Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Icy »

Scuderia je napisao/la:Ne znam... Mislis da je to Schumi rekao? Ne vjerujem. Jednostavno razloga nemam ( jedino ako ne vidim negdje sluzbenu izjavu).Da, Massa je mogao doci do lijepih bodova, no opet nase vodstvo je pokazalo da su odlicni po tom pitanju. ( ne brini se, tek je pocetak sezone :lol: )....
Tako sam shvatila iz konteksta kad je davao intervju...ali treba pričekati službenu izjavu, nemojte me hvatat za riječ. :D
A brine me ta odluka jer nije bilo potrebe za njom...razumijela bi da odluče riskirati ako je Kimi izvan bodova, ali bio je 5. kad je ušao u box i držao je dobru poziciju. Nepotrebno su se išli kockat, ovako su opet bezveze ostali bez bodova.
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Zadnji put je Ferrari prve dve trke završio bez bodova daleke 1992.Ja tek na VN Španije očekujem neko poboljšanje.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

vrijeme je da ferrari izbaci kers iz auta,metnu taj famozni difuzor koji će po svemu sudeći bit proglašen legalnim,ovo je katastrofično
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

nikolaa je napisao/la:Stefano Domenicalli,Luca Baldiserri i ostala ***** sve do onog sto nosi kisobrane i suncobrane treba poslati kuci..Pa nema smisla vise ovoliko grijesiti...Pa nije ovo Force India,pa da je tolika neprofesionalnost u pitanju...Ovo je sramotno i ovo treba sto prije rijesiti...A sad neka neko kaze kako je Massa jedina zrtva..Ne navijam za vozace,nego za tim,ali mogu reci da su najkrivlji oni na pitwallu i za ono sranje od juce,kao i ovo sranje danas..Jednostavno ne mogu da se sastave pa ga jebi...Nisam ocekivao da ce ovoliko faliti Jean Todt.Sve sam ih branio..pa nije bilo srece ovo ono..ali poslije ovoga stvarno vise nema smisla..Dokle misle ovako samo me interesuje...Nadam se da ce ih Luca postrojiti i reci im kakva je situacija...Volio bih da se Jean vrati jer ovako ne ide...Treba postaviti sve kako je bilo,odnosno izvesti ih na pravi put,a onda je lako...
Ako u Kini ne uzmu bodove mogu se pozdraviti sa ovim prvenstvom..

Cemu takvo brzo mijenjanje misljenja? Prije tjedan dana je bila drugacija prica...
Sto se tice Kine... Mislis li da ce se za 2. tjedna smiriti i poceti raditi kako treba? Tu mislim na celne ljude, koji su zaduzeni za taktiku, vozace i ne mogu toliko kriviti, jer za neke stvari su ipak glavni ljudi krivi...
Icy je napisao/la: Tako sam shvatila iz konteksta kad je davao intervju...ali treba pričekati službenu izjavu, nemojte me hvatat za riječ. :D
A brine me ta odluka jer nije bilo potrebe za njom...razumijela bi da odluče riskirati ako je Kimi izvan bodova, ali bio je 5. kad je ušao u box i držao je dobru poziciju. Nepotrebno su se išli kockat, ovako su opet bezveze ostali bez bodova.
To je samo jedan u nizu dokaza, koliko ovoj momcadi fali Todt....
Walter je napisao/la:Zadnji put je Ferrari prve dve trke završio bez bodova daleke 1992.Ja tek na VN Španije očekujem neko poboljšanje.
I ja ocekujem, pa nikako da je docekam. Pitanje je samo da li ce to " poboljsanje " stici, s obzirom na sve sto se desilo u ova 2. tjedna.
vidc je napisao/la:vrijeme je da ferrari izbaci kers iz auta,metnu taj famozni difuzor koji će po svemu sudeći bit proglašen legalnim,ovo je katastrofično
Opet i da ga stave, tko bi mogao sa sigurnoscu reci, da ce se popraviti?
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Pa nije difuzor guma da se tek tako stavi i da odmah sve bude kako treba, potrebno je skoro cijeli bolid prilagodit tom difuzoru,cijelu podnicu, automatski treba modificirati i zadnje krilo....ima tu dosta posla...
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

a gledaj,na njihovom mjestu ja bih što prije stavio taj difuzor,neka počnu od toga pa neka onda ostalo štimaju naspram toga,očito je da tu ima mjesta za napredak...al za sami početak,ja bih uradio nešto kao bmw,jedan vozač ima kers,drugi nema
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Što je previše, previše je. Ovoliko grešaka jednostavno ne smije se dopustiti.
Za slab bolid i razumijem, protekla sezona ih je dosta zakočila što se vidi i po McLarenu, ali ne razumijem ovako loše poteze. Prije bi Brawn, Schumi i Todt vazda iz bolida izvukli više nego što realno može, a ovi ne mogu ni izvući ono što bolid realno može. Dobre vozače imamo, imamo bolid koji očito ima dobar koncept, samo nedovoljno razvijen. Tehnička i vozačka strana momčadi radi dobar posao, al negdje drugo opasno škripi. Renault i McLaren na bodovnom kontu nemaju nulu, a realno su osjetno iza nas.
I džaba nam da imamo performanse BGP-a kad "taktičari" sve uprskaju. Da bi ove sezone konkurisali za bilo koji naslov moramo biti osjetno brži od drugih, a trenutno smo svjetlosnim godinama daleko od toga.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Scuderia
Moderator
Moderator

vidc je napisao/la:a gledaj,na njihovom mjestu ja bih što prije stavio taj difuzor,neka počnu od toga pa neka onda ostalo štimaju naspram toga,očito je da tu ima mjesta za napredak...al za sami početak,ja bih uradio nešto kao bmw,jedan vozač ima kers,drugi nema
Po meni, opet to nije rijesenje... Bolje onda da ne voze s njim uopce. Ne znam samo, kada mozemo ocekivati taj difuzor? Sumnjam da ce ga moci odmah staviti vec za 2. tjedna.
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Scuderia je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:Stefano Domenicalli,Luca Baldiserri i ostala ***** sve do onog sto nosi kisobrane i suncobrane treba poslati kuci..Pa nema smisla vise ovoliko grijesiti...Pa nije ovo Force India,pa da je tolika neprofesionalnost u pitanju...Ovo je sramotno i ovo treba sto prije rijesiti...A sad neka neko kaze kako je Massa jedina zrtva..Ne navijam za vozace,nego za tim,ali mogu reci da su najkrivlji oni na pitwallu i za ono sranje od juce,kao i ovo sranje danas..Jednostavno ne mogu da se sastave pa ga jebi...Nisam ocekivao da ce ovoliko faliti Jean Todt.Sve sam ih branio..pa nije bilo srece ovo ono..ali poslije ovoga stvarno vise nema smisla..Dokle misle ovako samo me interesuje...Nadam se da ce ih Luca postrojiti i reci im kakva je situacija...Volio bih da se Jean vrati jer ovako ne ide...Treba postaviti sve kako je bilo,odnosno izvesti ih na pravi put,a onda je lako...
Ako u Kini ne uzmu bodove mogu se pozdraviti sa ovim prvenstvom..

Cemu takvo brzo mijenjanje misljenja? Prije tjedan dana je bila drugacija prica...
Sto se tice Kine... Mislis li da ce se za 2. tjedna smiriti i poceti raditi kako treba? Tu mislim na celne ljude, koji su zaduzeni za taktiku, vozace i ne mogu toliko kriviti, jer za neke stvari su ipak glavni ljudi krivi...
Vec sam naveo da sam ih branio prije 7 dana misleci da je Australija bila samo splet nesrecnih okolnosti.Ali evo vec druga utrka bez bodova i poceo sam kipiti..Evo ima ta statistika da je posljednji put Ferrari osvojio nula bodova na prve dvije utrke '92.Sve se bojim da se u stvarnosti ne ponovi '92 i ove 2009,a to bi bilo katastrofalno...Tada su im tockovi otpadali sa bolida..

Mislim da moze samo kada bi dosao Jean Todt.Ne mislim da je svemocan,nego samo da ih organizuje i izvede na pravi put.A mislim da bi 2 tjedna bila dovoljna.Ovako nece nigdje dogurati.Ne zna se ko pije ko placa...
FORZA FERRARI!!!
Scuderia
Moderator
Moderator

nikolaa je napisao/la:

Vec sam naveo da sam ih branio prije 7 dana misleci da je Australija bila samo splet nesrecnih okolnosti.Ali evo vec druga utrka bez bodova i poceo sam kipiti..Evo ima ta statistika da je posljednji put Ferrari osvojio nula bodova na prve dvije utrke '92.Sve se bojim da se u stvarnosti ne ponovi '92 i ove 2009,a to bi bilo katastrofalno...Tada su im tockovi otpadali sa bolida..

Mislim da moze samo kada bi dosao Jean Todt.Ne mislim da je svemocan,nego samo da ih organizuje i izvede na pravi put.A mislim da bi 2 tjedna bila dovoljna.Ovako nece nigdje dogurati.Ne zna se ko pije ko placa...

Todt sada uziva, ne vjerujem da ce on opet doci....2. tjedna je malo... Testirati vise ne mogu, jedino eto mogu " popricati " , pa tako onda nesto napraviti. S obzirom da dolazi Kina... tesko da ce i tu nesto napraviti.
slika
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

o ovome sto se sada dogadja pricalo se jos krajem 2006...i, zapravo su dosta dugo drzali "germanski" moment...fali im pitt wall ozbiljni...jel itko moze zamisliti MSa kako jede sladoled i uzima colu dok postoji mogucnost nastavka utrke? ili da ferrari ne izadje na stazu iako ne znaju pouzdano di su po brzini?
uz to, mislim da oni vjeruju da su brzi nego to izgleda na utrkama, i strategiju utrke planiraju kao da su tamo gdje su bili proteklih sezona, za razliku od mclarena koji nje svjestan da su spori, i tako pristupaju utrkama...vec 2 utrke lewis sam pobjedjuje ferrarije u inferiornom bolidu. uz dozu srece hamilton zavrsava ispred ferrarija, ali nije stvar samo u nekoj ludoj hamiltovonoj sreci, jer ne zavrava samo hamilton ispred...
rasipaju bodove puno previse, u jednom vikendu ima vise problema nego u cijeloj 2002 ili 2004. cijelu situaciju najbolje mi opisuje kimi sa sladoledom:)

mislim da je to cijena "juznjackog temperamenta", taliijanjskog sarma, strasti, temeperamenta...odnosno nedostatak par cvrstih organizatora
Scuderia
Moderator
Moderator

Uzbuna u Ferrariju

KLIK
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Jedan od razloga zašto su bolidi bez KERS-a brži kroz zavoje od onih sa KERS-om.
http://www.formula1.com/news/technical/ ... 6/638.html
domenico
Navijam za: Alonso

Post Postao/la domenico »

Totalno su se raspali. Otkako su im otišli Todt, Brawn i Stepney i na čelo ponovno došli Đikani Talijani koji su skloni sitnom ciganjenju više ne izgledaju kao momčad koja rastura. Bojim se da je ovo polagani pad prema dnu. Massa neprepoznatljiv, a Kimi totalno nezainteresiran. A njihov KERS izgleda kao uteg od olova. Jedini koji su od njih gori je momčad Reanulta. Renaultov bolid je totalno sr...e. To nema veze sa aerodinamikom.
Nediljko Matijaš
Chaotic
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la Chaotic »

domenico je napisao/la:Kimi totalno nezainteresiran
Really? Ja nisam primijetio nezainteresiranost u njegovoj vožnji. Niti u Australiji niti u Maleziji. Može primjer za obje utrke?
Massa neprepoznatljiv
Također, može primjer?

Ono što sam primijetio je relativno loš Ferrari i nekoliko loših/nespretnih odluka unutar tima.
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Di je sad Ferrariju on je**na folija na prednjem krilu koju su koristili 2007. Sad bi im itekako dobro došlo malo više downforcea u zavojima.
domenico
Navijam za: Alonso

Post Postao/la domenico »

Moje mišljenje je da je ovogodišnji Ferrarijev bolid promašaj. Očito nema brzinu i snagu za vodeća mjesta u kvalifikacijama. E sad vozači. Massa i Kimi su vrhunski vozači, međutim obojica voze penzionerski i nisu tip vozača koji će preokrenuti stanje u momčadi.
Non stop se vade raznoraznim opravdanjima zašto im nešto ne ide, uvijek im je vanjski faktor kriv. Ne mogu razumit kad Massa kaže da je tim odlučio da je njegovo vrijeme u Q1 dovoljno za prolaz dalje. Po meni, on bi trebao a i svaki vozač, što više voziti u kvalifikacijama pogotovo jer nema testiranja tokom sezone. On mora biti taj koji će voditi momčad i odlučivati, a ne da ko dijete sluša svaki njihov prijedlog. Kimi se mogao iza Alonsa tako vozit cilu utrku a uspio ga je preteći samo kad je Alonsu proklizao bolid u krivini prilikom kočenja. Očito je da njima dobro ide samo kad im je bolid dobar. Možda će se nešto i promijeniti na iduće dvije utrke
ali oba vozača bi trebala više riskirati i voziti iznad mogućnosti bolida.
Nediljko Matijaš
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

Scuderia je napisao/la:Uzbuna u Ferrariju

KLIK

nesto je morao reci,nista utjesno
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

bravof je napisao/la:
Scuderia je napisao/la:Uzbuna u Ferrariju

KLIK

nesto je morao reci,nista utjesno
Blagi osjecaj imam da se nekom pedala sprema.
slika
rnrboi
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi

Post Postao/la rnrboi »

U Ferrariju opuštena atmosfera.
"Felipe, baby, stay cool. We're bringing you the white visor."
A Kimi tamo već na sladoledu i traži pivu :D
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

po izjavama Masse i Domenicalija cini se da je i ferrari shvatio isto sto i mclaren prije mjesec dana:
"F60 jednostavno nije dovoljno brz, i treba ga poboljsati na svim poljima, i poceti od nule"
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Sve ste rekli ... očito ih je svih uhvatila depresija , ali mora i Ferrarija uhvatit loše razdoblje godinama ga nije bilo , ma doći će oni k sebi samo ima li stručnjaka u f1 slobodnih ?
... Forza Massa ...
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Evo, izgleda da je istina da je Schumi imao svoje prste u odabiru guma za Kimija. Ni Domenicalli ni Schumacher ne žele o tome pričati, pa je stvar još sumnjivija.
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

jaki je napisao/la:Jedan od razloga zašto su bolidi bez KERS-a brži kroz zavoje od onih sa KERS-om.
http://www.formula1.com/news/technical/ ... 6/638.html
bit će zanimljivo vidjeti kako će se momčadi koje nemaju kers pripremiti za sljedeću sezonu kada neće biti nadolijevanja goriva......momčadi sa kersom teško prolaze porođajne muke, ali će im se to dugoročno isplatiti. zato je svaka pomisao o odbacivanju kersa besmislena
Scuderia
Moderator
Moderator

Icy je napisao/la:Evo, izgleda da je istina da je Schumi imao svoje prste u odabiru guma za Kimija. Ni Domenicalli ni Schumacher ne žele o tome pričati, pa je stvar još sumnjivija.
Hm... da. Na njemackim stranicama samo o tome. :roll: Imao je, ali opet... gdje su bili oni koji su bas zaduzeni za to?
Gledali sapunice? :roll:
slika
Odgovori