Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: NOVOSTI - Siječanj 2012
Banda,ne mogu vjerovati,oni mislu da smo mi ovce il sta..cccc
Alonsista hasta la muerte..
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
nema domenicalli apsolutno nikakve veze sa razvojem bolida..Ono što mene nervira jeste Ferrari, koji ima kapaciteta i mogućnost da pronađe mnoge rupe u pravilima, naročito kada su u pitanju pravila o ograničenju osoblja i resursa, jer Ferrari osim cestovog odjela može da koristi i čitavu Fiat grupu, za pomoć u razvoju bolida, ali oni to ne koriste jer se glupi i nesposobni Domenicali drži pravila kao pijan plota
a sto se tice ovog.. mah.. neznam dal cu ove godine uopce pratit formulu kao do sad.. mozda pogledam samo dobre staze, ocekivao sam da ce drs bit ukinut, tako da mi se pomalo riga od te formule..
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Direktno nema nikakvog uticaja na razvoj bolida, je je to posao Fry, Byrne i Tomabazisa ali indirektno itekako ima uticaja na razvoj bolida.Armanini je napisao/la:
nema domenicalli apsolutno nikakve veze sa razvojem bolida..

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...već neko vrijeme se govorilo o tome je li legalno ili nije....pa razne prepiske između momčadi i FIA traju već podosta u vezi legalnosti toga, nije ovo sve došlo odjednom: eto tako od sada je zabranjeno - službeno se predstavlja kao mehanički dio a svi dobro znaju da je riječ o aerodinamičkom a tada je "ilegalan"...po mom mišljenju FIA je jedino trebala puno ranije "lupiti šakom o stol" i reći NE. To jeste njezina greška - ali "velike" momčadi nebi smjele to osjetiti jer nisu bazirale svoj bolid na tome (mada im svakako sada to može doći kao dobar "alibi" ako im bolid podbaci)...FIA jeste gomila nesposobnih seronja ali u ovom slučaju nisu išli na ruku "RB" samo su kretenski presporo donijeli logičnu odluku...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Evo našao sam ja na Reutersu malo bolji odgovor sa strane Fia. Slažem se, da je Fia opet pozno odreagirala jer se čudim, kako nisu od prvog dana kad im je Lotus predstavio sistem prošle godine znali, da je njegova funkcija, da se zbog optimalne visine prednjeg kraja bolida prilikom kočenja omogučuje bolji protok zraka kroz prednji kraj a sa time i veči downforce.
Jan 21 (Reuters) - Formula One's governing body has moved to ban, before the start of pre-season testing, controversial new reactive suspension systems that several teams were working on.
Williams chief operations engineer Mark Gillan said the International Automobile Federation (FIA) had declared the systems to be illegal for the 2012 season starting in Australia in March.
"The FIA has just banned that particular type of system," he told Peter Windsor's 'The Flying Lap' weekly live webcast on smibs.tv when asked about one reportedly being developed by Lotus.
Matteo Bonciani, the FIA's head of F1 communications, confirmed to Reuters that technical head Charlie Whiting had written to all the teams on Friday clarifying the situation.
He said the FIA had received a number of technical enquiries from teams about the legality of systems that could alter the configuration of a car's suspension in response to changes in brake torque.
Lotus, previously Renault, first tried out their system at a young driver test in Abu Dhabi last November but have not commented on its significance for the new car to be unveiled next month when testing starts in Spain.
Several others, including former champions Williams and the sport's most successful team Ferrari, were also believed to be looking into similar devices while awaiting an FIA ruling on their legality.
The issue had threatened to become the first big technical controversy of a year that will have an unprecedented six world champions, including Finland's Kimi Raikkonen returning with Lotus, on the starting grid.
Article 3.15 of the 2012 technical regulations, published this month, states that "any car system, device or procedure which uses driver movement as a means of altering the aerodynamic characteristics of the car is prohibited".
The Lotus system which first put the issue in the public eye was reportedly reactive to brake torque and formed part of the suspension.
"We have been investigating that type of system for a while," Gillan said. "It is obviously an impact on the aerodynamic platform of the car.
"Anything that gets the ride-height lower, particularly the front ride-height lower, is beneficial from an aerodynamic perspective."
Bonciani said systems shown to the FIA for approval relied on changes to the length of a suspension member and appeared to have a primary, if not sole, purpose of affecting the aerodynamic performance of the car.
Some systems designed to allow additional movement of the brake caliper for aerodynamic purposes were also illegal.
The governing body ruled that, in its opinion, the systems contravened article 3.15 and possibly articles 10.2.1 and 10.2.3. The latter article states that "no adjustment may be made to the suspension system while the car is in motion". (Reporting by Alan Baldwin; Editing by John O'Brien and Clare Fallon)

- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Ako ćemo progutat ovo pojašnjenje pod "vjerodostojno" onda su i progresivne opruge ilegalne, poprečni stabilizatori (balans štange) ... tj kompletno ogibljenje koje smiruje bolid i omogućava stabilniju struju zraka ...Forza je napisao/la:Evo našao sam ja na Reutersu malo bolji odgovor sa strane Fia. Slažem se, da je Fia opet pozno odreagirala jer se čudim, kako nisu od prvog dana kad im je Lotus predstavio sistem prošle godine znali, da je njegova funkcija, da se zbog optimalne visine prednjeg kraja bolida prilikom kočenja omogučuje bolji protok zraka kroz prednji kraj a sa time i veči downforce.
Jan 21 (Reuters) ...
Problem je u primarnoj svrsi za koju Bonciani misli da je uticaj na aerodinamiku no može se vrlo lako tvrditi (i dokazati) da je ipak u pitanju stabilnost pri kočenju zbog kontroliranijeg transfera mase, a dobitak na aerodinamici je nusefekt. MIslim da ova priča još nije završena ...
- Armanini
- Svjetski prvak
F2004_the_best_ever je napisao/la:Direktno nema nikakvog uticaja na razvoj bolida, je je to posao Fry, Byrne i Tomabazisa ali indirektno itekako ima uticaja na razvoj bolida.Armanini je napisao/la:
nema domenicalli apsolutno nikakve veze sa razvojem bolida..
mozes li mi objasniti kakav utjecaj na razvoj bolida ima sef tima kojemu je glavni radni zadatak odnos sa medijima, opravdavanje i diplomacija?
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Pa to je više zadatak Luce Colojanija.Armanini je napisao/la:
mozes li mi objasniti kakav utjecaj na razvoj bolida ima sef tima kojemu je glavni radni zadatak odnos sa medijima, opravdavanje i diplomacija?
Domenicali ima uticaja oko dovođenja osoblja, struktuisanju ekipe, planovima razvoja bolida itd. na inžinjerima i konstruktorima je da mu predlože pravce razvoja i obrazlože zašto je to najbolje riješenje ali ipak na kraju on treba odobriti jer je on šef ekipe ne PR.
Sjećam se da je Todt izjavljivao kad je radio u Ferrari-ju da su zaposlenici imali tačno odrečeno vrijeme da mu iznosu problem, da mu ponude tri riješenja i da mu obrazlože koje je riješenje najbolje. Domenicali bi itekako mogao imati ulogu u kordinaciji pomoći cestovnog odjela Ferrari-ja i Fiat grupe, naravno u dogovoru sa inžinjerima, koja im je vrsta pomoći potrebna.
- Armanini
- Svjetski prvak
tko objasnjava novinarima prije i nakon utrke sto i zasto? colojani ili domenicalli?
stoji objasnjenje, iako ja osobno ne smatram da sefovi momcadi imaju takvu vaznost, a pogotovo domenicalli koji mi se cini kao tip kojeg se ne pita previse..
sto se tice korelacije sa cestovnim odjelom ferra tu mislim da je moguca povezanost, ali u suprotnom smjeru.. i sto se i prakticira..
mislim da kod donosenja odluka ne sudjeluje jedan covjek..
sto se tice dovodjenja ljudi tu se slazem..
ovo pricam za sadasnje stanje i za odredjene timove, domenicalli, horner i whitmarsh, za razliku od rona, flavia, williamsa koji su imali puno vecu vaznost..
stoji objasnjenje, iako ja osobno ne smatram da sefovi momcadi imaju takvu vaznost, a pogotovo domenicalli koji mi se cini kao tip kojeg se ne pita previse..
sto se tice korelacije sa cestovnim odjelom ferra tu mislim da je moguca povezanost, ali u suprotnom smjeru.. i sto se i prakticira..
mislim da kod donosenja odluka ne sudjeluje jedan covjek..
sto se tice dovodjenja ljudi tu se slazem..
ovo pricam za sadasnje stanje i za odredjene timove, domenicalli, horner i whitmarsh, za razliku od rona, flavia, williamsa koji su imali puno vecu vaznost..
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Rekoh ja jednom prije da bi mogli požaliti za Maxom Mosleyem. Tip jeste bio diktator najgore vrste, ali se znalo ko kosi, a ko vodu nosi. Sada se prenemažu da li je nešto legalno ili ne. Mislim da bi Renault putem nekih sudova trebao tražiti od FIA-e sav novac koji su uložili u ovo riješenje, jer su ih očito dobro preveslali ovim igricama. Ovakvim načinom vođenja sporta tjeraju se ozbiljni učesnici, a privlače pokretne reklame.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Normalno da nije odjednom, ali ako jednom kažu da je legalno neka se toga i drže, jer nije u redu da neko radi na nečem dugo vremena, ulupa hrpu vremena i novca na taj dio, a mogo je radit na nečem drugom. Lotus na tome sigurno dugo radi pa im neće to dobro doćToon je napisao/la:...već neko vrijeme se govorilo o tome je li legalno ili nije....pa razne prepiske između momčadi i FIA traju već podosta u vezi legalnosti toga, nije ovo sve došlo odjednom: eto tako od sada je zabranjeno - službeno se predstavlja kao mehanički dio a svi dobro znaju da je riječ o aerodinamičkom a tada je "ilegalan"...po mom mišljenju FIA je jedino trebala puno ranije "lupiti šakom o stol" i reći NE. To jeste njezina greška - ali "velike" momčadi nebi smjele to osjetiti jer nisu bazirale svoj bolid na tome (mada im svakako sada to može doći kao dobar "alibi" ako im bolid podbaci)...FIA jeste gomila nesposobnih seronja ali u ovom slučaju nisu išli na ruku "RB" samo su kretenski presporo donijeli logičnu odluku...

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
Oprosti, ali ne slažem se da nije odjednom. Naime, Lotus (bivši Renault) je 10. siječnja 2012. (dakle prije 11 dana) objavio da je dobio potvrdu od FIA-e da je sustav legalan i da ga se smije koristiti, da bi jučer, 20. siječnja 2012. (10 dana kasnije) došla nova obavijest da je to ipak nelegalno. Također, Lotus je po objavi da je sustav legalan također objavio da već oko godinu dana rade na tom sustavu, u suradnji sa FIA-om koju su detaljno informirali o svemu da se nebi slučajno dogodilo, pazi sad, da sustav na kojem tako dugo rade na kraju bude nelegalan. Dakle FIA je imala GODINU dana da odredi da je sustav nelegalan i sve 5. Kad se pročulo za taj sustav počele su ga razvijati i ostale momčadi. Zanimljivo, jedina top momčad koja nije krenula sa razvojem ovog sustava je, pogađate, Red Bull koji je rekao da neće ni raditi taj sustav. I onda dođe odluka o nelegalnosti. Sorry, ali to meni djeluje kao odjednom.Toon je napisao/la:...već neko vrijeme se govorilo o tome je li legalno ili nije....pa razne prepiske između momčadi i FIA traju već podosta u vezi legalnosti toga, nije ovo sve došlo odjednom: eto tako od sada je zabranjeno - službeno se predstavlja kao mehanički dio a svi dobro znaju da je riječ o aerodinamičkom a tada je "ilegalan"...po mom mišljenju FIA je jedino trebala puno ranije "lupiti šakom o stol" i reći NE. To jeste njezina greška - ali "velike" momčadi nebi smjele to osjetiti jer nisu bazirale svoj bolid na tome (mada im svakako sada to može doći kao dobar "alibi" ako im bolid podbaci)...FIA jeste gomila nesposobnih seronja ali u ovom slučaju nisu išli na ruku "RB" samo su kretenski presporo donijeli logičnu odluku...
FIA bezobrazno već 4. godinu zaredom pomaže RB-u. Sve je počelo sa fleksi krilima, nastavilo se sa EBD-om i na kraju ovo. To je čisto pomaganje jednoj ekipi nakon što suparnici utroše novce i vrijeme na razvoj istoga.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Armanini
- Svjetski prvak
to samo znaci da ce i ova godina bit ista kao i prosla, izgleda da je veci interes vettla napravit "junakom" nego li odrzavat natjecanje u kojem ce gledatelji uzivat..
jako lose.. al to je realnost, ferr zaradi vise kao 3. momcad u poretku nego li 1. rbr, tako da njima bas svejedno, mcm se bori sa vjetrenjacama, imaju vise kruha zahvaljujuci velikoj medijskoj angaziranosti, sluzeci na lewisu kao liku i vise se baveci privatnim zivotom, sapunicom, i ostali koji moraju uzimati placene vozace..
i onda mi ovce gledamo i "uzivamo" u nekakvim rekordima u pretjecanjima i broju bolida koji zavrse utrku..
a 2010 bila tako fantasticna da bi se nastavilo ovako..
jako lose.. al to je realnost, ferr zaradi vise kao 3. momcad u poretku nego li 1. rbr, tako da njima bas svejedno, mcm se bori sa vjetrenjacama, imaju vise kruha zahvaljujuci velikoj medijskoj angaziranosti, sluzeci na lewisu kao liku i vise se baveci privatnim zivotom, sapunicom, i ostali koji moraju uzimati placene vozace..
i onda mi ovce gledamo i "uzivamo" u nekakvim rekordima u pretjecanjima i broju bolida koji zavrse utrku..
a 2010 bila tako fantasticna da bi se nastavilo ovako..
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Evo glas "kontra" svih dosadašnjih. 
Ne bih htio ispast tip koji drži stranu FIA-i, kao što neću držat stranu ni Lotusu jer ne vidim ni jedan razlog zašto bi nekom posebno vjerovao. Nitko od nas ne zna kakav je sustav i šta se sve tu događa (sve što čitamo na netu su samo pretpostavke). Sustav koji je dobio neko odobrenje, možda je "razvojem" prešao granice. Tekst (na formula1.com) koji objašnjava funkciju sustava piše da je Lotus dobio početnu dozvolu Whitinga. Mislim da momčadi malo bolje od nas znaju razliku takvog usmenog odobrenja i ocjene nekog mjerodavnog tehničkog tijela. Čak ni ne vidim neka javna/službena negodovanja...zasad.

Ne bih htio ispast tip koji drži stranu FIA-i, kao što neću držat stranu ni Lotusu jer ne vidim ni jedan razlog zašto bi nekom posebno vjerovao. Nitko od nas ne zna kakav je sustav i šta se sve tu događa (sve što čitamo na netu su samo pretpostavke). Sustav koji je dobio neko odobrenje, možda je "razvojem" prešao granice. Tekst (na formula1.com) koji objašnjava funkciju sustava piše da je Lotus dobio početnu dozvolu Whitinga. Mislim da momčadi malo bolje od nas znaju razliku takvog usmenog odobrenja i ocjene nekog mjerodavnog tehničkog tijela. Čak ni ne vidim neka javna/službena negodovanja...zasad.

- Toon
- Veteran
@damjancule - u dijelu ti je odgovorio onaj loš moderator mexichog nadimka...nikakva konačna dozvola tehničkih službi nije nikad vidjela svjetlo dana...a sve momčadi razvijaju gomilu različitih novotarija kako mehaničkih tako i aerodinamičkih - dio toga na kraju donese uspjeh a dio je prdac u prazno - to je tako već dugo vremena...zato postoje različita bolja ili lošija riješenja pojedinih momčadi u pojedinim segmentima...a o prepiskama oko upravo ovoga "sustava" već neko vrijeme se vode razne debate kako po novinama tako i u raznim prepiskama timova i FIA-e znači ipak nešto ovdje cijelo vrijeme smrdi...gledaj ja sam u doslovnom smislu najveći kritičar same FIA ali oni nisu u ovom dotičnom slučaju donijeli pogrešnu odluku (donijeli su ju kasno - ali znaš onu sarkastičnu "pravda je spora ali dostižna)...sve ovo je nekako vjerojatno išlo: "možemo li mi to razvijati" - "ma možete" - "hoće li to biti legalno" - "prema tome kako ste nam objasnili vjerojatno hoće" - "u redu momci ajmo na posao" - "e nažalost malo ste pretjerali, nije to baš onako kako ste pričali"----uloge znaš podijeliti...
...gotovo se sramim jer "branim" FIA-u - no to je moje viđenje svega toga...
...isto tako "zvjerina" ima pravo u svom viđenju te iste stvari (moglo bi biti tu još prašine) i da se to tako intepretirati...no isto tako se da intepretirati da taj "nusefekt" se ne smije događati pa izvolite to tako implementirati ili napraviti da do toga ne dođe...
...gotovo se sramim jer "branim" FIA-u - no to je moje viđenje svega toga...
...isto tako "zvjerina" ima pravo u svom viđenju te iste stvari (moglo bi biti tu još prašine) i da se to tako intepretirati...no isto tako se da intepretirati da taj "nusefekt" se ne smije događati pa izvolite to tako implementirati ili napraviti da do toga ne dođe...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Medalja ima i drugu stranu koju nisam spomenuo ... čitam da Lotus i Ferrari nisu baš "dirnuti" nešto ovom odlukom, a Horner je malo previše bio "nezainteresiran" pa ajmo malo špekulirati ... odavno se nagađalo da RBR može regulirati visinu ali nitko nije baš dokučio "kako" tako da postoji mogućnost da je "razvoj" više bila demonstracija moguće zloupotrebe kako bi se ishodila zabrana ... nebi bilo prvi puta ...
Što se tiče nusefekta, nemoguće je petljati po ogibljenju i izbjeći uticaj na aerodinamiku - bitna je primarna svrha.
Što se tiče nusefekta, nemoguće je petljati po ogibljenju i izbjeći uticaj na aerodinamiku - bitna je primarna svrha.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Jel vam ovo poznato od prošle godine? Kaj se čudite?

BTW ovo me podjeća na McLarenovu treću pedalu.

BTW ovo me podjeća na McLarenovu treću pedalu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
bilo je tako i 2011. i 2010. ... !!!!!

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Toon
- Veteran
...vidiš ni meni se ova "teorija urote ilitiga zavjere" ne čini nemogućom - čak dapače...zvjerko je napisao/la:Medalja ima i drugu stranu koju nisam spomenuo ... čitam da Lotus i Ferrari nisu baš "dirnuti" nešto ovom odlukom, a Horner je malo previše bio "nezainteresiran" pa ajmo malo špekulirati ... odavno se nagađalo da RBR može regulirati visinu ali nitko nije baš dokučio "kako" tako da postoji mogućnost da je "razvoj" više bila demonstracija moguće zloupotrebe kako bi se ishodila zabrana ... nebi bilo prvi puta ...
...nusefekt? - izbjeći ne umanjiti da - kako bi primarna svrha "osvjetlala obraz"...ali u svakom slučaju mislim da se razumijemo...
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Evo novosti o Kreatoru i komentatorima !
http://www.gp1.hr/forum/formula-1-group ... read330.0/" onclick="window.open(this.href);return false;Dragi posjetitelji i ljubitelji F1,
do sada sam pokušao ne komentirati nikakve stvari vezane uz Kreator i F1, ali danas moram. U posljednjih nekoliko dana Kreator i ja osobno izloženi smo velikim medijskim kritikama dvojice bivših komentatora. U člancima su iznošene svakojake neistine. Evo nekoliko činjenica iza kojih stojim milijun posto:
1. Mladen Jergović nije imao apsolutno nikakve veze s mojim pregovorima s FOM-om. Ustvari, Mladen je bio dio tima Arene sport (koja je bila suparnik Kreatoru u nadmetanju za F1) i on se meni 27.3. javio kada je već bilo evidentno da smo dobili prava.
2. Sve pregovore sam obavio isključivo sam (sastanci, telefoni, kontakti...) - ovo pišem jer sam u mnogim razgovorima do sada čuo od ljudi da je ustvari Mladen svojim "vezama" meni omogućio F1, a to je potpuna neistina.
3. Goran Dijaković je trebao biti moj partner u projektu s 50%. On mi je i predložio preuzimanje prava. Međutim, dogovorili smo sastanak u Londonu, ja sam došao - Goran nije i to mi je javio večer prije sastanka. Isto tako, kada sam doznao sretnu vijest da imam priliku dobiti ugovor s F1 nakon dva i pol mjeseca znojenja - svatko je trebao dati svoj dio. Vjerujem da je Goran želio osigurati novac, međutim, nije uspio osigurati niti kune. Tada sam shvatio da sam u problemu jer sam računao na njegov dio. Pričali smo o situaciji i Goran me je uvjeravao da "nikakav moj financijski rizik" ne dolazi u obzir. Ipak, odlučio sam ga prihvatiti i to sam rekao Goranu. I meni i njemu bilo je potpuno jasno da više nismo partneri. Usprkos tome što me je stavio u užasno stresnu situaciju - nisam zlopamtilo i ostavio sam ga da komentira i bude u projektu.
4. Goran je komentatorski odradio 12 utrka, na nekima je rekao da je bolestan, na neke jednostavno nije došao bez ikakvog obrazloženja. Ostavio sam ga do kraja usprkos tome.
5. Projekt je za 2011. stajao nekoliko stotina tisuća Eura. Svima koji misle da sam zaradio - nisam - na pozitivnoj nuli sam što je za mene fenomenalno! Da nismo u rujnu imali ogromnih problema s kašnjenjima potraživanja od većine televizija - sve svoje obaveze izvršili bismo na vrijeme. Od ukupne cifre pozajmice su bile samo 11% što isto smatram velikim uspjehom. Među tim pozajmicama je i ona Mladena Jergovića. Zahvalan sam mu na njoj, plaćam velike kamate i ne bunim se protiv toga. Projekt je privukao odlične oglašivače, otvorili smo ovaj portal, odveli smo troje ljudi na utrke (Monza, Brazil), prenosili smo sve događaje vezane uz F1, pokrenuli smo Kreator Racing Team koji će, vjerujem pomoći mladim vozačima u HR, pokrenuli smo sveobuhvatnu promocije F1 u HR kakva do sada nije postojala...
6. O tome kako je FOM nezadovoljan suradnjom sa mnom najbolje govori mail u kojem mi pišu da nemaju apsolutno nikakvih primjedbi na našu suradnju. Isto tako svi se pozivaju na Bernie-a i FOM, a kada sam u utorak bio u Londonu, na sastanak je ušao Bernie. Kratko smo prodiskutirali trenutna "tužakanja" Kreatora FOM-u i Bernie se samo sarkastično nasmijao i odmahnuo rukom
7. Imao sam najbolje namjere - želio sam stvoriti dugoročnu ekipu. Ne mogu plaćati abnormalne honorare i ne mogu u projektu imati ljude koji mi rade iza leđa i to neprestano. Neki misle da je s njima sve počelo i da su oni sve, ali zbog takvih nikada ne idemo dugoročno naprijed. Želim to promijeniti! U ovome trenutku čini mi se da je posrijedi bila klasična stvar - mali ima prava - mi ćemo gospodariti i šefovati - "E PA NEĆEŠ RAZBOJNIČE":)
Osobno, zavolio sam Formulu 1. Upoznao sam mnogo jakih ljudi na međunarodnoj razini s kojima sam ostvario i prijateljstvo. U ovome trenutku jedino ja odlučujem o nastavku suradnje s FOM-om i ako iz bilo kojeg razloga odlučim na drugo - vjerujte - biti ćete prvi koji će znati. Moja je namjera ići dalje i to ću dokazati svojim radom. Kupili smo MotoGP, Volvo Ocean Race, a vjerujem da ćemo vas obradovati još mnogim stvarima. Uvijek će biti ljudi kojima neću odgovarati i oni imaju pravo na svoje mišljenje. Uvijek će biti ljubomornih ljudi koji nisu sretni da su i oni dio uspjeha mene. Uvijek će biti medija koji će pisati samo o jednoj strani priče...Evo, po prvi puta djelić slagalice F1 iskreno iz mojih ustiju!
Kako mi je u utorak ponovio Bernie Ecclestone "just keep fighting!"! - I borit ću se i dalje budite sigurni!
Davorin Štetner
P.S. za kraj, za sljedeću sezonu nije planirana nikakva ekskluziva niti jednoj platformi tako da više nema "zamračivanja":)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
ja sam baš volio tog jergovića, očigledan je njegov pad u svakom smislu poslednjih godina, šteta jer u ovakom jednom projektu zaista treba imati takvog stručnjaka. Inače, sve čestitke kreatoru, oni jedini nisu okrenuli leđa formuli 1 na ovim prostorima.

- Scuderia
- Moderator
Svaka mu cast, svaka mu je na mjestu.
A kakav je Jergovic, vidi se iz prve stavke.
A kakav je Jergovic, vidi se iz prve stavke.

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
http://www.vecernji.hr/sport/formula1/j ... nak-369674" onclick="window.open(this.href);return false;
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Scuderia
- Moderator
Dovoljno mi se sjetiti USF1 i obmanjivanje javnosti, kako ce biti spremni za sezonu. Sasvim dovoljno, ne trebam nista vise.Slash je napisao/la:http://www.vecernji.hr/sport/formula1/j ... nak-369674