Kimi Raikkonen [#7]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Početnik
Re: Kimi Raikkonen
http://www.motorsport-total.com/f1/news ... 12004.html" onclick="window.open(this.href);return false;
na ovom linku je anketa koga želite u mercedesu uz rosberga. trenutno vodi kimi sa 37%, al je heidfeld odmah tu sa 34%, uz opasku da je njemački site. možete i vi glasati
na ovom linku je anketa koga želite u mercedesu uz rosberga. trenutno vodi kimi sa 37%, al je heidfeld odmah tu sa 34%, uz opasku da je njemački site. možete i vi glasati
- Walter
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- fankiđoe
- Početnik
- Navijam za: KR SV
Norbert Haug o Raikkonenu: “He has my number. He can call me at any time"
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Da se njemu u istinu toliko vozi vjerojatno bi prihvatio Mercedesovu ponudu ali ovako vec pocinje mudrovati na sve strane - prvo hoce basnoslovne iznose, pa hoce konkurentne bolide, mislim OK radi se o jednom od najboljih vozaca danasnjice ali opet postavljam pitanje, ako mu je zbilja do utrkivanja onda bi ova varijanta s Mercedesom bila OK, ne radi se o losoj momcadi, ili momcadi koja je tu slucajno, ipak se radi o trenutno najboljem proizvodjacu motora u F1, momcadi koja na celu ima vjerojatno najboljeg stratega i vodju u F1 - Rossa, pa opet imamo i solidnu financijsku pozadinu, stvarno ne znam - neki vozaci (naravno Alonsa cu uzeti samo kao primjer) su vozili u daleko losijim momcadima (npr. Renault) i vise od jedne sezone i nisu odustajali, ni radi para ni radi te nekakve lose forme.
Na stranu sada te izjave da on zeli konkurentan bolid (pogotovo sada kada opet dolaze nova pravila, radikalne promjene s rezervoarima, gumama, konfiguraciji bolida), ipak ako zeli se utrkivati i ako je vec cistokrvni trkac, prihvatio bi Mercedesovu ponudu i vozio bi do godine, ali ovako mi sve smrdi na njegovu klasicnu ne zainteresiranost i sve mi je to postalo prenapuhano.
Na stranu sada te izjave da on zeli konkurentan bolid (pogotovo sada kada opet dolaze nova pravila, radikalne promjene s rezervoarima, gumama, konfiguraciji bolida), ipak ako zeli se utrkivati i ako je vec cistokrvni trkac, prihvatio bi Mercedesovu ponudu i vozio bi do godine, ali ovako mi sve smrdi na njegovu klasicnu ne zainteresiranost i sve mi je to postalo prenapuhano.
- Buba
- Rezervni vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
Ma nece on vjerovati Mercedesu dok oni pod tim imenom ne osvoje titulu,tacnije nece nitko...bez obzira na Brawn-ov uspjeh ove sezone...
Ali je nije fazon doci u Mercedes kada budu imali titulu i uhodanu momcad,dobro sponzorski potkovanu,fazon je sada uci i rizikovati,biti vodja momcadi...
Ne osporavam njegov talenat ni malo,i jedan od najdrazi vozaca mi je definitivno ali pokazuje jednu losu stranu da igra samo na sigurno i da nema petlje da stane na celo nekog projekta iza sebe
Iskreno se nadam da ce potpisati za Mercedes u medjuvremenu i demantirati me .... ali nesto cisto sumnjam,prije ce se Schumaher vratiti
Ali je nije fazon doci u Mercedes kada budu imali titulu i uhodanu momcad,dobro sponzorski potkovanu,fazon je sada uci i rizikovati,biti vodja momcadi...
Ne osporavam njegov talenat ni malo,i jedan od najdrazi vozaca mi je definitivno ali pokazuje jednu losu stranu da igra samo na sigurno i da nema petlje da stane na celo nekog projekta iza sebe
Iskreno se nadam da ce potpisati za Mercedes u medjuvremenu i demantirati me .... ali nesto cisto sumnjam,prije ce se Schumaher vratiti
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
- Schumy.d
- Legenda
Uh kakva bi to sezona bila...
Lewis i aktualni prvak Button u Mclarenu, Alonso i Massa u Ferrariju, Schumacher i Kimi u Mercedesu, a iz pozadine vrebaju Vettel i Webber sa Red Bullom.
Imali bi 5 prvaka u 3 momčadi
Lewis i aktualni prvak Button u Mclarenu, Alonso i Massa u Ferrariju, Schumacher i Kimi u Mercedesu, a iz pozadine vrebaju Vettel i Webber sa Red Bullom.

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ma skonto sam šta kimi hoće.on čeka da mercedes uzme schumachera 2010. na jednu godinu,da on bolid dotjera do savršenstva i da 2011.on sjedne u taj bolid i osvoji naslov prvaka.
al kao što buba kaže,kimi pokazuje da nema muda sjest u neki bolid za koji nije sigurno da će bit dobar sljedeće godine(a pitanje je da li je i za jedan to sigurno) i uzet stvar u svoje ruke.čeka da mu sve dođe na tanjur,a to slabo danas prolazi u f1

al kao što buba kaže,kimi pokazuje da nema muda sjest u neki bolid za koji nije sigurno da će bit dobar sljedeće godine(a pitanje je da li je i za jedan to sigurno) i uzet stvar u svoje ruke.čeka da mu sve dođe na tanjur,a to slabo danas prolazi u f1
- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
I još Villeneuve u Lotusu!Schumy.d je napisao/la:Uh kakva bi to sezona bila...

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Ovo je jednostavno... Nemam riječi... 
The facts and the rumours
Earlier yesterday Haug invited Kimi to call him through Auto Motor und Sport. Haug confirmed yesterday evening to Helsingin Sanomat that Kimi's management have called Mercedes boss Nick Fry. Heikki Kulta (of Turun Sanomat) said yesterday that Mercedes contacted Kimi just few hours after it was confirmed that negotiations with McLaren had ended. Today Nick Fry has stated that Kimi is the main target and can start tomorrow if he so wants. There are reports from Abu Dhabi that a Mercedes oil partner is willing to help finance the Kimi deal. Some reports even say that Kimi's deal with Mercedes is already done (and I do not mean Globo).

The facts and the rumours
Earlier yesterday Haug invited Kimi to call him through Auto Motor und Sport. Haug confirmed yesterday evening to Helsingin Sanomat that Kimi's management have called Mercedes boss Nick Fry. Heikki Kulta (of Turun Sanomat) said yesterday that Mercedes contacted Kimi just few hours after it was confirmed that negotiations with McLaren had ended. Today Nick Fry has stated that Kimi is the main target and can start tomorrow if he so wants. There are reports from Abu Dhabi that a Mercedes oil partner is willing to help finance the Kimi deal. Some reports even say that Kimi's deal with Mercedes is already done (and I do not mean Globo).

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Ja Schumachera jednostavno ne bi mogao zamisliti u drugoj momcadi osim u Ferrari-ju,jednostavno ne mogu,a nzm zasto..Valjda zato sto je tu proveo punih 10 godina i ispisao stranice historije F1 sa Ferrari-jem..Schumy.d je napisao/la:Uh kakva bi to sezona bila...
I prema sadasnjoj situaciji,naravno kad bi Kimi potpisao za Mercedes,najavljuje nam se fantasticna sezona.Pogledajte:
Ferrari:Alonso,Massa
McLaren:Button,Hamilton
Mercedes:Rosberg,Raikkonen
Red Bull:Vettel,Weber
4 jake momcadi,4 svjetska prvaka
2010 bi mogla biti uistinu jako dobra sezona,mozda i najzanimljivija u posljednjih 4-5 godina,a i mozda i dalje od toga...
FORZA FERRARI!!!
- Buba
- Rezervni vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Drago mi je što mogu konstatirati da Kimi ipak može voziti paralelno WRC i F1. Ovo ništa ne znači.Buba je napisao/la:Izgleda Kimi ipak nece u Mercedes

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
Ako se želi koncentrirati na pobjede bilo u WRC-u bilo u F1, onda neće ništa voziti paralelno, jer osim što se neke utrke poklapaju, teško je držati visoki ritam u dva vrhunska autosporta, koliko god on bio dobar vozač.luka_kimi je napisao/la:Drago mi je što mogu konstatirati da Kimi ipak može voziti paralelno WRC i F1. Ovo ništa ne znači.Buba je napisao/la:Izgleda Kimi ipak nece u Mercedes

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
- Friga
- Navijam za: Kimi Raikkonen
Evo i na Hrvatskom, Kimi u Citroenu130R je napisao/la: Ako se želi koncentrirati na pobjede bilo u WRC-u bilo u F1, onda neće ništa voziti paralelno, jer osim što se neke utrke poklapaju, teško je držati visoki ritam u dva vrhunska autosporta, koliko god on bio dobar vozač.
U tvom postu možda ima istine, malo. Jel i ove godine je vozio jedno i drugo i super mu je išlo. Iako je rally vozio manje. Iskustvo čini velike večima.
No uglavnom. Sad bi se trebali stišat svi oni glasovi da je bez motivacije, čovjek bi veču lovu ,ITD.
Jel koliko vidimo ima on i previše motivacije. A u ovom Citroenovom ugovoru se vidi zašto hoče "kompetitivan" bolid. Jel u WRC-u mu nude baš to, pa zašto bi u F1 pristao na manje. Ja ga podržavam 100%..

Stoga ljudi pustite njemu i menađerima da odlučuju, a mi se samo možemo nadat da čemo ga moč gledat kako svoj talent pokazuje svima nama, voljeli ga il ne. Nekima za sreču

TF110 - Toyota F1 '10
"

- Schumy.d
- Legenda
A Mclaren nije bila dosta velika ekipa za njega??Friga je napisao/la: Ima čovjek pravo, nije on bilo ko i nije za popunjavanje praznine u kokpitu. On se uvelike dokazao i zaslužuje one najbolje. A oni koji če spominjat lovu, mislim da su Robertsoni višestruko puta naveli, novac nije u pitanju u pitanju je paket koji mu se nudi za sezonu, misleči na bolid, a ne na dionice.

- mmilo42
- Početnik
Schumy.d je napisao/la:A Mclaren nije bila dosta velika ekipa za njega??Friga je napisao/la: Ima čovjek pravo, nije on bilo ko i nije za popunjavanje praznine u kokpitu. On se uvelike dokazao i zaslužuje one najbolje. A oni koji če spominjat lovu, mislim da su Robertsoni višestruko puta naveli, novac nije u pitanju u pitanju je paket koji mu se nudi za sezonu, misleči na bolid, a ne na dionice.
Zašto misliti da su razgovori sa MCM propali radi KImija , možda je Mcm igrao dvostruku igru, netreba uvik biti negativan prema Kimiju.

- Schumy.d
- Legenda
Ma sigurno da je zbog Mclarena. Oni su igrali prljavo jer su više htjeli Buttona u momčadi nego Kimija.mmilo42 je napisao/la: Zašto misliti da su razgovori sa MCM propali radi KImija , možda je Mcm igrao dvostruku igru, netreba uvik biti negativan prema Kimiju.Pa Kimi je izjavio da je McLaren njegova jedina opcija oni su imali više opcija to se vidi. Ne ucjenjuješ nekoga ili tražiš nemoguće izjavom "ti si meni jedina opcija".

Hoću reći da Kimi nebi bio u Mclarenu samo zbog toga da upotpuni mjesto u momčadi, ali jbg, htio je više para, Mclaren nije htio dati više i pregovori su neuspjeli.

- mmilo42
- Početnik
Schumy.d je napisao/la:Ma sigurno da je zbog Mclarena. Oni su igrali prljavo jer su više htjeli Buttona u momčadi nego Kimija.mmilo42 je napisao/la: Zašto misliti da su razgovori sa MCM propali radi KImija , možda je Mcm igrao dvostruku igru, netreba uvik biti negativan prema Kimiju.Pa Kimi je izjavio da je McLaren njegova jedina opcija oni su imali više opcija to se vidi. Ne ucjenjuješ nekoga ili tražiš nemoguće izjavom "ti si meni jedina opcija".
![]()
![]()
Hoću reći da Kimi nebi bio u Mclarenu samo zbog toga da upotpuni mjesto u momčadi, ali jbg, htio je više para, Mclaren nije htio dati više i pregovori su neuspjeli.
Nisu Kimijevi menađeri glupi pa da od nekog koga traže više para kažu "ti si moja jedina opcija" a sad se vidi da je Mclaren bio jedina Kimijeva opcija. Misim da je Kimi želio MCM više nego oni njega, uostalom pregovori propali u sridu u petak imamo potpis Buttona, to su paralelni pregovori. Inaće Ros kaže da su kontakti MCM prema Battonu
poćeli u rano ljeto.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Još da je pokazao zainteresiranost možda bi i potpisao za McLaren. Kaj će im vozač kojem "navodno nije do novaca" a cijenka se, želi da mu pripreme pobjednički bolid, a mislima je paralelno u WRC-u?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- mmilo42
- Početnik
Treba biti realan ne cjenkaš se sa nikim u životu na naćin da kažeš " Ti si moja jedina opcija "Dani je napisao/la:Još da je pokazao zainteresiranost možda bi i potpisao za McLaren. Kaj će im vozač kojem "navodno nije do novaca" a cijenka se, želi da mu pripreme pobjednički bolid, a mislima je paralelno u WRC-u?

- Schumy.d
- Legenda
Da je Kimi htio voziti formulu 1, onda bi pristao na ta navodna 2 mil eura manje i sad bi bio član Mclarena.mmilo42 je napisao/la:Nisu Kimijevi menađeri glupi pa da od nekog koga traže više para kažu "ti si moja jedina opcija" a sad se vidi da je Mclaren bio jedina Kimijeva opcija. Misim da je Kimi želio MCM više nego oni njega, uostalom pregovori propali u sridu u petak imamo potpis Buttona, to su paralelni pregovori. Inaće Ros kaže da su kontakti MCM prema Battonu
poćeli u rano ljeto.

Ali, kako ti sam kažeš:
Ključna riječ: cjenkanje!mmilo42 je napisao/la:Treba biti realan ne cjenkaš se sa nikim u životu na naćin da kažeš " Ti si moja jedina opcija "

Mislim da je Button bio rezervna opcija u slučaju da Kimi ne pristane na "slabiji" ugovor.
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
a gledajte,da i nisu pare u pitanju,opet mislim da je kimi kriv.u ugovor ulaze i obveze prema sponzorima (bez kojih ne bi bilo formule 1),i vjerojatno klauzula da ne smije sudjelovat na rally-u i ostalim u ovom slučaju sporednim utrkama,što je po meni i više nego fer...kome treba vozač koji će se okolo zajebavat
- Friga
Ne razumijem, šta si time htio reč!!? Pa šta nije on bio sa njima u pregovorima!!? Ja mislim da je.. Stoga mislim da su bili dosta velika ekipa..Schumy.d je napisao/la: A Mclaren nije bila dosta velika ekipa za njega??
A da ja tebe pitam: A zašto McLM nije uzeo KR-nena za svog vozača? Nego su ga, recimo to tako, odbili!!
KR-nen: Tražim posao imam svoje uvijete, al i nudim odlične rezultate kroz godinu, borbu za prvo mjesto u oba prvenstva druge godine. Naravno to ovisi i o vašem paketu. Dakle uspjeh vam je zagarantiran s moje strane. Osim toga i sami me znate, vidjeli ste me na dijelu. Imam vrhunske rezultate iza sebe. A i prije smo radili skupa sjetite se sami!!
Iz mog potpisa moš baš nešto o tome pročitat!
Šta ne trebaju oni vozača? Šta bi oni više?? Koliko znam F1 je autosport, a on je vozač. Što znači da je njegov posao onaj volan i one papučice u kokpitu.
I nemoj mi samo sad spominjat sponzorke ugovore ovo ono.. Kimi za volanom je dovoljna reklama.. Jel moš se ti naslikavat kolko oš i moš al ako nemaš rezultata niko te neče znat, pa če tako i reklame sa tobom biti anonimne.
McLM sa Buttonom pregovara jako dugo, duže od Kimievog saznanja da "mora napustiti Ferrari".! Dokaz toga je njegov dogovor sa Citroenom u WRC-u drugom največem autosportu. Jel samo su jedni Ferrarii, McLMovi, RedBullovi i BGP-ovi(danas MercGP-ovi(možda je fulao, al sam je rekao da oni ciljaju na GER postavu)) kao moguče želje jednog vrhunskog vozača koji se hoče boriti za naslov od početka sezone. A večina njih več ima svoju postavu, a i planove i želje. Pa je Kimiev slobodan ugovor u F1 imao malo opcija za takav željeni uspjeh.Mislim da je Button bio rezervna opcija u slučaju da Kimi ne pristane na "slabiji" ugovor.
Stoga krivca idite tražit tamo negdje na otoku, jel ja sam ga jedino tamo našao!! Pa čak i u liku BE-na koji je ovaj sport pretvorio u cirkus za bubanje para.
Gdje je tu sport frende, gdje je nestao natjecateljski duh. Sudeči po tome nemoramo ni gledat utrke. Upalimo TV i gledamo reklame, šta če nam još i utrka uz to, čoeače pa to je gubljenje vremena.!!
Ja gledam tekmu REAL MADRIDA i BARCELONE zbog vrhunskog nogometa, a ne zato što u REALU igra hodajuča reklama koja ima plaču od 7 milijardi kuna!
TF110 - Toyota F1 '10
"

- Schumy.d
- Legenda
Ovo si ti napisao:Friga je napisao/la: Ne razumijem, šta si time htio reč!!? Pa šta nije on bio sa njima u pregovorima!!? Ja mislim da je.. Stoga mislim da su bili dosta velika ekipa..
A da ja tebe pitam: A zašto McLM nije uzeo KR-nena za svog vozača? Nego su ga, recimo to tako, odbili!!
E pa u Mclarenu nebi bio samo zbog popune mjesta, a Mclaren nije bilo kakva ekipa, već spada sa Ferrarijem u najbolje 2.Ima čovjek pravo, nije on bilo ko i nije za popunjavanje praznine u kokpitu. On se uvelike dokazao i zaslužuje one najbolje.
I koliko znam, Kimi je tražio više novaca, tj. bolji ugovor, a time je on odbio Mclaren, a ne Mclaren njega.

Mclaren ga je htio dovesti, ali kad je ovaj zatražio bolji ugovor, onda je normalno da su se u Mclarenu okrenuli Buttonu.
Da, i onda je svizac zamotao čokoladu u omot...Friga je napisao/la:KR-nen: Tražim posao imam svoje uvijete, al i nudim odlične rezultate kroz godinu, borbu za prvo mjesto u oba prvenstva druge godine.

A kakve ovo veze ima??Friga je napisao/la:I nemoj mi samo sad spominjat sponzorke ugovore ovo ono.. Kimi za volanom je dovoljna reklama.. Jel moš se ti naslikavat kolko oš i moš al ako nemaš rezultata niko te neče znat, pa če tako i reklame sa tobom biti anonimne.

Ovo ti ne možeš znati koliko traju pregovori Mclarena sa Kimijem ili koliko dugo su trajali pregovori sa Citroenom.Friga je napisao/la:McLM sa Buttonom pregovara jako dugo, duže od Kimievog saznanja da "mora napustiti Ferrari".! Dokaz toga je njegov dogovor sa Citroenom u WRC-u drugom največem autosportu. Jel samo su jedni Ferrarii, McLMovi, RedBullovi i BGP-ovi(danas MercGP-ovi(možda je fulao, al sam je rekao da oni ciljaju na GER postavu)) kao moguče želje jednog vrhunskog vozača koji se hoče boriti za naslov od početka sezone. A večina njih več ima svoju postavu, a i planove i želje. Pa je Kimiev slobodan ugovor u F1 imao malo opcija za takav željeni uspjeh.
Uostalom, i Mercedes ga je htio, i Toyota i Red Bull ako se ne varam. Znači nije htio voziti za njih.
Normalno, sve momčadi koje su htjele Raikonenna su krive za njegov odlazak zato jer ga nisu htjeli / mogli platiti, a Kimi je žrtva svega, on o ničemu nije odlučivao.Stoga krivca idite tražit tamo negdje na otoku, jel ja sam ga jedino tamo našao!! Pa čak i u liku BE-na koji je ovaj sport pretvorio u cirkus za bubanje para.
E pa onda ti traži krivca i sa Kimijeve strane jer je on ODBIO sve momčadi.

- fankiđoe
- Početnik
- Navijam za: KR SV
@Schumy.d
Slažem se donekle s tobom. Da je Kimi htio bezuvjetno voziti dogodine, onda bi sigurno imao potpisan ugovor još odavno. Ali jasno je dao do znanja da želi voziti samo ako mu pašu sve stavke ugovora, a ne mislim baš da je sve palo u vodu zbog love. Možda se ipak varam i Kimi je cijelo vrijeme u f1 da digne nenormalnu lovu i bude bar duplo bolje plaćen od drugog najbolje plaćenog vozača.
Ovo za Red Bull nisam nikad čuo. Mislim da su oni potpisali s oba vozača prije nego je objavljeno da Kimi napušta Ferrari.
Ove teorije urote da svi pokušavaju izbaciti Kimija iz F1, tu se opet slažem s tobom...Presmiješno!
Pa Kimi je rekao menadžerima da mu pokušaju dogovorit takav i takav ugovor, a ako ne uspiju onda nikakav.
Pa siguran sam da bi ga u najgorem slučaju primili u USF1 ako im proslijedi 12 mil.$ od Ferrarijeve otpremnine
Slažem se donekle s tobom. Da je Kimi htio bezuvjetno voziti dogodine, onda bi sigurno imao potpisan ugovor još odavno. Ali jasno je dao do znanja da želi voziti samo ako mu pašu sve stavke ugovora, a ne mislim baš da je sve palo u vodu zbog love. Možda se ipak varam i Kimi je cijelo vrijeme u f1 da digne nenormalnu lovu i bude bar duplo bolje plaćen od drugog najbolje plaćenog vozača.
Ovo za Red Bull nisam nikad čuo. Mislim da su oni potpisali s oba vozača prije nego je objavljeno da Kimi napušta Ferrari.
Ove teorije urote da svi pokušavaju izbaciti Kimija iz F1, tu se opet slažem s tobom...Presmiješno!
Pa Kimi je rekao menadžerima da mu pokušaju dogovorit takav i takav ugovor, a ako ne uspiju onda nikakav.
Pa siguran sam da bi ga u najgorem slučaju primili u USF1 ako im proslijedi 12 mil.$ od Ferrarijeve otpremnine