Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ako je tako - masu ljudi će gunđati. Meni osobno će biti drago. Sve sve je bolje nego vlakić.
Nadam se da će Ferrari, sada kad je odradio gume i podatke za većinu trke, drugi dio testova vježbati brze krugove.
Nadam se da će Ferrari, sada kad je odradio gume i podatke za većinu trke, drugi dio testova vježbati brze krugove.
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Gledajući ove snimke sa testiranja u Barceloni meni izgleda da vozači Ferrarija manje napadaju stazu, za razliku od vozača Mercedesa koji više napadaju stazu i koriste više pasice ili se meni to samo tako čini.
- Cuky
- Moderator
a problem je što na tim snimkama ne znamo u koje su točno doba dana nastale...možeš u istom videu imati snimku Mercedesa oko podneva kako napada stazu pred pauzu za ručak i onda vidiš Ferrari kako tek jedan od prva 3-4 instalacijska kruga radi
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
Ako i da, moglo bi baš to imati veze s međuosovinskim razmacimaF2004_the_best_ever je napisao/la:Gledajući ove snimke sa testiranja u Barceloni meni izgleda da vozači Ferrarija manje napadaju stazu, za razliku od vozača Mercedesa koji više napadaju stazu i koriste više pasice ili se meni to samo tako čini.
Samo neka se trkaju.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Ulaz u sam zavoj je dosta bolji kod Ferarija nego kod Mercedesa. Ferari lakoćom pogađa apex , dok Mercedes mnogo puta je promašivao.
Ali pitanje je dali Mercedes krije nešto ili ne
Ali pitanje je dali Mercedes krije nešto ili ne
- Cuky
- Moderator
netko se u Ferrarijevom aero odjelu voli igrati sa krilcima...dokaz je ovaj vanjski rub difuzora

EDIT: Novi monkey seat sa 3 elementa (prethodna verzija je imala 2)

EDIT: Novi monkey seat sa 3 elementa (prethodna verzija je imala 2)

-
- Legenda
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Kazu ovako:dmarijon je napisao/la:Šta je s Kimijem, nešto malo krugova?
I dalje vise od McLarenaFerrari's lack of running this morning was due to a "fluid system check".

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
-
- Legenda
Räikkönen Ferrari SF70-H 1:18.634 ...
Bio sam na početku jako rezerviran i skeptičan, ali sve sam više uvjeren da je Ferrari stvarno nešto pronašao. Da su ova njihova vremena značajna.
"Interesting to note that after Raikkonen set his fastest lap, he stuck around on track for a little bit, suggesting the car wasn't extremely light on fuel."
Bio sam na početku jako rezerviran i skeptičan, ali sve sam više uvjeren da je Ferrari stvarno nešto pronašao. Da su ova njihova vremena značajna.
"Interesting to note that after Raikkonen set his fastest lap, he stuck around on track for a little bit, suggesting the car wasn't extremely light on fuel."
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
I to jos na super softudmarijon je napisao/la:Räikkönen Ferrari SF70-H 1:18.634 ...

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
na ultra softu je kimi to napravio
The morning session of the final day of pre-season testing saw a Ferrari fastest again, with Kimi Raikkonen setting the pace on ultra soft tyres.

- F1NAC
- Moderator
Na live trackeru stoji ovakoCuky je napisao/la:na ultra softu je kimi to napravioThe morning session of the final day of pre-season testing saw a Ferrari fastest again, with Kimi Raikkonen setting the pace on ultra soft tyres.
Kimi's lap was on the super softs, will others now join him in the sub 1:19 times?

- Cuky
- Moderator
da u pravu si
Jbt znači on je na super softu 4 desetinke brži od jučerašnjeg Vettelovog vremena postavljenog na ultra softu...koliko je onda Vettel popustio jučer :OWith the traditional ‘golden hour’ just before the lunch break producing the best times, Kimi Raikkonen bolted on a set of super soft tyres and pushed his Ferrari to a 1’18.634, comfortably the quickest time of the day and of the two weeks of testing with no obvious signs of sandbagging.

- F1NAC
- Moderator
Moras uzet u obzir da US nije na ovoj stazi toliko brzi od SS a. Mozda kakvih 4 5 desetinki ako dozive cijelo krug.Cuky je napisao/la:da u pravu siJbt znači on je na super softu 4 desetinke brži od jučerašnjeg Vettelovog vremena postavljenog na ultra softu...koliko je onda Vettel popustio jučer :OWith the traditional ‘golden hour’ just before the lunch break producing the best times, Kimi Raikkonen bolted on a set of super soft tyres and pushed his Ferrari to a 1’18.634, comfortably the quickest time of the day and of the two weeks of testing with no obvious signs of sandbagging.
Al ovaj Kimijev krug je napravljen s malo vise goriva tj nije samo za jedan lap gorivo bilo jer je nastavio jos nakon

-
- Legenda
E, kad vettel pušta gas prije cilja.
Pirelli kaže da bi se na PP išlo 1:18. Moš mislit.
Pirelli kaže da bi se na PP išlo 1:18. Moš mislit.
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Leo Turrini kaže da Mercedes ima prednost nad Ferrarijem od 0,5s, to je na nivou prednosti prošle godine u Australiji koju je imao Mercedes u odnosu na Ferrari, tako je bilo u Q3 u prvom pokušaju.
Evo šta piše Gazzetta
Evo šta piše Gazzetta
10 kg goriva je oko 0,3s po kruguThe turning point in Maranello came in the last year with the acquisition of engineers and know-how, especially from Stuttgart
Among the names, the one of Lars Schmidt, one of the people in charge of the development of the UP of Mercedes
It is said that Lars Schmidt was "recommended" by Vettel himself
The new, wider Pirelli tires have increased traction, helping to solve one of Ferrari's endemic problems
Of the rumors, Ferrari carried 20 liters of fuel, compared to the 30 of Mercedes
-
- Legenda
Ma ne znam. Možda u Australiji s novim motorom merc i bude imao tu prednost. Ali sad?
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari je prvi i drugi test vozio sa jednom istom PU.dmarijon je napisao/la:Ma ne znam. Možda u Australiji s novim motorom merc i bude imao tu prednost. Ali sad?
PU sa novom specifikacijom dolazi u Australiju.
Ferrari da bi mogao da parira Mercedesu mora imati dobru PU.
Inače meni nije jasno kako je Mercedes dopustio da tako veliki broj stručnjaka iz PU odjela, ljudi koji su stvorili monstruma od PU 2014, pređe u Ferrari, Wolf Zimmermann, Cedric Corneboi.... bez obzira na uslove koje im je Ferrari ponudio.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
On board
Hamilton poll 20016 vs Kimi test 2017
https://www.formula1.com/en/video.html
F1 2017 Onboard: Räikkönen Fastest Lap Of Testing
Hamilton poll 20016 vs Kimi test 2017
https://www.formula1.com/en/video.html
F1 2017 Onboard: Räikkönen Fastest Lap Of Testing
- F1NAC
- Moderator
I dalje stekaju sporiji zavoji. Prednji kraj ne grize. Malo po malo i to ce rijesit.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Još jedan osvrt na testiranje
https://it.motorsport.com/f1/news/anali ... ce-882107/
Nešto u vezi Ferrarijeve PU
https://it.motorsport.com/f1/news/anali ... ce-882107/
Nešto u vezi Ferrarijeve PU
In the new configuration, drivers may take advantage of the electric power (max 160 horses) for a lap time by almost 50 seconds, much more than in the past.
- Cuky
- Moderator
Nebih se složio, barem ako se gleda ovaj Kimijev onboard. Promašio je apex u T5, ali ako pratiš pokrete volana izgleda više kao njegov izbor putanje nego podupravljanje bolida. U T10 (hairpin na početku zadnjeg sektora) kočio je sa desnim kotačima na vanjskom rubniku i morao je hvatati jer mu je zbog toga malo pobjegao stražnji kraj i zato je promašio apex.F1NAC je napisao/la:I dalje stekaju sporiji zavoji. Prednji kraj ne grize. Malo po malo i to ce rijesit.

- F1NAC
- Moderator
Gledam sad malo bolje. u T5 je imao lockup. ali ako pogledas zavoj desni nakon T10 opet Ferrari zapliva duboko(gubitak vremena)Cuky je napisao/la:Nebih se složio, barem ako se gleda ovaj Kimijev onboard. Promašio je apex u T5, ali ako pratiš pokrete volana izgleda više kao njegov izbor putanje nego podupravljanje bolida. U T10 (hairpin na početku zadnjeg sektora) kočio je sa desnim kotačima na vanjskom rubniku i morao je hvatati jer mu je zbog toga malo pobjegao stražnji kraj i zato je promašio apex.F1NAC je napisao/la:I dalje stekaju sporiji zavoji. Prednji kraj ne grize. Malo po malo i to ce rijesit.
savrsenstvo
http://70.ferrari.com/en/
Bump:
Ako je vjerovati talijanskim medijima Ferrari je cijelo predsezonsko testiranje odradio s 1 PU.

- Cuky
- Moderator
pa mislim da su oba kvara, onaj jedan kod Vettela i zadnji dan kod Kimija, bili elektroničke prirode. Vettelov je bio odmah na kraju pa nisu ni izlazili van više, a kad se Kimiju pokvario bolid je vraćen u garažu na kamionu i kroz 10-15 minuta su opet bili na stazi