Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
pa? to je bilo prije 3 godine...i Schumacher je godinama izdominirao cijeli grid, pa je došao u Mercedes i mali Rosberg se poigrao sa njime
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
Meni to nije usporedivo.
Svi oni izgledaju jako dobri dok sjede pokraj nekonkurentnih kolega.
Grosjean je ok, ali da je za sam vrh, za Ferrari, teško bi mi to prošlo.
Svi oni izgledaju jako dobri dok sjede pokraj nekonkurentnih kolega.
Grosjean je ok, ali da je za sam vrh, za Ferrari, teško bi mi to prošlo.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
pa normalno da nije usporedivo, samo sam htio istaknuti zašto je meni osobno glupo razmišljanje "taj i taj ga je šamarao pa sigurno nije dobar".
Grosjean je od prvih dana pokazivao da zna biti brz, ali nije bio konstantan, puno je griješio i to ga je dosta koštalo. U zadnjih godinu-dvije se dosta smirio, možda je malo izgubio na čistoj brzini, ali zato je puno konstantniji u svojim nastupima i više ne radi glupe greške...sazrio je.
Je li ili nije materijal za Ferrari nije na meni da odlučujem. Ako Ferrari želi nakon Kimija nekog tko će se boriti sa Vettelom onda vjerojatno nije. Ako želi nekog tko će biti Vettelov Barrichello onda je po meni i više nego dobar.
Grosjean je od prvih dana pokazivao da zna biti brz, ali nije bio konstantan, puno je griješio i to ga je dosta koštalo. U zadnjih godinu-dvije se dosta smirio, možda je malo izgubio na čistoj brzini, ali zato je puno konstantniji u svojim nastupima i više ne radi glupe greške...sazrio je.
Je li ili nije materijal za Ferrari nije na meni da odlučujem. Ako Ferrari želi nakon Kimija nekog tko će se boriti sa Vettelom onda vjerojatno nije. Ako želi nekog tko će biti Vettelov Barrichello onda je po meni i više nego dobar.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
-
- Legenda
Ali ja se i dalje ne mogu složiti oko Grosjeana. I Rubens i Massa su, a sjetit će se toga generacije u najboljim godinama
, bili renomirani vozači kad su došli u Ferrari. Velike nade. "novi senna brazila i malo čudo od djeteta. To što su u Ferrariju ispali kao čistači ostataka number onea je više do politike tima.

Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Massa je bio renomirani vozač? Po čemu to? Pa njega je Peter Sauber na kraju 2002. napucao jer je tada bio kao Maldonado u najboljim danima. Da mu mlađi Todt nije bio manager njegova bi F1 karijera tada završila. Ali ga je Ferrari uzeo, preodgojio i vratio natrag Sauberu na novu šansu. Kad se oslobodilo mjesto odlaskom Barrichella onda su ga doveli. Ni tada ga nitko nije shvaćao pretjerano ozbiljno sve dok nije u Turskoj ostvario pole, najbrži krug i pobjedu.
Rubensa se ni ne sjećam od prije Ferrarija tako da za njega neću komentirat kakav je dojam ostavljao. Znam samo da baš poput Grosjeana ni on nije bio u ekipama koje su se borile za vrh niti je imao pobjedu dok nije sjeo u crveni bolid.
Rubensa se ni ne sjećam od prije Ferrarija tako da za njega neću komentirat kakav je dojam ostavljao. Znam samo da baš poput Grosjeana ni on nije bio u ekipama koje su se borile za vrh niti je imao pobjedu dok nije sjeo u crveni bolid.

- F1NAC
- Moderator
Rubens je bio sasvim solidan u Jordanu dok je vozioCuky je napisao/la:Massa je bio renomirani vozač? Po čemu to? Pa njega je Peter Sauber na kraju 2002. napucao jer je tada bio kao Maldonado u najboljim danima. Da mu mlađi Todt nije bio manager njegova bi F1 karijera tada završila. Ali ga je Ferrari uzeo, preodgojio i vratio natrag Sauberu na novu šansu. Kad se oslobodilo mjesto odlaskom Barrichella onda su ga doveli. Ni tada ga nitko nije shvaćao pretjerano ozbiljno sve dok nije u Turskoj ostvario pole, najbrži krug i pobjedu.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Novo prednje krilo(to ispod)

- Cuky
- Moderator
Kimi kaže da je nova PU u Rusiji
"We have a plan, like we had last year, to make certain things at certain times, improve and bring new parts for some races," he said. "The plan is similar and we're following it, it will be a different engine, a new engine, but it's part of the normal progress throughout the year.
"Is it going to make an awful lot of difference? I don't know. There's nothing wrong with my engine, it's just a new spec. I don't know how it's going to be -- we'll see."

- F1NAC
- Moderator
- Cuky
- Moderator
kažu na Sky-u da su u Ferrariju rekli kako je PU trenutno u bolidu ona korištena prethodno u sezoni. Moguće da će sutra koristiti novi

- F1NAC
- Moderator
moguce u FP2 cak. Nekako mi je cudno da tik prije kvala idu isprobavat novi motor. Ovo trenutno na softu nije izgledalo lose. Brze od Williamsa i Red BUlla na supersoftu

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
Šta nisu pričali kako im nije bad što su toliko jedincia već potrošili jer ionako treninge planiraju voziti na starim PU. To bi bilo to.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
također ove starije PU namjeravaju koristiti u Monaku, Singapuru i sličnim utrkama gdje dodatna snaga na novima nije toliko važna

-
- Svjetski prvak
Još nemogu srediti motor u Fetelovom bolidu
- Cuky
- Moderator
ovo je prvi put da sam vidio (iako sam siguran da nije prvi put da je došlo do toga) da ona svjetla ispod kamere svijetle crveno.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Je li Ferrari koristio ovaj updatovani PU na treninizima danas?
-
- Svjetski prvak
Mislim da je po izjavi Kimija novi motor u bolid, i da se razlicito ponasa nego starija specifikacijaF2004_the_best_ever je napisao/la:Je li Ferrari koristio ovaj updatovani PU na treninizima danas?
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ako su željeli da testiraju novu PU na treninzima logično je da to uradi Kimi, jer kada je u pitanju PU Vettel je u goroj poziciji od Kimija zbog kvara u Bahreinu.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Sebastian Vettel will take a 5 place grid penalty this weekend due to a gearbox change

-
- Legenda
jedna od najgorih staza da ti se desi ovakvo što...
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
@F2004_the_best_ever
Oba su koristili novu PU danas.
@dmarijon
Zašto je ovo jedna od najgorih da se to desi? Pa Rosberg je prije 2 godine nakon 1. kruga bio zadnji, a na kraju je završio samo 13 sec iza Hamiltona
Oba su koristili novu PU danas.
@dmarijon
Zašto je ovo jedna od najgorih da se to desi? Pa Rosberg je prije 2 godine nakon 1. kruga bio zadnji, a na kraju je završio samo 13 sec iza Hamiltona

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
+ do prvog zavoja već može vratiti nekoliko pozicija zbog slipstreama do drugog (odn. prvog pravog) zavoja, može još nekoliko auta jednostavno riješiti kroz pit stop, a i prošle godine je pokazao da tu s DRS-om može pretjecati.Cuky je napisao/la: Zašto je ovo jedna od najgorih da se to desi? Pa Rosberg je prije 2 godine nakon 1. kruga bio zadnji, a na kraju je završio samo 13 sec iza Hamiltona
Ovo mu sigurno neće olakšati borbu s Mercima, ali na krajnji rezultat bi mogao biti samo jedno mjesto (ako i toliko) manje nego da je normalno startao

-
- Legenda
Ako je tako, super. Ne sjećam se situacije od prije dvije godine, ali znam da je merc u odnosu na ostatak svijeta prije dvije godine bio svijet za sebe. Obilazio ih je. Drs zone drugačije pamtim - da su tu više teoretski (za razliku od nekih drugih staza) gdje imaš veliku čistu ravnicu. On se mora borit konkurencijom koju nijanse razdavajaju.
Vidjet ćemo
Vidjet ćemo
Samo neka se trkaju.
-
- Svjetski prvak
Menjač je oštečen u prvom krugu na VN Kine