Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
GT-R
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumacher i Massa

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la GT-R »

tomidix je napisao/la:Tako je, nije puno izgubljeno, cak mi je drago da je spalio motor... Ali ono sto je najgore, mislim da Alonso nije bio nervozan radi toga sto nije mogao preci Buttona nego radi toga sto 2. utrku zaredom pola utrke vozi iza Masse...
Istina, opet je bio lošiji od Masse, ali prateći ove 3. utrke mogu sa sigurnošću reći da je Alonso puno više pokazao od Masse i za sada je puno bolji od njega. Stalno napada i bori se. Doći će to sve na svoje kroz par utrka, Massa je imao više sreće nego pameti.
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

The Greatest je napisao/la:Bez kvačila čitavu utrku... Dobro je opet vozio. U toj situaciji, samo je bilo pitanje vremena kada će motor otkazat'.
Ma daaaa, pravo je čudo da je napadal buttona, po meni, možda pretjerujem, ali onaj motor je zvučal jako loše.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Za eksploziju motora kriv je Alonso jer se prvo blizu vozijo Masse a kasnije Buttona i koje nije uspijo preći, ako nije bio sposoban i nije znao kako da ih pređe a očigledno da nije znao, trebao se voziti 3-4 s iza njih i čuvati bolid i motor, znao je da Ferrari ima poblema sa pregrijavanjem motora.
Znači Alonso je glavni krivac za eksploziju motora. :xx:
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Za eksploziju motora kriv je Alonso jer se prvo blizu vozijo Masse a kasnije Buttona i koje nije uspijo preći, ako nije bio sposoban i nije znao kako da ih pređe a očigledno da nije znao, trebao se voziti 3-4 s iza njih i čuvati bolid i motor, znao je da Ferrari ima poblema sa pregrijavanjem motora.
Pa naravno da je "kriv" išel je kud puklo da puklo, ali imal je i problema sa kvačilom tako da nije samo u tome problem kaj ti veliš.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Za eksploziju motora kriv je Alonso jer se prvo blizu vozijo Masse a kasnije Buttona i koje nije uspijo preći, ako nije bio sposoban i nije znao kako da ih pređe a očigledno da nije znao, trebao se voziti 3-4 s iza njih i čuvati bolid i motor, znao je da Ferrari ima poblema sa pregrijavanjem motora.
Daj pogledaj šta si napisao. Mogao se voziti polako i čuvati motor, a tada bi vjerujem izgubio poziciju nakon boksa od Hulkenberga i pitanje da li bi uhvatio 1 bod. Ovako je napadao čak 4 boda. Imao je 2 u džepu, šta i nije nešto osobito i onda je bolje napasti za 2x više pa makar izletio nego čuvati ta 2 boda koja najvjerojatnije neće presuditi prvenstvo.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Schumy.d je napisao/la:
Daj pogledaj šta si napisao. Mogao se voziti polako i čuvati motor, a tada bi vjerujem izgubio poziciju nakon boksa od Hulkenberga i pitanje da li bi uhvatio 1 bod. Ovako je napadao čak 4 boda. Imao je 2 u džepu, šta i nije nešto osobito i onda je bolje napasti za 2x više pa makar izletio nego čuvati ta 2 boda koja najvjerojatnije neće presuditi prvenstvo.
Iza Masse se trebao voziti 3-4s kada je Massa otišao u box odvesti nekoliko brzih krugova što je Alonso i uradio i opet bi se vratio ispred Hulkenberga, a Buttona nije mogao obići jer je po Alonsovim riječima imao problema sa mjenjačem a i McLaren je najbrži na ravnom, tako da je trebao samo kontrolisati situaciju i osvoji 2 boda. ;)
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Danas je junacki vozio, kad tad doci ce na svoje, mozda vec u Kini.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Iza Masse se trebao voziti 3-4s kada je Massa otišao u box odvesti nekoliko brzih krugova što je Alonso i uradio i opet bi se vratio ispred Hulkenberga, a Buttona nije mogao obići jer je po Alonsovim riječima imao problema sa mjenjačem a i McLaren je najbrži na ravnom, tako da je trebao samo kontrolisati situaciju i osvoji 2 boda. ;)
Ne slažem se jer mislim da je zahvaljujući tome što je Alonso ostao dosta duže na stazi od Masse uspio doći iza njega, a ne Hulkenberga.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ricxpa je napisao/la:Danas je junacki vozio, kad tad doci ce na svoje, mozda vec u Kini.
Pa već je došao na svoje u Bahreinu.
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

King iCool je napisao/la:
Ricxpa je napisao/la:Danas je junacki vozio, kad tad doci ce na svoje, mozda vec u Kini.
Pa već je došao na svoje u Bahreinu.
Ne mislim na jednu pobjedu, vec da udje u seriju :biggrin:
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

lol.. kriv je sto se vozio iza masse.. mislim.. ja ne znam kako ljude nije sram pisat takve gluposti..

alonsu je u formacijskom krugu otislo kvacilo tako da je cijelu trku vozio mjenjanjem sa gasom i uz to vozio krugove kao i massa, poslije redao one super brze krugove kad ih je ulovio nas kraju, napadao buttona.. za svaku pohvalu..

pocinje mi nekako bit oke taj tip..
rFactor F1 HR server Info
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://www.autosport.com/news/report.php/id/82719" onclick="window.open(this.href);return false;
Čudna Alonsova izjava, što prije shvate da imaju sporiji bolid to bolje za Alonsa i Ferrari. Sa ovakvom izajavom sve je cool i na sledećim utrkama će Ferrari biti u podređenom položaju i boriti se za koji bod, ako uopšte i završe utrku. ;)
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

F2004_the_best_ever je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/82719
Čudna Alonsova izjava, što prije shvate da imaju sporiji bolid to bolje za Alonsa i Ferrari. Sa ovakvom izajavom sve je cool i na sledećim utrkama će Ferrari biti u podređenom položaju i boriti se za koji bod, ako uopšte i završe utrku. ;)
Zadnje dvije utrke su bile kaotične po Ferrari.
I nisu pravo mjerilo snage.
Da su kvalifikacije prošle standardno siguran sam da bi Ferrari bio odmah iza Red Bulla ako ne ispred njih. :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ja sam mišljenja da je Ferrari u Alonsovim rukama brži od Red Bulla u Vettelovim rukama.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ja se ne bih složio sa vama, mislim da je Red Bull brži od Ferarija za 0.5-1s, mislio sam do ove utke da je razlika u brzini manja ali posle ove utrke i dominacije Red Bull-a nema dileme Red Bull je znatno brži od Ferrarija ;) . Tako su dominantno vozili da imam osjećaj da su vozili i u rikverc da bi opet bili prvi :biggrin: . Red Bull je novi F2004, samo se postavlja pitanje hoće li nadmašiti F2004 u broju pobjeda ja mislim da hoće.
Da li ko zna hoće li Alonso biti kažnjen zbog toga što na utrci u Kini mora koristiti novi mjenjač, a mjenjač se mora koristiti 4 utrke a ovo je Alonsu treća utrka. :?:
Još jedna loša stvar, ovo je Alonsu treći motor koji je koristijo u protekle 3 utrke, to je još jedan razlog za glavobolju u Ferrariju. #-o
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Da li ko zna hoće li Alonso biti kažnjen zbog toga što na utrci u Kini mora koristiti novi mjenjač, a mjenjač se mora koristiti 4 utrke a ovo je Alonsu treća utrka. :?:
Nece,jer kad eksplodira motor,moze se koristiti novi mjenjac ;) To je danas jedina dobra stvar za Alonsa bila.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
blekii
Prvak F1 kladionice 2010.

Post Postao/la blekii »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja se ne bih složio sa vama, mislim da je Red Bull brži od Ferarija za 0.5-1s, mislio sam do ove utke da je razlika u brzini manja ali posle ove utrke i dominacije Red Bull-a nema dileme Red Bull je znatno brži od Ferrarija ;) . Tako su dominantno vozili da imam osjećaj da su vozili i u rikverc da bi opet bili prvi :biggrin: . Red Bull je novi F2004, samo se postavlja pitanje hoće li nadmašiti F2004 u broju pobjeda ja mislim da hoće.
Da li ko zna hoće li Alonso biti kažnjen zbog toga što na utrci u Kini mora koristiti novi mjenjač, a mjenjač se mora koristiti 4 utrke a ovo je Alonsu treća utrka. :?:
Još jedna loša stvar, ovo je Alonsu treći motor koji je koristijo u protekle 3 utrke, to je još jedan razlog za glavobolju u Ferrariju. #-o

Naporan si sa novim F2004, neznam šta pokušavaš dokazat... Odi drukaj sa Red Bull onda, ostavi Ferrari na miru, grintalo... [-X
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

blekii je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja se ne bih složio sa vama, mislim da je Red Bull brži od Ferarija za 0.5-1s, mislio sam do ove utke da je razlika u brzini manja ali posle ove utrke i dominacije Red Bull-a nema dileme Red Bull je znatno brži od Ferrarija ;) . Tako su dominantno vozili da imam osjećaj da su vozili i u rikverc da bi opet bili prvi :biggrin: . Red Bull je novi F2004, samo se postavlja pitanje hoće li nadmašiti F2004 u broju pobjeda ja mislim da hoće.

Naporan si sa novim F2004, neznam šta pokušavaš dokazat... Odi drukaj sa Red Bull onda, ostavi Ferrari na miru, grintalo... [-X
A ko si ti da meni naređuješ za koga ja da navijam :?:
Ništa ja ne pokušavam dokazat, samo kažem da su u Ferrariju u krivu bili kad su odlučili juče u kvalifikacijama da ne izađu odmah na stazu, a kad se sjetim da su isto tako par puta upropastili i prošle sezone utrke Kimiju i Massi onda se nameće zaključak da ljudi na pit wall-u Ferrarija nisu baš nešto puno pametni ;) .
Ako imaš nešto protiv što kritikujem Ferrari onda idi pisat LDM da ja eto stalno kritikujem Ferrari i traži od njega da on izvrši pritisak na moderatora pa da me moderator banuje. :biggrin:
Ja navijam od uvijek za Ferrari i navijaću za Ferrari bez obzira ko za njih vozijo i da li su 1-2 u utrci ili su zadnji ili uopšte nisu završli utrku.
Ali isto tako ću uvjek kritikavato kada donesu loše odluke i kada neće da priznaju realno stanje a ono je da je Red Bull-ov bolid trenutno brži od Ferrarija. Ako nije tako zašto onda nije Ferrari ostvarijo prvu startnu poziciju u Bahreinu i Australiji. Što prije se u Ferrariju budu suočili sa realnošću to će biti bolje za njih, jer imaju kapaciteta i znanja da prestignu Red Bull u nastavku sezone, ali samo ako budu više radili a manje pričali. :biggrin:
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Australija i Bahrein su realnost, ako već hoćeš tako. Realnost je da je Red Bull brži u kvalifikacijama, ali je Ferrari brži u utrci sigurno (barem u normalnoj utrci). Jesi se ufatio sporosti Ferrarija a taj Ferrari je sve samo ne spor.
Avanti FER, Avanti!!!
blekii

Post Postao/la blekii »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
blekii je napisao/la:

A ko si ti da meni naređuješ za koga ja da navijam :?:
Ništa ja ne pokušavam dokazat, samo kažem da su u Ferrariju u krivu bili kad su odlučili juče u kvalifikacijama da ne izađu odmah na stazu, a kad se sjetim da su isto tako par puta upropastili i prošle sezone utrke Kimiju i Massi onda se nameće zaključak da ljudi na pit wall-u Ferrarija nisu baš nešto puno pametni ;) .
Ako imaš nešto protiv što kritikujem Ferrari onda idi pisat LDM da ja eto stalno kritikujem Ferrari i traži od njega da on izvrši pritisak na moderatora pa da me moderator banuje. :biggrin:
Ja navijam od uvijek za Ferrari i navijaću za Ferrari bez obzira ko za njih vozijo i da li su 1-2 u utrci ili su zadnji ili uopšte nisu završli utrku.
Ali isto tako ću uvjek kritikavato kada donesu loše odluke i kada neće da priznaju realno stanje a ono je da je Red Bull-ov bolid trenutno brži od Ferrarija. Ako nije tako zašto onda nije Ferrari ostvarijo prvu startnu poziciju u Bahreinu i Australiji. Što prije se u Ferrariju budu suočili sa realnošću to će biti bolje za njih, jer imaju kapaciteta i znanja da prestignu Red Bull u nastavku sezone, ali samo ako budu više radili a manje pričali. :biggrin:
I kakve potrebe ima uspoređivat f2004 sa sadašnjim red bullom... po čemu su to oni isti... :roll:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

The Greatest je napisao/la:Australija i Bahrein su realnost, ako već hoćeš tako. Realnost je da je Red Bull brži u kvalifikacijama, ali je Ferrari brži u utrci sigurno (barem u normalnoj utrci). Jesi se ufatio sporosti Ferrarija a taj Ferrari je sve samo ne spor.
Ne može se reći da je Ferrari brži u utrci jer u Bahreinu Vettel je imao kvar i nije mogao odgovoriti na Alonsov najbrži krug a Weber nije imao praznu stazu a u Australiji najbrži krug je imao Weber ;) . Mislim, vjerovatno ćeš se i ti složiti sa mnom, da se ove sezone utrke, normalne, dobijaju u kvalifikacijama a ne tempom u utrci a u kvalifikacijama nažalost Ferrari zaostaje za Red Bullom, pa iako bi recimo Ferrari bio brži od Red Bulla u utrci za 0.2-0.3s to ne bi mogao materijalizovati u utrci. Jedino nam preostaje da se nadamo da će se Ferrari popraviti u kvalifikacijama, mislim da za to imaju i kapaciteta i znanja, samo trebaju da rade a ne da pričaju :biggrin: .
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ima jedna velika razlika između 2004. i 2010. godine. F2004 je bio na bridgestoneu koji je bio superioran michelinu prijašnjih godina osim 2003. . Ove godine svi imaju iste gume kojima se oni moraju prilagođavati.
mali offtopic:
Kada smo već kod dominantnih bolida. Mislim da je mp4/4 ipak najdominantniji bolid svih vremena.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 04 tra 2010, 18:36, ukupno mijenjano 1 put.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

I kakve potrebe ima uspoređivat f2004 sa sadašnjim red bullom... po čemu su to oni
isti... :roll:[/quote]
Pa slični su po tome što je Red Bull imao šansu da počne sjajno sezonu sa tri pobjede kao i Ferrari sa F2004, međutim Red Bull se može za sada porediti sa brzinom F2004 koju su ti bolidi imali u odnosu na konkurenciju ali se Red Bull bar za sada ne može porediti sa F2004 što se tiče pouzdanosti. ;)
Ne konstruiše se ipak tako često pa skoro savršen bolid kakav je bio F2004 :klanjanje: :klanjanje: :biggrin: =D> .
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dani je napisao/la:Ima jedna velika razlika između 2004. i 2010. godine. F2004 je bio na bridgestoneu koji je bio superioran michelinu prijašnjih godina osim 2003. . Ove godine svi imaju iste gume kojima se oni moraju prilagođavati.
mali offtopic:
Kada smo već kod dominantnih bolida. Mislim da je mp4/4 ipak najdominantniji bolid svih vremena.
Lično mislim da za dominaciju F2004 nisu najvažnije bile gume već sjajno kostruisan bolid.
Ne bih se složio za 2003 što se tiče odnosa bridegstone i michelin, i podređenog odnosa bridgestone,mislim da je brigestone 2005 bio u podređenom položaju u odnosu na michelin.
Mp4/4 je bio najdominatniji bolid posebno ako se to gleda kroz statistiku ali i F2004 je sigurno jedan od najdominatnijih bolida u povijesti F1. ;)
I trebalo je nekih 17 godina da se ponovo konstruiše bolid koji je imao sličnu dominaciju kao mp4/4. ;)
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

Schumy.d je napisao/la:

prilično hrabro predviđanje: naime, 13 prvenstava je odlučeno za 2 boda ili manje, od toga 3 prvenstva u zadnjih 7 godina. statistika nije na tvojoj strani, bez obzira na manje značenje boda nego prijašnjih godina
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Odgovori