Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
- Ja sam: Vozač
Re: NOVOSTI - Veljača 2012.
pa kako drugacije fia da steluje prvenstvo nego sa naknadnim tumacenjima pravila?
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Kad je to po našem vremenu?And then tomorrow morning we will launch the Williams-Renault FW34 in Jerez, Spain 8.45am (local), 7.45am (UK)

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
ako je uk /.45 onda je naš ovaj 8.45 

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
španjolci su u istoj vremenskoj zoni kao i mi samo se englezi prave .... englezi ...damjan.cule je napisao/la:ako je uk /.45 onda je naš ovaj 8.45

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
A što se tiče testiranja momčadima će se pridružiti i dobri stari Charlie. Postoji nekoliko bolida (navodno Ferrari, McLaren, sad i RB) koji možda nisu 100% "u duhu pravila" pa se to ide provjeriti

- Kenny
- Legenda
Neznam u kojoj temi da pitam pa ću tu, šta je sa onim flexi krilima? pričalo se da će možda bit zabranjeno, a poslje toga ništa se nije pričalo

- F1NAC
- Moderator
u vezi tega FIA je jedino postrozila testove koje su ocito prosli i Ferrari i Red bullKenny je napisao/la:Neznam u kojoj temi da pitam pa ću tu, šta je sa onim flexi krilima? pričalo se da će možda bit zabranjeno, a poslje toga ništa se nije pričalo

- Kenny
- Legenda
Jel neko zna njel ima na netu predstavljanje bolida?

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Bolidi na testiranju ne moraju biti uopće u duhu pravila. Sve što se zahtijeva od njih je to da prođu FIA-ine crash testove. Redovito bude poneki bolid lakši od dopuštenog da bi nabio vrijeme, a time mamio sponzore..., kao što i neki testiraju prošlogodišnjim bolidima. Charlie i tehnički delegati mogu dati preporuke o nečemu što trenutno vide, jer bolid na prvoj trci zna biti poprilično drugačiji od ovog današnjeg.damjan.cule je napisao/la:A što se tiče testiranja momčadima će se pridružiti i dobri stari Charlie. Postoji nekoliko bolida (navodno Ferrari, McLaren, sad i RB) koji možda nisu 100% "u duhu pravila" pa se to ide provjeriti

- Cuky
- Moderator
Upravo zbog ovog zadnjeg što si rekao i dolazi u Jerez. Naime, sumnja se u legalnost ispuha kod McLarena i Ferrarija te u legalnost onih djelova ispod nosa kod RBR-a, Ferrarija, Toro Rosso-a (navodno je preveliko). Zbog toga je najavio dolazak da bi mogao "na vrijeme" upozoriti ekipe.
Uostalom, Ferrari je i 2009. imao problem sa ispuhom kad su cijevi stršale puno izvan bolida iako je pravilo bilo da ne smiju utjecati na aerodinamiku, pa su za 2. test došli sa prepravljenim pokrovom motora da bi se prilagodilo dio oko ispuha.
Uostalom, Ferrari je i 2009. imao problem sa ispuhom kad su cijevi stršale puno izvan bolida iako je pravilo bilo da ne smiju utjecati na aerodinamiku, pa su za 2. test došli sa prepravljenim pokrovom motora da bi se prilagodilo dio oko ispuha.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Zasad nepotvrđena glasina da FIA odustaje od Bahraina i ove godine, i kao zamjena upada Turska, ali vikend poslije, tj. 27-29.travnja.

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Oho može, uvijek je lijepo vidjet Tursku, jedna od najboljih Tilkeovih staza 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Cuky
- Moderator
Prva "presuda" na temu različitih verzija ispušnih sustava je da su svi legalno napravljeni.
Izvor
Izvor

- Domi
- Profesionalni vozač
Nurburgring pod upitnikom ?

Pa neće valjda i ova dobra staza otić u povijestThe future of the German Grand Prix at the Nurburgring has been thrown into doubt after the Rhineland-Palatinate state cancelled the circuit operator's lease.
Minister Roger Lewentz told the Rhein-Zeitung newspaper that a bright future for the venue was "not possible" with the existing tenants.
The report, however, said talks with Bernie Ecclestone about a new deal for the Formula One race are well advanced. Lewentz said: "I want and need to speak personally with Mr Ecclestone."
Recently, the Nurburgring has been annually alternating a single date on the F1 calendar with Hockenheim.

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
--------------------------------> KLIKTelevision coverage of Formula 1 in Spain has found a new home with confirmation that the Antena 3 channel will cover the sport for 2012 and '13.

- Vuksa_KC
- Veteran
Na Nurburingu se trenutno dešavaju velike promjene. Ne znam koliko ste upoznati s akcijom 'Save the Ring', ali taj kompleks sa GP stazom i Nordschleifeom se posljednjih godina polako pretvarao u Las Vegas. Trebale su se otvoriti neke kockarnice, pa je tamo uz start onaj jadni nekakvi rollercoaster. Napravljen je i novi hotel uz stazu, a to zjapi prazno, poskupila je vožnja na Nordu itd itd. Do toga je došlo jer je vlast odlučila nekome dati koncesiju da taj kompleks malo turistički bolje probije i promovira. Ali pošto je to izgledalo kao da će doći do nekog masovnog turizma te da će tamo dolaziti baš svatko, entuzijasti se pobunili da će se s tim sve uništiti te da to više neće biti prostor za one koji vole utrke i automobile i da će se samo zgrtati lova. To je do nedavno bilo javno dobro, dostupno svima i dolazilo se zato jer se vole utrke i auti, a ne radi zabavnog parka i ostalih gluposti nevezanih u motorsport. Takve promjene koje se upravo dešavaju bi mogle utjecati i na otkazivanje F1 utrke, promjene se odnose na to da je koncesija oduzeta jer su se nakupili ogromni troškovi, a i lažirali su se podaci o posjećenosti kako bi vlast što lakše pristala na davanje koncesije. Bar sam ja tak shvatil stvari. Bio sam tamo i definitivno sam na strani te akcije.Domi je napisao/la:Nurburgring pod upitnikom ?
Pa neće valjda i ova dobra staza otić u povijestThe future of the German Grand Prix at the Nurburgring has been thrown into doubt after the Rhineland-Palatinate state cancelled the circuit operator's lease.
Minister Roger Lewentz told the Rhein-Zeitung newspaper that a bright future for the venue was "not possible" with the existing tenants.
The report, however, said talks with Bernie Ecclestone about a new deal for the Formula One race are well advanced. Lewentz said: "I want and need to speak personally with Mr Ecclestone."
Recently, the Nurburgring has been annually alternating a single date on the F1 calendar with Hockenheim.
Linkovi:
http://jalopnik.com/5883001/the-nurburg ... eing-saved
http://savethering.org/
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
--------------------------------------------> KLIKWilliams and McLaren are confident that the FIA has a firm handle on the policing of exhaust designs in 2012, despite teams pushing the limit of the regulations to the maximum this year.

- F1NAC
- Moderator
GOOD NEWS !
McLaren & Ferrari exhausts cleared
Ferrari and McLaren's rivals look set to have to revisit their interpretation of the revised exhaust regulations after the F2012 and MP4-27 were reputedly deemed legal by the FIA at Jerez.
Sky Sports sources understand that FIA technical delegate Charlie Whiting, who has been in attendance at the opening test of the winter this week to run the rule over the new cars, has ruled that the packaging of the exhaust outlets on the new Ferrari and McLaren comply with both the letter and intention of the 2012 regulations.
The blown diffuser concept, which rose to prominence over the past two seasons, has been effectively outlawed for this year following the mandated switch to higher, 'periscope-style' exhausts in a bid to dramatically cut down on the aerodynamic benefit being derived from the channelling of gasses towards a car's rear aerodynamics and diffuser.
Teams were therefore forced to rethink their approach to this area of the car over the winter and it has become increasingly clear over the course of the first week of pre-season that Ferrari and McLaren's new challengers feature more aggressively-positioned exhaust outlets than most others.
It had been thought that rivals may seek clarification of those interpretations but Sky Sports F1's Kravitz, in attendance at Jerez, has learnt that the exhausts on the two cars have been cleared by Whiting.
"I understand from sources in the pitlane that FIA Race Director Charlie Whiting has told the teams that he considers Ferrari and McLaren exhaust designs as legal," Ted told Skysports.com. "Even though the way those two teams have packaged their exhaust outlets, with channels leading exhaust gases out to specific areas of the car and therefore appearing to have a beneficial aero effect, which is against new exhaust regulations, it seems Whiting believes that they comply sufficiently with both the letter and the intention of the law.
"This has been accepted by the other teams, who launched with less aggressive exhaust concepts and it means that they will now effectively green light their own, shall we say more exotic, exhaust designs.
"We can expect to see these in time for the third test in Barcelona, if not before."
McLaren and Ferrari's chief rival, World Champions Red Bull, appear to have a less aggressive interpretation of the rules and their chief technical officer Adrian Newey admitted earlier this week that the team may be harder hit by the ban on blown diffusers than most as they designed their double title-winning car around 2011's concept.

- Cuky
- Moderator
nebih se ja još veselio. Charlie je i za onaj ovjes kakav je Lotus razvijao rekao da smatra legalnim, pa je tjedan dana kasnije zabranjen...

- Vuksa_KC
- Veteran
Ma izgleda da je i Charlie u tome sitna riba, ček da zasmeta nekome iz RB-a...damjan.cule je napisao/la:nebih se ja još veselio. Charlie je i za onaj ovjes kakav je Lotus razvijao rekao da smatra legalnim, pa je tjedan dana kasnije zabranjen...
- F1NAC
- Moderator
Zasmetali su ispusi od McM-a i Ferrarija Neweyu . Po pričama ispada da je RB isao s najjednostavnijem dizajnom tih auspuha , dok su ove 2 momcadi isle malo agresivnije . Nadam se da nece nis proglasit ilegalno jer ako i to proglase ilegalno onda treba u australiji pustit samo RB da kruzi oko stazeVuksa_KC je napisao/la:Ma izgleda da je i Charlie u tome sitna riba, ček da zasmeta nekome iz RB-a...damjan.cule je napisao/la:nebih se ja još veselio. Charlie je i za onaj ovjes kakav je Lotus razvijao rekao da smatra legalnim, pa je tjedan dana kasnije zabranjen...

- Cuky
- Moderator
Neka oni kruže oko staze, a Ferrari, McLaren i ostali nek idu po njoj 

-
- Legenda
Zanimljiv filmić:
http://jalopnik.com/5884089/whats-with- ... a-one-cars" onclick="window.open(this.href);return false;
http://jalopnik.com/5884089/whats-with- ... a-one-cars" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
- Domi
- Profesionalni vozač
Po trenutnim podacima, razlika između novih tvrdih i srednje mekanih guma iznosi 0.4 do 0.5 sekundi. Degradacija guma je uvelike smanjena, posebno kod stražnjih.
Čini se da je Pirelli odradio odličan posao za ovu sezonu i mogli bi vidjeti još uzbudljivije utrke
- F1NAC
- Moderator
a razlika između soft i medium je oko 0.6