Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: NOVOSTI - veljača 2011.

Post Postao/la Bernardinac »

Ferrari-BiH je napisao/la:
Bernardinac je napisao/la:Tako je to kad je dinastija na vlasti i 80% vlade potječe iz iste obitelji. Privatna država super bogatih. Berine se povodi kapitalom i novcem, nije ga briga što je utrka u jednoj totalitarnoj državi. Tako im i treba, nisu razmišljali o mogućem "dešavanjem naroda".
Ima li neka mogućnost zamjenske utrke, negdje gdje nema revolucije, u nekoj normalnoj državi, ili takav scenario nije nitko predvidio???? #-o
Ja ipak mislim da u cijeloj ovoj krizi SAD ima svoje prste. Nije slucajno da u svakoj naftom bogatijoj drzavi izbijaju ovakvi sukobi.
Moguće al mi je pomalo nelogično. Američka 7. flota je u Bahreinu, oni podržavaju aktualnu vlast koja im je saveznik, imaju nafte u izobilju koju neometano izvoze u SAD. Ovo nikako ne odgovara Americi odnosno Obami. Bliski istok se mjenja i to onako kako Amerika nije željela.
Možda je samo lančana reakcija ali nekako mi izrežirano izgleda.
Ne zaboravimo da je moguće da CIA radi čak i kontra Obame i njegove politike, izazivajući nerede.
Pokazalo se to više puta kao praksa. CIA često radi "nelogične" stvari.
Ovo su sve teorije zavjere, naravno :biggrin:
Mislim da neće biti GP Bahrain-a, na žalost.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

odlicno! neka otpisu odmah i za dalje, pa oslobode mjesto u kalendaru :)
samo sto bi vjerojatno umjesto gledali kakvu veliku nagradu rumunjske..
rFactor F1 HR server Info
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

kaj bih dao da Imola uskoči :))
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Bernardinac je napisao/la: Moguće al mi je pomalo nelogično. Američka 7. flota je u Bahreinu, oni podržavaju aktualnu vlast koja im je saveznik, imaju nafte u izobilju koju neometano izvoze u SAD. Ovo nikako ne odgovara Americi odnosno Obami. Bliski istok se mjenja i to onako kako Amerika nije željela.
Možda je samo lančana reakcija ali nekako mi izrežirano izgleda.
Ne zaboravimo da je moguće da CIA radi čak i kontra Obame i njegove politike, izazivajući nerede.
Pokazalo se to više puta kao praksa. CIA često radi "nelogične" stvari.
Ovo su sve teorije zavjere, naravno :biggrin:
Mislim da neće biti GP Bahrain-a, na žalost.
lako je moguće da je CIA u pitanju, ali to sve skupa ide na ruku amerima
prvo sad su oni malo bacili arapskim šeicima vatre u dvorište (smijali su se arapi amerima za pad blizanaca, pa im se smiju za irak i afganisatan)
e pa sad su ameri malo potkurili arapima
nije to slučajno, jer upravo na ovakav kontrolirani način se bore protiv al-quaide, jer sve nove vlade su praktički pro-američke
evo toliko kaj se tiče :off:

a kaj se bernija tiče lako se utrka pomakne usred ljeta u kolovoz pa da nema ljetne pauze
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

ma smirit će se do 1. utrke.. policija, vojska.. to će dovest pod kontrolu.. ne vjerujem da neredi mogu trajat mjesec dana.
U najgorem slučaju (za F1) neće biti testa u bahreinu. Makar bi to bio jako loš znak buduči da je tjedan dana prije utrke..
Michael is faster than you!!
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

Igor18 je napisao/la:do utrke još ima 3 tjedna. valjda će se do tada smirit stvari.. ali testiranje je upitno, jer ekipe će krajem mjeseca krenuti prema Bahreinu, ko zna kakva situacija će tada bit...
Hebemti, cijeli svijet ode u k*r*c
edit:
a i kad bi se trebalo otkazat neku utrku, to je najlakše učiniti sa 1. utrkom.. jednostavno odgodiš početak sezone za 2 tjedna.. nadam se da će sve bit ok.. ne znam kak bi preživil ta dodatna 2 tjedna odgode..
Možda bi je prebacili na kraj sezone... spektakularna završnica u Bahreinu :biggrin:
pa ne mislis valjda da se ekipe skupe i odu na gp vikend u jednom danu i to jos pogotovu tako daleko?
treba spakovati,ukrcati mehaniku,ljudstvo,zalihe........
a zamisli jos da odu tamo pa moraju preko noci da beze iz nekog razloga???

i kod otkazivanja i pomeranje sezone za 2 nedelje, pa nije to samo pomeranje f1 sezone vec i gomilu drugih dogadjaja koju su planirani u isto vreme kad i f1 vikend
mislim da ako situacija nije 100% mirna i bezbedna najvise do sledeceg vikenda da ce se bahrein zaobici
pa setite se samo sta je bilo u brazilu koji je za trenutno stanje u bahreinu oaza mira

nadam se otkazivanju glupog bahreina i pocetku sezone u australiji =D>
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

ne kužim, kaj si ti sad htio reć?

oprema je već otišla prema Bahreinu.
ja se ne nadam otkazivanju bahreina jer mi nije bitno gdje se vozi, bitno mi je da se vozi (ako su sigurnosni uvijeti zadovoljeni).
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

iako ne bih volio ali mislim da prvu utrku ove sezone nečemo gledati u bahreinu.malo sam prolistao po stranim kanalima i svugdje,ama baš svugdje govore u nemirima u bahreinu.malo se to smirilo ali još uvijek tinja i mislim da to nije gotovo.ako se i misli održati utrka sada je pravo vrijeme za odgodu ili neka se prebaci u drugu zemlju jer skupa su ta putovanja,troškovi rastu i bernie tu najviše gubi.kako sam obaviješten on plača prijevoz.ovih par dana očekujem da berni otkaže dosadni bahrein i da se prva utrka održi negdje drugdje.
slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

Igor18 je napisao/la:ne kužim, kaj si ti sad htio reć?

oprema je već otišla prema Bahreinu.
ja se ne nadam otkazivanju bahreina jer mi nije bitno gdje se vozi, bitno mi je da se vozi (ako su sigurnosni uvijeti zadovoljeni).
pa gore si rekao da ekipe krajem meseca krecu ka bahreinu?
pa jel krecu ili su vec na pola puta?
Igor18 je napisao/la:do utrke još ima 3 tjedna. valjda će se do tada smirit stvari.. ali testiranje je upitno, jer ekipe će krajem mjeseca krenuti prema Bahreinu, ko zna kakva situacija će tada bit...
a ja sam hteo reci da za pakovanje i odlazak na gp vikend nije posao od jedan dan (ne zaboravi da i neka druga staza treba da se spremi u slucaju otkazivanja bahreina) i da cak i ako ekipe stignu u bahrein,, a tamo se ispostavi da je problem za voziti, da im opet treba vremena popakovati se,organizovati prevoz iz nemirima zahvacene zemlje (naci sigurnu marsutu,neke ljude pod oruzjem koji ce pratit konvoj za komplet sve timove a to je bogami dosta i dr....) i preci na sigurnu lokaciju za regularan pocetak sezone
i ako se sve ne odigra kako treba moze se vrlo lako kasnit i mesec dana sa pocetkom sezone a onda ko zna sta ce biti sve propusteno do kraja

a ne mogu da verujem da neko ko prati f1 kaze 'nije bitno gdje se vozi, bitno mi je da se vozi'?
pa zar ti je isto gledati bahrein i monzu? ili spa?
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

pa ako volis f1 onda ces jedva docekat prvu trku bila ona dosadna ili ne po tebi bi trebalo sve trke otkazat i i vozit 2 trke u kalendaru .. monzu i spa
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Ekipe (vozači, inžinjeri i sl) kreću krajem mjeseca, znači nakon ovog testa. A oprema koja je potrebna da se sve postavi za GP vikend je već krenula.. uostalom..
"Our sea freight, like every other team's, left for Bahrain a month ago, and a lot of the equipment in the sea freight is vital of the running of the cars," he said. "So to run it somewhere else would be very difficult."

O kakvoj drugoj stazi govoriš?? Ak se Bahrein otkaže utrka se vozi u Australiji 27.3. Ko bi se to trebo spremat. Ekipe ak stignu u Bahrein onda znači da je situacija takva da se utrka može održat. Neće se ići u Bahrein pa onda čekat i mudrovat oće se vozit ili ne. Odluka će se znati prije 3.3 kada je na rasporedu posljednje testiranje. Ako bude testiranja biti će i utrke. Ako ne bude leti se direktno za Australiju i sezona će tamo poćeti.

A za zadnji dio..potpuno si ga izvrnuo. Ja sam rekao (na tvoj komentar "nadam se otkazivanju glupog bahreina") da se ne nadam otkazivanju, jer volim ovaj sport, najsretniji bi bio da se vozi svaki vikend. Potpuno mi je nebitno gdje se vozi jer se radujem svakoj utrci, bila ona u australiji, kanadi, bahreinu ili zanzibaru. Tak mi je svejedno jer se radujem kad vidim sve te bolide poredene na startu čekajući zeleno svijetlo da krenu u jurnjavu. Niti jedna staza nije mi glupa. Svaka je specifična na svoj način i svaka ima svoje draži.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Potegao Red Bull "malo" pod kraj :D
1 Vettel Red Bull 1m24.374s
2 Alonso Ferrari 1m25.485s +1.111
3 Kobayashi Sauber 1m25.641s +1.267
4 Alguersuari Toro Rosso 1m26.117s +1.743
5 Button McLaren 1m26.365s +1.991
6 Di Resta Force India 1m26.575s +2.201
7 Barrichello Williams 1m27.447s +3.073
8 Schumacher Mercedes 1m27.512s +3.138
9 Karthikeyan HRT 1m28.393s +4.019
10 Kovalainen Lotus 1m30.065s +5.691
11 D'Ambrosio Virgin 1m30.950s +6.576
12 Petrov Renault 1m35.174s +10.800
13 Heidfeld Renault 1m44.324s +19.950

All timing unofficial. Updated: 15:53 GMT
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

THE BIG BOSS: Sezona ce pocet 27.ožujka u Australiji
http://gol.hr/clanak/rubrika/automoto/b ... aliji.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/89557" onclick="window.open(this.href);return false;
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Eh... Nek' se ne vozi u Bahrainu i nek' se vozi u Australiji u staro vrijeme... To su bila lijepa vremena kada su se ljubitelji F1 u europi za otvaranje sezone trebali probuditi u 4 ujutro... Fali mi malo to nesto po cemu zapamtis da je pocetak sezone, nesto sto prvu utrku cini drugacijom od ostalih... :)
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

upravo to i meni fali, ono početak utrke, još padam u san al me Blaž svaki put nekim svojim povikom trgne da ne zaspim :lol:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Ne znam kak bu se blaž naviknul da više ne prenosi formulu. Da nebi čovjek došo u 3 ujutro na prisavlje i skužil da nema prijenosa :D

on topic
Extra test planned if Bahrain is cancelled
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

http://edition.cnn.com/2011/SPORT/motor ... index.html
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsp ... 402871.stm
http://translate.google.com/translate?u ... =&ie=UTF-8

Eto otkazali testove u Bahreinu.
Ha kako se sve vise cini nista od Bahreina, ocito se nekaj jako zakuhalo na Bliskom Istoku a bas ne olaksava F1 ekipicama i to sto su ocito ovi tamo sada jako trigger happy (sudeci po Bahreinu i Gadafiju) a "narod" je jako nabrijan pa ako odu vozit mogli bi napravit tesku brutalu od zajeba jer moze se lako dogodit da ce utrku "narod" iskoristit za skretanje pozornosti na sebe a ako onda osiguranje pocne "smirivat" i to ode naravno u prijenosu bice show a ne samo to nego ce i onda F1 pobrat negativnu kritiku a isto mogao bi neko i izgubit pokoji ud ili glavu. Rumor je i da je jedan od "vecih" timova odlucio da ne ide.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Očekivano je bilo da će otkazat testiranja u Bahreinu, jer držati ljude i tehniku 15-20 dana u Bahreinu u uslovima koji su trenutno u Bahreinu bilo bi suludo, nadam se da će otkazat i utrku. A eventualno otkazivanje utrke u Bahreinu nadam se da će značiti da se ona više nikada neće ni voziti, Bahrein na mom spisku zauzima prvo mjesto među utrkama koju treba izbaciti iz F1 kalendara.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Očekivano je bilo da će otkazat testiranja u Bahreinu, jer držati ljude i tehniku 15-20 dana u Bahreinu u uslovima koji su trenutno u Bahreinu bilo bi suludo, nadam se da će otkazat i utrku. A eventualno otkazivanje utrke u Bahreinu nadam se da će značiti da se ona više nikada neće ni voziti, Bahrein na mom spisku zauzima prvo mjesto među utrkama koju treba izbaciti iz F1 kalendara.
Složio bi se s tobom kad bi bila neka zamjena za Bahrein.Ali radije Bahrein pa čak i Valenciu nego nikakvu utrku odnosno utrku manje
...put u raj nije posut ružama...
bugatti1001
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Safety Car

Post Postao/la bugatti1001 »

Lijep pozzz svima, evo me nakon duuuugo vremena.
Sto se Bahreina tice, mislim da je najbolje otkazati utrku, jer u ova 3 tjedna moze biti svasta.
Ne valja riskirati da jos na koncu bude ozlijedjenih ljudi iz F1, jer koliko vidim prosvjednici/vojska/ostali bas i ne biraju zrtve...
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

U Bahreinu su počeli pregovori između oporbe i vlastodržaca te su se vojska i policija povukli tako da je još sve moguće...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
bugatti1001
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Safety Car

Post Postao/la bugatti1001 »

Da ne idemo previse u OT s politikom, ali tak su i u Egiptu bili "pregovori", pa kako je skoncalo...
I ja vjerujem u poboljsanje svega, ali...
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Chuck Norris je napisao/la: Složio bi se s tobom kad bi bila neka zamjena za Bahrein.Ali radije Bahrein pa čak i Valenciu nego nikakvu utrku odnosno utrku manje
Ja nisam za održavanje VN Bahreina iz dva razloga:
1. Ne želim da F1 bude bilo na koji način povezana za nasiljem i ubistvima, protestanti u Bahreinu su već rekli da će iskoristiti publicitet koji donosi F1 da u vrijeme GP vikenda ukažu na svoje zahtjeve, to znači da uoči starta utrke možemo očekivati tisuće demonstranata u blizini staze i sukobe sa vojskom i policijom, što bi dovelo do otkazivanja utrke.
2. Eventualni problemi u Bahreinu mogu da ugroze i utrku u Australiji, za dva tjedna je utrka u Australiji, svu tehniku i osoblje treba transportovati u Australiju, međutim šta ako u vrijeme GP vikenda sukobi u Bahreinu eskaliraju, pa oprema bude blokirana, uništena ili oštećena u Bahreinu ili jednostavno sva oprema na vrijeme ne bude stigla u Australiju.
Zaključano