p@rtibrejker je napisao/la:Naišao sam na podatak da su za učestvovanje u sezoni 2008. odbijeni slijedeći timovi:
* European Minardi F1 Team Ltd
* Jordan Grand Prix
* Direxiv
* Carlin Motorsport
Da li možete reći nešto više o tome, zašto su odbijeni i slično.
Također sam naišao na neke promjene u pravilima:
* Bridgestone will be the official tyre supplier for the 2008-2010 seasons.
* A standard Electronic Control Unit (ECU) supplied by McLaren Electronic Systems (badged as Microsoft)
* Long life gearboxes
* Long life engines
* Restrictions on the ability of the teams to change their aerodynamics during the season
* Restrictions on the ability of the teams to change their engines during and between the season(s)
* Rev-limited engines
* Full cockpit will be added to shield the driver from flying debris
* Additional 2 groves to be added on rear tyres [citation needed]
* It was announced on March 30, 2007 that traction control is going to be banned from the 2008 season.
Zanima me ako su navedene promjene točne, i posebno ovo boldano redom:
1. Mjenjač - nisam siguran da li je to pravilo bilo do sada, ali da li ovo znači kaznu ukoliko se bude radilo ili mijenjalo nešto na mjenjaču unutar "zabranjenog" vremena?
2. Restrikcije na aerodinamici? Povezano sa restrikcijama na motorima ne vidim gdje je ovdje mjesto za kakav napredak?
3 Ovo s kokpitom ne razumijem što bi trebalo značiti baš najbolje pa ako može objašnjenje molim.
Thanx.
1/ Nisu odbijene samo ove ekipe, nego još 7 drugih. Razlog je u tome što je FIA bila odlučila da u 2008. može doći samo jedna nova ekipa, i onda je odlučeno da to bude Prodrive. Ali, kao što znamo, niti to se neće dogoditi.
2/ Malo su mi čudni ti podaci koje navodite. Mislim da je to bio neki prijedlog, ali čini mi se da nisu sve ove stvari prošle. Recimo, dodatna dva utrora na stražnjim gumama sigurno nećemo vidjeti.
Pojašnjenja: 1. Ne, samo se radi o tome da se uvodi pravilo, slično onom za motore, o tome da mjenjači moraju trajati više od jedne utrke. Četiri.
2. Restrikcije u aerodinamici bi, zapravo, bile i te kakav napredak, bar što se tiče povećanih mogućnosti za pretjecanja, ali mislim da se ekipe oko ovoga nisu složile.
3. Definitivno nećete vidjeti nikakav kompletni pokrov kokpita.