to. Bernie, odmori malo.Kenny je napisao/la:Lady BabeDani je napisao/la:I to onog od Lady Gage.![]()
Bilo bi po meni najbolje da se F1 timovi udruže i kupe F1 od Berniea ako to bude prodavo. Bar ovi koji će tu bit dok postoji F1 i imaju love i motore s kojim da se trkaju
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Ipak Amerika dogodine
Austin F1 track set for August completion
Austin F1 track set for August completion
- F1NAC
- Moderator
Pukla osovina u F1 timu - Jergović: Štetner mi je dužan, a prijeti mi! Štetner: Tražio je honorar veći nego na BBC-u
ako je ovo istina onda ostaje samo Dijaković na telki .. Na*ebali smo
mozda zovu blaza ja se nadam
ako je ovo istina onda ostaje samo Dijaković na telki .. Na*ebali smo

MLADEN JERGOVIĆ, dugogodišnji član najužeg tima Berniea Ecclestonea i stručni komentator F1 utrka, za Index je potvrdio da više ne surađuje s hrvatskim vlasnikom licenciranih TV prava F1, grupom Kreator IT. Odnos Jergovića i Davorina Štetnera, vlasnika Kreatora, već duže vremena nagrizaju nesuglasice financijske prirode. Jergović tvrdi da je u zadnji trenutak spasio Štetnerov projekt "regionalne F1" koji je mladog poduzetnika lansirao na tržište velikih "igrača", kada mu je pred sam početak sezone posudio dio novca za kupnju tv prava.
"Prošlog proljeća, kada je posao već praktički bio sklopljen, nastala je rupa i netko je to morao zakrpati. Štener me zamolio i ja sam pristao izaći mu u susret. Nisam želio da Hrvatska po prvi puta nakon 40 godina ostane bez prijenosa najbržeg sporta na svijetu", obrazlaže Jergović koji je sa Štetnerom sklopio ugovor o zajmu sa striktnim rokom povrata novca od mjesec dana. Radi se o iznosu od 50 tisuća eura.
Znam da Štetneru nije drago što sam o svemu obavijestio Ecclestonea
Štetner ne dovodi u pitanje da ugovor, a time i pozajmnica, postoje. Ne negira i da postoje određena kašnjenja u isplati, ali ističe da je Kreator grupa zapravo prekinula suradnju s Jergovićem, i to još u prosincu zbog nerealnih honorara koje je tražio za komentiranje utrka u narednoj sezoni.
"Upravo suprotno, nisam želio s ovim izlaziti u javnost dok je trajala sezona. Nisam želio da upropastimo dobar projekt, no kad je sezona završila, intenzivirao sam svoja potraživanja. Nismo se pomakli s mjesta i poduzeo sam ovršne procese za povrat novca. U ovim okolnostima, jasno je da moja buduća suradnja s Kreator grupom nije moguća. Znam i da Štetneru nije drago što sam o svemu obavijestio Berniea Ecclestonea, no ipak sam ja za njega radio 15 godina. Štetner mi se čak i prijetio, no o tome ne želim. Poduzeo sam neke korake i po tom pitanju", rekao nam je Jergović koji je prošle godine u prijenosima hrvatskih regionalnih TV stanica komentirao sve treninge i utrke Formule 1 te vodio emisiju F1 Cafe.
"Znam i da će Štetner sve ovo demantirati, već me molio da ne idem s pričom u javnost. No, po mom viđenju, iscrpili smo sve mogućnosti da dođemo do razumnog rješenja", zaključio je Jergović.
Imao je pravo. Štetner je demantirao njegovu priču, ali je za Index iznio zanimljive detalje suradnje s Jergovićem.
Štetner: Posudio nam je 50 tisuća eura s kamatom od - 14 posto
"Kreator grupa prekinula je suradnju s gospodinom Jergovićem koji je dosad komentirao utrke Formule 1. Na raskid suradnje odlučili smo se jer je gospodin Jergović inzistirao na znatno većem honoraru u odnosu na prošli angažman. Usporedbe radi, Jergovićev honorar za prošlosezonski prijenos utrka Formule 1 bio je na razini komentatora BBC-a. Na nerealne zahtjeve gospodina Jergovića u ovako teškim vremenima nismo mogli pristati"
Kreator je dosad ispunio sve svoje poslovne obveze prema svojim suradnicima, a tako će činiti i ubuduće. Gospodin Jergović pozajmio je Kreator grupi 50 tisuća eura po kamati od 14 posto. Dio novca vratili smo sukladno ugovoru, a tako će biti i s ostatkom poslovne pozajmnice", rekao nam je Štetner.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ma neee,nadam se da ce se srediti to jer mi je muka i Ališića slušati...
Alonsista hasta la muerte..
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ma nek stave Blaža i Novaka, ja mislim da je Blaž nezamjenjiv u Hrvatskoj za komentiranje F1, a Novak je čist ok, dosta zna, a i nešuti 90% vremena ko Dijaković. Samo da neuzme opet nekog amatera jer će bit isto s*anje

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
evo, dok čekamo predstavljanje novih jurilica, scarbs je u razgovrima sa nekim tehničkim ljudima iz momčadi F1 došao do boljih spoznaja o pravilima vezanima za visinu nosa te složio jedan od mogućih izgleda:
KLIK
KLIK
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
ovo mi izgleda nesto kao kod RBdamjan.cule je napisao/la:evo, dok čekamo predstavljanje novih jurilica, scarbs je u razgovrima sa nekim tehničkim ljudima iz momčadi F1 došao do boljih spoznaja o pravilima vezanima za visinu nosa te složio jedan od mogućih izgleda:
KLIK

- Armanini
- Svjetski prvak
nasmijao sam se na ovu gore situaciju..
jergovic po njegovu strasi sa berniem kao da njega briga za tu sicu koji dobije od naseg prenosa..
steta sto nisu iznjeli cifre oko tih honorara, bilo bi interesantno vidjet..
jergovic je ipak sam nosio 80% prijenosa, priprema emisija i samog prijenosa..
zajmovi.. ma lol.. 14 % kamate?
bit ce zanimljivo vidjet ako ce i tko ce doc kao zamjena..
jergovic po njegovu strasi sa berniem kao da njega briga za tu sicu koji dobije od naseg prenosa..
steta sto nisu iznjeli cifre oko tih honorara, bilo bi interesantno vidjet..
jergovic je ipak sam nosio 80% prijenosa, priprema emisija i samog prijenosa..
zajmovi.. ma lol.. 14 % kamate?
bit ce zanimljivo vidjet ako ce i tko ce doc kao zamjena..
- Cuky
- Moderator
F1NAC je napisao/la:ovo mi izgleda nesto kao kod RBdamjan.cule je napisao/la:evo, dok čekamo predstavljanje novih jurilica, scarbs je u razgovrima sa nekim tehničkim ljudima iz momčadi F1 došao do boljih spoznaja o pravilima vezanima za visinu nosa te složio jedan od mogućih izgleda:
KLIK
nope

-
- Veteran
- F1NAC
- Moderator
nisam sad mislio na dimenzije lol , mislio sam na izgled ove izbocine tocnijedamjan.cule je napisao/la:F1NAC je napisao/la:ovo mi izgleda nesto kao kod RBdamjan.cule je napisao/la:evo, dok čekamo predstavljanje novih jurilica, scarbs je u razgovrima sa nekim tehničkim ljudima iz momčadi F1 došao do boljih spoznaja o pravilima vezanima za visinu nosa te složio jedan od mogućih izgleda:
KLIK
nopeKod RB8 nos je visko skoro 625mm koliko je dopušteno bilo, dok je sada visina nosa maksimalno 550mm. Nije velika razlika, ali očito će biti drukčije. Iako, ja bih volio vidjeti nosiće kao sredinom prošlog desetljeća (MP4-20,21,22,23; R25 i 26, F2008), a ne kao što je sada moda.

- Cuky
- Moderator
pa što tako ne kažeš...još uvijek ne čitam misli ljudima 
no bar smo razjasnili što je tko mislio

no bar smo razjasnili što je tko mislio

- Mika_bar
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Lova kvari ljude!F1NAC je napisao/la:Pukla osovina u F1 timu - Jergović: Štetner mi je dužan, a prijeti mi! Štetner: Tražio je honorar veći nego na BBC-u
ako je ovo istina onda ostaje samo Dijaković na telki .. Na*ebali smomozda zovu blaza ja se nadam
![]()
MLADEN JERGOVIĆ, dugogodišnji član najužeg tima Berniea Ecclestonea i stručni komentator F1 utrka, za Index je potvrdio da više ne surađuje s hrvatskim vlasnikom licenciranih TV prava F1, grupom Kreator IT. Odnos Jergovića i Davorina Štetnera, vlasnika Kreatora, već duže vremena nagrizaju nesuglasice financijske prirode. Jergović tvrdi da je u zadnji trenutak spasio Štetnerov projekt "regionalne F1" koji je mladog poduzetnika lansirao na tržište velikih "igrača", kada mu je pred sam početak sezone posudio dio novca za kupnju tv prava.
"Prošlog proljeća, kada je posao već praktički bio sklopljen, nastala je rupa i netko je to morao zakrpati. Štener me zamolio i ja sam pristao izaći mu u susret. Nisam želio da Hrvatska po prvi puta nakon 40 godina ostane bez prijenosa najbržeg sporta na svijetu", obrazlaže Jergović koji je sa Štetnerom sklopio ugovor o zajmu sa striktnim rokom povrata novca od mjesec dana. Radi se o iznosu od 50 tisuća eura.
Znam da Štetneru nije drago što sam o svemu obavijestio Ecclestonea
Štetner ne dovodi u pitanje da ugovor, a time i pozajmnica, postoje. Ne negira i da postoje određena kašnjenja u isplati, ali ističe da je Kreator grupa zapravo prekinula suradnju s Jergovićem, i to još u prosincu zbog nerealnih honorara koje je tražio za komentiranje utrka u narednoj sezoni.
"Upravo suprotno, nisam želio s ovim izlaziti u javnost dok je trajala sezona. Nisam želio da upropastimo dobar projekt, no kad je sezona završila, intenzivirao sam svoja potraživanja. Nismo se pomakli s mjesta i poduzeo sam ovršne procese za povrat novca. U ovim okolnostima, jasno je da moja buduća suradnja s Kreator grupom nije moguća. Znam i da Štetneru nije drago što sam o svemu obavijestio Berniea Ecclestonea, no ipak sam ja za njega radio 15 godina. Štetner mi se čak i prijetio, no o tome ne želim. Poduzeo sam neke korake i po tom pitanju", rekao nam je Jergović koji je prošle godine u prijenosima hrvatskih regionalnih TV stanica komentirao sve treninge i utrke Formule 1 te vodio emisiju F1 Cafe.
"Znam i da će Štetner sve ovo demantirati, već me molio da ne idem s pričom u javnost. No, po mom viđenju, iscrpili smo sve mogućnosti da dođemo do razumnog rješenja", zaključio je Jergović.
Imao je pravo. Štetner je demantirao njegovu priču, ali je za Index iznio zanimljive detalje suradnje s Jergovićem.
Štetner: Posudio nam je 50 tisuća eura s kamatom od - 14 posto
"Kreator grupa prekinula je suradnju s gospodinom Jergovićem koji je dosad komentirao utrke Formule 1. Na raskid suradnje odlučili smo se jer je gospodin Jergović inzistirao na znatno većem honoraru u odnosu na prošli angažman. Usporedbe radi, Jergovićev honorar za prošlosezonski prijenos utrka Formule 1 bio je na razini komentatora BBC-a. Na nerealne zahtjeve gospodina Jergovića u ovako teškim vremenima nismo mogli pristati"
Kreator je dosad ispunio sve svoje poslovne obveze prema svojim suradnicima, a tako će činiti i ubuduće. Gospodin Jergović pozajmio je Kreator grupi 50 tisuća eura po kamati od 14 posto. Dio novca vratili smo sukladno ugovoru, a tako će biti i s ostatkom poslovne pozajmnice", rekao nam je Štetner.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
- F1NAC
- Moderator
sad je anketa na gp1.hr . Kao koga biste za komentatora . A posto kreator ima veze s tom stranicom ajde glasajte za blaža mozda ga dovedu !!! 

- ivancina
- Početnik
- Navijam za: McLaren
ja ću glasat za slavka cvitkovića 

-
- Veteran
Ja bi volio opet Blažićko-Novak..oni su O.K,jos kad koji dobaci poneku 

Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
auto po novom pravilniku by Scarbs :

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Reactive ride height sistemi zabranjeni u 2012: http://www.autosport.com/news/report.php/id/97127
Ova FIA mi sve više ide na živce. Prošle godine u sred sezone mijenjaju pravila oko kojih su dva najbrža bolida napravljena, a sada pred sami početak sezone opet mijenjaju pravila. Najsmješnije/žalosnije je što su prije tačno godinu dana dali zeleno svjetlo za ovaj sistem Renaultu. Lotus (Renault) je vjerovatno čitav paket složio da radi s ovim sistemom, kao vjerovatno i Mercedes, pa je vrlo moguće da im ovo osjetno umanji performanse. Ferrari (a vjerovatno i ostali) se nešto kasnije uključio u sve to, tako da će njih vjerovatno manje pogoditi.
Ne znam koliko ima veze sa cijelom pričom, ali neki dan sam na Autosportu čitao da iz RBR-a kažu da se njima ne žuri napraviti ovaj sistem. Jel oni bolje poznaju pravila od FIA-e pa su skontali da je ilegalan sistem, ili je ovo njima voda na mlin? Nek svak zaključi za sebe.
Ova FIA mi sve više ide na živce. Prošle godine u sred sezone mijenjaju pravila oko kojih su dva najbrža bolida napravljena, a sada pred sami početak sezone opet mijenjaju pravila. Najsmješnije/žalosnije je što su prije tačno godinu dana dali zeleno svjetlo za ovaj sistem Renaultu. Lotus (Renault) je vjerovatno čitav paket složio da radi s ovim sistemom, kao vjerovatno i Mercedes, pa je vrlo moguće da im ovo osjetno umanji performanse. Ferrari (a vjerovatno i ostali) se nešto kasnije uključio u sve to, tako da će njih vjerovatno manje pogoditi.
Ne znam koliko ima veze sa cijelom pričom, ali neki dan sam na Autosportu čitao da iz RBR-a kažu da se njima ne žuri napraviti ovaj sistem. Jel oni bolje poznaju pravila od FIA-e pa su skontali da je ilegalan sistem, ili je ovo njima voda na mlin? Nek svak zaključi za sebe.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Znamo kojoj se momčadi nije žurilo da razvije ovaj sistem a i pojavile su se špekulacije da je ta momčad imala problema u razvoju reactive ride height sistema.
Očigledno je da se igra "prljavo" i da mnogi pokušavaju da nađu "rupe" u pravilima.
Ono što mene nervira jeste Ferrari, koji ima kapaciteta i mogućnost da pronađe mnoge rupe u pravilima, naročito kada su u pitanju pravila o ograničenju osoblja i resursa, jer Ferrari osim cestovog odjela može da koristi i čitavu Fiat grupu, za pomoć u razvoju bolida, ali oni to ne koriste jer se glupi i nesposobni Domenicali drži pravila kao pijan plota, siguran sam da je Todt na njegovom mjestu da bi situacija bila drugačija.
Očigledno je da se igra "prljavo" i da mnogi pokušavaju da nađu "rupe" u pravilima.
Ono što mene nervira jeste Ferrari, koji ima kapaciteta i mogućnost da pronađe mnoge rupe u pravilima, naročito kada su u pitanju pravila o ograničenju osoblja i resursa, jer Ferrari osim cestovog odjela može da koristi i čitavu Fiat grupu, za pomoć u razvoju bolida, ali oni to ne koriste jer se glupi i nesposobni Domenicali drži pravila kao pijan plota, siguran sam da je Todt na njegovom mjestu da bi situacija bila drugačija.

- F1NAC
- Moderator
P**** im materina .... nije fer , al stvarno nije fer. Zalosno , zalosno .Mogli su onda odmah zabranit .

- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Jep definitivno maFIA
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Opet se ide na ruku red bullu, ma nevjerojatno, ovo nema smisla više.
Lotus cijelu vrijeme od početka razvija bolid baziran na tom sistemu, ovi cijelo vrijeme govore da je lagalno (čak su prije jedno 10-ak dana rekli da je sve ok i legalno), da bi sad odjednom iz vedra neba to zabranili i to upravo par dana nakon što su u red bullu rekli da se ne žure s izradom tog sistema.
Inače navodno su uz lotus i mercedes i ferrari i još neke ekipe također radile na tom sistemu, koji po nekim nagađanjima donosi oko pola sec po krugu.
Kad red bull napravi našto što mu donese prednost onda je dozvoljeno, čak i kad je dokazano da nije po pravilima, ali kad neka druga ekipa nešto napravi odmah proglase nelegalnim. Ma
FIA!

Lotus cijelu vrijeme od početka razvija bolid baziran na tom sistemu, ovi cijelo vrijeme govore da je lagalno (čak su prije jedno 10-ak dana rekli da je sve ok i legalno), da bi sad odjednom iz vedra neba to zabranili i to upravo par dana nakon što su u red bullu rekli da se ne žure s izradom tog sistema.
Inače navodno su uz lotus i mercedes i ferrari i još neke ekipe također radile na tom sistemu, koji po nekim nagađanjima donosi oko pola sec po krugu.
Kad red bull napravi našto što mu donese prednost onda je dozvoljeno, čak i kad je dokazano da nije po pravilima, ali kad neka druga ekipa nešto napravi odmah proglase nelegalnim. Ma

- Cuky
- Moderator
Ferrari nije puno zaostajao sa ovime. Oni su na ovom sustavu počeli raditi nakon VN Kine te je po špekulacijama njihov bio najrazvijeniji uz Lotus (Renault). Očito je da se ovdje opet ide na ruku RB-u koji je rekao da se njima ne žuri radiit na jednom takvom sustavu. A ono što je još čudnije je da je naš dragi Charlie W. nedavno izjavio kako je ovo legalno. Ferrari je čekao sa time da vidi dal će biti legalno prije nego finaliziraju istraživanje i krenu ugrađivati i onda dobili zeleno svjetlo da bi samo malo nakon toga sve bilo zabranjeno.

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Pa to nije normalni zadnjih par sezona se neznaju pravila dok neprođe prvih par trka, 2009 dd difuzori su bili dozvoljeni, pa se svi žalili i tek nakon par trka je bilo dozvoljeno, KERS nisu svi koristili. 2010 se nesjećam, ali mislim da je isto tako nešto bilo. 2011 opet sa KERSom Red Bull na početku sezone ga nije koristio stalno, na polovici sezone htjeli zabranit blown difuzor koji je do tad bio dozvoljen, sad sa ovim krilom, a nebi me čudilo da do prvih trka bude opet dozvoljen.
U toj FIA-i se treba puno toga promjenit, trebaju ljudi koji će kad kažu da je neka stvar dozvoljena, ili zabranjena da tako bude do kraja sezone, a ne ovo, ovako puno vremena i novca ljudi potroše za razvoj neke stvari koja je legalna, a za mjesec dana, ili par dana neće bit legalna i onda pričaju o smanjivanju troškova
U toj FIA-i se treba puno toga promjenit, trebaju ljudi koji će kad kažu da je neka stvar dozvoljena, ili zabranjena da tako bude do kraja sezone, a ne ovo, ovako puno vremena i novca ljudi potroše za razvoj neke stvari koja je legalna, a za mjesec dana, ili par dana neće bit legalna i onda pričaju o smanjivanju troškova

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja