Sebastian Vettel [#5]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Armanini
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Sebastian Vettel
istina, karakter samog vozaca igra veliku ulogu, ali s druge strane.. treba i nesto iskustva da se moze kvalitetno trkati.. vettel ima nepogresivi pristup, ne kuzim zasto netko misli da je neispravan.. prvenstvo mu je osigurano.. moze ga izgubiti samo sam.. kako..? tako da se uspusta u nepotrebne rizike.. mali jos nije zavrsio losije od 2. mjesta i netko se nadje za prigovarat.. jeste li vi svjesni kakva je ovo serija za mladog vozaca? prakticki je nepogresiv do sada, a vec je polovica sezone..
-
- Navijam za: RedBull Ferrari Schumi
Svaka čast na realnom gledanju stvari... potpisujem sve od riječi do riječi....sennacher je napisao/la:Fernando i Lewis su pretjecali jedan drugog "kao balavca", praktično bez ikakve borbe i očito je bilo da onaj ispred nije imao nikakve šanse. Zar nitko nije pokušao shvatiti zašto je to bilo tako?
Gledajući kvalifikacije i cijelu utrku od početka do kraja, očito je ovo jučer bila "kockarska" utrka, tj. kocka sa setupom bolida. Zbog toga je bio i malo neuobičajen startni poredak, a u samoj utrci kako su se mijenjali uvjeti na stazi tako su se mijenjali i odnosi snaga. Očito su Ferrari ili Force India npr. sve stavili na suho, McLaren, RedBull i Mercedes su naginjali mokrim uvjetima.
Na početku Vettel je startao odlično ne samo u odnosu na Webbera već i sve ostale, slično vrijedi za Hamiltona i Schumachera. Vettel je u mokrim uvjetima gradio i veliku prednost naprijed, Hamilton pokraj Alonsa prošao kao brzi vlak. Kako se staza sušila, situacija se preokrenula.
Zato nisu usporedive borbe Alonsa i Hamiltona s borbom Vettela i Hamiltona, jer su ova dvojica bili na sličnom setupu.
Moguće da je i Webber više naginjao suhom u odnosu na Vettela pošto je uzeo pole, a kod mokrog starta zaostajao za Vettelom barem sekundu po krugu, dok se pri kraju na suhom brzina bolida debelo preokrenula na stranu Webbera.
Slično vrijedi i Hamiltona (to s gorivom mi se čini šifrirana poruka koja se možda više odnosila na gume) koji je pri kraju bio debelo sporiji od Masse, ili za Schumachera koji je u početku gazio sve pred sobom, a onda kazna, pad u poretku i više se nije mogao probijati na stazi, pametna strategija donijela ipak nešto bodova.
frustracije, frustracije i frustracije... probaj duboko disat i opusti se, otvori oči jbg nemaš sreće vettel je još uvijek 1.McLewis je napisao/la: ajde se pomiri s time da tvoj vozac nije dorasao borbama na stazi sa velikim deckima..... decko zna perfektne krugove vozit ali kada se treba probijat nema ga nigdje.... navedi mi jedan primjer gdje je obisao nekog velikog decka na stazi???
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
nisu to frustracije, vettel je momentalno 1. i ostat ce prvi do kraja i sta cu priznat odlicnan je kontrolor utrke i zna brzo vozit, ali mrzim vozace koji ne pretjecu, jer volim taj sport ne zbog kruzenja po stazi nego zbog tih velikih dvoboja napetih.... a ako tebe tjesi to da mislis da sam isfrustriran tjesi se, ali i dalje stoji da tvoj vozac nezna pretjecat.....RedBull&Ferrari je napisao/la: frustracije, frustracije i frustracije... probaj duboko disat i opusti se, otvori oči jbg nemaš sreće vettel je još uvijek 1.
to stoji, ali i stojim iza toga da je po mome to najlosija hamijeva utrka jer je bas ziheraski vozio a to mrzim...avetma je napisao/la:Tom tvom sa fotke je skratio barem 2 godine života u Interlagosu 2008.
McLaren u <3
- goran007
- Profesionalni vozač
@Toon
naravno da su vremena drugacija,ali paralela ipak postoji...obojica su sjedila(tj.Vettel jos sjedi) u dominantnim autima i imali sigurne naslove u rukama...stoga,ako Prost nije vise nikom nista morao dokazivat,za Vettela smatram da ipak mora...
ja sam napisao da me razocarao u borbi Lewisom...ali to niposto ne znaci da mu ne priznajem kvalitetu i uspjehe koje ima iza sebe...to sto on kod mene ne kotira tako visoko ko na tablici je moj subjektivni dojam...ja smatram da su Fernando i Lewis jaci i zato sam bas od te borbe ocekivao vise...no,ima vremena...svi su oni jos mladi
naravno da su vremena drugacija,ali paralela ipak postoji...obojica su sjedila(tj.Vettel jos sjedi) u dominantnim autima i imali sigurne naslove u rukama...stoga,ako Prost nije vise nikom nista morao dokazivat,za Vettela smatram da ipak mora...
ja sam napisao da me razocarao u borbi Lewisom...ali to niposto ne znaci da mu ne priznajem kvalitetu i uspjehe koje ima iza sebe...to sto on kod mene ne kotira tako visoko ko na tablici je moj subjektivni dojam...ja smatram da su Fernando i Lewis jaci i zato sam bas od te borbe ocekivao vise...no,ima vremena...svi su oni jos mladi
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...a dobro, poštujem tvoje viđenje i mišljenje no ako Vettel bude (a vjerojatno će biti) dvostruki prvak - što kome ima dokazivati? - obranio je titulu a to mogu samo rijetki...glupo je ulaziti u rasprave ko je zaslužniji za to:auto,Newey,FIA,Vettel...svakom prvaku se uz talent moralo poklopiti sve da bi to i bio (izuzev Hilla mlađeggoran007 je napisao/la:@Toon

...apsolutno nisam mislio na tebe prilikom pisanja o "omalovažavanju" Vettela...slažem se i ja s tobom da su Fernando i Lewis trenutno "jači" vozači - i to upravo tako kako si istaknuo subjektivno vjerujem u to jer mi se njihov, ajmo reći, stil vožnje više sviđa...goran007 je napisao/la:ja sam napisao da me razocarao u borbi Lewisom...ali to niposto ne znaci da mu ne priznajem kvalitetu i uspjehe koje ima iza sebe...to sto on kod mene ne kotira tako visoko ko na tablici je moj subjektivni dojam...ja smatram da su Fernando i Lewis jaci i zato sam bas od te borbe ocekivao vise...no,ima vremena...svi su oni jos mladi
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Da je ovo bio prošlogodišnji Vettel vjerovatno bi napao Lewisa po svaku cijenu. Možda bi ga prošao, možda bi završili pored staze. Da je imao siguran prolaz vjerujem da bi krenuo, ali ispred je bio Lewis koji poziciju brani životom. Čemu onda riskirati? Ovako je skoro pa sigurno bolje prošao.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- GERMAN
- Početnik
- Navijam za: Rosberg
One and only je napisao/la:Da je ovo bio prošlogodišnji Vettel vjerovatno bi napao Lewisa po svaku cijenu. Možda bi ga prošao, možda bi završili pored staze. Da je imao siguran prolaz vjerujem da bi krenuo, ali ispred je bio Lewis koji poziciju brani životom. Čemu onda riskirati? Ovako je skoro pa sigurno bolje prošao.
To je više stvar je prestiža nego bodova

- One and only
- Svjetski prvak
Prvenstvo se osvaja na bodove, a ne na prestižGERMAN je napisao/la:One and only je napisao/la:Da je ovo bio prošlogodišnji Vettel vjerovatno bi napao Lewisa po svaku cijenu. Možda bi ga prošao, možda bi završili pored staze. Da je imao siguran prolaz vjerujem da bi krenuo, ali ispred je bio Lewis koji poziciju brani životom. Čemu onda riskirati? Ovako je skoro pa sigurno bolje prošao.
To je više stvar je prestiža nego bodova

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Hamilton se pametno branio od Vettela, na DRS zoni bi radio svaki put onaj 'luk' (malo vozio po sredini) da mu onemogući potez. Druga stvar, ulazi se u sporu kombinaciju zavoja pa vozač koji se brani može diktirat tempo i štimat si brži izlaz što mu je uspjevalo da se odvoji od Masse.One and only je napisao/la:Da je ovo bio prošlogodišnji Vettel vjerovatno bi napao Lewisa po svaku cijenu. Možda bi ga prošao, možda bi završili pored staze. Da je imao siguran prolaz vjerujem da bi krenuo, ali ispred je bio Lewis koji poziciju brani životom. Čemu onda riskirati? Ovako je skoro pa sigurno bolje prošao.
Nažalost nisu sve staze tako dobre.

- mr no recall
- Navijam za: M Schumacher
Bože kad nemože vaš favorit biti najbolji onda se tiješite sa nekakvim beznačajnim glupostima čuj sad Vettel nezna preticat a Hamilton je veliki dečko hahahaMcLewis je napisao/la: nisu to frustracije, vettel je momentalno 1. i ostat ce prvi do kraja i sta cu priznat odlicnan je kontrolor utrke i zna brzo vozit, ali mrzim vozace koji ne pretjecu, jer volim taj sport ne zbog kruzenja po stazi nego zbog tih velikih dvoboja napetih.... a ako tebe tjesi to da mislis da sam isfrustriran tjesi se, ali i dalje stoji da tvoj vozac nezna pretjecat.....

cuore sportivo
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Michael is faster than you!!
- One and only
- Svjetski prvak
Da se nije pametno branio ne bi uspio držati poziciju onako dugoĆale od Lewisa je napisao/la:Hamilton se pametno branio od Vettela, na DRS zoni bi radio svaki put onaj 'luk' (malo vozio po sredini) da mu onemogući potez. Druga stvar, ulazi se u sporu kombinaciju zavoja pa vozač koji se brani može diktirat tempo i štimat si brži izlaz što mu je uspjevalo da se odvoji od Masse.One and only je napisao/la:Da je ovo bio prošlogodišnji Vettel vjerovatno bi napao Lewisa po svaku cijenu. Možda bi ga prošao, možda bi završili pored staze. Da je imao siguran prolaz vjerujem da bi krenuo, ali ispred je bio Lewis koji poziciju brani životom. Čemu onda riskirati? Ovako je skoro pa sigurno bolje prošao.
Nažalost nisu sve staze tako dobre.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Vettel je od Hamilton bio osjetno brži samo na izlasku na staru startno ciljnu ravninu i tu je nekoliko puta pokušao da prođe Hamiltona, na ostalim dijelovima staze Vettel se nije mogao približiti ni napasti Hamiltona pa čak ni na onom pravcu gdje se koristi DRS. Sigurno da je tome doprinio i Hamilton svojom vožnjom ali velikog udjela u tome imao je i bolid i setup bolida, Alonso je Hamiltona prošao na pravcu gdje se koristi DRS bez ikakvih problema, sigurno je Hamilton vozio na način da to spriječi kao i sa Vettelom ali jednostavno nije mogao ništa, Ferrari je bio brži od RB7, čudno to zvuči zar ne.One and only je napisao/la: Da se nije pametno branio ne bi uspio držati poziciju onako dugo. Vettel je bio osjetno brži.

Gledajući čitav krug Vettel je bio brži od Hamiltona ali ne drastično, jer da je bio drastično brži on bi ga i obišao.

- One and only
- Svjetski prvak
Pa ne može biti drastično brži kada mu je nos u Hamiltonovom mjenjaču. S druge strane vjerujem da se Hamilton nije ništa lošije branio od Alonsa, ali je Nando bio brži od Vettela, a i morao je rizikovati jer nema više šta izgubiti.F2004_the_best_ever je napisao/la:Vettel je od Hamilton bio osjetno brži samo na izlasku na staru startno ciljnu ravninu i tu je nekoliko puta pokušao da prođe Hamiltona, na ostalim dijelovima staze Vettel se nije mogao približiti ni napasti Hamiltona pa čak ni na onom pravcu gdje se koristi DRS. Sigurno da je tome doprinio i Hamilton svojom vožnjom ali velikog udjela u tome imao je i bolid i setup bolida, Alonso je Hamiltona prošao na pravcu gdje se koristi DRS bez ikakvih problema, sigurno je Hamilton vozio na način da to spriječi kao i sa Vettelom ali jednostavno nije mogao ništa, Ferrari je bio brži od RB7, čudno to zvuči zar ne.One and only je napisao/la: Da se nije pametno branio ne bi uspio držati poziciju onako dugo. Vettel je bio osjetno brži.
![]()
Gledajući čitav krug Vettel je bio brži od Hamiltona ali ne drastično, jer da je bio drastično brži on bi ga i obišao.

-
- Legenda
A Vettel ga isto... da ne kažem
. "Moramo pothitno nešto učiniti", a ima deblju prednost nego Button 2009. Neka se opusti i kulira do kraja sezone. Još da se koji put dogodi da iz nekog razloga starta sa začelja, pa nam pokaže i kako pretiče.. 

Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Jedna utrka gdje nije u superiornom bolidu i odmah panika. Baš čudno.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Armanini
- Svjetski prvak
vjerujte da nitko ne panicari.. sve je to pr i debljanje rezultata..
slicno kao sto je odgovorio clarskonu na pitanje dal su pobjede zbog bolida.. - "da, mi imao brz bolid u brzim zavojima zbog silnog downforcea, al on (hamilton) vam ne kaze kako je on brzi preko pol sekunde na ravnom od nas.."
mislim rec - naravno da on ne zeli prezentirat bolid kao toliko dominantnim jer to umanjuje njegov udio..
a za nadalje.. ferrari jest brz, al sumnjam da ce bit brzi od rbra svejedno..
slicno kao sto je odgovorio clarskonu na pitanje dal su pobjede zbog bolida.. - "da, mi imao brz bolid u brzim zavojima zbog silnog downforcea, al on (hamilton) vam ne kaze kako je on brzi preko pol sekunde na ravnom od nas.."
mislim rec - naravno da on ne zeli prezentirat bolid kao toliko dominantnim jer to umanjuje njegov udio..
a za nadalje.. ferrari jest brz, al sumnjam da ce bit brzi od rbra svejedno..
-
- Legenda
"Odi bolje na temu Hamilton, a nas ovdje pusti na miru".Dani je napisao/la:Jedna utrka gdje nije u superiornom bolidu i odmah panika. Baš čudno.
Samo neka se trkaju.
- mr no recall
- Navijam za: M Schumacher
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Pa nebih rekao da se baš može totalno opustiti. I button je 2009. imao ogromnu prednost na pola sezone, pa je na kraju sezone razlika izmedju njega i vettela bila samo 11 bodova. A još bolji primjer je 2006., kad je alonso u prvih 9 utrka imao istu statistiku kao sad vettel, 6 pobjeda i 3 druga mjesta, pa je u drugom djelu sezone dominirao Schumacher i na kraju mu zamalo oduzeo naslov (da mu nije riknuo motor u suzuki bilo bi jako gusto). Tako da eto, nije nemoguće.dmarijon je napisao/la:A Vettel ga isto... da ne kažem. "Moramo pothitno nešto učiniti", a ima deblju prednost nego Button 2009. Neka se opusti i kulira do kraja sezone. Još da se koji put dogodi da iz nekog razloga starta sa začelja, pa nam pokaže i kako pretiče..

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
sad ce pocet renault rikavat bit ce veselo .. Nije dugo

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Da, ali se onda mora pocet desavat da Vettel zavrsava na 4. ili nizem mjestu, Button je bio cesto oko 5. mjesta u drugom dijelu sezone, bas zato je na kraju bilo gusto. Zapravo je i to lose, jer je 4. mjesto 12 bodova, a Vettel to moze ostvarit na svakoj utrci. Da bude 5., to bi znacilo da je RB sporiji i od McLarena i od Ferrarija, a teeeeesko da ce se to desiti. RB je jedini tim koji je imao konstantne performanse od pocetka sezone.K1M1 je napisao/la:Pa nebih rekao da se baš može totalno opustiti. I button je 2009. imao ogromnu prednost na pola sezone, pa je na kraju sezone razlika izmedju njega i vettela bila samo 11 bodova. A još bolji primjer je 2006., kad je alonso u prvih 9 utrka imao istu statistiku kao sad vettel, 6 pobjeda i 3 druga mjesta, pa je u drugom djelu sezone dominirao Schumacher i na kraju mu zamalo oduzeo naslov (da mu nije riknuo motor u suzuki bilo bi jako gusto). Tako da eto, nije nemoguće.dmarijon je napisao/la:A Vettel ga isto... da ne kažem. "Moramo pothitno nešto učiniti", a ima deblju prednost nego Button 2009. Neka se opusti i kulira do kraja sezone. Još da se koji put dogodi da iz nekog razloga starta sa začelja, pa nam pokaže i kako pretiče..
![]()
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Tocno to SRV
Da bi se ugrozilo Vettela u "normalnim" okolnostima trebao bi i Ferrari i McLaren biti brzi od Red Bulla,a to je skoro pa nemoguce.Uz,to Red Bull jos ima i Webber koji ce im sigurno biti poslusni psic.Vettel nece postat prvak ako mu se stvarno zaredaju pehovi puno gori od prosle sezone,a i to se cini nemogucim.
Ako nista drugo barem ce biti izjednacenije utrke do kraja sezone

Da bi se ugrozilo Vettela u "normalnim" okolnostima trebao bi i Ferrari i McLaren biti brzi od Red Bulla,a to je skoro pa nemoguce.Uz,to Red Bull jos ima i Webber koji ce im sigurno biti poslusni psic.Vettel nece postat prvak ako mu se stvarno zaredaju pehovi puno gori od prosle sezone,a i to se cini nemogucim.
Ako nista drugo barem ce biti izjednacenije utrke do kraja sezone

Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Ako sutra bude suho onda cemo konacno saznat sto moze Vettel napravit kad starta iz 2. reda.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Ne mora nista ni napravit, njemu je dovoljno da dodje do podija. Dosta.
Bilo bi dobro da bude DNF, jedino to.
Bilo bi dobro da bude DNF, jedino to.