Ne znam hoće li biti puno gori, ali prilično sam siguran da će biti sustavno sporiji od Räikkönena.zborzic@htnet-dsl je napisao/la:Mladene zanima me hoce li s ovom zabranom traction controla massa ostat hendikepiran i koliko jer znamo da nije neki talent i hoce li biti na poziciji u ukupnom poretku kao sada ili možda čak i gori.unaprjed hvala.
P&O - Listopad 2007
-
- Svjetski prvak
-
- Svjetski prvak
Mislim da je on još uvijek u Formuli 1, ali ne znam gdje. Nešto mi zvoni da je imao nekakve veze i s Ferrarijem. Raspitat ću se malo i saznati.Chuck_Norris je napisao/la:pozdrav g.jergovic
dal mi mozete rec sta se dogodilo sa ovim čovijekom Ted Czapsky dal on jos uvijek radi u f1 i ako da u kojim je jos ekipama bio i sto je posebnog napravio u njima jer upravo citam p&o iz 6 mjeseca i tamo se spominje on da je bio u benettonu i da je bio genijalac sto se tice programiranja
hvala
-
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
PAR PITANJA
Dobra večer gospodine Mladene, i svima ostalima!
Evo čitajući Vaše odgovore na pitanja drugim ljudima došao sam do nekih novih pitanja.
1. Rekli ste da Panis nakon loma noge nikada više nije bio onaj stari. Lauda je izgorio 1976. a uzeo je još naslove 1977. i 1984., Hakkinen je 1995. skoro umro, a uzeo je naslov 1998. i 1999., MSchumacher je slomio nogu 1999. i kasnije je još uzeo 5 naslova SPa. ŠTO TO GOVORI O TIM LJUDIMA U ODNOSU NA PANISA? JESU LI LUĐI OD NJEGA, ILI INTELIGENTNIJI (PSIHIČKI PUNO JAČI) PA SU USPJELI SAMI SEBI NEKAKO SMIRITI I POBJEDITI NEKI STRAH?
2. Kada ste radili u FOMu razgovarali ste sa svima, ali zanima me kako je to išlo. Znam da ste Vi bili faca (i još ste), ali jeste li se morali posebno najavljivati kada ste htjeli razgovarati s npr. MSchumacherom ili Newey-jem? Je li to bio novinarski tip razgovora (kao intervju) ili kao neki polu-prijateljski? Mislim radili ste tamo više od 10 godina, i ako ste simpa svima ovdje nama na forumu, valjda ste i tamo nakon nekog vremena postali barem malo prihvaćeni. Imate jako puno informacija o osobnostima skoro svih ljudi (tko je lažnjak, a tko nije), pa mi nekako takve informacije i zaključci s Vaše strane (vrlo ste profesionalni) sigruno ne bi bili doneseni da ste samo razgovarali tipa: ''Schumi, koja je tebi najljepša boja, meni je crvena, a tebi?''.
3. Pratim od 1996., što je točno bilo MHakkinenu u Adelaideu 1995.? Zbog čega je imao udes (nisam to nigdje vidio) i jel istina da je bio neko vrijeme klinički mrtav ili su to samo glasine?
4. Budući da ste Vi i gospodin Peter tipovi slični Dirty Harry-ju (niste u F1 bili samo radi love), kako ste se snalazili među svim tim za novcem pohlepnim ljudima? Evo malo težeg (možda) pitanja. Kada biste Vi gospodine Mladene uzeli u obzir svoje najmoralnije i najdublje duhovne stavove (istina, i samo istina) i sve ono najetičnije kod Vas, koje bi osobe iz F1 koje ste upoznali tokom godina prošle taj test. Taj test bi bio bez emocija, znaći da nema onog: ''Montoya mi je lud i simpa, pa neka prođe!'', to bi bili ljudi bez pohlepe za novcem, iskreni, dobronamjerni, širokoumni (bez nacionalizma i sličnih BS-ova), ljubav prema F1 itd. Nadam se da sam bio jasan dovoljno.
5. Izašao je u zadnjem F1 Racingu članak Vašeg prijatelja Petera o tome kako Kimijev problem nisu bile gume, već je patio od toga da mu je trebalo pola sezone da nauči poštimati auto prema svome stilu vožnje. JEL TO ONAJ FANTASTIČAN TEKST O KOJEM STE GOVORILI PRIJE 10 DANA.
OPROSTITE ŠTO TOLIKO KOMPLICIRAM, JA SE NE ZNAM IZRAZITI KRATKO I JEDNOSTAVNO, MORAM NAPISATI SVE ŠTO MISLIM DA BIH BIO SIGRUAN DA STE ME SHVATILI (to je vjerojatno neki kompleks)!!!
Eto drago mi je da mi ovdje imamo šansu iz prve ruke saznati istinu od Vas, jer tek sad uviđam koliko ste u pravu, skoro u svemu što velite. Skoro sve Vaše prognoze ili mišljenja na kraju budu čista istina (naravno, moraju se zatomiti pri tome neke navijačke emocije).
Hvala Vam!!
Pozdrav!
Evo čitajući Vaše odgovore na pitanja drugim ljudima došao sam do nekih novih pitanja.
1. Rekli ste da Panis nakon loma noge nikada više nije bio onaj stari. Lauda je izgorio 1976. a uzeo je još naslove 1977. i 1984., Hakkinen je 1995. skoro umro, a uzeo je naslov 1998. i 1999., MSchumacher je slomio nogu 1999. i kasnije je još uzeo 5 naslova SPa. ŠTO TO GOVORI O TIM LJUDIMA U ODNOSU NA PANISA? JESU LI LUĐI OD NJEGA, ILI INTELIGENTNIJI (PSIHIČKI PUNO JAČI) PA SU USPJELI SAMI SEBI NEKAKO SMIRITI I POBJEDITI NEKI STRAH?
2. Kada ste radili u FOMu razgovarali ste sa svima, ali zanima me kako je to išlo. Znam da ste Vi bili faca (i još ste), ali jeste li se morali posebno najavljivati kada ste htjeli razgovarati s npr. MSchumacherom ili Newey-jem? Je li to bio novinarski tip razgovora (kao intervju) ili kao neki polu-prijateljski? Mislim radili ste tamo više od 10 godina, i ako ste simpa svima ovdje nama na forumu, valjda ste i tamo nakon nekog vremena postali barem malo prihvaćeni. Imate jako puno informacija o osobnostima skoro svih ljudi (tko je lažnjak, a tko nije), pa mi nekako takve informacije i zaključci s Vaše strane (vrlo ste profesionalni) sigruno ne bi bili doneseni da ste samo razgovarali tipa: ''Schumi, koja je tebi najljepša boja, meni je crvena, a tebi?''.
3. Pratim od 1996., što je točno bilo MHakkinenu u Adelaideu 1995.? Zbog čega je imao udes (nisam to nigdje vidio) i jel istina da je bio neko vrijeme klinički mrtav ili su to samo glasine?
4. Budući da ste Vi i gospodin Peter tipovi slični Dirty Harry-ju (niste u F1 bili samo radi love), kako ste se snalazili među svim tim za novcem pohlepnim ljudima? Evo malo težeg (možda) pitanja. Kada biste Vi gospodine Mladene uzeli u obzir svoje najmoralnije i najdublje duhovne stavove (istina, i samo istina) i sve ono najetičnije kod Vas, koje bi osobe iz F1 koje ste upoznali tokom godina prošle taj test. Taj test bi bio bez emocija, znaći da nema onog: ''Montoya mi je lud i simpa, pa neka prođe!'', to bi bili ljudi bez pohlepe za novcem, iskreni, dobronamjerni, širokoumni (bez nacionalizma i sličnih BS-ova), ljubav prema F1 itd. Nadam se da sam bio jasan dovoljno.
5. Izašao je u zadnjem F1 Racingu članak Vašeg prijatelja Petera o tome kako Kimijev problem nisu bile gume, već je patio od toga da mu je trebalo pola sezone da nauči poštimati auto prema svome stilu vožnje. JEL TO ONAJ FANTASTIČAN TEKST O KOJEM STE GOVORILI PRIJE 10 DANA.
OPROSTITE ŠTO TOLIKO KOMPLICIRAM, JA SE NE ZNAM IZRAZITI KRATKO I JEDNOSTAVNO, MORAM NAPISATI SVE ŠTO MISLIM DA BIH BIO SIGRUAN DA STE ME SHVATILI (to je vjerojatno neki kompleks)!!!
Eto drago mi je da mi ovdje imamo šansu iz prve ruke saznati istinu od Vas, jer tek sad uviđam koliko ste u pravu, skoro u svemu što velite. Skoro sve Vaše prognoze ili mišljenja na kraju budu čista istina (naravno, moraju se zatomiti pri tome neke navijačke emocije).
Hvala Vam!!
Pozdrav!
- zborzic@htnet-dsl
- Profesionalni vozač
-
- Svjetski prvak
Naravno. Osobno, posve razumijem nekakvu Dennisovu želju da se bavi onim što toliko voli - utrkama - radije nego da se vuče po sudovima i vrlo stresnim situacijama. (Ja sam izgubio jako puno - i materijalno i po pitanju licence, a o nekakvim drugim stvarima da i ne govorim - kad sam prestao raditi F1 Racing. Jedna je opcija bilo nekakvo traženje pravde po sudovima. Premda su me stručnjaci savjetovali da teško da mogu izgubiti, odlučio sam se cijelu stvar izbaciti iz glave i raditi stvari koje me vesele, makar i po cijenu likovanja onih koji su nastavili i okoristili se onim što sam ja donio u ovu zemlju. I vrlo sam siguran da sam dobro odabrao. Uostalom kako veli Mario Andretti: ˝What goes around, comes around.˝, iliti po naški ˝Dođe maca na vratanca.˝)Bruce je napisao/la:Zanimljiv tekst s malo vise detalja o spy-aferi.
http://www.grandprix.com/ns/ns19720.html
Pitao sam vas vec jednom zbog cega Dennis nije isao makar na civilni sud. Ovaj tekst pojasnjava da ima materijala za kontra tuzbu. No dobro, Dennisov izbor, meni je samo zao sto prva vijest nanosi najvise stete i u tome su "crveni" s svojim pomagacima iz Ferrari International Assistance uspjeli.
-
- Svjetski prvak
Šangaj mi se od Tilkeovih staza možda najmanje sviđa. Lani je pada kiša, pa je bilo čak 50 pretjecanja, nakon prvog kruga, uglavnom u zavojima 1 i 14. I Ferrari i McLaren su na ovoj stazi z prošlosti dobro išli. Možda čak Ferrari ima nešto više šansi, zbog onih par vrlo brzih zavoja.tvojnov2 je napisao/la:Mladene kakva su vam predviđanja za Šangaj.Koga vidite kao pobjednika?Opcenito jel ta staza zanimljiva odnosno koliko otprilike ima mjesta za preticati?
-
- Svjetski prvak
Slažem se s vama. Osim toga, i van staze Montoya je bio jedan od najzanimljivijih vozača posljednjih godina. Ali, šanse mi se čine vrlo mršavima, ako je suditi po nekim njegovim izjavama, i povodom ovih posljednjih afera u Formuli 1.monza je napisao/la:Mladene, ima li ikakvih šansi da se u dogledno vrijeme JP Montoya vrati u F1 i da li su šefovi F1 ipak napravili propust samo tako ga pustivši, s tim čovjekom na stazi nije bilo dosadno.
Pozdrav
-
- Svjetski prvak
Naravno, nisu svi vozači isti. Ferrari je imao i malo sreće jer Räikkönen ima tako blaženu narav koja mu jednostavno ne dopušta da se zamara nekakvim mislima o statusima i prednostima. Njemu je uistinu, istinski svejedno kakv tko ima status u ekipi. Kad nije išlo, nije radio galamu nego je radio na peglanju set-upa s Chrisom Dyerom, i polako su se stvari sredile i sjele na prirodno mjesto.marko je napisao/la:Gosp. Jergović imam pitanje koje se odnosi na vozačunutar istog tima.Evo sad sam čuo Flavia kako nije dobro imati dva vozača sa jednakim statusom da to destabilizira momčad,unosi nemir u rad momčadi i tako dalje...Flavio nije prvi koji je takve stvari govorio evo i vi ste u prijašnjim kolumnama govorili baš o tome.E sad pitanje, kako to da u Mclarenu ima toliko problema sa statusom vozača, a ferrari bez problema prolazi kroz sezonu,dobro sad su dali prednost kimija ali pred sami kraj?
Alonso jednostavno nije takav. On je, premda to prije nismo znali jer su u Renaultu, očito, bili posve drugačiji uvjeti, puno političnija zvjerka, s egom koji ne dopušta drugo mjesto u ekipi, pogotovo ako se osjeti iznevjerenim ili prevarenim (što je gotovo sigurno slučaj u McLarenu).
Dakle, da, načelno se ja baš ne slažem s tim nekakvim nametnutim paritetom. Ali, ako je prirodan, kao ove sezone u Ferrariju, očito je da može i tako.
-
- Svjetski prvak
Ah, ništa u Formuli 1 nije garantirano. Ja sam prošle godine svima trubio kako će Räikkönen u 2007. lakoćom prošetati do naslova, pa eto.LeoZGB je napisao/la:Mladene sta mislite s obzirom na situaciju dal je kimiju skoro pa zagarantiran naslov za sljedecu godinu pod uvjetom da ferrari napravi pouzdan bolid, jer Hamilton koliko god da je vrhunski vozač mislim da mu fali iskustva u razvoju bolida pa bi mclaren sljedece godine ipak mogao malo previse lutati, a Alonso i ako ode u renault vjerojatno nece moc napravit cudo i odma prve sezone ih vratiti nazad na pobjednicki put a za BMW ste i sami rekli da je najteze dobiti ovih pola sekunde koje im fale tako da vjerojatno nece ni oni igrat neku vazniju ulogu u prvenstvu bar sto se najvise stepenice tiče.
I druga stvar sta mislite o nastavku Alonsove karijere jer koliko god je vrhunski vozač dal mislite da sa ovim mjenjanjima momcadi zapravo moze dobiti ista korisno jer ako ne uspije u sljedecih 2 god nesto napravit sa renaultom vjerojatno ce u ferrari pa onda opet prilagodba na novi bolid i dal je ovo sada zapravo moguci pocetak kraja Alonsa i tu ne mislim da ce odjednom zaboravit vozit nego da ce mu se pocet dogadzat stvari kao kimiju da je uvijek tu negdje ali nikad vise svjetski prvak naravno to je sve šta bi bilo kad bi bilo ali mi malo smrdi na takav rasplet.
Hvala i pozdrav.
Da, Kimi bi mogao, osobito bez TC-a, biti strašno jak iduće sezone. Ali, ako u Ferrari ne dođe Ross Brawn, nisam toliko siguran da je to ista ona ekipa koju su vodili M Schumacher i Brawn. Malo mi sve ovo previše smrdi na onaj stari, šlampavi Ferrari kojem je više stalo do poštene isprike nego do poštenog rada. Možda sam u krivu, ali...
Ja nikako ne bih, međutim, tako lako otpisao Hamiltona. Dapače, mislim da će on biti super-veliki kandidat za naslov, i opet zato jer neće biti elektronskih pomagala. To će odgovarati njegovom stilu vožnje. što se tiče iskustva i podešavanja auta, bit će, naravno, iskusniji za sezonu. Plus, ako mislite da i na njega nisu loše utjecali svi ovi cirkusi s McLarenom ove godine, varate se. Utjecali su na mene i vas, kako neće na nekog u samom epicentru. Dakle, u jednoj mirnoj i stabilnoj sredini i sezoni, on je uvjerljivo najveći favorit za naslov.
Vaše procjene za Renault i BMW su, vjerujem, točne.
Što se Alonsa tiče, i tu mislim da ga ne treba tek tako otpisati. Inat je moćna stvar, ako ga znte kontrolirati. Do sada se s tim malo hrvao, ali ako se sredi u glavi, on je (za mene) i dalje najbolji i najkompletniji vozač svijeta. On nije zaboravio voziti. Ali, ove sezone nije radio samo to. Sumnjam, i ne želim, da je ovo nekakav početak kraja.
-
- Svjetski prvak
Prodrive će uistinu biti pljunuti McLaren, ali tu se sad valjaju drugi problemi (vidi prethodne odgovore).SRV je napisao/la:Ako smijem odgovorit na ovo, mislim da nije toliki problem imati dva jednako dobra i vrhunska vozaca kao McLaren, nego je u ovom slucaju problem sto je McLaren ocito obecao Alonsu status No. 1. Mladen je vec govorio o tome u par navrata. Da je Alonsu odmah receno da ce biti ravnopravan sa kolegom u timu, vjerojatno ne bi ni presao u McLaren. Tako veli Briatore.marko je napisao/la:Gosp. Jergović imam pitanje koje se odnosi na vozačunutar istog tima.Evo sad sam čuo Flavia kako nije dobro imati dva vozača sa jednakim statusom da to destabilizira momčad,unosi nemir u rad momčadi i tako dalje...Flavio nije prvi koji je takve stvari govorio evo i vi ste u prijašnjim kolumnama govorili baš o tome.E sad pitanje, kako to da u Mclarenu ima toliko problema sa statusom vozača, a ferrari bez problema prolazi kroz sezonu,dobro sad su dali prednost kimija ali pred sami kraj?
Glede Ferrarija, Kimi je i trebao biti No. 1, ali je imao problema sa prelaskom na Bridgestone gume i Ferrari bolid. Tek iduce godine ce se Kimi "odlijepit" od Masse.
Pitanje za Mladena: ako Hamilton osvoji titulu ove godine, a vjerojatno hoce, koliko ce to utjecat na odluku McLarena kojeg ce vozaca zadrzati?
Meni se cini ipak najvjerojatnijim da ce Alonso ostati u McLarenu, a ono sto se govorka na relaciji McLaren-Prodrive cini mi se nemogucim. Tesko je uopce zamislit da bi se moglo desiti da Prodrive bude identicna kopija McLarena.
Hamilton sigurno, koliko ja znam, ostaje u McLarenu.
Alonso će otići u Renault, ako se riješi problem (ne baš mali) otkupnine. To nikako nije posve sigurno. Osim toga, svako toliko oživi ta priča s Ferrarijem. Evo baš sam maloprije pričao s prijateljem u Šangaju (nije Peter Windsor), i on mi tvrdi da di Montezemolo strastveno želi Alonsa u Ferrariju, bez obzira na Todta.
-
- Svjetski prvak
1/ Ako se vrati Ross Brawn, Räikkönen ima jako dobre šanse da konačno uhvati taj naslov prvaka, jer, po meni, jedino s Brawnom Ferrari može zadržati kvalitetu i radnu etiku iz schumacherovskih godina.ViKi je napisao/la:Rekli ste u nekom prije postu kako niste sigurni da ce Ferrari sa sadasnjom postavom moći napravit bolji auto.,malo prfermulirano,al misim da je to bit.
Imam za vas dva pitanja:
1. Hoće li Kimi(pod pretpostavkom da ce voziti jos sezonu 08.09.)osvojit vozačku titulu?
2. Ima li Montezemolo iakvih planova da makne Todta što prije ?Ja sam uvjerenja da je on kamen spoticanja za Rosa Browna.
2/ Todt se već trebao maknuti dalje u Ferrari/Fiat carstvo. Zašto nije, ne znam. Vjerojatno mu se ne ide iz blještavila Formule 1. Posve ste u pravu: Brawn će se vratiti jedino kad Todt ode, jer vbjerojatno pretendira na to mjesto.
- Buxer
- Test vozač
Ne bi li Alonso tada bio u još goroj situaciji od ove u kojoj se sada nalazi? Mislim, kad zna otvoreno da ga Todt ne želi u momčadi.Mladen Jergović je napisao/la:...i on mi tvrdi da di Montezemolo strastveno želi Alonsa u Ferrariju, bez obzira na Todta.
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna, January, 1989

-
- Svjetski prvak
-
- Svjetski prvak
Da, kukaju jer su im se omilile (Schumacherove) pobjede. Ovo sa Stepneyem im je super došlo jer misle da su izgubili prvenstvo zbog toga.The Greatest je napisao/la:Mladene, da li ove glavešine iz Ferrarija malo previše kukaju na sve ove sezone? Luca izjavljuje ako Mclaren osvoji prvenstvo, neka zahvali ferrariju jer imaju dosta njihovih dijelova ugrađenih u svoj auto. Sada se Todt 2 puta obrušio na FIA-u radi guma. Da li je to sve opravdano ili traže ispriku zato što neće osvojiti prvenstvo? I usput: Mislite li da će Ferrarijev bolid za narednu sezonu biti jednako dobar kao ovaj?
2008? Teško je reći. Imam nekakav osjećaj da je Ferrari krenuo nizbrdo. Volio bih da sam u krivu, ali malo mi se čini previše galame, opravdavanja, mržnje, šlampavosti. Ja sam dugo u Formuli 1 i znam kakav sve Ferrari može biti, i kako nisko može sve to pasti. Nadam se da taj proces nije već počeo.
-
- Svjetski prvak
Da, pristao bih. Formula 1 je Formula 1. Osim toga, Vettel i Liuzzi su u Fujiju pokazali da i takav auto u određenim uvjetima može omogućiti da vas se primijeti. jedna ili dvije takve utrke dovoljne su da opravdaju dolazak u Formulu 1.Luky je napisao/la:Pozdrav.
Da ste Seabastien Bourdais i da ste osvojili 4 Champ Car prvenstva u nizu bi li pristali na kantu od STR - a, koji će navodno novu sezonu početi sa postojećom kantom od bolida?
Po mom mišljenju dečko stvarno jako puno riskira, no mislim kako će biti dobar, jako dobar. Kako stoji sa poznavanjem staza?
Bourdais je, vjerujte mi, jako dobar. Staze neće biti problem. Većinu poznaje iz Formule 3000, a i Hamilton, Kovalainen i Sutil su ove sezone pokazali da to više i nije neki problem.
-
- Svjetski prvak
Prototip se proizvodi oko dva do tri tjedna, kasnije verzije tri-četiri dana.McLewis je napisao/la:mladene zanima me koliko dugo traje izrada jedne sasije bolida f1 i koliko traje kompletna izrada bolida? dali na testiranjima momcadi koriste sasije za gp vikend ili posebne za testove?
Uglavnom se koriste postojeće ˝trkaće˝ šasije, osim ako je to logistički nemoguće, tj. ako je test fizički daleko od iduće GP utrke, pa nema vremena da te šasije stignu na vrijeme.
-
- Svjetski prvak
Mislim da ugovor s Ferrarijem traje do kraja 2009. Räikkönen mi liči na vozača koji bi mogao reći ˝Hvala, doviđenja˝, kad mu puhne, možda čak i po isteku tog ugovora.tvojnov2 je napisao/la:Mladene koliko ce kimi po vama jos voziti u f1?Koliki je njegov ugovor za ferrari odnosno koliko ce voziti za ferrari?
-
- Svjetski prvak
1/ Räikkönen je bolji od Masse, on to zna i ne treba mu nikakvo pogađanje oko statusa. Naravno, u 2007. se pola sezone hrvao s gumama i šasijom, ali čim se to riješilo stvari su sjele na mjesto. i u 2008. bit će na tom mjestu.flying finn je napisao/la:Pozdrav Mladene. Novi sam tak da imam dosta materijala, evo za početak:
1. Vidim da se dosta spominju vozački statusi. Dakle Massa i Kimi su navodno do nedavno bili jednaki. Kimi je došao u SF kao jedan od najbržih na svijetu, a svi znamo kako se Massa dokopao Ferrarija. No nakon Michaelove penzije Massa je odlučio iskoristit gužvu(i dobro poznatu činjenicu ko mu je menadžer), te se je nakon zimskih testiranja proglasio favoritom za naslov i rekao da će se Kimi dobro pomučiti protiv njega. Jeli Kimi tu imao ikakve šanse protiv terceta Massa-Todt-Todt i mislite li da bi Kimi možda inzistirao na broju 1 da je npr. stigao kao dvostruki svjetski prvak? Kako bi Massa prošao protiv Kimija da su u Ferrari stigli istovremeno?
2. Kovalainen, Rosberg, Sutil, Piquet, Vettel. Što mislite koji od navedenih bi se mogli dokopat bolje "opreme", a koji doživjet Buttonovu sudbinu? Koji je krajnji potencijal ovih vozača?
3. Ima li u juniorskim kategorijama koji novi Finac? Primjetio sam nekog Mustonena u Brit.F3, ali nije nešto spektakularan.
4. Hulkenberg, Buemi, Grosjean, Asmer?
2/ Button je sam kriv za svoju sudbinu. Koji god od navedene petorke bude u prvi plan stavio lovu, proći će isto kao Button. Iskreno, sva petorica mi se čine dovoljno pametnima da to ne ponove. Koji je najbolji? Po meni, Sutil, pa Rosberg, Kovalainen, Piquet i Vettel.
3 i 4/ Nico Hulkenberg mi se čini kao prava stvar. I možda taj Asmer.
-
- Svjetski prvak
1/ Recimo ovako. Da Alonso vozi krug punom brzinom i pređe ga za minutu i 40 sekundi, dakle 100 sekundi, Pulić bi vjerojatno u istom autu išao (nakon dva-tri punokrvna testa) oko 105 sekundi, a vi (ili, nedaj bože ja) preko 120 sekundi, ako se ne bi izvrtili u prvom zavoju, i mislili bi da ste oborili rekord staze.el Torro je napisao/la:Mladene, probajte nama smrtnicima zornije dočarati brzinu i sposobnosti današnjih vozača kroz jedno hipotetičko pitanje.
Uzmimo npr. Alonsa, jednog izvrsnog vozača - Niku Pulića, i jednog običnog ali nelošeg - recimo mene. I da meni i Niki daju par dana nekakve probe ... tralala ...
Kako bi izgledala vremena nas trojice po krugu, tj. koliki bi bio naš zaostatak za Fernandom ?
Ukoliko vam je lakše za prikazati, teška srca ću vama prepustiti svoje mjesto u kokpitu ... pa sebe usporedite sa dotičnim dvojcem.
I još nešto.
Tiče se Raikkonena. OK tip je flegma, no da li je zaista istina da je u Austarliji, na svojoj debi utrci u Formuli 1, 20 min prije starta utrke spavao ko top, da su ga Sauberovi dečki morali buditi ? Mislim ono, trema, znojne ruke, neprospavane noči uoči utrke ... jesu to njemu amputirali ili što ???
2/ Räikkönen je vrlo, vrlo čudan tip. Priča je sto posto točna, potvrdio mi je to Beat Zehnder, menadžer ekipe Sauber u to vrijeme (i danas).
-
- Svjetski prvak
Da.Scorpyo je napisao/la:Evo da se i ja nadovezem na dio pitanja.flying finn je napisao/la:.... i mislite li da bi Kimi možda inzistirao na broju 1 da je npr. stigao kao dvostruki svjetski prvak? Kako bi Massa prošao protiv Kimija da su u Ferrari stigli istovremeno?
Da li postoji pravilo da vozac koji je aktualni svjetski prvak MORA na svom bolidu imati broj 1 u sezoni nakon osvajanja naslova?
-
- Svjetski prvak
Sve što ima veze s TV prijenosima određuje isključivo i samo Ecclestone. Još samo tri ili četiri utrke rade domaće TV kompanije, uglavnom zato jer im još traju prethodni ugovori s Ecclestoneom. Ali, on ne obnavlja te ugovore. Kako koji istekne, tako prijenose preuzima FOM. Očito, Japan je još išao po tom starom ugovoru, a, na žalost, isto će biti i s Brazilom.DTF je napisao/la:Kako i tko određuje tko će raditi prijenos GP? Jel između ostalog i FIA koristi snimke prijenosa za svoje odluke pa nije baš odgovorno, a u F1 se može raditi i o hrpi novaca, da zbog loše odrađenog prijenosa FIA-ini suci nemaj dokazne snimke. Kako se rješava voda koja padne u F1 auto tijekom utrke i koliko ta voda smeta vozačima?
Mislim da te vode nema baš toliko puno da bi smetala vozačima. Ali, pitanje je zgodno. Malo ću pronjušktai koliko se te vode stvarno nakupi u dva sata jakog pljuska.
-
- Svjetski prvak
1/ Ako Brawn ne dođe u Ferrari (tj. ako Todt ostane još dulje vremena), mislim da će Ferrari polako nizbrdo.a.novak je napisao/la:Hy Mladene nešto me jako interesira!!!
1)Šta je sa rossom brownom,zašto je totd izjavio za autosport da misli još biti u f1 najmanje 5 god,dal to znaći da neće u Fijatove svere i da nema mjesta za browna,u slićaju da tako izgube browna i ćini se alonsa to će biti pogubno za ferrari zar ne?
2)Dal bi sljedeće godine mogli imati slick gume?
3)Koja budala u f1 dopušta takva pravila da torro rosso i super aguri mogu imati identićne bolide kao honda i rbr team,pa to se kosi s principima f1,osobno mislim da prodrive team ako misli imat mclarenovu šasiju i motor od ove godine nema šta tražit u f1 jer nisu ni konstruktori kao ni torro ross i super aguri,zašto se oni neizbace i nenađe neko poput aston martina koji po glasinama želi u f1 za par godina jer ovi koji nekonstruiraju vlastiti proizvod ubiru novac na tuđem radu dok oni ćekaju od dobavljaća razvijeni materijal,Zamislite situaciju da je spyker kupio ferrarijevu šasiju,košto su super aguri i torro rosso on ubiru plod rada a nerazvijaju ništa tim teamovima koji su b momćadi se nebi smjeli kontat bodovi u konstruktorima jer to nisu?
2/ Mislim da ne još 2008., nego 2009.
3/ Potpuno se slažem s vama. Esencija Formule 1 je u ekipama koje same proizvode cijele aute. Sve ove gluposti oko kupovine gotovih šasija su Mosleyeva ideja, i na dulje staze to je vrlo opasno, po mojem mišljenju, za Formulu 1 kakvu znamo.
-
- Svjetski prvak
1/ Da, sad se pojavljuju razne nove zanimljive stvari. Evo, baš sam pronašao pismo kojeg je 30. kolovoza Stepney poslao Mosleyu, o kojem se do sada šutilo, i u kojem Stepney iznosi brdo novih, vrlo intrigantnih stvari o tome kada je i kako on kontaktirao FIA-u o nelegalnosti Ferrarija u Melbourneu itd. Stepney je sigurno kriv za puno toga, ali neke stvari koje iznosi, ako se pokažu točnima, mogle bi biti strahovito nezgodne za Ferrari, i za FIA-u.garx je napisao/la:Pozdrav svima, a prije svega Vama, gospon Mladen.javljam se prvi put, nakon sto sam neko vrijeme samo pratio pitanja i odgovore, prevenstveno vezano uz lov na vjestice...navijac sam Mclarena, sto zapravo i nije bitno za moja pitanja...
na nekoliko sam mjesta procitao (bio je link i na ovom forumu za grandprixov clanak, i danas na ITV-u) kako i Stepney ima ponesto za reci o razmjeni podataka sa Coughlanom, i da to nije bio jednosmjeran protok informacija iz Ferrarija...
zanima me Vas komentar, ima li tu neke istine, i mislite li hoce li se ocvali Max pozabaviti i time, jer to je iskaz jednog od optuzenih, i bi li se uopce FIA trebala baviti time, po vasem misljenju.
2. pitanje vezano je uz vozace McM-ov vozacki kadar.ima li Sutil ikakve sanse, i koliko bi to uopce bilo pametno zbog razvoja bolida,imati 2 "klinca"?
2/ Već sam rekao da bi, po meni, McLaren napravio jako dobru stvar da hvata Sutila. Ali, ne znam koliko je to stvarno realno. Ne mislim da bi bio veliki problem imati dva klinca takve, nadnaravne, kvalitete.
-
- Početnik
- Ja sam: Vozač
Ego da predjem ja na temu, on je lepo proshao kroz krivinu, sve ok, i onda umesto da sc doda gas on usporri pritom na putanji kojom se svi krecu, pazite sc umesto da posle krivine doda gas i omoguci im mesto on usporava dodje do suzbijanja u krivni znachi, hamilton skrece u desno (ja bi rekao da je to uradio da bi ostavio mesto i da se ne bi zakucao u sc) i tek onda kochi, pritom ne smetajuci nikome, ali veber zaboravlja da ne sme preteknuti hamiltona i da se normalno ne sme skucati u sc, i naglo kochi, shto iznenadjuje vetela koji je tek otpustio kochnicu.
PO meni su krivci Hamilton shto nije josh pre krivine bio na oprezu i ochekivao tkao neshto, ali je ipak dobro reagovo, znahci on je najmanje krivac, nakon toga vetel, koji nije brzo reagovo, pa sc, koji je neochekivano usporio, i onda veber, po meni mnogo vishe kriv od Hamiltona jer i ostalih jer choek je bilde doshao je na 2 metra od sc shta bi bilo tek da je Hamilton ostao u putanji???
Po meni nakon ovog ne treba nikog kazniti, Weber je kaznjen sam po sebi, Hamilton je napravio suvise malu gresku da bi bio kaznjen pogotovo za 10 mesta mislim akoje Alonso kaznjen za 5 onda ovog ne bi trebalo ni za 2, a Vetela mi je najvise zao, danak neiskustvu. I smenio bi vozaca sc.
Mladene shta vi mislite o ovom opisu situacije?
Izvinite tek sam sada prochitao ovo o pravulu da se od sc drzi 5 puta veca duzina od duzine bolida, ali bi sve jedno voleo da kazete svoje misljenje, ako ne uradite to razumem vas.
PO meni su krivci Hamilton shto nije josh pre krivine bio na oprezu i ochekivao tkao neshto, ali je ipak dobro reagovo, znahci on je najmanje krivac, nakon toga vetel, koji nije brzo reagovo, pa sc, koji je neochekivano usporio, i onda veber, po meni mnogo vishe kriv od Hamiltona jer i ostalih jer choek je bilde doshao je na 2 metra od sc shta bi bilo tek da je Hamilton ostao u putanji???
Po meni nakon ovog ne treba nikog kazniti, Weber je kaznjen sam po sebi, Hamilton je napravio suvise malu gresku da bi bio kaznjen pogotovo za 10 mesta mislim akoje Alonso kaznjen za 5 onda ovog ne bi trebalo ni za 2, a Vetela mi je najvise zao, danak neiskustvu. I smenio bi vozaca sc.
Mladene shta vi mislite o ovom opisu situacije?
Izvinite tek sam sada prochitao ovo o pravulu da se od sc drzi 5 puta veca duzina od duzine bolida, ali bi sve jedno voleo da kazete svoje misljenje, ako ne uradite to razumem vas.
Zadnja izmjena: Nedja, dana/u 05 lis 2007, 01:42, ukupno mijenjano 1 put.
- tomidix
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Mladene svi znamo da Alonso dosta doprinosi razvoju bolida... Je li mozda to najveci razlog sto di Montezemolo zeli Fernanda??? Je li mozda "osjetio" da uz Kimija i Massu oni nece vise biti u mogucnosti raditi konkurentan bolid, i da, kao sto sami kazete, Ferrari krece nizbrdo???
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."