Simulacije vožnje
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Pirelli i DRS
Re: Simulacije vožnje
Hm ... baš probao lotuse i mod mi se jako sviđa, nemam baš nikakvih problema na kočenju no dojam nestabilnosti zbog "serijskih" guma mi je dosta izražen jer ffb radi vrlo slabo tako da moram nagađati kad će i kako počet sklizati. Uopće nemaš utisak gripa ali, nakon par krugova na Grobniku sam radio 1:44 iz kruga u krug bez nekih drama.
Exige je malo lakši za voziti jer ga dodatna masa više smiruje tj nije tako nervozan kao 111r i ima nijansu "ljepljivije" (čitaj manje sklizave) gume.
Koliko je ponašanje auta stvarno realno nemogu reći jer nikad nisam probao elise no fizika je prilično uvjerljiva - auti sa centralnim motorom vole glatku i tečnu vožnju bez cimanja i "divljanja" za volanom, barem stvarni auti bez hrpe elektronike za popeglat gluposti ... ali ... mod je samo za hardcore fanatike (!!)
btw - probao sam samo osnovne modele, ne i cup verzije...
Exige je malo lakši za voziti jer ga dodatna masa više smiruje tj nije tako nervozan kao 111r i ima nijansu "ljepljivije" (čitaj manje sklizave) gume.
Koliko je ponašanje auta stvarno realno nemogu reći jer nikad nisam probao elise no fizika je prilično uvjerljiva - auti sa centralnim motorom vole glatku i tečnu vožnju bez cimanja i "divljanja" za volanom, barem stvarni auti bez hrpe elektronike za popeglat gluposti ... ali ... mod je samo za hardcore fanatike (!!)
btw - probao sam samo osnovne modele, ne i cup verzije...
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
hehe kao da smo se dogovorili, ja ga sutra nosim na nadogradnju.Ćale od Lewisa je napisao/la:mene neće 2-3 dana bit za otvarat server jer sam napokon odneso komp u servis na jednu malu generalku, pregijavao se itd... sad će bit lakši za kilu prašine i teži za dve gige rama
Pozz

- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Drago mi je to za cuti da se pojacavate malo 

F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- Haris KTM
- Navijam za: Scuderia Ferrari
@K1M1 probaj se okusat kod nas f1-bosnia.net, DRL mod je jako vozljiv ali prelagan, mislim da je RFT 2010 josh uvijek bez konkurencije...kad se nabace skinovi za 2011 sezonu onda je extra...meni licno je cisto sranje kakvi stari f1 modova ima ali lige prate modove koji prate sezonu pa tako smo i mi jedni od njih!!!
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
lotusi odlicni..
zvjerko jesi stavio postavke kao sto su oni zamislili?
skinuto je dosta efekata, ostaje prakticki samo ono sto se na volanu i osjeca..
i zbog feela auta i zbog odlicne fizike i zbog taman pogodjene mjere auta gdje mozes vozit kako zelis, nema iznenadjenja..
cup verzije su brze, iako ni one nemaju nis jako za stelat pa bi bilo zanimljivo i odvozit koju utrku online..
vozio sam exiga cuo (moram rec i da mod izgleda odlicno) i na grobniku ide lijepo ispod 40..
i zbog feela auta i zbog odlicne fizike i zbog taman pogodjene mjere auta gdje mozes vozit kako zelis, nema iznenadjenja..
cup verzije su brze, iako ni one nemaju nis jako za stelat pa bi bilo zanimljivo i odvozit koju utrku online..
vozio sam exiga cuo (moram rec i da mod izgleda odlicno) i na grobniku ide lijepo ispod 40..
- zvjerko
- Svjetski prvak
Nisam ali isto tako nisam kopirao leoffb već samo realfeel ... kad sam dodao leo stvar se bitno promijenila no zmrdala mi je ostale modove. Morat ću ga isključivati kad se budem zafrkavao sa nečim drugim osim lotusima...Armanini je napisao/la:lotusi odlicni..
- F1NAC
- Moderator
daj nemoreš me jebat da su GRID spomenuli u simulacijama ?? Dobro da nisu i F12010 .... ko je ovo pisao ?Vuksa_KC je napisao/la:Dobro da su spomenuli i rFactor...
http://gamereport.tportal.hr/125525/Har ... oznje.html

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Mansell
- Test vozač
Kazes da je prelagan a zadnji si bio na timingu u monzi pa mi je to malo cudno. Za puno dobrih vozaca je RFT smece. Stalno je mod u understeeru a zadnje gume se pregrijavaju. Sve djeluje sporo u odosnu na fsone koji je daleko bolji. Reakcija na kontru kod rfta je takodjer jako losa a o zvuku da ne govorim. Tako da neznam sto ti vidis u tom modu kojeg rijetko tko preferira. Nas mod je slozen tak da bude liga cim zanimljivija i da oni slabiji dobiju priliku probijati se naprijed i da dobijemo sto vise vozaca u ligu.Haris KTM je napisao/la:@K1M1 probaj se okusat kod nas f1-bosnia.net, DRL mod je jako vozljiv ali prelagan, mislim da je RFT 2010 josh uvijek bez konkurencije...kad se nabace skinovi za 2011 sezonu onda je extra...meni licno je cisto sranje kakvi stari f1 modova ima ali lige prate modove koji prate sezonu pa tako smo i mi jedni od njih!!!
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
- Armanini
- Svjetski prvak
zvjerko je napisao/la: Nisam ali isto tako nisam kopirao leoffb već samo realfeel ... kad sam dodao leo stvar se bitno promijenila no zmrdala mi je ostale modove. Morat ću ga isključivati kad se budem zafrkavao sa nečim drugim osim lotusima...
a cuj, kad imas real feel ukljucen i na 100% onda sve ide njemu, a kad zelis lea, samo smanjis il ugasis ovog..
ja recimo drm vozim sa leom i navikao sam se vec sad malo, bolje mi pase nego real feel tamo..
- Haris KTM
@Mansell ja ti kazem onako kako ga ja vidim, onu noc vozio sam sa prednjim 1 a zadnji 3 podesenjem krila, liga vam je super i radite dobar posao, ali nemoj ni mene ni sebe ubjedjivati da je mod extra dobar, a josh vozite sa assistima i na to sve ima vas sa gamepad-ima, ne vrijedjam nikog ali ne mozes reci da sam bio zadnji kad sam bio na serveru svega 15tak minuta, neda mi se pravit setup a niti voziti nesto sto mi ne treba a niti uzivam u tomu, ono vrijeme sam postavio sa off assistima...te za prvi dodir sa modom i stazom nisam se uspio izvrtit te izletit sa stazeMansell je napisao/la: Kazes da je prelagan a zadnji si bio na timingu u monzi pa mi je to malo cudno. Za puno dobrih vozaca je RFT smece. Stalno je mod u understeeru a zadnje gume se pregrijavaju. Sve djeluje sporo u odosnu na fsone koji je daleko bolji. Reakcija na kontru kod rfta je takodjer jako losa a o zvuku da ne govorim. Tako da neznam sto ti vidis u tom modu kojeg rijetko tko preferira. Nas mod je slozen tak da bude liga cim zanimljivija i da oni slabiji dobiju priliku probijati se naprijed i da dobijemo sto vise vozaca u ligu.

Samo da je malo klizaviji ubijedio bi me da hotlapam sa vama, ajd da ne spamam temu sorry za sve sto sam reko, znam da se ulozili dosta vremena i truda i sve vam je extra, samo morate poraditi na tomu vasem sloganu ''da budu svi konkurentni'', toga nema, nikad nece ni biti, uvjek ce biti prvih par extra brzi, pa onda 10tak brzi a onda ostatak vozi za druzenje i da popuni grid

P.S. upravu si sto se RFT 2010 tice, ali nema trenutno nista ni blizu, ja sam ga josh tunirao, skinove i zvuk i moze se durati, gume jest da topi ali i u real F1 ih tope ko margarin na el kolu, tako da F1 2010 by Codemaster je za sanjare

Zadnja izmjena: Haris KTM, dana/u 02 svi 2011, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
- F1NAC
- Moderator
ja ocu neku wtcc ligu ili bstc ima koja inozemna ili nasa tu da je organizirana ? Ako zna neko da mi udjeli link D:

- Haris KTM
ja znam za decke iz Cro da su napravili ligu bash samo auta, inace su vozili F1 modove te ih je pola ostalo a pola otislo i napravilo ligu sa endurance modovima, vidi sta sad voze, ja sam im predlagao ova DRM mod...F1NAC je napisao/la:ja ocu neku wtcc ligu ili bstc ima koja inozemna ili nasa tu da je organizirana ? Ako zna neko da mi udjeli link D:
http://cockpitracing.com/
- zvjerko
- Svjetski prvak
Trebalo bi biti ali nije. Nakon što sam dodao leo, ffb postaje dosta jači na lotusima ali na DRM-u mi je prestao "javljati oversteer" no problem je riješen tako što sam uklonio leo i pod upgrade/ffb/low sve radi OK ... zabuna je nastala tako što sam ostavio ffb bez upgradea zato što je default real feel koji neradi nikako.Armanini je napisao/la: a cuj, kad imas real feel ukljucen i na 100% onda sve ide njemu, a kad zelis lea, samo smanjis il ugasis ovog..
ja recimo drm vozim sa leom i navikao sam se vec sad malo, bolje mi pase nego real feel tamo..
- Armanini
- Svjetski prvak
drm ima svoje postavke leo ffba, kao i za svaki auto, treba se mjenjat svaki put, zato je leo malo nespretan..
ma ja sam svega par modova vozio as leom, one koji ne rade sa real feelom, al takve modove izbjegavam..
neki vole pustit 90% real feela, tako da moze leo reagirat na pasice, grbe i ostalo sto je njegova jaca strana..
nego recimo kod lotusa, nema mi nikakvog feela nit rubnici nit grbe na cesti, nit onaj skok za prvi zavoj na grobniku, sto inace uvijek jako dobro osjetim, ovdje nista..
ma ja sam svega par modova vozio as leom, one koji ne rade sa real feelom, al takve modove izbjegavam..
neki vole pustit 90% real feela, tako da moze leo reagirat na pasice, grbe i ostalo sto je njegova jaca strana..
nego recimo kod lotusa, nema mi nikakvog feela nit rubnici nit grbe na cesti, nit onaj skok za prvi zavoj na grobniku, sto inace uvijek jako dobro osjetim, ovdje nista..
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
automotofan je napisao/la: Elise pri 120km/h počne klizit nesmotreno u blagim brzim zavojima.
Dosta nerealno, jer ja moju Alfu kroz takav tip zavoja izvezem i sa 180km/h.![]()
Ali ko voli, nek izvoli.

Čak i prednji pogon kad abgasaš počne bježat rep. Samo je razlika što kad FWD počne bježat uz laganu kontru i gas se ravna odmah a centralno smješten motor nema spasa.
Ako misliš pri brzini 120kmh naglo abgasat nećeš ga ulovit, već ako si se precjenio s širokom putanjom i ako moraš abgasat to treba izvest tako lagano da ćeš prije biti van staze nego što bude noga dignuta potpuno s gasa

Prebacivanje težine naglo s jednog kraja na drugi kod cestovnih auta izazove pomutnju (zbog mekanog ovjesa i spore reakcije istog) uz to još obične gume i razloga za 'spin' ima previše.

Meni se mod sviđa a mogli bi jednom i online probat

(volan mi je još uvjek na godišnjem jer komp mislim da neće doć još 2 dana)

- automotofan
- Navijam za: Senna fan-Ferrari
- Kontakt:
Tvoje teze su točne.Ćale od Lewisa je napisao/la:automotofan je napisao/la: Elise pri 120km/h počne klizit nesmotreno u blagim brzim zavojima.
Dosta nerealno, jer ja moju Alfu kroz takav tip zavoja izvezem i sa 180km/h.![]()
Ali ko voli, nek izvoli.jel voziš Alfu 8C s slickovima?
Čak i prednji pogon kad abgasaš počne bježat rep. Samo je razlika što kad FWD počne bježat uz laganu kontru i gas se ravna odmah a centralno smješten motor nema spasa.
Ako misliš pri brzini 120kmh naglo abgasat nećeš ga ulovit, već ako si se precjenio s širokom putanjom i ako moraš abgasat to treba izvest tako lagano da ćeš prije biti van staze nego što bude noga dignuta potpuno s gasa![]()
Prebacivanje težine naglo s jednog kraja na drugi kod cestovnih auta izazove pomutnju (zbog mekanog ovjesa i spore reakcije istog) uz to još obične gume i razloga za 'spin' ima previše.![]()
Meni se mod sviđa a mogli bi jednom i online probat
(volan mi je još uvjek na godišnjem jer komp mislim da neće doć još 2 dana)
Ali je problem u rf-u koji ne dočarava pravu brzinu i k tome ne nalaziš se u pravom autu, već doma u stolcu.
Tako da kod takvih cestovnih modova im dosta stvari koje ne dočaravaju filing.
Tek modovi sa jačim autima, sa 300-400 i više konja stvaraju osječaj brzine a k tome i reakciju fizike u istima.
Nadam se da će se sa rf2 ta stvar promjeniti na bolje. I da se razne inačice cestovnih modova mogu sa večim osječajem i realnošću voziti.
Recimo sa DRM modom se osječa fizika koja se osjeti sa upola i više slabijim autima u stvarnosti.
- Armanini
- Svjetski prvak
nije bas tako jer sve ovisi iskljucivo do moda.. ona corrola AE... nije "brz" autic, a feel brzine, odnosno limita auta je odlican..
doduse generalno se slazem, al opet ima modova koji znaju kako iskoristit fiziku samog rfactora..
evo decki tko je za malo voznje u petak..
deal je da dovedem kojeg vozaca za pivu pa eto
DRM: Funrace on Salzburgring (IMPORTANT!)
This Friday we will run a Funrace on Salzburgring track. All classes are permitted.
The schedule goes as follows:
20:00 CET - practice (joining server)
21:00 CET - qualifying - 15 minutes (unlimited number of laps)
21:15 CET - warmup - 5 minutes
21:20 CET - race - length: 60 minutes
http://www.simracers.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
doduse generalno se slazem, al opet ima modova koji znaju kako iskoristit fiziku samog rfactora..
evo decki tko je za malo voznje u petak..
deal je da dovedem kojeg vozaca za pivu pa eto

DRM: Funrace on Salzburgring (IMPORTANT!)
This Friday we will run a Funrace on Salzburgring track. All classes are permitted.
The schedule goes as follows:
20:00 CET - practice (joining server)
21:00 CET - qualifying - 15 minutes (unlimited number of laps)
21:15 CET - warmup - 5 minutes
21:20 CET - race - length: 60 minutes
http://www.simracers.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vuksa_KC
- Veteran
Za jednog našeg člana f1-hr racinga
.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R5NEnwp1 ... dded#at=28[/youtube]

- F1NAC
- Moderator
Vuksa_KC je napisao/la:Za jednog našeg člana f1-hr racinga.
hahhaha jako dobro

- Vuksa_KC
- Veteran
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
otvaram server u 20h
mod:DRM
staze: Kyalami i Long Beach (obje iz GP79 trackpacka)
auti:BMW 320 vs Lancia
IP:31.147.70.89

- F1NAC
- Moderator
Ćale od Lewisa je napisao/la:otvaram server u 20h
namjerava san doc pa san zaspa u postelji !!!!!!!!!! Damn

- Vuksa_KC
- Veteran
Ma zaspa si ti negdi na nekom stolu 

- Haris KTM
pa fini si Kimi, on je znao zaspad pred utrku, heheeF1NAC je napisao/la:Ćale od Lewisa je napisao/la:otvaram server u 20h
namjerava san doc pa san zaspa u postelji !!!!!!!!!! Damn
- zvjerko
- Svjetski prvak
Ako misli netko doći na onaj server sa Arminog linka ...
IP 91.121.159.205:6000
IP 91.121.159.205:6000