Vertigo je napisao/la:Gospodine Jergoviću, što mislite o ovom postu, napisanom u afektu?
E baš zato, Senna je vozio sa srcem, dušom i emocijama, to je bilo pravo utrkivanje, SPORT a ne danas samo su pare u pitanju, sjetih se sad jedne od prljavaca - Dani ponosa i slave Smile
Šteta što nisam bio rođen 10 godina ranije da vidim prave utrke, najviše mi se sviđa kod Senne što je govorio što misli, što je odmah rekao da je sistem protiv njega, da je politika protiv njega, treba puno hrabrosti, dok je on to govorio ostali vozači su samo klimali glavama, jer su znali da je u pravu!
Takvih vozača više neće biti, sve je naklonjeno sponzorima i medijima, F1 polako postaje kao oni američki hrvači, sve se već unaprijed zna, kao da se vozi po nama nepoznatom scenariju, još jednom da kažem, super mi je imati 17 godina, ali većinom živim za F1 i žao mi je što nemam 27 da imam barem u sjećanju pravo utrkivanje sa srcem, da formula opet postane sport!
Iako znam da ja nemogu ništa napraviti u vezi toga pitanja, molio bih gospodina Mladena Jergovića da popriča malo sa Bernijem ili Maxom jer ovo nije ona formula o kojoj mi je otac pričao, o legendarnim Brabhamima, Lotusima, Tolemanima, Benettonima...
Znam da je gospodi na vrhu samo do zarade, ali nitko neće propasti zbog kojeg milijuna, da se ovaj sport vrati navijaćima i fanovima koji je obožavaju!
Na koncu ne kužim tko je ovo napisao, ali nije važno. Volim stvari napisane ˝u afektu˝ - jer su najčešće točne.
Senna je bio jedan, više ga nema i tu ne možemo ništa.
Tko mu je po glavi najsličniji od današnjih najboljih vozača? Osobno mislim - Alonso. On vam nikada neće reći ono što sponzori - ili ekipa - misle da se treba reći. Ima jednaki senzibilitet, jednaku pamet kao Senna. I kad mu učine nepravdu (kao u Monzi prošle godine), o tome zna cijeli svijet. On je još jako mlad (Senna još nije bio svjetski prvak u toj dobi) i od njega ćemo još svašta čuti u narednim godinama.
Osobno, ne mislim da je Formula 1 danas puno gora od one prije 20 ili 30 godina. Tada su ljudi kukali za utrkama iz pedesetih i šezdesetih. A tada, opet, za onima iz vremena Nuvolarija i Caracciole.
Mislim da trebamo uživati u ovom što imamo sada. Četiri ili pet sjajnih vozača u dvije ili tri podjednake ekipe. Nikada, zapravo, nije bilo puno drugačije, a često je bilo dosta gore. Jim Clark je bio genije, ali sve njegove pobjede bile su dosadne za poludit.
Neke stvari o kojima govorite - prije svega, komercijalizam i politikanstvo - jesu bez veze. S Berniejem sam nekoliko puta puno pričao o ˝pravoj˝ Formuli 1. On je u redu. On jest biznismen prije svega, ali u srcu je isti kao vi ili ja, kad je u pitanju prava ljubav prema Formuli 1. Mosley? O njemu nemam dobro mišljenje. On je političar i (vrlo loš) bivši vozač Formule 2. Na dulje staze, on nije bitan.