Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ja i dalje mislim da neki pušu na hladno i da se ovo čini lošije nego što je. Mislim da nije ferrari nešto podbacio.
Ne vjerujem u osvajanje prvenstva, to bi bila čuda. Ali mislim da su realne neke borbe i možda jedno pet pobjeda.
Kao što smo rekli - razmak je od prošle godine prepolovljen. - ovo što je F2004 nabrojao
Ne vjerujem u osvajanje prvenstva, to bi bila čuda. Ali mislim da su realne neke borbe i možda jedno pet pobjeda.
Kao što smo rekli - razmak je od prošle godine prepolovljen. - ovo što je F2004 nabrojao
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Sve to sto je kolega @F2004 nabrojao mozda bi i Mercedesu godilo...i gdje smo tad?gdje i sad naravno..
Dobice Ferrari koju trku...koju da..od dvadeset i kusur...stvarno mi se zgadilo sve to..jos danas kad sam vidio te kvalifikicije,Boze sacuvaj sta rade od F1.
Kolega @F2004..pa neka ga skine vise ko god ih je postavio,neznam kako je njima to zanimljivo da jedna ekipa vec koliko 2-3 godine dominira...
Vettel mi se cinio na presici nakon kvala bas smoren,mozda je on vidio,osjetio da je Mercedes daleko..il je bio smoren zbog kvala..
Dobice Ferrari koju trku...koju da..od dvadeset i kusur...stvarno mi se zgadilo sve to..jos danas kad sam vidio te kvalifikicije,Boze sacuvaj sta rade od F1.
Kolega @F2004..pa neka ga skine vise ko god ih je postavio,neznam kako je njima to zanimljivo da jedna ekipa vec koliko 2-3 godine dominira...
Vettel mi se cinio na presici nakon kvala bas smoren,mozda je on vidio,osjetio da je Mercedes daleko..il je bio smoren zbog kvala..
Alonsista hasta la muerte..
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Imali su 1-2 i onda taktikom sve uspjeli prosuti...kakva suprotnost ova prva utrka u odnosu na prošlu godinu
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
rijetko viđena glupost
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
kao i obično odlučili su konzervativno,ova strategija je trebala donijeti sigurno 2.mjesto(bez problema u boksu), a da SS nije krepao nakon par krugova i pobjedu, dok je razmišljanje vjerojatno bilo da bi mediumke mogle krepati prije kraja i vjerojatno bi izgubili postolje
- F1NAC
- Moderator
Izmjena pedalica za kvacilo povodom promjene pravila

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- vidc
- Veteran
mogli su vidjeti da recimo Hamilton nije uspio preteć Verstappena i pretpostavit da Rosberg vjerojatno ne bi pretekao Vettela da su stavili ste gume. ako bi ikome otkazale gume,otkazale bi Rosbergu zbog vožnje u prljavom zraku iza Vettela.wolfman je napisao/la:kao i obično odlučili su konzervativno,ova strategija je trebala donijeti sigurno 2.mjesto(bez problema u boksu), a da SS nije krepao nakon par krugova i pobjedu, dok je razmišljanje vjerojatno bilo da bi mediumke mogle krepati prije kraja i vjerojatno bi izgubili postolje
glupa greška i bačena čista, rekao bih, lagana pobjeda
-
- Legenda
Vjerojatno je, ali opet aako gledamo da vettel nije mogao prestići hamiltona sa novijim gumama - softicama dok je ham bio na mediumkama, i još s drs-om lako je zaključiti da je merc još uvijek avion, barem što se tiče snage i brzine dok je prazan.
Moguće da bi uspjeli ostati ispred da je stavio set M, ali hebat ga. Zeznuli su ovaj put. Nije taktika bila konzervativna nego baš agresivna. Trebala je biti konzervativna.
S druge strane, ako budu dobri, vettel se bori s hamiltonom a ne s rosbergom. Samo je tri boda raazlike pa šteta nije prevelika.
P.s. meni je puno važnije od same pobjede to što smo vidjeli da će se stvarno dva tima boriti za pobjede (naaaaaaaaaaaaapokon).
Moguće da bi uspjeli ostati ispred da je stavio set M, ali hebat ga. Zeznuli su ovaj put. Nije taktika bila konzervativna nego baš agresivna. Trebala je biti konzervativna.
S druge strane, ako budu dobri, vettel se bori s hamiltonom a ne s rosbergom. Samo je tri boda raazlike pa šteta nije prevelika.
P.s. meni je puno važnije od same pobjede to što smo vidjeli da će se stvarno dva tima boriti za pobjede (naaaaaaaaaaaaapokon).
Samo neka se trkaju.
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Uh, bio sam jako skeptican prije utrke, ali se nije puno to popravilo.
Ferrari je bio ispred samo zbog jako loseg starta oba Merc bolida i solidnog ako ne jako dobrog Ferrarija.
Cak i kad su bili ispred nisu se odvojili previse. Plus, treba vidjet kak ce to biti na drugim stazama.
Imam osjecaj da i dalje sve ovisi o mercedesima, ako sve dobro naprave nitko im nemoze ni blizu.
Ferrari je bio ispred samo zbog jako loseg starta oba Merc bolida i solidnog ako ne jako dobrog Ferrarija.
Cak i kad su bili ispred nisu se odvojili previse. Plus, treba vidjet kak ce to biti na drugim stazama.
Imam osjecaj da i dalje sve ovisi o mercedesima, ako sve dobro naprave nitko im nemoze ni blizu.
I like to race, not to do laps alone.
- Cuky
- Moderator
kako se nisu odvojili previše? U prvom stintu dok su svi bili na super softu Vettel se odvojio na 2,5-3 sekunde i tu prednost održavao. Ušao je krug kasnije u boks i tu je izgubio jer je Rosberg bio na novim gumama pa je izašao natrag točno ispred njega i opet se počeo odvajati dok nije prekinuta utrka. Onda je kasnije bio na starim super soft gumama dok je Rosberg bio na novom mediumu i cilj je bio sačuvati super soft da izdrže što duže kako bi se moglo utrku zavšriti na samo jednom setu soft guma.

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Slabo je bilo to u prvom stintu...
1,5s Vettel je dobio samo zbog čistog prvog kruga (bolji izlaz iz prvog zavoja + kasnije nije trebao braniti eventualne napade vozača iza npr u T3 ili T9). Ono što je važno je da se on odvojio od Kimija, koji je bio cirka desetinku sporiji po krugu (od 2-12 kruga zaostatak je s 1,7 skočio na 2,7s). Rosberg je iza Kimija bio još tu neku sekundu jer ga nije mogao proći na stazi u tim uvjetima. Da je Rosberg bio 2. (iza Vettela) bi se vjerojatno vozio iza njega na tom razmaku od 1s kao što se vozio iza Kimija
http://en.mclarenf-1.com/index.php?page ... n%20Vettel
1,5s Vettel je dobio samo zbog čistog prvog kruga (bolji izlaz iz prvog zavoja + kasnije nije trebao braniti eventualne napade vozača iza npr u T3 ili T9). Ono što je važno je da se on odvojio od Kimija, koji je bio cirka desetinku sporiji po krugu (od 2-12 kruga zaostatak je s 1,7 skočio na 2,7s). Rosberg je iza Kimija bio još tu neku sekundu jer ga nije mogao proći na stazi u tim uvjetima. Da je Rosberg bio 2. (iza Vettela) bi se vjerojatno vozio iza njega na tom razmaku od 1s kao što se vozio iza Kimija
http://en.mclarenf-1.com/index.php?page ... n%20Vettel

-
- Legenda
Propustio sam izlazak bolida nakon sudara, uključio sam se opet taman kad je kimi zaribao.Cuky je napisao/la:kako se nisu odvojili previše? U prvom stintu dok su svi bili na super softu Vettel se odvojio na 2,5-3 sekunde i tu prednost održavao. Ušao je krug kasnije u boks i tu je izgubio jer je Rosberg bio na novim gumama pa je izašao natrag točno ispred njega i opet se počeo odvajati dok nije prekinuta utrka. Onda je kasnije bio na starim super soft gumama dok je Rosberg bio na novom mediumu i cilj je bio sačuvati super soft da izdrže što duže kako bi se moglo utrku zavšriti na samo jednom setu soft guma.
Šta nisu izašli na novim gumama - rosberg na M a vettel na supersoftu pa onda još jedna zamijena na soft? Ili sam nešto krivo skužio
p.s. pa dobro sam pohvatao, da. sad gledam tablicu koju je speedy stavio.
aha, on je stavio već korištene gume u zadnje šintu?
Samo neka se trkaju.
-
- Legenda
Nakon stajanja je izašao na korištenim supersofticama, to je prazan krug. Poslije je stavio novi soft - puni krug. Ispravite me ako griješim?
Sad sve jasno - znači htjeli su rastegnuti polovni supersoft da bi završio na novom soft, koji traje toliko koliko traje
Da, što je neko rekao - čak i ako su išli na tu agresivnu taktiku zašto onda nisu stavili novi soft pa završili na supersoftu? ...
Sad sve jasno - znači htjeli su rastegnuti polovni supersoft da bi završio na novom soft, koji traje toliko koliko traje

Da, što je neko rekao - čak i ako su išli na tu agresivnu taktiku zašto onda nisu stavili novi soft pa završili na supersoftu? ...
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Vettel je startao na super softu sa kojim je postavio svoje najbolje vrijeme u Q2. Kako nisu išli u drugi pokušaj u Q3 onda je za utrku imao jedan komplet novih netaknutih super soft guma koje su stavili na bolid prilikom prvog ulaska u boks. Kad je utrka prekinuta stavili su drugi komplet super soft guma (već korištenih prije u kvalifikacijama) i na kraju završili sa setom novih soft guma. Lijepo se to vidi na grafici sa kraja utrke:

-
- Legenda
A njih je taj nesretni SC shebo da nije mogao više. Alonso negdje iglicama buši mali voodo ferrari.
Okrenut će se sreća. Mercedes je imao sreću na kvadrat - čudo da se nisu oštetili u prvom zavoju, pa rosbergove kočnice...
Okrenut će se sreća. Mercedes je imao sreću na kvadrat - čudo da se nisu oštetili u prvom zavoju, pa rosbergove kočnice...
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
a kao što je Vettel rekao nakon utrke, SC je uvijek lutrija...nekad ti se pogodi u pravom trenu pa ti pomogne (kao npr. njemu u Maleziji prošle godine), a nekad ti se potrefi baš kad ti najmanje treba pa izgubiš (kao jučer)

- vidc
- Veteran
pa dobro, ovaj SC nije baš bio tolika lutrija, imali šansu donijet ispravnu odluku i pobjedit. Lutrija je kad ti suparnik ode u boks po nove gume, SC izađe ispred tebe a ti još nisi otišao u boks. e tu nisi mogao ništa napraviti i može se reć da nisi imao sreće.
greške su normalna stvar, bitno je iz njih naučiti nešto korisno i to je to.
idemo dalje
greške su normalna stvar, bitno je iz njih naučiti nešto korisno i to je to.
idemo dalje
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Arrivabene: "In Bahrain we will bring the first upgrades for the car"
- F1NAC
- Moderator
Umrla žena Jamesa Allisona. RIP 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
http://www.motorsport.com/f1/news/tech- ... ts-682182/As early as pre-season testing, rivals had been alerted about what Ferrari was capable of by monitoring data from Barcelona.
Red Bull boss Christian Horner said: “We saw that in pre-season testing their starts have been really strong.”
Even ahead of the race, there were rumours that Ferrari knew it would excel in this area. Its decision to not do a second run in Melbourne’s Q3 was mainly fuelled by its desire to save a set of super soft tyres for the race.
But another suggestion also emerged – that the team knew just how good its starts were so securing the second row of the grid was good enough for it to believe it had a shout of the lead on the first lap.

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Jedan od razloga za to je duža polugica kvačila iza volana, a druga je agresivan maping motora. Treće...neznamo

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
I prosle godine su oni imali odlicne startove.
Ovdje ima clanak iz motorsporta o ferrarijevom novom volanu.
Ovdje ima clanak iz motorsporta o ferrarijevom novom volanu.

- Cuky
- Moderator
to je članak koji sam linkao gore