Incident sa Heifeldom je imao jer ga je napucao, preticavao je u zavoju 'Grand Hotel Hairpin' u koje se možda desilo sve skupa 5 pretjecanja u povijesti, a on još po kiši mu uletio na kočenju (kao iskusniji vozač trebao je predvidit situaciju i znat da neće moć zakočit jer je mokro) i kriv je sam. A Hamilton je bio brži 4 sekunde po krugu od njega tako da nema šanse da bi ga pratio Alonso.f1 champs je napisao/la:Pa normalno kad je Alonso još imao incident sa Heidfeldom uz to što je imao probušenu gumu pa je i zbog toga imao prednost Hamilton.Alonso je i sam rekao da će više riskirat u monacu htio je nadoknadit izgubljenu poziciju.Zbog toga je sutil bio ispred njega ,a Alonso je sve samo ne prosječan vozač,pa ne može pokazat kolko zna vozit bez TC-ja naspram Lewisa i Kimija jer nije u takvom autu,vjeruj on je jednako dobar bez TC-ja kolko i oni možda i bolji, ipak on im 2 naslova te je pobijedio i michaela u utrci za drugi naslov.ne zaboravljam da se moj "kišni čovjek" okrznuo o zid i probušio gumu ali je zato moj kišni čovjek zamijenio tu gumu i tvog "kišnog čovjeka" pustio za krug, kao i mnoge druge... (ne omalovažavam vozačke sposobnosti Alonsa, ali ove sezone na kiši s TC-om se stvarno nije pokazao, bolje je vozio jedan prosječni vozač npr. Sutil od njega)
A što se tiče auta, Alonso je bio u istoj momčadi s Hamiltonom pa ništa (u istom autu...čak bi se usudio reć da je prošle sezone McLaren bio bolji od Ferraria što se vidjelo po oduzetim bodovima i po pojedinačnim stazama) i opet se nije pokazao boljim od Lewisa.Svaka čast Alonsu za 2 osvojena naslova ali tu mu je puno na ruku išo Renault dok su ostale momčadi bile slabe. U te dvije sezone Schumi se nije puno borio s njim već preskako ograde. Ferrari je bio nepouzdan i sporiji. Sad je on u takvoj situaciji s nepouzdanijim i sproijim bolidom pa neka se pokaže.