I da se guma nije probušila, bilo bi sve isto što se tiće Rozberga i njega. MS je išao po tvrđe gume u 12. krugu i onda je u 14. opet stavio tvrđe. One su izdržale samo do 33. kruga, kada je otišao u boks i stavio mekane za ostatak utrke. Dakle, tvrđe gume nisu izdržale više od 19 krugova na njegovom bolidu. Bilo je preoptimistićno očekivati da će mekše onda (bez obzira na poboljšanu podlogu pri kraju utrke) izdržati 37 krugova do kraja bez velikog pada performansi. MS je zapravo bio zreo za još jedan pit-stop. Ovako je na kraju zaostatak Rosberga bio 56 sekundi, a Schumachera 131 sekundu. Ako uzmemo da je MS realno izgubio 25 sekundi u boksu zbog neplaniranog pit-stopa, još uvijek bi bio 10-ak sekundi iza Rosberga. Završio bi utrku kao 8. iza Kubice. Rosberg je naprosto manje trošio gume u ovoj utrci.fanF1 je napisao/la:po meni kanada nije dokazala ništa. dobro Rosberg je bio ispred njega, ali je imao utrku bez većih problema i dobru strategiju. tu je MS (Brown) kiksao + probušena guma i sve ode.. da se nije guma probušila nebi vozio tako dugo na mekšim gumama i mogao je završit ispred njega. ali sta je tu je. bilo mi je lijepo vidjet da se još uvijek bori, i želi spasit šta se spasit da.
čovjek se može pitat koliko se još nakon toliko toga osvojenog može imat motiva za još više. ali mislim da ih ima. pogotovo zato jer se nije oprostio s naslovom, ni pobjedom (makar je odvozio odličnu utrku), a nije bilo puno ljudi koji su se vratili i osvojili naslov. a dok ima motiva ima i prostora za napredak. a na kraju krajeva da nema motiva nebi se ni vratio.
ove sezone teško da može do pobjede u normalnim uvjetima pogotovo ako ne budu razvijali bolid dalje, ali ako drugu sezonu bude imao bolid u vrhu može do pobjeda i do naslova.
a to s godinama da je sam mislo da se ne može nosit nebi se ni vratio. istina dobio je dobre pare za to, ali mislim da to nije bilo presudno.
vjerujem da cemo kad-tad opet gledat starog Schumy-a
Sličnu situaciju, tj. još malo goru sa tvrđim gumama je imao i Kubica. I njemu su u toj fazi utrke tvrđe gume izdržale svega 17 krugova (a one od starta svega 9!), a novi komplet tvrđih je izdržao 33 kruga u drugoj polovici utrke.
Općenito su svi pogriješili u procjeni trošenja tvrđih guma- trošile su se bitno brže nego očekivano, pogotovo u prvoj polovici utrke, i skoro da nisu bile ništa bolje od mekših.