Povijest

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
A.Senna
Početnik
Početnik

Post Postao/la A.Senna »

SA face je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la:
A.Senna je napisao/la:A koji vozac je imao najvise utrka iza sebe prije prve pobijede ;)
Button :?:
Opet Rubens, morao je cekati 10 trka vise od Buttona
tocno opet Rubinjo,joj kad se sijetim te utrke Njemacka 2000g.Startao je 18,na podiju je plakao ko malo dijete drzeci brazilsku zastavu,bila je kisa,svi su se polupali,ja sam mislio ode sve u pm :)
Biti drugi znaci biti prvi medju gubitnicima....A.Senna
A.Senna
Početnik
Početnik

Post Postao/la A.Senna »

SA face je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la:
A.Senna je napisao/la:A koji vozac je imao najvise utrka iza sebe prije prve pobijede ;)
Button :?:
Opet Rubens, morao je cekati 10 trka vise od Buttona
Morao je cekati 123 utrke do pobijede a drugi nije Buton,nego J.Truli 119 do prve pobijede
A.Senna
Početnik
Početnik

Post Postao/la A.Senna »

Piquet20 je napisao/la:
A.Senna je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la: Ako me sjecanje ne vara - cetvorica su zavrsila utrku. ;-)
mislim da su ipak 3
Evo, upravo sam provjerio. 4 je tocan odgovor. Ako ne vjerujes pogledaj LINK. Vjerojatno te prevarila cinjenica da je Frentzen dosao na cilj sa krugom zaostatka. ;-)
Pardon u pravu si :?
A.Senna
Početnik
Početnik

Post Postao/la A.Senna »

A koji je ne naj iskusniji nego najstariji vozac koji je ikada nastupio na jednoj f1 utrci :?:
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la sepulctor »

Chiron ili Fagioli, nisam siguran
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
pospani gad
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

A.Senna je napisao/la:A koji je ne naj iskusniji nego najstariji vozac koji je ikada nastupio na jednoj f1 utrci :?:
Andrea Lavaggi ili Deny Hulme? A?
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Senna
Veteran
Veteran
Navijam za: Minardi _ Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Senna »

Covjek iz Monte Carla Louis Chiron ;)
A.Senna
Početnik
Početnik

Post Postao/la A.Senna »

Senna je napisao/la:Covjek iz Monte Carla Louis Chiron ;)
Tocno i nastupio je u M.Carlu 55g tad to i nisu bile prave formule(manji napor i manje G sile)pa je valjda mogao nastupiti u tim godinama.Imao je 55g i292 dana.Ovo dana je bitno jer je drugi na listi bio P.Entancelin i imao je 55g i 191 dan :D
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

A.Senna je napisao/la:
Senna je napisao/la:Covjek iz Monte Carla Louis Chiron ;)
Tocno i nastupio je u M.Carlu 55g tad to i nisu bile prave formule(manji napor i manje G sile)pa je valjda mogao nastupiti u tim godinama.Imao je 55g i292 dana.Ovo dana je bitno jer je drugi na listi bio P.Entancelin i imao je 55g i 191 dan :D
ma tad je bilo skroz drugačije makar bi i danas mogao neki recimo starček bez problema otpeljat trku u pitanju je kakav bi rezultat imao
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
SA face
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la SA face »

Koliko godina je imao Senna kad se poceo natjecati u prvenstvu s kartingom?
neprijatelj nikad nespava
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

sepulctor je napisao/la:Chiron ili Fagioli, nisam siguran
Mislim da je Fagioli najstariji pobjednik utrke F1.
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Piquet20 je napisao/la:
sepulctor je napisao/la:Chiron ili Fagioli, nisam siguran
Mislim da je Fagioli najstariji pobjednik utrke F1.
Znam da je Luigi Fagioli najstariji pobjednik jedne F1 utrke, Reims 1951 u paru sa legendarnim Fangiom. ;) Imao je 55 godina i cca 5 mjeseci.

EDIT: Louis Chiron je najstariji vozač koji je nastupio na utrci sa 60+ godina - da ne bi bilo zabune, istina nije te 1958 nastupio u utrci jer se nije kvalificirao

Protupitanje, koji je najmlađi vozač koji je nastupio u F1 i gdje je i kad to bilo?
Zadnja izmjena: p@rtibrejker, dana/u 18 tra 2008, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

p@rtibrejker je napisao/la:Protupitanje, koji je najmlađi vozač koji je nastupio u F1 i gdje je i kad to bilo?
Vettel, Indianapolis 2007. :?:

EDIT: Sad vidim da nije. :oops:
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Piquet20 je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la:Protupitanje, koji je najmlađi vozač koji je nastupio u F1 i gdje je i kad to bilo?
Vettel, Indianapolis 2007. :?:

EDIT: Sad vidim da nije. :oops:
Da, malo prebrz odgovor, jer i alonso je bio mlađi na prvom nastupu u Australiji 2001.g. :)
- Oviedon Ihmisohjus -
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Michael Thackwell, Novozelanđanin, prvi put nastupio 31. kolovoza 1980. na VN Nizozemske. Imao je 19 godina i 5 mjeseci. Nastupio za Arrows, nije se kvalificirao.
Ponovno se pojavio u bolidu dvije utrke kasnije na VN Kanade 28. rujna 1980. ovaj put za volanom Tyrrella, uspio se kvalificirati kao posljednji i završiti utrku već pri startu. Ovaj drugi podatak bi bio točniji jer je tada i nastupio u utrci. Vrlo kratko.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

SA face je napisao/la:Koliko godina je imao Senna kad se poceo natjecati u prvenstvu s kartingom?
13 godina
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

pospani gad je napisao/la:Michael Thackwell, Novozelanđanin, prvi put nastupio 31. kolovoza 1980. na VN Nizozemske. Imao je 19 godina i 5 mjeseci. Nastupio za Arrows, nije se kvalificirao.
Ponovno se pojavio u bolidu dvije utrke kasnije na VN Kanade 28. rujna 1980. ovaj put za volanom Tyrrella, uspio se kvalificirati kao posljednji i završiti utrku već pri startu. Ovaj drugi podatak bi bio točniji jer je tada i nastupio u utrci. Vrlo kratko.
Da, jako jako kratko je trajala njegova prva utrka. Samo pitanje je bilo "koji je nastupio u F1" a ne u utrci tako da bi prvi odgovor u ovom slučaju bio točniji, samo što nije točan odgovor na moje pitanje. Dakle traži se ime jednog mladića koji je izašao u kvalifikacijama ali se naravno nije kvalificirao, a kad je završio svoju F1 "karijeru" bio je malo stariji no Thackwell u prvpj utrci. Nastupio je u samo 2 utrke u razmaku od 4 godine. Tko je on i koje su to utrke?
- Oviedon Ihmisohjus -
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

p@rtibrejker je napisao/la:
pospani gad je napisao/la:Michael Thackwell, Novozelanđanin, prvi put nastupio 31. kolovoza 1980. na VN Nizozemske. Imao je 19 godina i 5 mjeseci. Nastupio za Arrows, nije se kvalificirao.
Da, jako jako kratko je trajala njegova prva utrka. Samo pitanje je bilo "koji je nastupio u F1" a ne u utrci tako da bi prvi odgovor u ovom slučaju bio točniji, samo što nije točan odgovor na moje pitanje.
Onda je odgovor Sebastian Vettel na VN Turske 2006., nastupio za BMW-Sauber kao test vozač petkom, zamjena za Roberta, nakon što je Robert od prethodne utrke na VN Mađarske unaprijeđen u drugog vozača, poslije nogiranja Jacquesa. Sebastian je tada imao 19 godina, 1 mjesec i nešto sitnoga. Bilo je to potkraj vrućeg kolovoza 2006.

P.S. Doduše Nico Rosberg je bio i mlađi kada je sjedio za volanom Williamsa, no to nije bilo ni na jednoj VN, već na nekakvim testiranjima..
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

pospani gad je napisao/la:Onda je odgovor Sebastian Vettel na VN Turske 2006., nastupio za BMW-Sauber kao test vozač petkom, zamjena za Roberta, nakon što je Robert od prethodne utrke na VN Mađarske unaprijeđen u drugog vozača, poslije nogiranja Jacquesa. Sebastian je tada imao 19 godina, 1 mjesec i nešto sitnoga. Bilo je to potkraj vrućeg kolovoza 2006.
[-X

treba potražiti duboko u prošlost... I za tajanstvenog vozača sam napisao "karijera" jer učestvovanje na samo 2 utrke ne smatram karijerom...
- Oviedon Ihmisohjus -
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ovo je vrlo diskutabilno. Citao sam da se start ponavljao, a na ponovljenom startu nije bilo Thackwella. Prema tome moglo bi se cak reci i da nije nastupio na tom GP-u.
Prema nekim tumacenjima (a i ja se slazem sa njima), u njegovoj biografiji ta trka nebi smjela biti upisana kao njegov debi u f1.
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Da, jako jako kratko je trajala njegova prva utrka. Samo pitanje je bilo "koji je nastupio u F1" a ne u utrci tako da bi prvi odgovor u ovom slučaju bio točniji, samo što nije točan odgovor na moje pitanje. Dakle traži se ime jednog mladića koji je izašao u kvalifikacijama ali se naravno nije kvalificirao, a kad je završio svoju F1 "karijeru" bio je malo stariji no Thackwell u prvpj utrci. Nastupio je u samo 2 utrke u razmaku od 4 godine. Tko je on i koje su to utrke?
Kako nije Thackwell??!! Pa on je nastupio 1980. na tri utrke, na jednoj se kvalificirao, te je ponovno nastupio 1984. ( razmak 4 godine ) na dvije utke, u jednoj se kvalificirao i to znači.... vozio samo dvije utrke.... i to 1980. vozio na VN Kanade, jako kratko... a te 1984. također vozio na VN Kanade.... vozio jedan dio utrke i odustao... sveukupno se pojavio na pet utrka....
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

pospani gad je napisao/la:Kako nije Thackwell??!! Pa on je nastupio 1980. na tri utrke, na jednoj se kvalificirao, te je ponovno nastupio 1984. ( razmak 4 godine ) na dvije utke, u jednoj se kvalificirao i to znači.... vozio samo dvije utrke.... i to 1980. vozio na VN Kanade, jako kratko... a te 1984. također vozio na VN Kanade.... vozio jedan dio utrke i odustao... sveukupno se pojavio na pet utrka....
Još malo pomoći - ovaj je nastupio na jednoj utrci, pa pauza o 4 godine, pa nastup na drugoj i mirovina. ;) Pardon, ne utrci već GP tj nije se kvalificirao.

Ne pomažem više :)
- Oviedon Ihmisohjus -
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

pospani gad je napisao/la:Kako nije Thackwell??!! Pa on je nastupio 1980. na tri utrke, na jednoj se kvalificirao, te je ponovno nastupio 1984. ( razmak 4 godine ) na dvije utke, u jednoj se kvalificirao i to znači.... vozio samo dvije utrke.... i to 1980. vozio na VN Kanade, jako kratko... a te 1984. također vozio na VN Kanade.... vozio jedan dio utrke i odustao... sveukupno se pojavio na pet utrka....
Još malo pomoći - ovaj je nastupio na jednoj utrci, pa pauza o 4 godine, pa nastup na drugoj i mirovina. ;) Pardon, ne utrci već GP tj nije se kvalificirao.

Ne pomažem više :)
A da li si ti pogledao povijest Mike Thackwella? Ili se F1 povijest tog tvog vozača točno podudara sa ovim Novozelanđaninom, pa mi govorimo o istom vozaču ili je nešto drugo u pitanju....
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

pospani gad je napisao/la:A da li si ti pogledao povijest Mike Thackwella? Ili se F1 povijest tog tvog vozača točno podudara sa ovim Novozelanđaninom, pa mi govorimo o istom vozaču ili je nešto drugo u pitanju....
Thackwell je nastupio na ukupno 5 utrka, vozač kojeg ja tražim na 2. To što su im sezone kad su vozili tj razmaci između nih identični to je čista slučajnost.

BTW, po godinama kako je bilo u pitanju, između Thackwella i misterioznog vozača se ugurao još jedan, koji je također samo 2 puta nastupio na utrci ali u razmaku od 7 (riječima sedam) godina. :) Thackwell je "tek" treći a redom iza njega idu Ricardo Rodriguez, Fernando Alonso, Chris Amon, itd itd itd...

Da je pitanje bilo tko je najmlađi odvozio utrku, naravno iz prve bi bio u pravu ;)
- Oviedon Ihmisohjus -
SA face
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la SA face »

pospani gad je napisao/la:
SA face je napisao/la:Koliko godina je imao Senna kad se poceo natjecati u prvenstvu s kartingom?
13 godina
Tacan odgovor

Za ovog vozaca mislim da je ipak u pitanju Novozelandjanin, a i ja sam vec postavio takvo pitanje, osim ako nije u pitanju Troy Ruttman
neprijatelj nikad nespava
Odgovori