Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Cuky »

Mans jesi skinuo možda FSONE da malo probamo??

Što se "preotvorenih" bolida tiče, ako su krila podešena na 26-28 naprijed, 30-32 iza preotvoreno onda neznam što je zatvoreno?
Kad ja vozim ow meni je uvijek cilj imati što veću maks brzinu na pravcu da mogu lakše pretjecati, ali pod uvjetom da mi to ne naruši pretjerano brzinu kroz zavoje.
Koliko samo puta sam na monzi sa RFT modom na pravcima gubio samo zato jer se nisam ugodno osjećao sa krilima postavljenima na 1-1. Ja kad nađem pravi balans onda sam zadovoljan.
To što je Ferrari u 1991 modu brz na pravcu ne znači da sam ja otvoren. Pa i mansell je komentirao da on ima puno manje krila od mene a opet sam na pravcu brži (to kad smo na Interlagosu vozili).

Što se tiče topa moda koji vozim, meni je F1 uvijek glavni. Imam instalirane F1 Classic, F1 1971, 1979, 1988, 1990, 1991, 1992, 1993, 1997, 1998, 1999, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 (dvije verzije, RFT i LE, ovaj drugi je konverzija F12010 igre), 2011LRC (beta verzija, 4 bolida za sada), 2011MG(ima sve bolide, grafika nije najbolja al onako za gušt, jako jednostavan). Također tu je i velika količina drugih OW modova: WSbR, GP2, F2, CARTFactor, Cham Car World Series 05-06, Champ Car 07, CART 1995, Red Bull X1(ovo sam slučajno našao. Auto je zapravo nepostojeći, postoji jedino u GT5 igri, i sada u rF, a to je vizija bolida F1 da nema striktnih aero i tehničkih pravila. Naravno, dizajnirao ga je Newey, a postiže maks brzinu oko 450kmh te ima jak ground efect. U monzi sam sa njime išao 1:08.xxx.)

Jednostavno volim OW, makar je teži za voziti. Volim vidjeti kad mi kotač blokira, jednostavno volim vidjeti kotače...meni su OW pravi trkaći strojevi, ovo ostalo vozim kad se želim naguravat :)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Slažem se s ovim što je mans rekao...

btw. danas bi mogli onda neki ow mod. Al ne trebamo ništa skidat jer modova imamo kolko hoćeš: šta fali onom f2 2009? super mod, pa nippon isto, meni odličan, svi imamo i f2 1976, taj mi je najbolji, pa imamo onaj f1 classic, isto super...
dakle ne trebamo niš skidat ni komplicirat, ja za večeras predlažem f2 (2009 ili 1976, svejedno)..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

sta se se raskokodakali i napali caleta :)

sto se tice krila, stoji da je 20 neki minimum i da se ispod toga ne isplati ic, jest da stoji da vise ima smisla spustati krila, al lutajuci malo na forumu moda, pa citajuci malo sto ljudi pisu pa za odredjene staze navodeci najbolja vremena stave i setup i vidim da se vozi i sa krilima oko 50, cak i 60..

po meni je problem vise u stazama..
trebali smo voziti manje zahtjevne staze, vise vremena provest na nekim stazama, jer tek kad si sa stazom na ti, mozes vozit konstantno i tada uspjesno napadat i borit se..

nekima (meni) treba puno vremena da koliko toliko prihvatim stazu, naravno ovisi i o karakteristici staze - mnoge mi nece nikako lec, dok neke rijetke cu svladat brzo i moc vozit relativno brzo..

ne sjecam se staze ni tocnih bolida, vozili smo slabije bolide i par utrka sam se uspio natjeravati i sa mansom sto ce reci da je sve moguce :P

po meni bi bilo oke da se uhvatimo nekog ow moda kojeg cemo vozit i vozimo utrke prema kalendaru..
posto je puno vremena izmedju utrka, mozemo se lijepo pripremit za stazu i nece nam dosadit jer necemo vozit tako cesto..

u medjuvremenu djiramo aute..
poput ove corrole koja je prezabavna i sa kojom se mozemo natjeravati ravnopravno..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ja sam uvijek za OW, sviđa mi se i ovo da vozimo prema kalendaru, a između neke aute, traktore, kamione ili ko zna šta ne :)

Također jesam za to da vozimo F2 2009 danas, ako su i ostali za :)

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ja nisam u svom postu nikoga napadao već niste shvatili što sam mislio reć. Umjesto da tražimo jednakost teži se setupu koji ruši rekorde za 3sec (nerealnost) a s tavkim setupom se jedva voziš sam po stazi a tek čim dođeš iza nekog zavoje je nemoguće prolazit. Onda si složim stabilniji setup i budem 2-3 sec po krugu sporiji i gdje je tu smisao? Ja sam prvenstveno za zabavu da se mogu s nekim naganjat 3, 4 kruga za redom a to kod F1 još nisam niti ću ikad doživit. Potrebno je da svi budemo experti. Zato kažem treba nešto slabije gdje se teže dolazi do max brzine da preticanja ovise više o slipstreemu nego o pogreškama na kočenju i zavojima.
Kad smo god igrali F1 ili OW nije nas bilo više od 5 a uvjek 2 prođu ciljem tako da mene za ow ne računajte, ne želim ni gubit vrijeme. Nippon, F2 76 i F209 sam izbrisao. Ostalo mi je F1 classic od OW i F1 1991 (koji više nikad neću online vozit). F1 classic je super mod samo su bolidi dosta nestabilni i koči se na osjećaj tako da close-fighting tu ne pali, to je jedino što me smeta kod moda.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Znači teško ćemo ikad na zelenu granu kod dogovora o tome što se vozi...šteta...

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

@Ćale - nzm zasto si izbrisao onaj f1 1976, pa ono je super bilo, totalno gušt za vozit a bilo je i dvoboja..
danas možmo onda f1 classic kad već nemaš ni jedan drugi ow...
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

izbriso sam F276 jer nije realan a mislim da sam se dovoljno izjasnio što se tiče OW, ne želim to više vozit i gotovo. Otvarajte sami server kad to igrate ja ću se pridružit tek kad nađete pošten OW i kad snimite dvoboje da se uvjerim na svoje oči da je to zanimljivo vozit (opet ako nema fizike ne igram ni u kojem slučaju).
Dosadilo mi je probavat razno razne OW modove.
slika
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Sve ti slusam i stecem dojam da cale ne voli bas OW,ak mu ne pase ne morate navaljivati ima drugih dobrih modova....
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

V3GI je napisao/la:Sve ti slusam i stecem dojam da cale ne voli bas OW,ak mu ne pase ne morate navaljivati ima drugih dobrih modova....
nije istina da ja ne volim OW modove, ja igram/igrat ću i probavat OW modove al samo offline. Online trka ne služi za rušit rekorde i vozit svaki krug kao da je kvalifikacijski iz tog razloga tu stajem s OW.
I ne želim da se meni neko prilagođava ono što ja vozim. Ja ću vam napisat detaljno što treba napravit da se može public otvorit server i pičite bez mene
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

gle nije meni problem voziti bilo koji mod, al treba onda nešto što svima odgovara. Eto vozili smo Historix pa nismo dovršili ligu, TCL meni npr. ne odgovara...Lada samara neću ni skidat jer mi je kako sam davno rekao dosta starudija.
Al nešto mi nije jasno...tražiš realnu fiziku i zabavu. To dvoje ti online jednostavno ne ide. Jer ako je fizika super realna najčešće je i mod malo teži za vozit, a oni kojima baš ne ide, koji se teže prilagođavaju i sl. to nikad neće odgovarat. Eto meni nije problem pokušat bilo koji mod. Nisam prije vozio Historix jer mi je bio težak, al eto lego mi je. Nisam OW ni pomišljo voziti bez asista, al eto naviko sam se. Kad sam počeo F1 91 voziti nisam mogo 2 zavoja proć, eto i sa njime sam se složio...al neki se ne uspiju dovoljno prilagodit...

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Otvarajte sami server kad to igrate ja ću se pridružit tek kad nađete pošten OW i kad snimite dvoboje da se uvjerim na svoje oči da je to zanimljivo vozit (opet ako nema fizike ne igram ni u kojem slučaju).
:) ;)
eh, mans kad se sjetim ovoga, preludo, to su bili dani... :D
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

and?

ocemo veceras vozit ista?

cemo toyote?
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

damjan.cule je napisao/la: Al nešto mi nije jasno...tražiš realnu fiziku i zabavu. To dvoje ti online jednostavno ne ide. Jer ako je fizika super realna najčešće je i mod malo teži za vozit
ide ide... i to kako, jedno bez drugog ne ide. Evo ti samo 1 primjer TCL v1.1 moda (koji ima bolju fiziku nego koji vozimo) kako se vozi online. Oba na potrošenim gumama zadnji krug do samog cilja odlična borba. Snimano je dok je čovjek vozio, pravilno se igraju simulacije force driving view=cockpit

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nPtBWB4h ... re=related[/youtube]
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

I šta vrijedi force cockpit? Pa samo zamijeniš u cam fajlu postavke cockpit camere sa postavkama t-cam pogleda i opet voziš normalno bez mismatcha i sl.
A to šta se oni natjeruju u zadnjem krugu ne znači da je fizika stvarno realna. Iskreno nisam vozio puno TCL i neću reć da je nerealan, al eto, to što ima borbi nije znak da je realno

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

onda, ocemo li šta večeras?
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma damjan, ne kuzis sto ti cale prica..

upravo suprotno od tvoje postavke stvari..

na tebi je oces li vozit sim u smislu simulacije i u smislu sto veceg dozivljaja ili ces si postelat rfactor da budes sto brzi..

upravo zbog razlicitih pristupa igri i bude razlika u brzini..

siguran sam da ne vozimo svi iz kokpita, stvar je pojedinca.. ne briga ni mene, a siguran sam jos manje caleta kako ce tko vozit.. vozimo svaki za svoj gust.. tko ima kakvu prednost dobivenu postavkama neka..
a i jasno je da mladja populacija opcenito ima tendenciju iskoristavanja svega i izvalcenja maximuma, posebno na stazama..
to je normalno i za ocekivati..
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

damjan.cule je napisao/la:I šta vrijedi force cockpit? Pa samo zamijeniš u cam fajlu postavke cockpit camere sa postavkama t-cam pogleda i opet voziš normalno bez mismatcha i sl.
A to šta se oni natjeruju u zadnjem krugu ne znači da je fizika stvarno realna. Iskreno nisam vozio puno TCL i neću reć da je nerealan, al eto, to što ima borbi nije znak da je realno
neznam kako možeš reć da fizika nije realna pa vidi se koliko se čovjek bori s volanom i s kakvim gumama, ja mu se divim da je uopće došao do cilja jer Volvo iz v1.1 nije isto što i volvo iz v2.8 kojeg vozimo. Da si gledao utrke ETCC iz 80tih s ovim autima i usporedio s modom vidio bi da je ponašanje auta i vremena po krugu jednaka.
Al vidim da si i sklon varanju u .ini postavkama tako da ti nemam šta objašnjavat

Od sad otvaram server kako sam davno trebao otvarat. 1 utrka po večeri. Sat vremena trening, 1 krug kvale i 30min utrka s boksom (gorivo + gume), restarta nema, force driving view=cockipit. Nikog ne silim da dođe na server, tko kod dođe neka bude samo fer
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Čekaj, vidm da me se pogrešno shvatilo.
@Armanini istina, mlad sam. Istina, kad se utrkujem nastojim iskoristit što god mogu, prednost u gumama, neku jaču stranu svog vozila, možda jače zajahat koji rubnik. Kad se zafrkavamo mogu i u rikver vozit cijelu utrku ako treba, al kad se utrkujemo onda se utrkujem. Iz razloga što volim izvlačit maksimum uvijek vozim isti auto/bolid jer ga tako upoznam, posebno ako u modu svako vozilo ima svoju fiziku. Upoznam njegove jače strane, njegove mane. Setupom i svojim načinom vožnje planiram dovesti do izražaja prednosti i anulirati mane. Evo za primjer f1 1991. Ferrari ima problem da je jako nestabilan na ubrzanju. Moraš biti vrlo pažljiv sa gasom. Također, vrlo je nestabilan na kočenju. To sam riješio velikom razlikom između prednjeg i zadnjeg krila, engine brake mapom i pomicanjem kočnica prema naprijed. Ima dobar top speed pa sam opet dodao malo krila tako da mogu kroz zavoje jurit. Inače vozim agresivno, al eto mislim da mi je to prvi bolid kojeg sam smireno i nježno vozio...nadam se da shvaćaš o čem pričam.

@Ćale. Ja sam rekao "ne mogu reći da nije realan jer nisam dovoljno vozio". Valjda sam se tu objasnio. Što se varanja tiče, nikad nisam varao. To sam čitao po netu da se to može tako odradit. Pa vozim V8 na public serveru di je postavljen cockpit, sam bozim i offline tako, ovisno o tome koliko mi se sviđa kokpit. Što se mene tiče otvori tako server. Odgovaraju mi i boksevi, toga nam je falilo uvijek. Ako postaviš da je cockpit forced, pa vozit ću i tako, nije mi problem.

Što se fajtova u OW modovima tiče, problem je kod nekih modova koji predstavljaju nove sezone što se kao i u stvarnosti gubi jako puno downforcea kad pratiš nekog (najviše sam primjetio kod RFT2010 moda) al ima modova koji su odlični, a nismo im šansu dali, kao npr F179. Također, ovaj F1 1991. je odličan. Istina velike su razlike u bolidima, al postoji i League Edition di su svi isti..

Ne želim se sa nikime svađat, al trebamo se onda lijepo dogovorit šta ćemo vozit, tako da nas se što više skupi i da vozimo ono što svima odgovara.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ce bit nesto ? samo da nije ow nije zanimljivo tamo
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nisam ja damjan mislio odredjeno za tebe, vec pricam opcenito za razlike u pristupima igre..
ovo sto ti objasnjavas nema veze s tim :).. to i jest bit sim racinga..

ja pricam o postavkama rfactora, o iskoristavanju staza na nacin na kakav to u realnosti nije moguce.. mislim na recimo odlazenje siroko negdje po travi na izlazu iz kakvog brzog zavoja gdje dobijes na vremenu i .. .. kuzis smisao..

puno takvih zavoja ima gdje i kad se zajebe zavoj, mozes udrit po gasu, izravnat volan i malo po travi i ne izgubis nis jako..

tu dolazi do razlike pristupa igri.. ja recimo pokusavam ostat na stazi, kocim vise, bacim u nizu, pustim gas i prodjem taj zavoj sekundu sporije, al ne otidjem sa staze, dok netko drugi koga to ne ferma previse, udri po gasu, ode malo van i ne izgubi nis..

btw, nitko se ne svadja, barem smo mi svi fer i korektni :)

aj skinite svi corolle.. super su zabavne..
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Evo vam upute za otvaranje rF servera:
Potrebno je otvorit na ruteru portove, svaka marka i tip rutera ima svoj redosljed kako se to radi
ova stranica vam je od velike pomoći ako pronađete svoj ruter na popisu:
http://portforward.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
na njoj imate korake kako se to radi i portove za rfactor koje ćete ubacit

možete skinut i port checker da provjerite dali vam rade novi otvoreni portovi

druga stvar je potrebno u rf napravit

pronać Multiplayer.ini

C:\Prog Files\rFactor\Userdata\Tvoj Nick\Multiplayer

njega otvorit u notepadu npr.

U drugoj kitici koja se zove 'Multiplayer Server Option' naći ćete malo ispod Announce Host="0" (u tvom primjeru vjerovatno je nula), samo promjeni to u 1 Announce Host="1" i zatvori notepad i ne zaboravi sejvat izmjene. Nakon toga morali bi te ostali vidit na server listi. Ni slučajno u igri nemoj ić na Test dedicated jer će ovo resetirat na nulu.

to je to od mene, ja kad stignem tu i tamo ću otvorit neki TC mod ili nešto izjednačeno...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ma cale wtf ??
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Znam da nisi mislio na mene, al eto izrekao sam svoje mišljenje. Ja kad vozim offline uglavnom naganam vremena, griješim, razbijam se (mislim da bih brzo u RL dobio otkaz da tako vozim).
Kad vozim online cilj mi je voziti brzo, ali u istom trenu i konstantno. Nisam najbrži, ne razumijem se u setup nešto posebno, al pokušavam, trudim se. To što kažeš, za korištenje zavoja i okolice, meni je cilj držat se onog pravila da bar 2 kotača moraju biti na stazi. Pošto sam u mnogo liga vidio da se rubnici uzimaju kao dio staze onda na izlascima iz zavoja pokušavam to maksimalno iskoristit. Naravno ako je iza rubnika trava ili pijesak cilj mi je ne otić sa njega, al ako je beton ili ono proširenje u obliku umjetne trave, one betonske mrežice ili čega već to pokušavam koristit. Ne uvijek, jer nemožeš uvijek pogodit, al trudim se koristit sve što je dozvoljeno.

Meni je naravno cilj simracinga zabavit se. Radije ću biti zadnji, al da sam se cijelu utrku sa nekime nadmetao, bilo izravno za poziciju, bilo strategijom kroz bokseve ili najurivanjem po stazi i navlačenjem suparnika na grešku. Ako cijelo vrijeme vozim sam, nema mi smisla

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

http://deloracing.com/
Ponovno smo poceli sa prijavama za 2011 sezonu te ce bit nekih novih i zanimljivih stvari. Svatko je dobrodosao!
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Odgovori